| Autor |
Zpráva |
Lexa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 20:11
- Nahlásit
Rano jsem si koupila Blesk - v patek je tam TV program,ale az od soboty,takze ke cteni jsem se dostala az ted.A narazila jem na maly clanecek,cituji:
Toulave stene utloukl loni 9.prosince policista v Poustce u Frydlanu na Liberecku.Poklesek vysetruje cizinecka policie v Usti nad Labem a muzi hrozi i snizeni platu.
Tak by me zajimalo nekolik veci.Pokud vim,tohle neni poklesek,ale trestni cin,za ktery dokonce hrozi rocni vezeni.Proc to tedy tak nenapisou?Proc to setri cizinecka policie - pes jako nemel ceske obcanstvi?Neprokazal se platnym obcanskym prukazem?Dalsi otazky jsou uz spis jenom recnicke,tak je nebudu ani pokladat...Jen si rikam,ze kdyz nas chrani nekdo,kdo je schopen ubit male opustene stene,tak je to fakt v ...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 20:19
- Nahlásit
Lexa
To je teda síla
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 20:27
- Nahlásit
aren
no,je to sila...Hlavne ze vedle popisuji utoky psa na cloveka,a tam uz voli ponekud jinou lexiku - jako treba "zurici bestie" apod...
Ono kdyz jde o to,ze policista zmlati treba bezdomovce,tak tam nevis - mozna byl agresivni,kdo vi,jak to bylo.Ale tohle...To stene nemohlo byt nejak agresivni nebo nebezpecne,jestli zilo na ulici,tak bylo urcite zeslable a nemocne - a nejake hovado se zabavi tim,ze ho utluce.A ani za to nebude potrestan,maximalne mu ztrhnou par stovek z platu.A co ma byt,za tu srandu to stalo,ne ?Je mi z toho na bliti,porad myslim na to,ze tak mohl klidne dopadnout i nas Maximek...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 20:37
- Nahlásit
Lexa
Přesně. Naprosto bezbranné zvířátko a ten člověk nebude skoro nijak potrestán. Nemůžu říct hovado, protože to bych urážela krávy. Ze stejného důvodu nemůžu říkat sv*ně.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 21:28
- Nahlásit
Lexa
minimalne by ho mali prepustit. Takemu cloveku by som nedoverovala a to by som teda strazcovi poriadku mala... Su ludia a ludia...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 21:30
- Nahlásit
To je zrůda ten polda!!! A přesně toto někdy říkám těm řvoucím "Vemte si toho psa!! Už hodně dětí! bylo pokousáno!!" Odpovídám "Mnohem víc psů bylo utýráno člověkem a.."
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 21:33
- Nahlásit
No jenomže pes je přece dle zákona "věc" ne? Takže trest bude jakoby ti rozbil ... mobil
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 21:38
- Nahlásit
Sylva
Jakoby rozbil mobil, který nepatří vůbec nikomu ...
No, ale nějaký zákon na ochranu zvířat přece jen máme, takže je to trestný čin i podle našich zákonů. Jak píše Lexa.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 21:52
- Nahlásit
aren
Obávám se, že na tento zákon lidi posuzující jeho čin "nechtic" zapomenou Není žalující, není soudce. Kdo bude hájit práva štěněte, které navíc ničí nebylo? Ježiš mě je z toho nanic
Blesk by to měl dát na stejnou stranu jako článek o pokousaném dítěti. Jenže ..
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 22:38 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
Lexa
no pokud to bylo v novinách chtělo by to pěkně rozmáznout!Ve smyslu že taková zvěrstva přece nemůže dělat strážce zákona co to je pak za autoritu sakra!!!
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 00:01
- Nahlásit
Je to humus, ale vy se divíte? Podle mě toho nejvíc páchá policie... A ještě mají nižší tresty, protože jsou policajti - právě proto mají mít mnohem vyšší, protože přece mají jít příkladem. Pak se všichni papaláši diví, co jsme za společnost! Ale jsme v ČR, tak co se divíme, tady je možný i to, že kdyby se našel majitel, tak dostane pokutu on... navíc - psal to BLESK - to nejsou noviny, to je humus taky..
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 10:02
- Nahlásit
kiwikik
no v novinach to byla spis zminka,nez clanecek Citovala jsem to cele,takze necele 2 radky.Ale prave to me stve,kdyz nejaky pes nekoho kousne,tak je kolem toho takovy povyk,ze to spouste lidi jde na nervy,ale kdyz nekdo utyra k smrti psa,tak je to ok.
chtělo by to pěkně rozmáznout!
A vis jak?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 10:56
- Nahlásit
kiwikik
suhlas - ak plati zakon o tyrani zvierat, tak by mal za to dostat nejaky vacsi postih - specialne ked ide o policajta, ktory ma byt z tych prvych, co maju dodrziavat zakony!
Mozno keby sa toho chytil nejaky pravnik?
Minimalne by bolo dobre, keby sa do temy pustil nejaky normalny zurnalista a napisal analyticky clanok, kde by postavil do kontrastu taketo pripady s tymi bulvarnymi clankami o "zurivych bestiach". ktore zeru nase deti (aj u nas bola pred nedavnom takato "kauza", ale o stovkach tyranych zvierat sa cudne mlci), a pomenoval by veci pravym menom - ze je to vzdy len a len o cloveku.
fuj, ale som sa rozculila!
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 14:50
- Nahlásit
LexaBela
nemá tady někdo známého novináře který by tohleto sepsal? a osvětlil konečně lidem jak se věci mají? nenašli jste o tom utýraném štěněti zprávu na netu?kde to blesk vzal?
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 14:54
- Nahlásit
Lexa
Podle toho data si myslím, že šlo spíše o to, co bylo v TV. Policista venčil svého psa a při tom ho napadl pes cizí toulavý. policista potom, co svého psa dostal, od toho druhého a dostal ho na svojí zahradu, tak se vrátil a toho útočníka zabil. Faktem je, že podle toho co ukazovali v TV, docela brutálně. Pamatuju si to proto, že cca dva dny předtím, napadl jiný pes mého a já si říkala, vida. Tak jemu taky pokousali psa, on útočníka zabil a teď ho budou stíhat. Ten policiśta byl myslím z městské, ale to už nepamatuju. I ten region souhlasí.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 14:57
- Nahlásit
http://www.lozteplice.cz/view.php?cisloclanku=2006 120001
tak tady to je, kdyby měl někdo zájem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 15:43
- Nahlásit
AOZ
Sila. Este viac ma prekvapuje, ze sa na to ludia prizerali. Ja by som sa nedokazala len prizerat. Aj ked chapem, ze bol urcite nasraty, toto ho neopravnuje zabit psa...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 15:50
- Nahlásit
pigie
To, že na to lidi koukali, mě taky velmi překvapilo. Na druhou stranu teď napíšu něco velmi nepopulárního, svým způsobem toho chlapa obdivuju. Jak jsem psala, já to viděla cca 2 dny potom, co jiný pes napadnul mého, byl to ten samý pes podruhé během 3 měsíců, majitel je naprostý blb. Já tomu psovi neudělala nic, ale jak moc jsem chtěla, tedy v prvních chvílích, potom útoku. A myslím, že ač policista, služební zbraň nemohl použít, jak by to pak vysvětloval. Jak říkám, bylo to brutální, to je jasné, ale nikdo neví, jestli se mu to stalo poprvé nebo je to tam běžné.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 16:08
- Nahlásit
AOZ
Ak sa mu to aj nestalo prvy krat, tak ako policajt mal vediet, ako konat. Zavolat odchytovku a smer utulok. Urcite prijatelnejsie ako toho psa dorazit.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 16:38 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
AOZ
ale zatoulaný pes není žádná zmutovaná příšera z americkýho filmu aby si hrál na hrdinu. chápu že ho to rozzuřilo že napadl jeho psa a ohrožuje okolí ale snad mu mozek velí že je nejlepší zavolat povolanější a odvést ho do útulku tam by mu dali injekci pokud je tak nebezpečný, pokud mu nevelí nemá co dělat u policie kde je milion takových vyhrocených situací pokud tedy jen nenasazuje botičky. ten pes za to nemůže jaký je, u tvého případu tam je majitel pablb a můžeš se zlobit na něj ale tady to schytalo bezbranný zvíře.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:08
- Nahlásit
pigie
Jasně
kiwikik
Taktéž jasně
Ale já si fakt myslím, co jsem napsala, dívám se na to pořád jako někdo kdo byl v podobné situaci.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:19
- Nahlásit
AOZ
Hm, ja som tiez bola v situacii, kedy mi rvali psa, ale vzdy som mala chut dat po hube majitelovi a raz ta chut bola neskutocne silna (ked sa majitelka utociaceho psa bala vlastneho psa, lebo bol agresivny a do toho sa este bala aj mojho psa a len z dialky vsetko pozorovala a jacala).
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:35
- Nahlásit
Tak som si pozrela ten prispevok a normalne mi prislo zle - fuj, co je to za cloveka ten policajt, takymto stylom si ventilovat svoje frustracie a sadizmus! Hral sa na Ramba!
A to, akym sposobom to urobil je na hranici normality! Taky clovek je schopny hocicoho a mali by ho na fleku z policajneho zboru vyrazit!
Dufam, ze sa Lige na ochranu zvierat podari nieco v tejto veci urobit, aby dotycny dostal co si zasluzi.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:58
- Nahlásit
pigie
Co kdybys s tou samou majitelkou měla tento zážitek třeba víckrát? A nemohla se jí vyhnout bydlíte 300 metrů od sebe, takže pravděpodobně se to stane znovu? Protože je nepoučitelná a možná jí dělá dobře, že má takového rváče?? Nenapadlo by tě, alespoň v koutku duše, že by bylo lepší kdyby toho psa neměla?? Neříkám ho zabít, ale až se to stane příště, tak ho prostě vzít a odvést někam do útulku, třeba..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:10
- Nahlásit
Tak jsem se odhodlala podívat na ten článek a tu reportáž, je to teda drsné, co za zrůdy chodí po zemi.
Zase na druhé straně je dobře, že se případu někdo ujal, Liga na ochranu zvířat to řeší pomocí právníků. Doufám, že se jim to podaří.
Pod tím článkem je diskuze, kde můžeme podpořit, je tam i kontakt na paní Horáčkovou předsedkyni LOZ
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:46
- Nahlásit
Aha,tak to jsem nevidela,mela bych se koukat na Novu casteji
AOZ
ja to chapu,jenze ta situace byla naprosto jina - tveho psa napadl domaci pes,byla u toho jeho majitelka,mela ho vychovat,mela by ho alespon ovladat...Ale tady se jednalo o toulaveho psa.Myslis,ze mu nekdo vysvetlil,jak se ma chovat?Na co cekal ten policista?Nevedel,ze v teto zemi existuji utulky?Pokud vidim opusteneho psa,tak volam odchytovou sluzbu - no policista,a jeste mestsky,by to rozhodne mel vedet.
Neverim,ze tomu cloveku slo o to,aby ochranil sveho psa,jinak by neprodlene zajistil odchyt toho tulaka.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:50
- Nahlásit
AOZ
jj, to urcite. Ale urcite by ma nenapadlo toho psa ubit k smrti... urcite by som sa snazila, aby isiel do zodpovednejsich ruk...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:11
- Nahlásit
Lexa
pigie
jasná věc, ale můžeme se shodnout na tom, že co psali v Blesku nebyla pravda, a to co ukazovali na Nově nevíme jestli byla úplná pravda??
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:22
- Nahlásit
AOZ
no to nevim,protoze zatim jsem nezjistila,ze by ten pripad mel nejakou dohru,a co bylo na Nove... ubity pes tam byl,to mi fakt staci.
Hele,ja chapu,ze clovek muze mit vztek,co si myslis ze jsem citila ja,kdyz mi fenu po operaci,celou v obvazech jak mumie,s rozkuchanym brichem,rvali 2 RR,a majitelka se plazila 50 metru za svymi hafanky s plechovkou piva v ruce?Ale psy bych fakt neumlatila,ono vztek je vztek,ale uprimne - i kdybys byla v afektu,dokazala bys tohle?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:30
- Nahlásit
Hovado, i kdyby ten pes napadl jiného psa, ten hajzl...KURVA já jsem teď sprostá!!!
|