Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nej pamlsky a zelí
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
želva
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 08:18
- Nahlásit

suesie
mohu to rozeslat po známích co maj pejska?

venda
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 10:41
- Nahlásit

suesie
Barunka
recepty jsou výborné, určitě vyzkoušim!!! díky!

jen upozorňuju, že játra, vločky i vejce mají jen asi 10 % bílkovin a obsahují fosfor, takže pro mladé a rostoucí psy bych to doporučovala kombinovat s eidamem, který obsahuje vápník a má asi 30 % bílkovin (takže při stejné hmotnosti játrových dobrot a sýra se dostanete na optimálních 20 %)

wensday
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 11:42 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Jo, ty játrový pamlsky vypadaj fakt skvěle, upeču je do konce týdne, ať mám na cvičák !!!!!!

suesie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 11:45
- Nahlásit

želva
No určitě pošli

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 12:27
- Nahlásit

venda
díky za radu, určitě tam ten sýr přidám
suesie
tak masíčko koupeno, nedávno jsem vyhrála zásobu všemožných mueslli a "spešl" křupavých vloček bez příchuti, tak jí to tam přihodím, protože mě už to leze ušima A jsem moc zvědavá co na to bude říkat, prďolka

suesie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 12:37
- Nahlásit

blanulinka1
Určitě si pochutná.
U nás je při přípravě vždycky hotové pozdvižení. Obzvlášť když to vytáhnu z trouby. Krásně to voní a Cllifák se vehementně snaží dostat na kuchyňskou linku.
Nevím jestli spíš Venda nemyslela, že se ten sýr má dávat zvlášť. Těžko říct co by to udělalo po přidání...
Hlavně si myslím, že tohle není moc třeba hrotit, protože jsou to jen pamlsky a ne hlavní jídlo. Když bude mít poměr vitamínů a minerálů zajištěný jídlem, tak může dostávat pamlsky jakékoli. Pochybuji, že u těch co se prodávaj to nějak řeší.

labra
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 10:36
- Nahlásit

Nechtěla bych vás vystrašit, ale přečtěte si něco o výživě psů, nebo se poraďte s veterinářem, játra by se měla dávat jen občas a ve velmi malém množství.
A ještě k vitaminu C, pes si jej dokáře vytvořit sám, nepotřebuje ho dodávat se stravou. Ale zelí obsahuje i minerální látky , takže je i pro psy /nejen pro nás/ zdravé. Ale nic se nemá přehánět

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 10:39
- Nahlásit

labra
Však od toho jsou to pamlsky. Myslím, že se nepředpokladá, že by jimi někdo ládoval psa od rána do večera měsíc v kuse.

venda
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 11:17
- Nahlásit

suesie
neřeší, řeší jen aby to psovi chutnalo, ale nacpou to barvivama aby to vypadalo a konzervantama aby to vydrželo, což mi přijde zbytečný, když pes má radost i z kousku masa
jinak u pamlsků pro dospělýho psa bych fakt neřešila, co obsahujou, pokud jde o nutriční složení, ale u rostoucích zvířat zvlášť u větších plemen by nad tím majitel přemýšlet měl, ale nepředpokládám, že by někdo zkrmil celé kilo té hmoty za týden

jinak labra má s těma játrama pravdu v tom, že by je neměl pes mít pravidelně každý den (a už vůbec ne vepřová nebo hovězí - kuře žije asi 1 měsíc, to se moc škodlivin nenastřádá, ale taková kráva žije třeba 10 let)

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 11:26
- Nahlásit

venda
Já psovi ani jiná játra než kuřecí nedávám. Tyhle pamlsky dělám tak jednou do měsíce a dostává je ani ne týden. Vždy tak 10ks denně. Když si vezmu ze čeho se skládají ty kupovaný pamlsky, tak si prostě nemůžu pomoct, ale připadá mi to lepší. Chce to prostě střídat. Taky není dobrý psovi dávat pořád třeba piškoty, protože ty nejsou zase moc dobrý na zuby. Myslím si, že když má pes pestrou jak stravu, tak pamlsky a dostává všeho s mírou, tak je to ok.

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:51
- Nahlásit

labra
len pár poznámok k tomu vitamínu C. máš úplnú pravdu, že pes si ho dokáže syntetizovať, ale mnohí chovatelia ho aj napriek tomu pridávajú, o.i. Vit.C má dôležitú úlohu pri správnom metabolizme vápnika. V poslednom čase sú aj veľmi dobré výsledky s podávaním esteru C u psov s ochoreniami pohybového aparátu a artritídou.
Vitamín C má tiež vplyv na imunitný systém, takže jeho podávanie je všeobecne prospešné, najmä u oslabených psov, starších, rekonvelscentov, etc.
Vit. C sa nedá predávkovať a jednoznačne tu platí, že ak nepomôže, tak neuškodí .
ja dávam môjmu surovú zeleninu aj ovocie všemožného druhu - samozrejme, nielen kvôli vitamínom, ale aj iným živinám a vláknine. Veľmi zdravé sú jablká kvôli vysokému obsahu pektínu.
len toľko na margo

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:54
- Nahlásit

suesie
tak malá se po tom může utlouct, musela jsem jí dát většinu na mrazák, protože je toho fakt "kýbl" ale mňmka to je Ochutnala jsem i já...osolit to tak je to jako jelítkový prejt!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:55
- Nahlásit

suesie
jo, i s tím sýrem to drží dohormady moc dobře, nastrouhala jsem ho na jemno přidala, zapekla...

wensday
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:28
- Nahlásit

suesie
blanulinka1
já už mám doma taky várku, mám tři psy, tak namražovat ani nebudu o víkendu máme cvičáky, ale souhlasím, jsou opravdu super !!!!!! tak jsem chutnala / osolený /

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:47
- Nahlásit

wensday
blanulinka1
To jsem ráda. Já to samo taky chutnala a oproti ostatním pamlskům - dobrý!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 14:16 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

tak jsem dneska udělala tu mňamku ještě včera jsem koupila játra následně jsem lětěla do obchodu znovu protože jsme neměli majoránku, dneska ráno místo abych se válela v betli jsem v 7 vstávala a mixovala pekla krájela až se ze mě kouřilo. nechala jsem to vychladnout a vítězoslavně jsem dala Beldovi první kousek čuchl k tomu a odešel potvora jedna chlupatá můžou to všichni psi jen jemu milostpánovi to nevoní. chjo mám toho plnej pekáč to se přítelův a kamarádčin pes budou mít..
hlavně že jsme měli na oběd rybu a to se po ní může utlouct.
neděláte někdo nějaké pamlsky z ryby?

želva
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 16:17
- Nahlásit

suesie
tak já to musím taky vyzkoušet

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 19:01
- Nahlásit

kiwikik
Teda tak to jste fakt rarita! Zatím je tvůj pejsa jediný co to nejí (teda z těch co znám).

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 23:19
- Nahlásit

suesie
já už pekla druhou várku....jsou SUPER !!!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 23:24
- Nahlásit

suesiewensday

nešlo by místo jater dát filé? že bych to zkusila...

wensday
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 08:49
- Nahlásit

kiwikik
zkus a dej vědět ))))))))))))))

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 09:24
- Nahlásit

kiwikik
nevadí mu třeba česnek nebo majoránka?

Eda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 13:53
- Nahlásit

suesie
hmm, přečetla jsem si tvůj receptík zítra nakoupím játra a jde se na to! Edě jsem už o tom vyprávěla a moc se těší!

MORIE
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 06:41
- Nahlásit

Já to naší Tequille taky o víkendu upekla a pěkně si to láduje. Kdykoliv jdu kolem ledničky, tak už jí mám za zadkem, sedne si a čeká .
Akorát tady Suesie píše, že to NALIJE na plech....no já tu hmotu před upečením měla hódně hustou, takže jsem ji do pekáče musela tvarovat stěrkou. Ale jinak super!

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 07:54
- Nahlásit

MORIE
Asi dávám míň vloček. Já to tam totiž dám vždycky od oka. Jak se mi zdá hmota ok, tak už vločky nepřidávám.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 08:10
- Nahlásit

MORIE
taky jsem to musela uhladit stěrkou...ale bylo to fakt výborné...ještě máme na mrazáku špageta toho moc nesmí...

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 08:15
- Nahlásit

Já se na ně tenhle týden taky chytám. Když je mám na cvičáku, tak je z našeho Cllifa úplně jinej pejsek

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 08:20 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Když je mám na cvičáku, tak je z našeho Cllifa úplně jinej pejsek
kamarádka taky dělá něco obdobnýho a její vychcaná kerry blue poslouchá jen když má tyhle pamlsky, jak zjistí, že v kapse je jen piškot, má ji na háku

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 08:22
- Nahlásit

fromeli
my byly poprvý na cvičáku tuto sobotu...cokoliv jsem vytáhla s kapsy bylo dobrý, zatím není tak vyčůraná

želva
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 08:55
- Nahlásit

no vrhnu se nato dnes ... tak jsem zvědavá

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání