| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:55
- Nahlásit
AOZ
kup si slzak alebo ten peprovy sprej (ci jak sa to vola) a sprejni ho na psa, druhy krat si rozmysli, ci bude utocit
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:56
- Nahlásit
AOZ
Zkusila jsem si to představit. Ano, vyplynulo mi z toho, že bych byla ráda, kdyby se onen majitel odstěhoval na Mars nebo dále. Ale fakt mi z toho nevyplynulo, že je super, když po rvačce dvou psů pán jednoho z nich odvedl svého psa domů, vrátil se a krutě toho druhého psa utýral a umlátil.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:57
- Nahlásit
pigie
ale já přece taky ne a říkám, že to není normální
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:58 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
AOZ
Jo, ale mam pocit, ze schvalujes pristup aj ked nie prevedenie. Ja pristup, kde je vysledkom smrt alebo tyranie psa neschvalujem a uz vobec nie je dotycny pre mna hrdina.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 22:00
- Nahlásit
prosím vás mám do 22 hodin na netu jsem jenom v práci, takže až v pondělí. Takže pro případné další neutíkám, jen jdu domů.
Bela
Děkuju, já už jsem si obranné prostředky pořídila.
aren
A řekla jsem někdy, že to je super??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 22:01
- Nahlásit
AOZ
jj, poznam poobedne Myslim, ze v reali by sme sa dohodli podstatne rychlejsie
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 22:01
- Nahlásit
pigie
Prosím, přečti si mou odpověď mucholabce na její dotaz zda schvaluji. Tam to snad vysvětuji dostatečně.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 07:50
- Nahlásit
AOZ
No ale zase se opakuji - situace s tvym sousedem je neco jineho,nez to,co probirame.
Ano,nechtela bych mit takoveho souseda,to je jasne.Ten policajt nechtel mit v okoli toulaveho psa.Ty jsi to resila na urade,on to resil zabitim psa.Mimochodem,umis si predstavit agresivniho psa,ktery se nebrani a v pohode ho umlatis?Pokud vim,polcajtovi se nic nestalo.Tak nejak pochybuji,ze ten pes byl fakt nebezpecny.
No a jeste - toho psa,co napadl tveho,by jsi chtela zait nebo by stacilo jenom zneskodnit?Blba otazka,ze?No a tady toho psa mohli zneskodnit velmi snadno,aniz by museli zarizovat cestu na Mars - nechat ho odvezt do utulku.
Napadeni psa bych s vrazdou ditete nesrovnavala.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 08:17
- Nahlásit
Toulave stene utloukl loni 9.prosince policista v Poustce u Frydlanu na Liberecku.Poklesek vysetruje cizinecka policie v Usti nad Labem a muzi hrozi i snizeni platu.
Lexa
http://www.lozteplice.cz/index.php
tady byl někde ten článek k tomuto tématu
|
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 08:28
- Nahlásit
tak jsem to našla :
http://www.lozteplice.cz/index.php?strana=2
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:22
- Nahlásit
Lexa
Nikoho nezajímá co se stalo tomu jeho psovi, on ho musel odnést(říkali, že ani jeden ze psů nemohl chodit), takže asi mu nebylo moc fajn. Ani nevíme, jestli to přežil nebo ne, já si spíš myslím, že ne, jiný důvod proto, aby ten člověk takhle jednal nevidím, kromě toho že by byl chorý. Proto říkám, že nemá smysl to hrotit, protože prostě neznáme všechno. Odpověď na tvojí otázku, mě by stačilo, kdyby mu koupili košík.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:23
- Nahlásit
To je nereálné, takže chci, aby zmizel a je mi v podstatě jedno jak. Já, ale nemám na to, abych mu ublížila nebo snad dokonce zabila. a tak je můj pes odsouzený k tomu, že příště mu třeba neporaní jenom podkožní žílu, ale nějakou důležitou a můj pes vykrvácí nebo si prostě stoupnu před něj a uvidím. Jsem si jistá, že vám by to nikomu nevadilo, ale mě jo a to strašně.Zdraví a život mého psa je pro mě důležitější než zdraví nebo život psa jiného, notabene když ten jiný mi na mého opakovaně útočí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:27
- Nahlásit
Co dokážou policajti, si můžete přečíst také tady
http://www.labradori.cz/tragedie.htm
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
AOZ
Vies, ja by som to brala troska inak. Ja pokial mne by niekto trhal psa, tak ja v sebe mam tu silu, ze toho psa aj zabijem, je mi to jedno (minimalne vtedy). Tak isto akoby som branila svoje dieta budem aj psa, ked si nebude dat povedat, tak ho kludne zabijem, lebo co mi je srdcu blizsie, to mi bude vzdy prednejsie. Ale NIKDY sa nevratim, aby som z pomsty zabila alebo ukopala psa (ak by mi clovek zabil dieta, tak tam by som uz problem s rozhodovanim mala). Myslim,ze keby to bolo tak, ze si aktivne svojho psa branil, dokazem pochopit. Ale to ze sa VRATIL a ZABIL, to uz mi do hlavy neleze... a pre mna je to tym padom neludsky cin.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:49
- Nahlásit
pigie
No a já právě dokážu částečně pochopit i to, že si svého psa třeba donesl domů, zjistil, že je mrtvý, tak se vrátil.a já na to fakt nemám ani při činu ani po něm. Já tuhnu, a pak jednám mechanicky, ale jakoby v lehkém oparu, ale pořád mi to myslí. Kdyby to bylo tak, že s pejskem došel domů, ošetřil mu 2 malé ranky, pak se vrátil, a toho druhého jen tak zabil, pak máš 100% pravdu. A protože, to nevíme tak to necháme být, jo?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:55
- Nahlásit
AOZ
Aj keby mi doma lezal mrtvy pes, tak nejdem a nezabijem toho, co zostal vonku.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:02
- Nahlásit
pigie
Nejsi pomstychtivá, někdo ano.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:03
- Nahlásit
AOZ
ale hej som a velmi , ale mam tendencie to vracat tomu, kto si to moze uvedomit, za co ta pomsta je...
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:06
- Nahlásit
AOZ
no,kdyby pes toho policisty prisel o zivot,tak by to rekl,ne?
Takze kdyz to shrnu,dlouho se tam potuloval opusteny pes,vsichni o tom vedeli - vcetne toho policisty,a nikoho nenapadlo zavolat odchytovou sluzbu,kdyz uz ne proto,aby psa zachranili,tak alespon proto,aby nenapadal jejich psy.A vzhledem k tomu,ze ja mimo sve "domaci" fenuly mam take tulaka,ktery vyrustal na ulici,muzu rict,ze je to neco zcela jineho.Prisel k nam,kdyz mu bylo asi 6 mesicu - a rvat se umel naprosto dokonale.Proste byl to jediny zpusob,jak mohl sam na ulici prezit.Ani se mu nedivim.Ale rozhodne to neni duvod k tomu,aby ho nejake hovado utlouklo,on si totiz svuj osud nevybral.Predstav si,ze by se ti ztratil tvuj pes a nekdo by ho zabil,protoze je to "nebezpecne bojove plemeno"...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:08
- Nahlásit
pigie
Tak to jsi mě překvapila, ale tady záleží už na jednotlivém člověku jak je tom duševně, některý ve vzteku nebo bolesti prostě jenom kope kolem sebe a jiný se i v takové chvíli kontroluje.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:10
- Nahlásit
AOZ
jj, ja mam pomstu vzdy premyslenu Ja vzdy hovorim, ze som svina a nechapem, preco mi to ludia neveria
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:14
- Nahlásit
AOZ
tady záleží už na jednotlivém člověku jak je tom duševně, některý ve vzteku nebo bolesti prostě jenom kope kolem sebe a jiný se i v takové chvíli kontroluje.
Ale vsechno ma sve meze,kdyz mi nekdo v metru slapne na nohu,tak do nej prece nevrazim kudlu s oduvodnenim,ze dnes jsem v takovem divnem dusevnim rozpolozeni... A kdyz moje dite jine dite na piskovisti uhodi lopatickou,nevezmu sutr a nerozbiju mu hlavu s oduvodnenim,ze proste takhle razantne branim sve dite...Prave proto existuje pojem "primerena sebeobrana".
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:16
- Nahlásit
Lexa
presne tak
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:16
- Nahlásit
Lexa
Třeba to řekl, a oni to prostě neodvysílali, nehodilo by se to k obrázku, ale to prostě nikdo nevíme. Vysílala to Nova, takže já prostě jejich zprávy beru s jistým odstupem, a myslím si, že ve skutčnosti jsou trochu jinak, ne tak jednoznačně černé. K mému psovi, já si to bohužel umím představit, a proto si dávám pozor. Život s tímto psem mě přesvědčil o tom, že lidé jsou plni předsudků a rychlých soudů.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:26
- Nahlásit
AOZ
proto si dávám pozor.
ale ten pes nemel nikoho,kdo by na nej daval pozor.Proto byl zabit.Nepripada mi to spravedlive.
Třeba to řekl, a oni to prostě neodvysílali, nehodilo by se to k obrázku, ale to prostě nikdo nevíme
no tak... To uz je fantazie,takhle dojdeme k tomu,ze mu ten pes treba vyvrazdil celou rodinu,ale nikdo to nerekl...
Kdyby ten policista sveho psa branil,tak bych to jeste mohla pochopit.Ale nebranil.A o to tady jde.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:27
- Nahlásit
Lexa
vzdávám se
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:34
- Nahlásit