| Autor |
Zpráva |
želva
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 08:23
- Nahlásit
tak hlásím že je vše uděláno a hotovo a kluci se už mohli zbláznit jenom když jsem to dělala , málem mi to sežrali než jsem to dala do ledničky
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 10:58
- Nahlásit
Hlásím, že hmota je upečená a chladne. Eda čichá kolem vůni. Bylo to z mé strany děláno s velkým sebezapřením, maso opravdu moc nemusím...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 14:01
- Nahlásit
takže dobrá zpráva pro ty kterým játrovky nevoní - pevně věřím že nejsme jediní exoti
takže recept úplně stejný jak u játrovek akorát bez jater a místo nich je tam fílé - konkrétně rybí filety na grilování od Novaca ale je to jedno.
já jsem tam tentokrát nedávala ani česnek ani majoránku ale myslím že to nijak vadit nebude. připadala jsem si jak Pejsek a kočička když vařili dort. hmotu jsem kydla na plech o žádném lití nemohla být řeč a pekla. po vychladnutí volám psa, když se přišoural dala jsem mu první kousek ... a čekala... zdrhl s tím za roh, říkám si ááá jéé tam to zas vyplivne, jdu se podívat a on si pěkně pochutnává a valí ke mě pro další. HURÁÁÁÁÁ!!!!!
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 14:22
- Nahlásit
Já se na to chystám dneska, ale jater koupím víc, protože si dělám výbornou játrovku pro lidi, takže z části udělám i pro psa, snad mu to bude chutnat
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 15:10
- Nahlásit
Jimmi
jak se dělá játrovka pro lidi ????? když už to peču psům......
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 08:53
- Nahlásit
wensday
takže šušenky hlásím, že dopadli výborně, psisko se mohlo zbláznit
a pro tebe spec. recept : 1/2 kg jater(jakékoli, nejlepší vyzkoušené vepřové) 2dcl oleje
1 kelímek šlehačky, nebo smetany
osolit
1-2 vajíčka
všechno umixuješ a vyleješ do nějaké formy, nebo malého pekáčku
podle potřeby pečeš při 170 asi 20-30 min, musí se to hlídat, když je forma vysoká, aby se prostředek propekl
Dobrou chuť
P.S. je to kalorická bomba tak bacha nesníst najednou
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:03
- Nahlásit
Jimmi
Děkuju moc ! a k tomu se dávaj brambory nebo chleba ??? Jako esi to je jako na hlavní jídlo......
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:10
- Nahlásit
wensday
chleba je nejlepší a jde o i trochu mazat... i jako hlavní jídlo, musíš to vyzkoušet a ochutnat, je to moc dobrý
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:15
- Nahlásit
Já jsem taky zkusila ten původní recept, akorát jsem tam nedala česnek, psi by neměli jíst česnek ani cibuli... ale majoránku jsem tam dala a ještěv jsem přemýšlela o nějakých jiných bylinkách, ale nic mě teď v zimě nenapadlo... Ale pesan to ocenil
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:17
- Nahlásit
psi by neměli jíst česnek ani cibuli...
Mel
a proč? Tedy o cibuli jsem to slyšela, ale česnek?
V knížce Jak krmit psy autorka dokonce doporučuje i tu cibuli.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:20
- Nahlásit
Jimmi
díky, už to chápu, je to jako paštika.....
Mel
jooo, taky chci vědět, proč by neměli česnek, vždyť sou různý vitamíny - třeba Sanal s česnekem apod.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:22
- Nahlásit
recept na játrové pamlsky vypadá skvěle, taky vyzkouším!!!
a můj recept, který mám z knihy alternativní meicína pro psy a kočky:
pšeničné nebo žitné sušenky pro psy
1 a čtvrt hrnku celozrnné pšen.nebo žit. mouky
1 lžíce sádla, špeku nebo oleje
1/3 lžičky rozemletých skořápek
1 stroužek drceného česneku(nepovinné)
1/3 hrnku vody nebo vývaru
1-2 lžičky nutričních kvasnic(nepovinné)
jinak já dělám 2 varianty sladkou a slanou
do té slané přidám ještě k základnímu receptu nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný eidam.
ve sladké vynechám česnek, přidám nastrouhané jablko,ovesné vločky a trochu medu.
smíchejte suché přísady, přidejte vodu nebo vývar a vypracujte těsto, vyválejte na plech tenkou placku, dobré je nožem naznačit rýhování jako je na čokoládě, aby se líp hotové pamlsky lámaly.pečte při 180° dozlatova.
nechutná to špatně a zvlášť když ještě někdy vynechám ve slané variantě česnek, tak se leckdy neudržim a ochutnávám..candiskám by konkurovat mohli klidně
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:23
- Nahlásit
fromeli
wensday
jo, holky, tak tohle vám nepovím... jednak mi to říkal jeden známý, který krmil psy masem, a jednak jsem to někde četla (myslím, že to byl PPČ - takový sloupek o tom, co psi nemají žrát..)
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:28
- Nahlásit
Mel
fromeli
wensday
z toho co jsem našla:
Pro většinu psů , zvláště menších, je toxická cibule, mají trávicí potíže, obsahuje pro psy toxické látky-zátěž pro játra.Naopak česnek jim prospívá.
zatímco pro kočky je česnek toxický...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:31
- Nahlásit
jinak jsou pro psy i vit. tablety s česnekem, takže by to mělo být fakt ok
http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product= ZOOMAR_cf5443&PHPSESSID=db9670d9c41e65106b9177f041 453fdd
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:31
- Nahlásit
Tak jsem to hledala na netu a fakt je, že jsem nikde nic o škodlivosti česneku nenašla.... zkusím se mrknout do toho časáku, ale asi jsem se spletla.... nicméně jsem narazila na tohle - je to teda naprosto OT, ale fakt síla:
Do mé ordinace před lety přišel manželský pár a požádal mě, abych jejich jezevčíkovi odstranil dvě klíšťata, která má poblíž penisu. Všechna ostatní klíšťata se jim prý už podařilo odstranit. Když jsme pejska otočili na záda, zděsil jsem se. Pinzetou mu ukroutili a utrhali - kromě posledních dvou - všechny prsní bradavky. Když jsem jim oznámil, co provedli, odpověděli, že je to pes a ne fena. "Podle jejich názoru" tedy žádné prsní bradavky nemůže mít. Nejprve jsem psovi ošetřil bolestivá poranění, a pak jsem manželům řekl, ať jdou domů a navzájem se prohlédnou, aby zjistili, že manžel "je má" taky. Urazili se a už nikdy nepřišli.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:35
- Nahlásit
eva od jondy
Mel
OK, díky......
no, ten příběh je drsnej..... chjo, lidi sou blbí, no
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:39
- Nahlásit
Mel
to je děs
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 19:47
- Nahlásit
Jimmi
játrovka je super, já tam nedala ten olej, ale za to majoránku a česnek a je moooooc MŇAM !!! tak díky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 20:06
- Nahlásit
obycajny rozok, jogurt, piskoty, susene pluca
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 20:07
- Nahlásit
Mel
drsneeeee
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 13:18
- Nahlásit
Tak jsem taky vyzkoušela jatýrka s vločkama. Megča se může po nich utlouct. Jestli máte ěkdo ještě nákej dobrej recept tak sem s ním.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 13:25
- Nahlásit
Mel
TAK TO JE HUSTÝ...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2008 09:07
- Nahlásit
ALL
Dají se ty játrové pamsky použít na stopu? Potřebovala bych něco málo voňavého, ale zároveň dobrého
|