| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 17:36
- Nahlásit
Hele, když se vrátím k těm hřebenům a česání - máte někdo zkušenosti s timhle?
A taky uvažuju nad postrojem na vodu, ale nějak netuším co by se dalo narvat na pudla
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 20:08
- Nahlásit
Nedávno jsem tu sháněla pudlíka. Tak už ho mám doma necelých 14 dní. Má už 4 měsíce, ale supr si na mě zvykl, první 3 dny se mi pořád držel u nohy a nikam se nevydával, ale teď už lítá o 106. Je to trpasličí pudl, chtěla jsem černého, ale nakonec mám s pálením, což je možná ještě hezčí, taky se líp fotí
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 20:24
- Nahlásit
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2008 20:25
- Nahlásit
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 09:13
- Nahlásit
LenkaSS
Je náááádhernej!!!
Odkud ho máš? - Z jaký chovky?
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:10
- Nahlásit
Jela jsem si pro něj přes půl republiky, je z Krupky u Teplic, jmenuje se Cewin Deleware, říkám mu Win. Kariéru má vepsanou ve jméně .
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:13
- Nahlásit
Tady pudlice, co k nám chodila na agility.
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:19
- Nahlásit
A takto se barevně změnila po asi 2 letech, jsem koukala, je teda bez PP. To by se podle mě ta barva měnit neměla.
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:22
- Nahlásit
Tak ještě jednou, takto vypadala zamlada, černá s pálením a teď je z ní taková jakoby stříbrná.
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 19:25
- Nahlásit
Ještě jednou trochu zblízka, tady to je docela záhul vložit fotky. Něco se mi zobrazuje jen po explorerem a pod mozillou žádnou fotku nevidím.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2008 20:34
- Nahlásit
LenkaSS
Nojo, ono to pálení taky neměla nijak sytý a kdoví z jakých je rodičů
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:04
- Nahlásit
Tak jsem úspěšně neutopila psa na vodě
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:28
- Nahlásit
Dines
tys chtěla utopit pudla, jo???? Si nesmíš dávat tak vysoké cíle Co takhle začít s topením kachen?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:32 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
kokoška
Kachny netopíme, kachny lovíme - naštěstí zatím neúspěšně - ale dobře se tak trénuje v plavání, když stíhá kachny kolem rybníka s maximálním nasazením a záběrem
Nechtěla, dokonce ani on se utopit nechtěl, jen teda poslední den ho už fááákt nebavilo sedět v lodi, tak pádloval vedle
Ale stejně se mi to málem povedlo - se blboun zamotal do špagátu těsně před peřejema
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2008 17:36
- Nahlásit
Roste a roste, už má 5 kg.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 04:00
- Nahlásit
Aoj, 13.9.2008 v Pelhřimově na náměstí se koná PUDLÍ RAŠENÍ, více na www.techiro.cz
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:42
- Nahlásit
LenkaSS
Tsss, 5 kilo? Muj má 25
Jinak je ale moooc krásnej (ikdyž neučesanej a zarostlej - zrovna takhle vypadáme taky)
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 18:23
- Nahlásit
No a to je jenom necelých 24 hodin nečesaný . A s tou délkou chlupů jsme tady už pohoršení místních pudlařů, kteří jsou zvyklý mít pudla vystříhaného skoro na kůži. Momentálně se rozmýšlým, jestli půjdu na výstavu a jaký mu do budoucna udělat střih, tak zatím zarůstá
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:21
- Nahlásit
toto jsem objevila v nabidce CB utulku Amira:
ČISTOKREVNÁ ŠTĚNATA
Daruji 3 měsíce staré střední pudlíky. Jsou zvyklí v bytě a na děti, velmi hodní. VELICE SPĚCHÁ!! Tel: 720 380 619
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 13:33
- Nahlásit
LenkaSS
Ono když ho nevyfénuješ(a zároveň nevyčešeš) po koupání, tak mu ta učesaná srst dlouho nevydrží (vlastní zkušenost)..
Dlouho jsem tomu nemohla přijít na kloub ani an chuť, ale teď jsem si pořídila novej šampón a jde to skoro samo
A co se těch střihů týče je to jen a jen na tobě - koukni po výstavách a uvidíš - mám pocit, že trpajzlíci jsou většinou v bejbyně
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 19:10
- Nahlásit
Fík
Někde jsem tu vyštrachala info, že sis objednávala stříbrnej nebo jakej přívěšěk pudla na krk? Ten kontík, nebo modernu? Já bych uvažovala o tom moderním, jen mi z těch fotek nepřijde moc hezkej
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:47
- Nahlásit
Teda nevim, a závidim holkám na Labradorovi - proč je sme my pudlaři takový "chcíplý" téma?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2008 23:25
- Nahlásit
Lidičky, něco novýho? Nějaký výstavní megaúspěchy, nebo snad úspěchy ve výchově?
Mě pes úspěšně sežral půlku pečenýho kuřete
Dostan pořádnej vejprask, ale asi jsem mu vyhrožovala dalším výpraskem (který by následoval příští ráno poté co by mi poblil gauč) dostatečně, protože mu z toho výjimečně ani nic nebylo....
Jen mě bylo - hlad
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 07:18
- Nahlásit
Dines
Čauky, jo byl to tenkrát nápad k narozeninám, ale nedočkala jsem se.
s tím střihem na pudla, mám psa v moderně /jako každý majitelem ostříhaný nečistokrevný pudl v parku - akorát, že já ho vozím do salonu/a kamarádka v kontinentálu /vyholený zadek s boulemi ze srsti na zadku a dlouhou "vestu" na hrudníku/, já s ním mám daleko méně práce. Srst je obecně v moderně na celém psu kratší a dle mého názoru i lépe udržovatelná pro "prvˇ'náky" /lidičky co mají prvního pudla/. Navíc pokud se mi někde namočí nebo umaže, není s ním taková práce. Holky pudlařky co chodí na výstavy mě teď upozornily, že na výstavách v podstatě nemáme šanci v tomto střihu, protože "letí" kontík, ale přijde mi, že pes je ve střihu spokojený a sluší mu. Ale je fakt, že pokud ho blbě ostříhají v salonu, není to hezký. Já chodím v Praze k paní Procházkové a musím říci, že je naprosto úžasná "vysochá" ti tak krásného pudla a ž přechází zrak. Když je ta moderna dobře střižená, je to fakt hezký, ale je taky fakt, že pokud jdeme já a Hanka, vždy budí větší pozornost její pes v kontíku.
Naučila jsem se pár fíglů na údržbu srsti
a,- když psa vykoupu, tak ho nesuším ručníkem jako labradora s krátkou srstí, ale stírám "po chlupu" a to proto, že mu zbytečně nezacuchám srst
b,- nechávám ho proschnout normálně v bytě a občas ho "projedu" hřebenem.
c,- pak si ho dám na stůl a foukám ho fenem s tím, že srst pročesávám na jednom místě do různých směrů /srst se krásně narovná a prosuší/ a dlouho vydrží pes upravený /pokud někde nezvlhne/
d,- šampony-to je otázka do pranice pro všechny pejskaře, ale já používám hand and Scholders a musím říci, že pes má srst krásně hydratovanou /já tomu nerozumím, ale bylo mi řečeno pudlaři/ a vždy ten šampon hodně řesím, kam ho neředím jsou přední nohy na které si Cipísek při každé procházce statečně "chčije"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2008 10:03
- Nahlásit
Fík
Když je ta moderna dobře střižená, je to fakt hezký, ale je taky fakt, že pokud jdeme já a Hanka, vždy budí větší pozornost její pes v kontíku.
Úplně souhlasím - taky je rozdíl v moderním střihu a půdlím střihu z obyč salonu pro psy (kde se na pudly nespecializujou)
A kontík sice budí větší pozornost, ale tady u nás na jihu spíš negativní
šampon hodně řesím, kam ho neředím jsou přední nohy na které si Cipísek při každé procházce statečně "chčije
Jak já ti rozumím Já teď mám Salonní šampon s kondicionérem kokosový a je prostě dokonalej
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 19:56
- Nahlásit
all
Tak jak vám to roste?
Mě to nabývá na chlupech a huž sem z toho tak votrávená, že češu jednou týdně a hrozně se těšim až ho konečně objednám na ostříhání a pořádně ho vymydlim
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 14:15
- Nahlásit
Fík
taky mám jeden fígl na koupání:
těsně před koupáním psa učešu hřebenem a pak ještě kartáčem a teprve pak hodím do vany - je tedy dost problém tu srst namočit (skoro nesaje a většina sjede po horní vrtvě), ale když už jí konečně namočím, namydlím, nakondicionéruju a vytáhnu z vany, tak se mnohem lépe češe - dá se opravdu lehce projet hřebenem a tím pádem i sušit
Jinak suším hned jak psa chytnu
v létě schne přirozenou cestou na zahradě, kde se s ním poctivě honím a v mezičase češu
v zimě rovnou z vany jen lehce osušený proletí celým bytem, vytře se do peřin a sedačky a pak se rozvalí na záda, usne, a nechá se vyfénovat
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 20:05
- Nahlásit
Tak Win už má 8 měsíců, snad už moc neporoste, aby se vešel do S agility . Je hrozně chytrej na učení a co mu nejde mu ukáže starší pes a on hnedka ví, co chci a jde na to.
Venku se mu teď hrozně líbí to spadané listí, chytne list a lítá s ním v té kupě kolem stromu, je to úplně super.
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 20:06
- Nahlásit
Nekoupal se dobrovolně, venku lilo
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 20:10 - Změnil/a: LenkaSS
- Nahlásit
dáš mi tu pusu nebo ne?