| Autor |
Zpráva |
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:36
- Nahlásit
wami
To by bylo fajn, jenže mi máme překážky dělaný od jednoho pána a ty jednotlivý výšky pro ty kategorie jsou tam napevno, takže dáváš nahoru a dolu jen tu tyčku, takže máme smolíka. Buď budem skákat medium a nebo rovnou large, ale posunovat o centimetry opravdu nemůžem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:45
- Nahlásit
Alinka
Pokud ti tvoje trenérka řekla, že Tereza proti borderkám a maliňákům nemá šanci tak je to s prominutím kráva. Svět nesvět . Já běhám agi osm let,myslím že docela dobře, alespoň množství pohárů ve sklepě o tom svědčí. Těch osm let taky koukám na závodech kolem sebe. Dobrých borderek je opravdu minimum. Dej si tu práci, koukni na www.klubagility.cz do sekce výsledky, projdi si to a sama uvidíš. Agility zdaleka není jenom o rychlosti.
A teď k tvému běhání - laťky jí opravdu nemůžeš zvednout najednou, vrať se zpátky na medium a přidávej jí každý trénink max. 5 cm (podle toho jak máte udělané skočky. Čím míň, tím líp). Na pohledy holky s borderkou se vykašli. Vem si lepší pamlsky než má ona a motivuj svého psa lépe. Hrej si s ní. A nezapomeň, že mezi běhy musí odpočívat. Hlavně psychicky. Ty máš přece ve škole taky přestávky, ne? Nauč se lépe snášet porážku. Pokud tě rozbrečí to, že tvůj pes žebrá u někoho jiného tak radši začni hrát šachy. Zní to asi tvrdě, ale je to tak. Agility je hodně tvrdý sport, protože v něm dost velkou roli hraje štěstí. Když ti pes po nádherném běhu na mistrovství republiky, kdy jasně běžel přímo na bednu, shodí poslední laťku protože mu nevyšel krok tak se půjdeš oběsit? Chce to otužovat nervy ) Budeš je hodně potřebovat. Naber hodně lákavé pamlsky a vrhni se na to.
P.S. Nejvíc lidí mi v oddíle cvičí na obyčejný, nezdravý, dle odborníků zcela nevhodný kabanos. Psi běhají jak blázni
wami
Tak ho nezastavuj násilím, použij hlavologii
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:51
- Nahlásit
Biluška
Tak ho nezastavuj násilím, použij hlavologii
zatim pouzivam rev. S asi 50% uspesnosti.
zajimavy je, ze z houpacky neskace, tam vi, ze mu to pod nohama ujede, tak je opatrnejsi. Ale na tu kladinu je proste moc velkej, na zacatku ho urvu na "pomalu", aby zvolnil krok, ale na konci ho to proste kolikrat prevazi a obcas pri prudsim zpomaleni proste zakopl a vzal to parakotoulem...
Premejslim, ze bych zkusila vyrobit nejakou obruc a naucila ho, aby chodil pod ni. Jen doufam, ze pri prvnim pokusu se mi neobesi nebo si sam nepodrizne krk tupym zelezem.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:58
- Nahlásit
Biluška
Ale ona přímo neřekla, že proti nim nemámě šanci. Ale znáš to, takový to "no, vy asi budete patřit do tý nejvyšší kategorie a tam jsou samý borderky a maliňáci a navíc tam je nejvíc psů, tudíž největší konkurence, tak to bude dost těžký, ale ta tvoje Terinka běhá docela dobře" .......... tak nevim.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:34 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Alinka
buď v klidu moje fena by sice podle cvičitelky byla i na zavody, ale - musela by mít jiného psovoda a musela by se trochu zklidnit
No jedno lepší než druhý. Já se na agi vždy jen bavím. Moje čuba lítá jak rapl přes překážky, občas si nějakou přidá, občas se mi zamotá pod nohy a já letím po hubě. Ale hlavně, že nás to obě baví
Taky se mi stalo, že mi jednou Abby letěla za slečnou, co měla párky a vůbec se mnou nechtěla běhat, tak jsem od slečny vyškemrala pár párků a lákala Abby na ně
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:37 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Měla sem chuť ji...
Setrvalý stav..., dá se na to i zvyknout, jsou na to prášečky.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:37
- Nahlásit
younglady
Ty se mi líbíš
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:37
- Nahlásit
Alinka
jo a víš, kdy jsem nejzoufalejší??? Když všichni psi běhají přiměřeně, že jim páíčkové stačí a můj rapl běhá se zrychlením z 0 na 100 za 5 vteřin a já se můžu uřvat aby zpomalila. Nejvíc nesnáším rovinky, tam na ní nemám
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:41
- Nahlásit
younglady
Teď se mi líbíš ještě víc Páč se v Tobě úplně vidím. Zatímco já se teprv rozbíhám, tak Tery už já na konci...... Někdy si i říkam, jestli mi neprodali něco jinýho než psa
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:42
- Nahlásit
younglady
musis to delat jako ja... postavim se pet prekazek dopredu a rvu "hop - hop - tunel - hop"
muj ideal je stat urpostred parkuru a jen ukazovat. ale to se mi asi nepovede, nejspis to budu muset nadosmrti behat taky...
(Jo, a ja mam dva v jednom. Bud extrem v tom, ze zrychli a nemam sanci ho stihat, nebo se mu nechce, a pak ho musim zrychlovat ja a tahat rychlost nahoru ja. Oboji je k vzteku, neb prichazim o plice - a obcas i o zuby, kdyz blbe zakopnu! )
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:45
- Nahlásit
wami
Tak kdyby šlo jen o ty zuby, tak to by mi tak nevadilo, páč mi stejně chtěj 2 vytrhnout, jelikož má prý hubu jak šesťák a oni se tam nevejdou (myslím ty zuby)
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:50
- Nahlásit
Alinka
moc me mrzi Tvuj pribeh, ale jak psala Biluska vrcholove agi je tvrdy sport a to jsi jeste nic nezazila.
Ber to jako zabavu pro sebe i psa, chod na cvicak s dobrou naladou a s tim, ze se hybes ty i pes, na nejake bordery se vykasli, jsou sice rychly, ale xasto spatne zvladatelny, tim jak leti, tak se hodne diskvalifikuji, protoze je panicek nestaci stahnout na jinou prekazku, nebo maji moc velky oblouk na stahnuti a tim ztraceji drahocene setinky agi neni jen o rychlosti, ale i o ovladatelnosti psa.
ja treba musim psa mezi behy na cvicaku davat do domecku a kdyz si to tak uvedomuju, vsichni psi jsou na cvicaku uvazani, nebo v domecku, aby odpocivali a nemeli moznost delet si co chteji.
Tak Terce vem pelisek, uvazovy kolik a mas jistotu, ze ti nebude zebrat a chodit za jinymi.
Taky mam velmi lakave pamslky a vetsinou pode mnou sedi 3-4 psi a vypadaji jako ze jim panicci nedali uz mesic zrat
je to jatrova pochoutka a nebo losos od Kronch a nebo jak radi Biluska, proste kus salamu, zase ho nedostane tolik, aby ji mohl ublizit, nesmis ji toho dat kilo, to je jasny
a co se tyce zvysenych prekazek, v zadnem pripade nezvedej hned na maximum, hezky pomalu, postupne a treba ne vsechny prekazky, jen par. Nase trenetka dava tycky i na sikmo a pokud opravdu psi podlezaji, tak prostor pod latkou vyplnit, treba tam dat jeste jednu latku krizem.
Hodne stesti a neves hlavu podivej se na toto video, i takto se muze behat agi video
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:52
- Nahlásit
hlásím se k agilitním trotlům. V mém případě by nezabralo ani deset bordelek, ptže mé zrychlení, jestli se tak tomu dá říkat, je z nuly na 100 za týden. V době, kdy se snažím zrychlit, mají mí psi poskákáno kde co, i pásku kolem parkuru
A že se na mne občas někdo na agility kouká zpatra? Ať si poslouží, když ho to baví
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:52
- Nahlásit
Alinka
nic s tim neudelas, proti zubarum jit nemuzes, ale je to zbytecny. Ja mam pryc sest druhych zubu (spicaky nahore i dole + horni osmicky), ze stejnych "duvodu", ale rovnatka nerovnatka mam stejne zuby krivy.
Spesl zubar na tohle mi tvrdil, ze je to sumak, jestli ti ty zuby vytrhnou nebo ne, ze ta tlamka se stejne vzdycky prizpusobi po svem...
No, tak aspon vim, ze po zbytek zivota mam pravo byt uplne blba (kdyz teda nemam ty zuby moudrosti) a upir ze me uz taky nebude, bez tech spicaku...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:54
- Nahlásit
younglady
uplne Te s Abby vidim tvoje beha bez panicka a ten muj trouba na prekazku nejde, kdyz tam nejsem prvni, to se otoci jako kde se couram a leti za mnou zpatky, tak co je lepsi
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:54
- Nahlásit
gabifi
to mi pripomnelo diskuzi o me felicii kombi diesel...
a JA mam ZRYCHLENI z nuly na 100 ZA DESET! (minut )
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 11:57
- Nahlásit
Aknah
Tak si mě fakt rozesmála, to video bylo suprový a něco mi to připomíná, zvlášť ten zlatej retrívr Tak zase někdo, kdo mě tak krásně povzbudil, že mám hned chuť jít na cvičák. Asi to tak je, prostě nějak to neřešit a prostě se bavit a ono to časem třeba přijde. S tou překážkou šikmo, to je taky dobrej nápad, protože jak už sem psala, já si nemůžu výšku překážky nastavit jak chci, jsou to podomácku udělaný překážky a tudíž svařené na pevno pro ty jednotlivé kategorie, takže tak šikmá překážka bude fajn. Moc díky za povzbuzení, hned je mi veselejc, vážně.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:00
- Nahlásit
wami
Tak dobrý, aspoň nejsem sama, kdo má tak malou hubu, že se mu tam skoro nevejde ani lžíce
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:10
- Nahlásit
Alinka
Být tebou, fakt se tím netrápím a užívám si běhání jen tak, občas jsem měla taky chuť psici přerazit, když šla za někým jiným pro pamlsky spíš, než za mnou...
U ní je štěstí, že ji agi šíleně baví a běhá sama "jen tak". U nás se na vyšší překážky psiska převáděly tak, že se jim jedna dala ještě malá a druhá potom našikmo (jedna na tu vyšší kategorii a jedna na tu, na kterou byly zvyklý) atd. S tímhle moc taky neporadím, protože ta moje blbka je schopná skočit i L překážku... Problém potom je u překážek, který má víc oblíbený, než jiný a na ty běží za každou cenu. Vtip je v tom, že nevím, která překážka ta "vyvolená" zrovna bude (představ si to překvapení, když látkovej tunel, kterej jinak moc nemusí, se na neofic. závodech, kam jsme to šli zkusit, stal tak přitažlivým, že mi do něj vběhla ve dvou bězích. V jednom to byla moje chyba, ve druhým si do něj doběhla stylem, že místo na 2. překážku šla rovnou na 4. V tu chvilku byla hluchá, zpátky se vrátila tak, že si těch dvou následujících překážek ani nevšimla a pak běžela skvěle ). Prostě agi je hlavně o zábavě, tak se bav a zybtek se snaž neřešit
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:16
- Nahlásit
Alinka
tak co zvedly jsme ti naladu??? aspon vidis, ze na tom nejsi sama, že jsme všichni stejní trotlové
jo a víš čemu se ještě říká zoufalství??? U nás na agi si jedna čuba zamilovala tunel a z každý překážky šla hned na tunel a páníčkové se mohli uřvat, rvát do ní pamlsky horem dolem a nic, pak ji to přešlo a zamilovala si kladinu a následovalo to samý co s tunelem. Já bych asi umřela Mě stačí, když mi Abby při slalomu pokouše ruce, protože je to moc pomalý
wami
to dělam (teda asi dvě překážky), ale stejně mě předeběhne
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:20
- Nahlásit
younglady
ale stejně mě předeběhne
me taky, ale aspon mam cvilku naskok...
Mě stačí, když mi Abby při slalomu pokouše ruce, protože je to moc pomalý
me uz jednou pes pres prekazku i aportoval ruku. Se blbec netrefil do micku... taky sranda
Alinka
myslim, ze takovych uzasnaku tu mas plny chat... jsme na tom vsichni stejne, jen s tim rozdilem, ze my uz jsme posmech ostatnich hodili za hlavu. Vykasli se na ostatni a makej se psem a pro psa - o to prece jde!
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:23
- Nahlásit
Aknah
tak ale i tak je malej asi pomalejsi nez Abby rikala jsem si, že doufam, ze druhej pes bude pomalejsi, abych z toho agi něco měla a ne jen vyflusany plice
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:24 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Alinka
jsem rada, ze mas zase elan do zivota, nenech se otravit a neber to moc vazne
nevim, kolik Ti je, nevim kde bydlis, nevim co mas za psa a jak je stary, ale mozna bych se podivala po jinem cvicaku, kdyz na ten stavajici nebudes i nadale chodit s radosti a tesit se tam.
ja treba dojizdim na cvicak 35 km a urcite se mi to vyplati
zkus se podivat zda by tam na ty svarene bocnice nesel dat uchyt na instalaterske trubky, aby jsi si mohla udelat mezistupen obrazek prichytky taky mam doma delane skocky a timhle nastavuji vysku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:24
- Nahlásit
wami
Plně naložený Yarísek, obsah motoru 1,0 - žádné zrychlení nemá....soudím tak podle nas_aných řidičů různých žihadel, kteří jsou nuceni v hustém provozu s plnou čárou uprostřed malou chvilku pobýt za mým zadkem
Jednou se za mnou táhlo rudé Ferrarri z Tábora až do Benešova. Řidič byl slušňák a dodržoval dopravní předpisy. To byl můj životní zážitek, jinak mne předjíždějí zprava a po zebře
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:35
- Nahlásit
gabifi
dokazu si to predstavit
mela jsem malou mickru o stejnem obsahu, ale jednou si frajer se zihadlem nabehl, chtel se prede mne nacpat z odbocovaciho pruhu na semaforu a urcite si rikal, se rozjedu a hodim ji to tam a bude, jenze ouha, mikricka byla automat, takze nez on zaradil a rozjel se, tak ja byla metr pred nim a nestacil se divit
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:38
- Nahlásit
younglady
to asi je pomaleji, ale diky tomu, ze je pomala panicka, kdybych byla ryhlejsi, on bude taky, protoze leti za mnou a ceka az budu uprekazky, jeste ze nechce, abych prolejzala tunelem
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:47
- Nahlásit
Aknah
jeeee kezby Abby běhala za mnou a né deset metrů předemnou
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:52
- Nahlásit
younglady
Jasně, že mám hned lepší náladu, jste fajn, všichni Aknah
Máš pravdu, byla jsem otrávená,je to taky i tím,že sem se nedávno vyhrabala s depresí a měla radost, že jí to baví, že mě poslouchá (však sem tu nedávno psala, že je šikovná a že bych chtěla nějakej zvláštní cvik) a teď tohle. Prostě mi to bylo líto, překážky, ta holka, a nakonec i Terinka. Jinak je mi 23, bydlím ve Strakonicích (jižní čechy) a Terince je 1 rok a 4 měsíce a je to kříženec (takovej střední, 52 cm). Poslala bych Vám i fotku, ale netuším jak se sem dává. Jsem takovej počítačovej antitalent a ve škole počítače nemám
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:55
- Nahlásit
younglady
to mas aspon sanci ji naucit vysilacky, ale co ja, co neubehnu to neurvu pristi pejsek bude snad australsky ovcak, to bude taky veselo, uz ted chodim trenovat sprinty
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 12:57
- Nahlásit
Aknah
Jaký vysílačky???
|