| Autor |
Zpráva |
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:43
- Nahlásit
Tak jsme včera byli na agility. Vždycky sem říkala, že přece nebudu na svýho psa zlá, taky má svůj den, ale včera jsem měla chuť jí "něčím přetáhnout". Byla tam ještě jedna holka a pořád šustila sáčkem s dobrota, který dávala tomu svýmu pesanovi. A co ten můj.... neustále za ní chodil, vždycky si sednul před ní a byl ochotnej za ní chodit přes půl cvičáku. Já mohla volat k noze horem dolem a nic, tak sem si tam sedla a prostě se rozbrečela. No asi mi fakt už hrabe. Navíc sem zjistila, že měříme 52 cm a překážky na agility jsme skákali špatně, tudíž mi teď po dvou měsících výcviku nechce skákat tu naší nejvyšší výšku, prostě jí podleze a vůbec ale vůbec jí to nebaví. Tak přemejšlim, že skončíme....... Je mi fakt na nic, jsem smutná, rozladěna a na ní naštvaná, což sem chtěla ze všeho nejmíň, ale hold povahu si nevybírám Navíc ta holčina s tím sáčkem tam byla s borderkou a tý to šlo, je prý z Brna a k nám do Strakonic přijela prej nedávno. Ta její feňule tam lítala přes ty nejvyšší překážky jak fík a panička se na nás (spíš na mě) vždycky vítězně ušklíbla a asi si říkala "koukej, takhle se to dělá a ne jak vy" .... No, to byl den..... A aby toho nebylo málo, pak sem od ní ještě dostala vynadáno, že už jí dochází trpělivost, že za ní ta moje Tereza chodí.............. Tak nám to léto hezky začíná!!!!!
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:46
- Nahlásit
Alinko, nevzdávej to, vezmi lépe šustící sáček a dejte se do toho. Já učila psa revír na leccos, až ten pytlík fakt zabral ))
|
venda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:48
- Nahlásit
Alinka
no, a kdes měla ty sáček s dobrotami?
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:49
- Nahlásit
žanda
No, jo, jenže problém je v tom, že já ten pytlík měla taky, jenže ona si asi myslí, že zjistí co tam maj ostatní, jestli nemaj náhodou něco lepšího
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:51
- Nahlásit
Jo a ještě něco, slečna si ten pytlík pak odložila na kladinu (lávku jak chcete) a ta mojem madam si tam pro něj došla, když já měla hlavu v dlaních a polykala hořkost. To už slečna fakt nevydržela, i když musim říct, že mi to trochu pobavilo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:53
- Nahlásit
Alinka
je nutny v agi zavodit?
nebo to delate jen jako zabavu a zamestnani pro sebe i pro psa?
protoze pokud to mate jen jako rekreacni sport, vykaslala bych se na vysku prekazek, a nechala ji skakat takovou, jaka ji jde...
No a holt kdyz tvuj pes chodi za jinejma, asi nezbude, nez vzit ho na voditko... Bohuzel to skutecne nekoho muze otravovat... A kdyz si k tomu vezmes vice sustici a vonici sacek, jeste si na tom voditku upevnis poslusnost.
A ze na tebe nekdo kouka? No, a co mam rikat ja, kdyz se tam i po pul roce motam jak slon v porcelanu, v podstate jsem tam nejstarsi, takze ty mlady holky mi pomalu vykaj, a vecne jsem pri behu dezorientovana tak, ze padam nejcasteji na hubu? Dostavam od tech mladickych slecen drbu, ze pes nema zony (nema, neb nemam sanci ho predbehnout, natoz jeho rozblehlych 40kg zaseknout v pohybu na ty zone, leda ho tam vratit, a to on zas nejak ne a ne pochopit ), servavaj me, ze to mam malo prijity, ze psa malo povzbuzuju, nemam ruce nahore, nemam ruce dole, nemam to, nemam ono...
No, tak boooze, a co ma byt. Hlavne ze jsou vysmati psi i ja.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:53
- Nahlásit
Alinka
teď se mi vybavilo, že jsem někde četla radu Ivo Eichlera jak upoutat přes pamlsky pozornost psa - připravíš si do pytlíčku všechno možné (sýr, salám, maso a jiné dobroty) a psovi to podstrkuješ na přeskáčku, on neví, co dostane a je to pro něj lákavé, počkej, třeba to najdu
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:57
- Nahlásit
wami
Asi máš pravdu
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:59
- Nahlásit
Alinka
jo jo, jak pise wami .... nemusis byt prvni, zalezi na tom, aby to pesana i tebe bavilo ..... kdybys videla, jak ®onie sporadane na akcich MSC ceka, az vsichni odbehaji ten svuj nudnej coursing a pak si teda da jednu rovinku za ponozkou naplnenou spekackem .... a je spokojena ona, ja, obsluha navijaku, poradatele, kamaradi, fotografove ..... proste z toho mame vsichni radost a to uz jsem davno vzdal predstavy, ze bychom na coursingu mohli vyhrat nejakou soutez. jedina kde jsme meli sanci byla v piti piva, ale jelikoz s nama jezdi isdpch, tak i tam jsme vecne druzi ....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:59
- Nahlásit
Alinka
a neboj, horce si pobrecel se psem snad kazdy, ale kdyz to vemes kolem a kolem, tak stejne to jsou nase slunicka, ne...?
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:00
- Nahlásit
wami
Ježíšmarjá já místo na smajlíky klikla na poslat zprávu, no to je zas den. Ještě jsem ti chtěla napsat, že nemám ambice jít na závody, zvlášť když mi ta moje cvičitelka, která se mimochodem připravuje na mistrovství světa v agi řekla, že s námi by závodily všechny borderky a maliňáci, a že ty sou teda faaaakt dobrý, tak mi klesla čelist, ale pak dodala, ale ona je docela šikovná, takový 20 místo by bylo docela dobrý. Takže radši ta zábava
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:00
- Nahlásit
Jirikovo
rovinku za ponozkou naplnenou spekackem
Fakt? To je bomba..
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:01
- Nahlásit
venda
ja delam neco podobneho..nalakam psa na sunku a dam mu granuli a obcas tu sunku aby me neprokouk
Alinka
souhlasim s wami, ber to hlavne s humorem..vzdyt o nic nejde muj pes taky skace nizsi prekazky, protoze jsem s nim zacinala od stenete a nesmel mit plnou zatez...a ja mu je nechala i ted..protoze vyssi podleza..prestoze ty nizke nakonec skace na urovni vysokych...v puberte delal knize ignora...a sedel pred skockou a koukal kde co lita ted ho agi uz zacalo trochu vic bavit...vic se soustredi...ale uz od zacatku vim, ze zadne zavodni ambice nemam...navic to psovi hlavne kazim ja svym vedenim a "skvelou" orientaci na parkuru ale delam to pro nej....pro jeho zabavu.....
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:01
- Nahlásit
Jirikovo
Joooo, tak v doplňkových soutěžích by panička mohla i chytit ňáký to umístění
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:03
- Nahlásit
Alinka
co mas za rasu??
Jirikovo
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:06
- Nahlásit
Orry
Křížence půl blázna a půl divoký kozy... To sem ještě v životě neviděla takovou "tryskomyš"
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:07
- Nahlásit
Alinka
Když já si vzpamenu jak jsem hořce zaplakala na naší druhé výstavě v Olomouci, uprostřed kruhu, když na mě všichni okolo koukali a pes ne a ne dělat aspoň něco, furt se jen zmítal, hemžil a kníkal. No a teď, no bóže, tak se z toho přece nepo, šak se aspoň okolo pobaví. No a jak mě vypek na ZZOčkách, jsme vypadali jak totální dementi, co tam nemaj co dělat. No teda spíš já, protože psa to absalátně netížilo, toho to náramně moc bavilo, nějaký odložení, no přece nebude ležet, když támhle je ptáček, miska z vodou, jako kdyby v životě neslyšel, co to odložení je.
Jestli tě to baví, tak u toho zůstaň a na okolí se víš co. Já si taky zvykle, že jsme na cvičáku za figurky.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:07
- Nahlásit
Alinka
Křížence půl blázna a půl divoký kozy... To sem ještě v životě neviděla takovou "tryskomyš
tak vidis..co byste nemely na borderky..
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:11
- Nahlásit
Orry
No jo, jenže ty borderky aspoň běhaj přes překážky Terinka neváhá běžet za ptáčkem přes půl cvičáku (a že je velikej) překážky nepřekážky, panička nepanička...... Navíc vše co lítá, to je zajímavější, takže mouchy, motýli a různá jiná havěť a navíc máme cvičák vedle letiště a ta "velká moucha" je zajímavější než cokoliv
|
wami
Člen |
- Nahlásit
Alinka
no vidis, me trenuje mistryne mladeze z lonskeho roku... A jinak byla pata na mistrovstvi sveta IMCA a na republice druha...
A je to fajn holka a vubec ji nevadi, ze trenuje skupinu, ktera je slozena napul z takovych vlastne profiku, a napul z nas trotliku... Clovek muze leccos okoukat a i kdyz ja se na zavody nikdy nechystam, taky muzem behat co nejlip...
Jinak - ja bych byla ve skupine s tema malinakama a borderkama taky. A je mi jasny, ze muj maly mastodontik proste nema sanci, ono nez se nekde vytoci a zustavaji po nem ryhy v zemi ) a nez muj povel doputuje az k tomu vrabcimu mozecku, tak to proste chvili trva...
No jen srovnej tu eleganci borderek a malinaku s mym malym mastodontikem...
|
Falka
Člen |
- Nahlásit
Já jen k výšce překážek - pokud jste doteď skákali překážky na výšku medium, tak jí nemůžeš najednou zvednout o 20cm a čekat, že to bude skákat, jakoby se nechumelilo. Zvedá se postupně, po kouskách...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:13
- Nahlásit
Syska
Fakt? To je bomba..
to je velka bomba ..... kdo nevidel neuveri. posledni beh pred sbalenim drahy je proste nas .... jesteze je Barca tak hodna, ze se s nama takhle zdrzuje, to vis, mne by bylo lito, kdybych jel na coursingovou akci a ten pes by ani nepopobehl ....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:13 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
Alinka
už jsem to našla, teda doufám, http://www.boxer.cz/eichler/clanky/31.htm
a pak taky doporučuju ten recept na játrové pamlsky, co tu byl na diskusi, moje totálně nežravá fena je fakt miluje a vyplivne je jen velice zřídka (kam se hrabou Kronch z lososa)
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5459_0.html
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:14
- Nahlásit
wami
Krásnej pohled Terinka ale na mě včera koukala, jako že, jak to, že si mi ty překážky dala takhle blbě, no zapomeň, že něco takovýho budu skákat, když na to ani nevidím a snažší je to podlézt
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:17
- Nahlásit
Jirikovo
Zase jsi originální!!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:18
- Nahlásit
Syska
Zase jsi originální!!
no to je tak, ze ja jsem originalni uz tim, jak vypadam, zvlaste po ranu .... jo a taky tim, jak vypadam, ze cely den na draze makam a pritom krome drzeni sveho lahvace nedelam vubec nic ....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:19
- Nahlásit
Alinka
ono je to fakt o tom, ze ji to nemuzes zdvihnout takhle nahoru rovnou... chce to po tech 5 centimetrech a pomalu...
Ja nedavno na voriskiade objevila skvelou prekazku. Mela nahore kartace, ale pak tam par prken chybelo a bylo jedno az dole, u zeme. Tak jsem bavila celou pulhodinovou prestavku navstevniky voriskiady tim, ze jsem se pokousela psa primet, aby to skocil vrchem. No ani omylem! vzdycky se tak moudre koukal nahoru, no a na povel to probehl vnitrkem. Balonek nic, voditko nic, na me to bylo vysoky, ja bych to s nim neskocila. Lidi okolo uz se rezali smichy...
nakonec se teda jedinkrat povedlo, ale byl to boj!
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:20
- Nahlásit
Jirikovo
Cvičíš - ne kriglistiku - ale lahvistiku, no to taky není špatný ne?
Originální tím, jak vypadáš? Simtě, a co Zeman?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:28
- Nahlásit
Syska
Simtě, a co Zeman?
to je jen takova moje nepovedena kopie ....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 09:29
- Nahlásit
Jirikovo
Aha...
|