| Autor |
Zpráva |
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 12:54
- Nahlásit
Nic, jdu.
PS: ten článek obsahuje vícero pasáží... tak proč pitvat jen tu jednu?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 13:30
- Nahlásit
davidkova renata
no hlavně aby tu nechtěla spát!!!
no to si piš že bude, tak kolem druhý to na ňu určitě zas příde
že jede domů,
co to bylo za výlet? měla jet rači na hrad, tam by toho viděla víc.
Fifi
vyřídim.
no tak asi nevyřídim podle toho co píše Davítkojc
denyk
zánětlivý ooperační infitrát
co to je za humáč??? Kdo ti to tam dal? proč ti to tam dal??
s tím rozpáraným břuchem.
tak s tim bezpochyby
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 14:40
- Nahlásit
Fifi
PetraK
nefím, měla jsem to tam i před operací a teď znova. Nic mě nebolí, tak jsem myslela, že to bude o.k. antibiotika atd. jsem dobrala v pátek tak už mi nic nedali, mám mít klidový režim a nenamáhat břišní stěnu.
Je to jako nějaký infekční ložisko. Přemýšlím co si koupit, abych se z toho co nejdřív dostala. Nemyslím boty ale nějakou hlívu, rakytníkový olej, beta-glukan zkusím se poradit se svojí tetou MUDr.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:00
- Nahlásit
denyk
Nemyslím boty
náhodou to ale děláš chybu, boty sou děsně léčivej lék. Podivej na mě, před horama - lazar úplnej a! Brtnik koupil úchylný vysoký botičky ČERVENÝ! a fstala sem z mrtvejch
ale nějakou hlívu
asi tu hlívu?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:01
- Nahlásit
fajfkooooooooooooiiiáááááá
tady maji velkou spoustu pelíšků a většina z nich sou plyšouni
http://www.hafani.cz/pelisky-pro-psy/cz/c-1899-p-7 /
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:04
- Nahlásit
Zdravím... jsem zpět doma, po rychlém ale i tak úžasném setkání s jednou šíleně lítající osobou ... že velkomajitelko fora
Jste hodný, že moc nepíšete ... budu doma jen chvíli, pak mám jednání, takže bych nestíhala dočítat.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:17
- Nahlásit
PetraK
vysoký botičky ČERVENÝ
jsem vám jsem chtěla fčera dát tytok ale rozmyslela jsem si to...zalíbili se mi i protože jsou v mé velikosti
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:18
- Nahlásit
brut
jednou šíleně lítající osobou
a pak se diví, že má lítacího pfá
a takdy dělá ty ksichtí????
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:24
- Nahlásit
inu
Mě strašně vadí, že se akita pořád "démonizuje" (a vidím to z toho, jak mě lidi na ulici zastavují a co mi říkají). Jednou z těch věcí je (podle mě naprosto stupído exkluzívo), že je přímo "zázrak", když akita dělá nějakou aktivitu.
tomu bych i rozuměla, protože oni na tom australáci nejsou o nic líp, ale myslím, že v tvém textu je to "ode zdi ke zdi" a že sice ač možná podvědomě, ale přece jen tak nějak souhlasíš s démonizací...tak to totiž čtu já
To není antireklama tomu, že by se se psem nic nemělo dělat, NAOPAK, je to text, kterej říká, že neexistuje objektivní důvod, proč by akita nemohla sportovat. Že často je ten důvod pouze v hlavě majitele.
jenže si ten tvůj text trochu víc odporuje... možná ne na první přečetení, ale na druhý a třetí ano... na jednu stranu říkáš, že je to dobrý, na druhou to skorem bych řekla haníš.
Nemůžeš napsat, že chceš aby někdo něco dělal a pak o kus dál, že je blbý, když to dává vědět ostatním a ukazuje jim, jak to dělat...
Větu o loveckém pudu jsem vyčetla v nějaké kynologické literatuře.
občas musíš cenzurovat ne brát všechno za bernou minci... to by jsi jinak v životě těžce narazila, což mám dojem, že se ti občas stává ( nic ve zlým, ale ten dojem prostě mám)
dá se při vhodném vedení pes namotivovat na vykonávání aktivity, ke které sám neinklinuje nebo nedá?
Zatím nevím, hodlám to ale zjistit. Opravdu si myslím, že omezení je v mé hlavě a v tom, jak se psem zacházím.
ale tohle bude kus od kusu a ne v plemeni. V tomto směru bych řekla, že je to podobný jako s lidma... někoho namotivuješ snadno, jiného hůř a dalšího vůbec ne.. u něj totiž ta motivace musí vycházet z vnitřního přesvědčení
Nevím, jak jinak říct, že to má akita jinak. Akita se mi prostě do práce nehrne tak, jako to dělá Miky, jako to vidím na tréninku u border nebo u některých kříženců.
ale proč srovnáváš akitu s jinými plemeny? Proč neuděláš vše proto, aby se zviditelnila ta úžasná část jejich bytí, která je všem, co jí mají a milují, jasná? Proč neukazuješ a nedáváš za příklad ostatním ty, co se jim už něco podařilo, evidentně to akity baví a fungujou...
Je moc proč a nevím, jestli alespoň na nějaké dokážeš odpovědět, ne mě, protože ty jsi ta, která chce něco měnit nebo ukazovat, zdůrazňovat či jak to nazvat,ne já. Navíc pokud chceš měnit nebo ukazovat, tak stav na základech, které už jsou vybudované sice někým jiným, ale fungují.
Já se omlouvat nebudu, protože si myslím, že tvůj text není dobrý a akitám prostě neprospěje. Ale je to jen a jen můj názor, možná ho někdo bude mít jiný....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:26
- Nahlásit
brut
í s jednou šíleně lítající osobou
zas sem hnala co?? no jo, ale když já jinak neumim a pak už jsem zas musela letět zpátky. Snad neva moc, že jsem to tak rychle ukončila.
denyk
a takdy dělá ty ksichtí????
dělám horší
jsem vám jsem chtěla fčera dát tyto
taky dobrá úhylárna
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:32
- Nahlásit
PetraK
taky dobrá úhylárna
jsou krásnýýýýý
ale teďkonc potřebujú ty trekofky, že...s tímto bych asik na lítačku ven nemohla. A tak zvítězí zase rozum
už jsem zas musela letět zpátky
ti říkám, ten péf je rychlík po tobě bo já mám klidnýho
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:34
- Nahlásit
Fifi
Pani, nerozumim pozadi cely situace ..............
pěkně napsaný
Jeste snad k tomuhle... Nechci ti brat nadseni, ale NEDA.
myslím, že do určité míry se překročit vše dá, ale je to běh na moooooc dlouhou trať a ne všichni jsou ochotní nejen začít s rozběhem, ale i v něm vytrvat...
inu
Jenže jde o zviditelnění a zviditelnění. Ukázat, že to jde: fajn. Dělat z toho něco rovno zázraku před kterým bychom všichni měli padnout na prdel už mi tak fajn nepříjde.
nevím o čem mluvíš, nerozumím tomu ... pokud někdo něco dělá a dává najevo ostatním, že to jde a opravdu je vidět výsledek, tak to je snad jen a jen dobře ... čím víc dává najevo,čím víc o všem mluví, ukazuje, tím víc získává pozornosti, tím větší je pravděpodobnost, že se někdo "chytí" a bude následovat... přece když jen něco vyvěsíš na webu, tak se to k mnoha lidem ani nedostane
denyk
zánětlivý ooperační infitrát
jó šetřit se mám a dijétovat....aš ze mě bude Ramštajní modélka s tím rozpáraným břuchem.
v tom stavu, v jakým si slepá měla se ani nedivím... hlavně nic nedělej, odpočívej , ať se brzy zahojíš
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:35
- Nahlásit
denyk
jsou krásnýýýýý
no bať, dyk proto řikám úhylárna
s tímto bych asik na lítačku ven nemohla
mohla, ale blbě se s tim vižla honí
ti říkám, ten péf je rychlík po tobě
to nejni pravda, za to že chodim rychle může jen a jen Brtnik. Má dva metry, dlouhý nohy, takže von si de a já běžim . sem si tak řikala, že jednou vydám knížku Můj život v cvalu Celej život běhám, nejdřív závodně atletika, pak Brtnik a tetkon pes, ten už to jen dotáh do konce. A to takovýho, že mi někdy nestačí ani Brtnik
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:43
- Nahlásit
BRUT NA HRAD!!!!!
PS: to nejni z mojí hlavy to sem sem měla jen vzkázat
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:43
- Nahlásit
denyk
takdy dělá ty ksichtí????
samo a naprosto stejný jak její péf
PetraK
zas sem hnala co??
šak jsem ti to říkala už při příchodu
Snad neva moc, že jsem to tak rychle ukončila.
vůbec si s tím nelámej hlavu, halvně že vyšla alespoň ta chvilka , byla moooc fajn a já měla alespoň námět na přemýšlení do vlaku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:44
- Nahlásit
brut
pokud někdo něco dělá a dává najevo ostatním, že to jde a opravdu je vidět výsledek, tak to je snad jen a jen dobře... čím víc dává najevo,čím víc o všem mluví, ukazuje, tím víc získává pozornosti, tím větší je pravděpodobnost, že se někdo "chytí" a bude následovat... přece když jen něco vyvěsíš na webu, tak se to k mnoha lidem ani nedostan
pěkně ste to pani napsala, myslím si to stejně, protože když to někomu jde, inspiruje to druhé. A pak - to je přesně naše česká povaha, že nás vychovávali v tom- hlavně nevyčuhovat, takže proč by ten, který něco někde nastartoval a i mu to jde, měl sedět v koutku a dělat že tady vlastně neni? Já obdivuju každýho kdo něco umí, ať je to fakt cokoliv a nemyslím si, že by se o tom, že někdo něco umí, nebo dokázal, nebo rozjel, neměl nikdo dozvědět.
Ostatně, tak mi tak napadá obecně . co by mělo bejt vlastně špatnýh na tom, že se někdo zviditelní??????? Zvlášť pokud se zviditelní navíc pro dobrou věc - v tomhle případku, že se třeba ostatní rozhoupou něco s čoklidem dělat. Já prostě ani na tom zviditelňování - pokud je to kladný zviditelňování a ne prasárna, levárna, bulvár a spol - nic, nic špatnýho nevidim.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:45
- Nahlásit
Fajka
BRUT NA HRAD!!!!!
bych se tam zbláznila mezi tolika cvokama
to nejni z mojí hlavy to sem sem měla jen vzkázat
že děkuji za projevenou důvěru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:46
- Nahlásit
Fajka
to nejni z mojí hlavy
jak by mohlo bejt?
ajjaíí, ešče, že tetkon nějakou dobu do bedřicha nepojedem
brut
samo a naprosto stejný jak její péf
voči mi ale ešče nevylejzaj
a já měla alespoň námět na přemýšlení do vlaku
já doufám, že jsem to podala, tak jak jsem chtěla, držim fšem palce a pozdravuj to.
šak jsem ti to říkala už při příchodu
ach jo, splašená lokomitiva no
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:47
- Nahlásit
brut
Ale jinak si taky myslím že Brut to napsala moc hezky
PetraK
fajfkooooooooooooiiiáááááá
tady maji velkou spoustu pelíšků a většina z nich sou plyšouni
díky pani, mrknu na to večer paní tedkonc mám kalup
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:48
- Nahlásit
brut
Já se omlouvat nebudu,
???? What the heck?
tvůj text není dobrý a akitám prostě neprospěje.
Jestli jim neprospěje ve smyslu, že si je masově přestanou pořizovat lidi jen podle Hachika a ksichtu, tak třikrát sláva za to.
ale proč srovnáváš akitu s jinými plemeny?
Protože mi to připadá logické.
Proč neuděláš vše proto, aby se zviditelnila ta úžasná část jejich bytí, která je všem, co jí mají a milují, jasná?
A proč bych to měla dělat? Slintů, jak je to úžasné věrňoučíčké plemeno, absolutně zdravoučké a miloučké a skvěloučké je všude mraky. Potom si ale někdo akitu pořídí a zjistí, že je všechno úplně jinak.
Co je podle tebe víc medvědí služba: tuny kydů na téma, jak nic není problém nebo tuny kydů na téma, že ten problém tu je?
Proč neukazuješ a nedáváš za příklad ostatním ty, co se jim už něco podařilo, evidentně to akity baví a fungujou...
protože z těch, co znám a co skutečně sporty dělají, není nikdo, o kom bych s klidným svědomím mohla prohlásit, že to provozuje "nezištně" (to zas bude řev). Možná teď někomu křivdím, ale neplacenou reklamu já podporovat nebudu.
Popularizace plemene tady byla v posledních třech letech velmi intenzivní. Ovšem nemám vůbec pocit, že by to jakýmkoliv způsobem bylo plemeni jakkoliv ku prospěchu.
ale přece jen tak nějak souhlasíš s démonizací...tak to totiž čtu já
to je snadné.. na jedné straně jeden extrém: akitky jsou úžasňoučké bezproblémové plemínko. Na druhé straně druhý extrém: jsou to nemocní chudáci, které si povětšinou vybírají lidi, kteří si s nima honí akorát ego a jejichž cílem je množit a prodat, pečou na zdraví, je jim fuk, co se se štěňatama stane, jen když sypou penízky.
A pak je tu ta pravda uprostřed
musíš cenzurovat ne brát všechno za bernou minci... to by jsi jinak v životě těžce narazila, což mám dojem, že se ti občas stává ( nic ve zlým, ale ten dojem prostě mám)
no a není to v tomto případě jedno? Akita lovecký pud má.
-----------
Well, whatever
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:50
- Nahlásit
Fajka
mrknu na to veče
snad radši možná ani nekoukej, esli budeš nerozhodná jako já, tak prostě nic nevybereš
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:52
- Nahlásit
Aspoň máte zase o čem debatovat
A rozšířit mi složku hříchů.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:53
- Nahlásit
PetraK
pěkně ste to pani napsala, myslím si to stejně, protože když to někomu jde, inspiruje to druhé.
Ostatně, tak mi tak napadá obecně . co by mělo bejt vlastně špatnýh na tom, že se někdo zviditelní??????? Zvlášť pokud se zviditelní navíc pro dobrou věc - v tomhle případku, že se třeba ostatní rozhoupou něco s čoklidem dělat.
jenže to máš těžký... naše česká povaha to prostě nepřeje... vem si, že založíš firmičku, dřeš od rána do večera. Vyděláš nějakou korunu a koupíš si auto. No a co udělá soused? Hned začne pomlouvat a ptát se, kdes na něj vzala atd.
Se psama je to podobný.. jen postavený na vrtkavějších nožkách
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 15:55
- Nahlásit
PetraK
voči mi ale ešče nevylejzaj
ti nevím, jak si klusala směrem ke mě, tak to na dálku tak vypadalo
doufám, že jsem to podala, tak jak jsem chtěla, držim fšem palce a pozdravuj to.
podala jsi to moooc dobře a díky tomu ještě chvíli budu za rozumnou Všem vyřídím
ach jo, splašená lokomitiva no
jenže jinak by jsi to ebyla ty... bych se lekla, že se ti něco stalo, kdyby ses připlahočila pomalu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
inu
Slintů, jak je to úžasné věrňoučíčké plemeno, absolutně zdravoučké a miloučké a skvěloučké je všude mraky.
mno slintů okolo každýho plemene je..... a kolikrát i v odborných časopisech ...... jako příklad můžu dát tehdy v PPČ uváděný článek o filách, celkem slušně zavádějící. Záleží na tom, kde člověk hledá. Taky se můžeš dočíst, že vižla je pes co se drží svého pána... jo drží, než potká zajíce se zeptej denyka třebas , až poslední dobou se začínají oběvovat informace o tom, že u vižly je třeba zvládnout taky - světe div se, když je to lovecký pes - klid u zvěře. Já třebas mám akitu v povědomí jako sebevědomé plemeno s určitou rezervovaností. Než jsem poznala Fajkýše, nevěděla jsem víc, než tyhle dvě věci, nicméně jako plyšovýho pekinéze jsem si to plemeno nezařadila.
Je to o tom, že lidi musí taky chtít hledat informace o daném plemeni.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:06
- Nahlásit
inu
brut
... naše česká povaha to prostě nepřeje.
jo. nemám tohle ale ráda. a byli jsme i vychovávaný v tom, že vyčuhovat se nevypláci . A já zas si myslim, že vyčuhovat se má!
Já sama neumím nic. Nicméně obdivuju každýho kdo něčeho v něčem dosáhne a to vlastním přičiněním.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:08
- Nahlásit
brut
díky tomu ještě chvíli budu za rozumnou
dík. i když vím, že to bude fuška a i to chápu, páč je to- bez debaty- na přesdržku, to jako ne že ne. Jenže - ona si tak úplně sama tu cestu nevybrala a asi jedinej, kdo jí může pomoct seš ty. Ten odstup potřebuješ a já ti ho hroooooooooooozně moc přeju.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:08
- Nahlásit
PetraK
Je to o tom, že lidi musí taky chtít hledat informace o daném plemeni.
To je ale právě ono. Informace prakticky nejsou. A objektivní informace už vůbec nejsou. Dva lidi kdysi něco sepsali a zbytek dělá CTRL + C a následně CTRL +V. Když se bavíš s chovatelama, kolikrát slyší akorát vypočítavý pindy (vím, o čem mluvím) a spousta úplných začátečníků má oči jako talíře a jedou ve stejném duchu, dokud časem nezjistí, že to není takové, jak se zdá.
K objektivním informacím se dohrabeš právě až tou praxí. Pak začneš zjišťovat, že jsou to všechno (nebo aspoň povětšinou kydy)
Já třebas mám akitu v povědomí jako sebevědomé plemeno s určitou rezervovaností.
No a po tom, cos potkala Ořecha si to pořád ještě myslíš?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:13
- Nahlásit
Fajka
Ale jinak si taky myslím že Brut to napsala moc hezky
inu
???? What the heck?
sem někde zahlídala, jak se ti omlouvají a ty se divíš proč... tak proto jsem tuhle větu napsala
Jestli jim neprospěje ve smyslu, že si je masově přestanou pořizovat lidi jen podle Hachika a ksichtu, tak třikrát sláva za to.
to bohužel ne... spíš se utvrdí v tom, že nemusí dělat nic
Protože mi to připadá logické.
vidíš a mě ne... taky nesrovnávám australáky s jinými, protože každé plemeno má svá specifika, která musíš mít jako první na zřeteli
A proč bych to měla dělat? Slintů, jak je to úžasné věrňoučíčké plemeno, absolutně zdravoučké a miloučké a skvěloučké je všude mraky. Potom si ale někdo akitu pořídí a zjistí, že je všechno úplně jinak.
tohle jsem nemyslela a moc dobře to víš
tuny kydů na téma, jak nic není problém nebo tuny kydů na téma, že ten problém tu je?
oboje je medvědí služba... pokaždý trochu jinak, ale je....
protože z těch, co znám a co skutečně sporty dělají, není nikdo, o kom bych s klidným svědomím mohla prohlásit, že to provozuje "nezištně"
ale snad nečekáš, že to lidi provozují jen nezištně? Neříkej, že jsi až tak najivní?
Vem si mě...taky dělám s plesnifcema co se dá. Ano na jednu stranu nezištně ( nic za to nechci- myslím v penězích, rvu do toho akorát peníze, které bych mohla využít jinde), jenže na druhou stranu je to zištný, protože dělám "reklamu" tomu, že to jde.. ukazuju cestu a chci jí ukazovat dál, od toho se odvíjí moje "odměna" ( zištná) v tom, že přilákám lidi a když se zadaří, tak se najde alespoň jeden pes, který bude spokojený, protože páníček s ním něco dělá... a já z toho mám dobrý pocit, který si nikde jinde nekoupím
Možná teď někomu křivdím, ale neplacenou reklamu já podporovat nebudu.
co je v tom za neplacenou reklamu?
Popularizace plemene tady byla v posledních třech letech velmi intenzivní. Ovšem nemám vůbec pocit, že by to jakýmkoliv způsobem bylo plemeni jakkoliv ku prospěchu.
jenže ty si v tom případě musíš odpovědět na otázku... byla ku prospěchu věci, udělala bych něco jinak a jak... pak musíš udělat ten nepopulární krok a vzít na sebe velkou odpovědnost a začít vše ukazovat a to nejen negativní, ale i pozitivní.. zkrátka musíš jít s kůží na trh a to velmi, velmi veřejně, což ti sebere soukromí a hlavně si musíš uvědomit, že do tvého "já" polezou lidi, co nemusíš ustát...
na jedné straně jeden extrém: akitky jsou úžasňoučké bezproblémové plemínko. Na druhé straně druhý extrém: jsou to nemocní chudáci, které si povětšinou vybírají lidi, kteří si s nima honí akorát ego a jejichž cílem je množit a prodat, pečou na zdraví, je jim fuk, co se se štěňatama stane, jen když sypou penízky.
ti nevím... envidím do problémů akit, ale zase ti to hodím na australáky
Australák je super plemeno pro každýho, ňuňací, mazlící pes, který je děsný závislák... na druhou stranu je poměrně hodně prolezlý několika chorobama... oboje je šílenej extrém, kterej propaguje pár lidí. a myslím, že to samý bude i u akit a dalších plemen...
A pak je tu ta pravda uprostřed
ale holka, ta vždycky bývá uprostřed... vždyť nikdy nikde není nic jen černý a bílý
no a není to v tomto případě jedno? Akita lovecký pud má.
není to nikdy jedno ... hele, jestli má nebo nemá akita lovecký pud nevím.... ale zase může a nemusí to být kus od kusu...
neblázni, nikdo tě nekamenuje a nikdo ti nechce ublížit.. jen ukázat i jiné pohledy na věc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:16
- Nahlásit
inu
No a po tom, cos potkala Ořecha si to pořád ještě myslíš?
já nemůžu říct, že bych Ořecha poznala, šak jsem ho viděla jen jednou, byla nás tam kupa a já nestíhala vlastního čokla, konverzovat a drápat se do toho prokletýho krpálu, kam nás nahnali Brůtíci . Tak těžko můžu říct . Ale i tak - podle jednoho jedince se soudit nedá. Nicméně akita by podle mě a svého účelu, který kdysi měla, měla být sebevědomým, vyrovnaným a rezervovaným psem. Neznám přesně povahu podle standardu, ale myslím, si, že by to tak mělo být. Pokud bych si jí pořizovala, nečekala bych nikdy nic z toho cos psala.
. A objektivní informace už vůbec nejsou.
inu to nejsou u žádnýho plemene. bohužel
|