Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nechce plavat
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
slony
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:43
- Nahlásit

Smečka
hať je stena, prehradenie toku (elektrarne sme nebudovali
bočka je bečka neboli štěně neboli sud piva

hate velkosti bocky = nahrada siedmeho schodu pokial sme chceli pivo chladene

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:58
- Nahlásit

slony
No jasně - chlapi,místo aby mysleli na dobro němé tváře, budují nepovolená vodní díla ku prospěchu svému.

AOZ
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:24
- Nahlásit

venda
Nic si z toho nedělej, Ozzy neplaval do cca 2 let, do vody vlezl, břicho ráchal, pro klacík hozený kousíček dál, na jedno tempo nevlezl. Nepomohlo ani to vtažení na vodítku do vody, že plavat musí, prostě najedou se rozhodl a musím říct, že ta radost byla veliká. Teď je problém ho z vody dostat.

Syska
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:53
- Nahlásit

Tak to Tessinka by zase ráda plavala, ale bohužel, zadek má těžký a ten jí jde ke dnu, takže začne plavat, vyvalí oči a zvládne sotva pár temt, ale jde do toho znova a znova...

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:09
- Nahlásit

Syska
Ta má teda ponor

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:36
- Nahlásit

Syska
To chce len osvalit ;) Nas Hugo plaval este pod strmsie A teraz uz udrzi chrbat skoro tesne pod hladinou. Ona na to pride ;)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:27
- Nahlásit

Jsem smutná.Nechala jsem se inspirovat diskusí a šla ku rybníku. Přišla jsem o nejdůležitější část naší výpravy-nejoblíbenější aportek. Byla to sice taková žlutá ochechule od ťamanů z natahovací gumy za 25 Kč, ale stejně. Bucka mi ho nosila, ale byl uvázaný na šňůře, kdyby ho třeba nechtěla vzít. Ale měla jsem strach, aby se jí tam při plavání nezamotala nožička, hodila jsem to, ale Buca zhodnotila situaci svým teriérským mozečkem, řekla že bez šňůry ne a aportek teď pěkně brázdí širý náš rybník.

AOZ
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:33
- Nahlásit

Mucholabka
Počkej až se oteplí a doplav si pro něj nebo lodička??

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:35
- Nahlásit

AOZ
To víš že jo pěkně tam dotáhneme Gulivera a ten to donese jinak Buca vzala plným nádechem vodu do plic, našla na břehu žábu, ta jí odskočila do vody. Buca čuchala, čuchala, šla za žábou, strčila čumák do vody až po oči a nadechla se pak pěkně prskala

AOZ
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:43
- Nahlásit

Mucholabka
to je odvážná, Ozzy čuchnul k žábě jednou a ona mu skočila do čumáku. Dělal, že se neleknul, ale od té doby si jich nevšímá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:44
- Nahlásit

AOZ
Ona je lovec vůbec ji to neodradilo. Pak málem snědla krtonožku. Ale to jsem jí nedovolila, je jich málo.

Bela
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:12
- Nahlásit

AOZ Mucholabka
nas pesko cez sviatky ulovil na priehrade nejakeho mloka, ci co to bolo a bol z toho stastim a loveckym nadsenim cely bez seba

AOZ
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:17
- Nahlásit

Bela
ti jsou chráněný, viď
Ozzy měl jeden čas tendenci nosit všechno co je ve vodě na břeh, tedy i lidi na lodičkách a to byla věc, co je proti tomu mlok

Anlie
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:18
- Nahlásit

Mucholabka
čeho je málo? Krtonožek?

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:20
- Nahlásit

Mucholabka

my teď měli zážitek s ježkem.Čuchala,čuchala,pak čuchla moc a bylo to

Bela
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:30
- Nahlásit

AOZ
uhm, chraneni. Tak som sa chvili tvarila, ze ten pes nepatri ku mne a vobec neviem, kde sa tam nabral
tendenci nosit všechno co je ve vodě na břeh, tedy i lidi na lodičkách
.
kamatarov labrador sa zase pokusal vyliez na kazdu okoloplavajucu nafukovacku a na brehu sa otriasat na kazdej deke, na ktoru natrafil

Bela
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:33
- Nahlásit

abby
tak to nas Robin povazoval jezkov za zive hracky a silene ho stvalo, ze sa nim nechu hrat. Hlavne na chalupe, ked ne nejakeho natrafil, co ten stvaral - skakal, brechal, knucal, prikrcoval sa, pacakami do neho stuchal, ze pod sa hrat - a jezko nic, len mal oci vypucene na vrch hlavy a stresom bol na infarkt. A my bezcitaci sme sa isli sme sa umlatit smiechom

maixnerova
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:37 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Bela
....ulovil na priehrade nejakeho mloka

Piškotovi v rybníku vplul do otevřené tlamy malej kapřík (asi).... a zase vyplul , prostě mám doma lovce Pampelína...
Když byl mladší, tak taky měl tendenci všechno a všechny tahat z vody ven.... idylka u rybníku, děti řvaly, matky řvaly, já jsem řvala ... a Piškot se nedal a zachraňoval, ať už někdo chtěl nebo nechtěl...

Syska
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:47
- Nahlásit

Smečka
Ponor má strašný, ale snažila se...

pigie
Ona na to pride
To by bylo super..

Kasia
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:47 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit

ahoj,
tak my byli také o víkendu poprvé plavat. vodu šíleně miluje, v potoce je pořád i pod hadicí, ale jak měla plavat, tak to se jí moc nechtělo, tak 2x nebo 3x to zkusila a pak už nechtěla. To my na břehu měli záchvat smíchu...ona totiž neplavala jak pes, předníma nožičkama nejela jen ve vodě, ale vystrkovala je ven (jako při kraulu, jen dopředu), voda stříkala tak, že nebyla vůbec vidět, teda pro klacek to celkem šlo, ale když plavala zpátky s klackem...fakt sranda

Bela
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:50
- Nahlásit

Kasia
ako je stara a ake je to plemeno?

Kasia
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:53
- Nahlásit

7 měsíců pryč a je to NO

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:55
- Nahlásit

Kasia
předníma nožičkama nejela jen ve vodě, ale vystrkovala je ven (jako při kraulu, jen dopředu), voda stříkala
Většinou stačí přizvednout zadek a pes se "chytí".

Kasia
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:58
- Nahlásit

no jo, jenže ještě nebylo počasí na to, abych tam s ní vlezla...ikdyž málem se tak stalo, šla jsem tam jen po kolena a ejhle náš drobeček na mě ze zadu skočil tak tak jsem to ustála

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:16
- Nahlásit

My sme s Marií trénovaly vodu skoro 3 roky, pěkně postupně od kotníčků v potůčku až po čáru ponoru, dál prostě taky nejde. Jen loni udělala dvě tempa, když se rozdováděla s klackem, kterej jí jinak vůbec nebaví, běhala pro něj do rybníka, jen po bříško samozřejmě, nakonec jí ho vlnka odnesla o 30 cm dál, jak se pro něj natáhla, ujelo jí dno pod nohama, musela dvakrát plávnout, trochu se lekla, od té doby zase jen po čáru ponoru. Letos to zkusíme dál, ale problém je, že ani já nemám vodu moc ráda, když si sundám na plavání brejle, tak vůbec nic nevidim a netrefim zpět na deku, pokud je tam víc lidí, takže s ní plavat určo nebudu, ale to neznamená, že ona by se vody měla stranit

venda
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 21:53
- Nahlásit

hodit jí do vody klacek jsem zkoušela (o hračce jsem pak ani neuvažovala, na mě je voda ještě studená na náš aport typu "když sis to zahodila, tak si pro to dojdi") - dokud dosáhne, ohromně jí to baví, klacíkem si pohazuje, klidně si ho přišlápne nohou a potápí se pro něj, nechává si ho kousek uplavat a strká do něj packou aby se hejbal, ale jak se dostane na hloubku ona smutně stojí na špičkách, natahuje se pro něj, ale neplave, odmítá opustit pevnou půdu pod nohama radši obětuje klacek
no asi až se oteplí, budu jí tahat do hloubky tak dlouho, až třeba usoudí, že to neni tak hrozný

slony
ako vodaci skor potrebujete vydrz v lodi
ty brďo, já čuměla, jakej je to vodáckej pes - sama si nastoupí, spořádaně si sedne a ani se nehne, je mi jasný, že až se osmělí tak to asi taková idylka nebude
chci aby plavala, protože má dysplazii

redhead
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 22:17
- Nahlásit

Mucholabka
Briťák včera ztratil ve vodě balónek, prostě se potopil a pes ho nevytáhnul, tak jsem se dneska ohákla do plážového a šla jsem míček hledat Teda musím říct, že voda nic moc, nechápu, jak se ten pes může tak rochnit. Nemohla jsem ho dostat ven

Saita
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 22:46
- Nahlásit

První Nikky do vody nestoupil ani náhodou. Jednou jsem ale na procházce překročila potůček(jenom takový brodek velký pes by si tam smočil leda tak tlapky) a chtěla aby Nikky šel za mnou. Ten z toho dostal tak leda štěkavku, ale pak se teda rozhodl a že ten potůček přeskočí. Ten byl bohužel široký tak skočil rovnou doprostředka, ale pak už se přebrodil na druhou stranu(měl mokré packy a část břicha). Příště už to bylo lepší a pak už si postupně zvykl i chodit za klackem do rybníka. Umí jít i do hloubky, ale většinou jde do vody jenom po packy a prochází se. Druhá Hany ta se už jako malá(ještě u chovatelů když jsem si pro ni přijela) dokázala okoupat i v misce s vodou. Vždycky přišla celá komplet mokrá a v kuchyni potopa. Do rybníka jde s nadšením, házím jí tam klacky, plave pro ně, když tam plavala bota tak si k ní doplavala a prozkoumala ji. Jak jdem kolem nějaké vody tak když nic jiného musí se alespoň brouzdat.Zvlášť když je horko, tak jde lehne si do vody a leží si tam dokud se trochu neochladí. Minulé léto jsem jí vždycky před cvičákem házela do potoka klacky a ona mi je nosila. Ty klacky byly hodně nacucané vodou tak se spíš potápěly než aby plavali, no a Hany se v pohodě pro ně potápěla. Akorád jednou se nějak spletla a místo klacku se vynořila s užovkou v tlamě kterou mi vítězoslavně přnesla. Jinak v zimě jsme šli kolem rybníka, který byl čerstvě zamrzlý. Než jsem se nadála tak Hany byla v jeho polovině, tryskem se prostě na něj vydala a já nestačila ani zareagovat. Hned jsem ji volala zpátky, tak přiběhla a byla z toho úplně nadšená. Od té doby jsem ji vždycky připla v těch místech na vodítko(sice přivolání má docela dobřé, ale nestále měla cukání se znovu na ten led vydat). Třetí nejmladší ten se teprve s vodou seznamuje. Je na tom stejně jako kdysi Nikky, ale ten brodek už má přejítý dvakrát a po packy teda do té vody vstoupí. Chudák neví co jej čeká v létě.

Kasia
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 08:25
- Nahlásit

Ahoj, tak sem dávám odkaz, abyste viděli jak se náš pejsek poprvé koupal a jak jí to "nešlo"

http://www.kasia.estranky.cz/fotoalbum/prvni-koupa ni/moje-prvni-koupani/107

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 10:05 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
kamatarov labrador sa zase pokusal vyliez na kazdu okoloplavajucu nafukovacku a na brehu sa otriasat na kazdej deke, na ktoru natrafil

Hm... Hugo ma v nom kamarata Akurat Hugo ma tendenciu kazdu nafukovacku odtiahnut a nie vyliezt na nu.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání