| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:32
- Nahlásit
mám vodního psa, teda je to německý ovčák, ale vodu prostě miluje, bydlíme hned u Vltavy, takže se tak obden chodí cachtat, největší zábava je cval mělkou vodou kdy cáká kolem sebe nebo probíhání louží, loví klacíčky, ve vodě si je pohazuje, loví i ze dna, no ale když jsem teď zjistila, že má dysplazii tak jsem s ní chtěla začít plavat - vím, že za klackem do hloubky nevleze, o víkendu jsme byli na vodě, do lodi si lezla sama dobrovolně, při pokusu o přeskok z lodi na loď spadla do vody (měla vestu) a bez problému doplavala ke břehu (mohla jsem jí vytáhnout do lodě, ale chtěla jsem aby plavala), pak ještě skočila do vody jednou, když chtěla k páníčkovi který jel na kajaku, zase v pohodě doplavala na břeh, ale dobrovolně jí do hloubky prostě nedostanu, odmítá plavat, pokud nemusí
myslíte, že jí to ještě začne bavit? (je jí 9 měsíců a cachtá se asi od 3 měsíců skoro pořád, kromě dní, kdy je pod nulou)
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:51
- Nahlásit
venda
Myslím, že až si půjdete zaplavat s ní, tak do vody vleze....jinak ji prostě uplavete
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:53
- Nahlásit
venda
a nevadí jí třeba ta vesta?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:07
- Nahlásit
WhiteWolf
taky si říkám, že v létě bude plavat se mnou a doufám, že se jí to zalíbí! uvidíme
Eda
vesta jí nevadí, už v obchodě se divili, jak drží, když jí to oblíkám, navíc sedí dobře a ona nedává najevo že vůbec ví, že ji má na sobě; taky jí přemlouvám aby plavala když vestu nemá - měla ji jen na vodě, kde jedině plavala (ovšem pouze když do vody spadla nebo jsem jí tam donesla), na vycházce ji nemívá
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 06:56 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
venda
píšeš, že ti psice do vody spadla... není to taky to, proč nechce plavat? já spíš teď reším, jak udělat aby Eda neplavala úúúplně ve všem, co se i vzdáleně podobá vodě...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:03
- Nahlásit
Eda
Eda neplavala úúúplně ve všem, co se i vzdáleně podobá vodě..
Vidis, to sme my poriesili na zaciatku. Ja riesim to, aby mi pes nesiel zachranovat vsetko, co robi kruhy na hladine (kamen, ryba, clovek, cokolvek...)
venda
Ani pre oblubenu hracku si nepojde? Skus. Len si ju daj na motuz, aby si nemusela cakat, kym ti ju vlnky nedonesu k brehu Ak sa pes tzv. nerozplava sam, tak zvycajne sa rozplava pri nasledovani pana Ale je dost mozne, ze vzdy bude nasledovat len jeho a bez neho do vody nepojde. Nam Hugo robil take caviky koncom minuleho leta. Posledny mesiac vobec neplaval, len stal pri brehu a cumel na mna. Nik sme netusili co chcel, ale vzdy ozil, ked som urobila co len krok v pred smerom do vody. Tak sme si domysleli, ze uz nechce nic ine, len aby s nim do vody vliezla aj panicka...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:23
- Nahlásit
Aša neplavala do svých osmi let. Teď je z ní tanker. Asi se to naučila od jiného NO, se kterým byla párkrát na procházce, ten vodu miloval a když ji viděl, jehl doprostřed potoka a chlastal vodu, zatímco Aša stála na břehu a snažila se držet zuby nehty z dosahu mokrého živlu. Pak jsme ze cvičáku chodily kolem potoka, ona se z něj vždycky napila a časem si i lehla, vlezla hloub, brodila se a honila kachny.
Jak přišly vedra, zjistila, že protíkání vody kolem horkého těla je skvělé a že se to dá i pít, takže když se blížíme k rybníku, musím ji už zdaleka odepínat, jinak ve vodě skončím i já. Máme i povel "běž do vody"
No, a Buca zezačátku taky neplavec, ale následuje Ašecího příkladu a někdy už si smočí tlapky. A když viděla v rybníku kachny, vlezla i hlouběji. Myslím, že to časem přijde samo a v létě jí bude horko, půjdeme na štěrkovnu, násilím zaplavem jedno kolečko a druhé už udělá sama, to se můžu vsadit.
Jo, a nejsrandovnější je co se týče vody Fifinka-ta to v podstatě má vrozené, jakožto pudl-vodní pes. Té když hodíme do bazénu balónek, se umí i potápět, to bych do psa nikdy neřekla
Guliver leze do vody taky sám, páč jako setr to má v krvi.
Drak se vody štítí.
Starý kříženec v létě pije pouze vodu z bazénu a jednou se mi málem utopil v rybníce, když tam spadl.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:29
- Nahlásit
venda
ahoj právě řeším to co ty s mojí roční goldenkou, taky má dkk, tak jsme si říkala, že bude plavat. A to nemluvím o tom, že s ní chci dělat lovecký výcvik, takže tam je plavání pro retrievera prostě nutnost. Kam dostane v pohodě, ale jak ucejtí hloubku začne jančit a většinou z vody uteče. Je vidět, že jí to tam táhne, má cuky tam jít, ale strach je silnější, snad jen zatím. Dokonce 1x se vyloženě přemohla a doplavala do hloubky pro dummíka, ale v očích smrt a děs...
Ve vodě se jí nikdy nic nestalo, i když je fakt, že v hloubce v neděli plavala prvně, tak to spíš přičítám strachu z neznámého.
Třeba si je ta tvoje čubina taky jen sama sebou nejistá a až si dodá odvahy a zjistí, že jako fakt plavat umí, tak to bude dobrý
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:00
- Nahlásit
Půlka mých psů vodu miluje (puma si občas myslí, že je vydra), druhá půlka je přesvědčená, že je to koncentrovaná kyselina sírová a jenom přiblížit se znamená silné ohrožení života. Tak ať si sedí na břehu když je to baví Hesinku jsem to učila několik let. Zkoušela jsem jí uplavat, lákat ji tam na piškot, na ostatní psy, předstírat, že se topím... Bavili jsme rekreanty široko daleko, ale efekt nula nula nic. Maximum, čeho jsme dosáhli - vleze do vody po břicho a to za piškotem. Lilly, Winky a Akéla se mnou u vody ještě nebyli, takže počkám do které skupiny se přiřadí
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:03
- Nahlásit
Mucholabka
té když hodíme do bazénu balónek, se umí i potápět, to bych do psa nikdy neřekla
Náš Noreček(německá doga) se taky potápěl,tedy většinou jen hlavu.Stál po břicho v potoce,hlavu pod hladinou a rozhlížel se.Občas něco i vytáhl.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:05
- Nahlásit
Smečka
Chudák Noreček měl na potápění moc vysoké nohy Fifnka jde fest, i metr pod hladinu, jak říkám, pro mě neskutečné
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:11
- Nahlásit
Jinak co se psího strachu z vody týče - nikdy jsem neměla psa u kterého bych něco podobného řešila.Naši psi nikdy neměli moc na výběr,když se šlo plavat,tak museli také.Prostě jsem je připla na vodítko a šlo se.Všichni brzy pochopili,že je to vlastně zábava.Nikdo neutrpěl žádné trauma všichni rádi plavali a plavou.
Možná to bylo hlavně tím,že jsem si vůbec možnost "strach" nepřipouštěla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:15 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Mucholabka
Hugo sa tiez potapa. Avsak ma problemy so vztlakom a dlho nevydrzi a drzi sa len tesne pod hladinou, ale aj tak je to podivana. A hlavne, ked sa ide ponorit, tak to vypada, ze sa topi, lebo slape na mieste a kuka pod seba. Robime show vsetkym prizerajucim. Uz mi ho aj zachranovat chceli
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:16
- Nahlásit
Chudák Noreček měl na potápění moc vysoké nohy
Mucholabka
On tohle dělal jen v potoce,v rybníce plaval docela normálně - nad hladinou většinou.Jen když se vrhnul ze břeho do vody,chvíli se nad ním hladina zavřela
Fifnka jde fest, i metr pod hladinu, jak říkám, pro mě neskutečné
Tohle jsem viděla u irského vodního španěla,byl víc pod vodou než nad vodou
|
slony
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:40 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
Smečka
co se psího strachu z vody týče - nikdy jsem neměla psa u kterého bych něco podobného řešila
ja ano a to u vodneho aportera, kokra stena z jarneho vrhu, cele leto vo vode ... v prosinci vpalil na cerstvo zamrznuty rybnik, lad sa pod nim preboril a odvtedy az do smrti vo svojich 14r. vliezol do vody maximalne po kolena ...
a ze su psi obcas lepsi potapaci ako paninky s naondulovanymi hlavami ...
http://www.youtube.com/watch?v=dWv2-9dZIQM
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:42
- Nahlásit
slony
lad sa pod nim preboril
Vidis, toho nasho ani to neodradilo, bral to ako srandu a skocil po tom lade znova
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:47
- Nahlásit
a odvtedy az do smrti vo svojich 14r. vliezol do vody maximalne po kolena ...
slony
No někdo mít rozum musí
|
slony
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:50 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
pigie
ten nas sa preboril dost daleko od brehu a mal dost velke problemy sa z toho vyhrabat to mozno zavazilo ... ale on to bol vobec fajnovka tak to mal asi ako dobru zamienku ze do vody nemusi, aj ked ho isiel slak trafit ked sme vo vode blbli, sa z neho stavala rozdvojena osobnost
Smecka
no ved sme ho ani nenutili ... a ked bolo horko si miesto do vody zaliezol na sedmy schod
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:51
- Nahlásit
slony
No jo, kokr přijde mi to pro ně typické-jednou se něco nepovede, tak to podruhé řešit nebude.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:53
- Nahlásit
a ked bolo horko si miesto do vody zaliezol na sedmy schod
slony
Nosil jsi ho s sebou k vodě?
|
slony
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:54
- Nahlásit
Smečka
Nosil jsi ho s sebou k vodě?
... to ne ale rodicia boli majitelmi chalupy u rybnika
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:55
- Nahlásit
slony
jj, to je fakt. Nas bol blizo a dokazal sa vystverat sam a to celkom rychlo. Ale dost ma prekvapilo, ze cez to chcel prebehnut znova a lad sa samozrejme zase ulomil. A potom sa v tej diere, co si vytvoril rochnil a plaval male kolecka Vody tam bolo dost malo, takze v pripade nudze by som si sla po neho, ale nebolo treba. Cestu naspat si tiez rozbil. Koker je vsak ina vahova kategoria a urcite nebol slachteny prezit v severskych vodach
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:57
- Nahlásit
venda
Mě naučil náš cvičitel na cvičáku jeden trik:
hodíš klacík blíž ke břehu, když pes vleze do vody, tak mu házíš kamínky, aby to upoutalo jeho pozornost, nesmí to být ani blízko ani daleko a když už se bude vracet, tak hodíš klacík, aby si něco z tý vody donesl... Sára takhle plavala suprově... anebo vem s sebou někoho s psem plavcem, rivalita funguje dokonale... to Sára dokonce i aportovala dumíka z vody...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:00
- Nahlásit
pigie
bol nauceny skakat z mostika, chata uz bola zazimovana a cln v pivnici (islo sa pre vianocne chvojiny a imelo), ten debil sa rozbehol a skocil par metrov od mostika, lad bola skrupina ze drzala kym ju nezatazil celou prednou castou tela ... kym si preladoborcoval cestu na breh (na rebrik nebol nauceny tak siel svojou cestou) uz toho mal plne trubky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:02
- Nahlásit
Jandula
jj, to s tym neustalym putanim pozornosti funguje. Az tak dokonale, ze moj pes pusti, co ma v hube a ide za tym dalsim, co sa do vody hodilo a tak dokola. Raz som ho vyslala pre lopticku, co inym uplavala a chcela som im pomoct ju dostat pomocou psa. Ibaze oproti hadzali do vody lopticku inemu psovi. Tak moj pes plaval medzi dvoma loptickami (pretoze medzitym pes oproti vytiahol tu svoju). Vyniesol ju, az ked som poziadala tych oproti, nech do vody nic nehadzu, lebo psa nedostanem s tou loptou z vody
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:02
- Nahlásit
slony
to ne ale rodicia boli majitelmi chalupy u rybnika
To je škoda...
Myslela jsem že napíšeš něco jako: kamarádi jezdili k vodě na kolech,ale kdepak já - já jel s kárkou.
No nic pokusím se to představit pouze ve své fantazii...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:04
- Nahlásit
venda
dobrovolně jí do hloubky prostě nedostanu, odmítá plavat, pokud nemusí
ak pes nema s vodou problem tak obvykle za panickem uplne v poho vleze .... preco chces aby codila plavat "doborovolne" ? ako vodaci skor potrebujete vydrz v lodi (coz mne sa nepodarilo, druhy splav uz siel v doprovodnom vozidle ) , plavat predsa vie , ne ?
|
slony
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:06
- Nahlásit
Smečka
hm ... a ze nas to nenapadlo, ked sa slo k vode tak sme pracne budovali hate velkosti bocky a stacilo si so sebou vozit jedno schodistne rameno
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:20
- Nahlásit
venda
tak ti přeju, ať se ti to u Hekly zlomí... já mám psa neplavce... zkoušeli jsme všechno možný, s přítelem jsme odplavali a nechali ho tesknit na břehu - on chvíli tesknil, dělal scény, ale pak si řekl, že na nás kašle a odešel si čuchat... Ani druhý pes ho do tý vody nenalákal, prostě si počkal na břehu, až připlave s klacíkem a pak mu ho hnusně sebral
Jinak ale vodu má rád, rád si máčí břicho, cachtá se, ale prostě neplave... Taky bych byla ráda, kdyby plaval, ale už jsem to vzdala.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:21
- Nahlásit
slony
hate velkosti bocky
Co je to?
|