| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:37 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
abby
Nevím teda, jestli žiju v takovém světě, jako ty, ale v tom, který znám, přikrmují v zimě ZVĚŘ myslivci, aby comožno všechna přežila a aby jí bylo hodně až si na podzim půjdou zastřílet bo je to děsná legrace, případně až pozvou si zastřílet Němce, kteří za to dobře platí.
Kdyby ji totiž nebylo hodně, nebyla by ta záminka ke střílení, bo by zvěř bohužel přemnožená nebyla.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:42
- Nahlásit
aren
Jsi fakt mimo, hlavně prosím nemluv o věcech o kterých nic nevíš. Ty totiž ani nevíš co všechno takový myslivci musí dělat. Vidíš jen to, že si jdou zastřílet. Seš jako kůň s klapkami na očích. Vidíš jen dopředu to svoje a nemůžeš se rozhédnout. Ono není všechno jen černý a bílý a všechno má svoje pro a proti.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:44
- Nahlásit
aren
A že jsem napsala tu ZVĚŘ, tak to bylo jen proto, abys pochopila to rozdělení (škodná x užitečná), ne abych se tady snad vychloubala, že myslivci to mají jinak než běžný lidi, což si zřejmě myslíš.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:49
- Nahlásit
Hafina
A že jsem napsala tu ZVĚŘ, tak to bylo jen proto, abys pochopila to rozdělení (škodná x užitečná), ne abych se tady snad vychloubala, že myslivci to mají jinak než běžný lidi, což si zřejmě myslíš.
Ne, to si fakt nemyslím, fakt mě nenapadlo, že by ses chtěla nějak vychloubat, a fakt jsem nic nemířila proti Tobě.
Ovšem myslivci si zjevně myslí, že to mají jinak než běžní lidi.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:53
- Nahlásit
Hafina
Ty totiž ani nevíš co všechno takový myslivci musí dělat
Ale vím, nemysli si. Přečetla jsem docela dost a i nad stránkami "myslivost" jsem ztrávila mnoho hodin.
Otázka ovšem je PROČ to dělají. Proto, že si rádi zastřílejí na honu, nebo proto, že je baví být pány nad životem a smrtí. Nebo je jiný důvod?
Kdyby měli rádi přírodu, tak by chránili i tu "škodnou".
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:57
- Nahlásit
Myslivost jsem studovala na VŠ, sice to není tak černobílé, jak píše aren, ale více méně s ní souhlasím, protože praxe je jiná než teorie. Kdyby se myslivci řídili tou teorií, kterou všicni znají, nebo by měli znát, neměla bych proti nim zdaleka tolik, kolik mám.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:59
- Nahlásit
aren
Nevím co si myslí myslivci. Ale to že nazívají věci a zvěř jinak než normální lidi vyplývá z tradic. Stejně jako u všech zájmových okruhů.
Víš, mě k myslivosti vedlo to, že mám loveckého psa. Je snadnější cvičit, když jsi myslivec, lépe se dostaneš ke zvěři na výcvik (protože cvičit psa k lovecké upotřebitelnosti bez zvěře bohužel nejde), snáze dostaneš povolení v honitbě cvičit a tak. Před tím jsem na myslivce taky velmi nadávala. Ale s pořízením psa jsem začala poznávat i myslivost. Já prostě věděla, že chci velššpringra, je krásnej a chtěla bych ho uchovnit a k tomu potřebuji lovecké zkoušky. Začala jsem teda cvičit a tím se i vlastně dostávat k myslivost. Nakonec jsem se rozhodla, že si udělám kurz, ale ne proto, že si hned pořídím flintu a povalím si střelit jelena (i když to je jen pro pracháče, protože to stojí spoutu peněz), ale abych tomu všemu porozuměla, dostala se tak nějak blíž k přírodě. Je toho opravdu hodně, co musím splnit, abych kurz dokončila. Hlavně se dozvídám spoustu věcí a opravu teď vidím, že nic není jen tak, že je to mimo jiné i spousta dřiny. No snad jsi to nějak pochopila.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:02 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Margaret
Jasně, je pořád strašně moc myslivců alá "stara garda", kteří si milerádi něco picnou a chodí akorát na hony a o krmení a tak se vůbec nestarají. Ale nejsou všichni stejní, což se tady snažím vysvětlit. Protože když se řekne myslivec, tak tady spousta lidí začne vidět červeně.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:11
- Nahlásit
Hafina
Můj názor na krmení viz 13:37.
Nevěděla jsem, že se k nim taky počítáš.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:15 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
aren
Vidím, že cokoli ti vysvětlovat je asi úplně mimo, co? Proč myslíš, že jsem ti psala takovej dlouhej příspěvek, abych ti vysvětlila, co mě k myslivosti vedlo. To je fuk. Mysly si co chceš. Třeba, že si hned jak budu mít kuz udělám zbroják, koupím bezva flintu a půjdu střílet jeleny. Je to tvoje věc, tvůj názor, já mám jinej, ale vo tom to je.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:21
- Nahlásit
Hafina
Proč myslíš, že jsem ti psala takovej dlouhej příspěvek, abych ti vysvětlila, co mě k myslivosti vedlo.
Ten příspěvek jsem si přečetla a pochopila jsem z něj, co Tebe k myslivosti přivedlo, že chceš uchovnit velššpringra abys mohla přivést na svět štěňata.
Jak to mělo korigovat můj názor na myslivce, jsem si nevšimla. Ale snad bysme už toho mohly nechat.
Tady co bydlím poslouchám teď už pár měsíců střelbu každý den ze všech stran. Asi to není jen do terče.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:22
- Nahlásit
aren
Nezlob se,ale jsi úplně mimo.
Asi tě zklamu,ale myslivci nepřikrmují zvěř,aby jí bylo hodně na střílení,ale protože by nepřežila.A každý myslivec má přesný počet zvěře,kterou může zastřelit.Tak,aby rovnováha zůstala zachovaná.Oni se totiž ty počty každý rok mění.
Nejde snad jen o to krmení,co třeba obory,nemocná zvěř,pytláci.......Ale tobě to asi nemá smysl vysvětlovat.Když někde uvidíš,že někdo týrá psa,tak všichni pejskaři týrají psy!!!!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:26
- Nahlásit
abby
nepřikrmují zvěř,aby jí bylo hodně na střílení,ale protože by nepřežila.
To je ale totéž, ne?
každý myslivec má přesný počet zvěře,kterou může zastřelit
No, a kdyby zvěř nebyla přemnožená, tak by měl ten počet malej.
Já myslím, že si nijak neodporujeme.
Nejde snad jen o to krmení,co třeba obory,nemocná zvěř,pytláci.......
A že je s tím i hodně práce, o tom jsem nikdy nepochybovala.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:29
- Nahlásit
aren
Ono bylo totiž lovný období, víš, proto jsi slyšela střelbu.
Hodně mě nakrklo, s jaký despektem jsi napsala, že se mezi ně taky počítám. Snad proto jsem ti psala, co mě k tomu vedlo a jestli jsi s z toho vybrala jen to, že chci uchovnit psa, tak jsem to asi napsala špatně.
abby
děkuju
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:30
- Nahlásit
aren
Máš pradu,pokud by nepřikrmovali,tak by neměli,co střílet protože by stačilo pár zim a nebylo by,co střílet.
Myslivce v oblibě nemám,ale kdysi jsem chodila do mysliveckého kroužku a z vlastní zkušenosti vím,jak to chodí.Není nic pěknýho chodit a nacházet uhynulé srnky
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:32
- Nahlásit
abby
Máš pradu,pokud by nepřikrmovali,tak by neměli,co střílet protože by stačilo pár zim a nebylo by,co střílet.
A nebude to i tím, že je třeba udržet určitou populkaci, aby časem nezačala klesat její kvalita?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:34 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Trotelchen
jo,tak jsem to taky myslela.Ale nejde jen o kvalitu,protože si nedovedu představit,jak by po dlouhé zimě mohly přežít.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:35
- Nahlásit
Trotelchen
Ty myslíš že přirozenou selekcí klesá kvalita populace? Já bych řekla,že spíš naopak,ne?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:38
- Nahlásit
abby
Není nic pěknýho chodit a nacházet uhynulé srnky
Tak v tom se určitě shodnem.
Ale jistě Ti neušlo, že nad stejnými srnkami, které pro změnu přišly o život kulkou, pořádají myslivci velké jásání a téměř lidové veselice. To pak jako pěkné je.
Víš, to, že v zimě slabší kusy uhynou, to tak nějak patří k přírodě, odjakživa to tak bylo a přispívá to k ozdravění populace zvířat (já fakt nerada používám slovo zvěř). Vím, že dnešní příroda už stojí za houby, a bez přikrmování by odešli i ti zdraví, takže je to asi potřeba.
Budu si vážit každého, kdo přiměřeně přikrmuje, nepronásleduje masožravá zvířata jako konkurenci, a střílí jen když musí, t.j. ne pro zábavu. Až ho poznám.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:39
- Nahlásit
Smečka
Máš pravdu,ale nevím,co by se narodilo vysílené zvěři,která celou dobu bojovala o přežití.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Smečka
Já bych řekla,že spíš naopak,ne?
Přesně. Právě tím, že slabší a na nemoci náchylnější kusy nepřežijí, udržuje se kvalita populace.
A právě tím, že myslivci při odstřelu moc nerozliší slabší kusy, respektive v mnoha případech střílejí ty zdravší kvůli trofejím, tak kvalita populace klesá.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:42
- Nahlásit
Máš pravdu,ale nevím,co by se narodilo vysílené zvěři,která celou dobu bojovala o přežití
abby
Myslím,že to samé,co se jí rodí v lokalitách,kde není myslici nijak ragulována.Bohužel opět mi zde chybí jeden dost výzmaný článek - velcí predátoři.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:43
- Nahlásit
Smečka
# Zasláno: 10 Led 2007 14:35
Citát
Trotelchen
Ty myslíš že přirozenou selekcí klesá kvalita populace? Já bych řekla,že spíš naopak,ne?
nikoliv, já jsem pouze psal, že je třeba udržovat určitou kvantitu v populaci a to i když se určité množství pravidelně odstřelí......tedy že nejde nestřílet a mít jen pár jedinců tvořících populaci.....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:43
- Nahlásit
aren
Vím, že dnešní příroda už stojí za houby, a bez přikrmování by odešli i ti zdraví, takže je to asi potřeba. Tohle je ono.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:46
- Nahlásit
Smečka
chybí jeden dost výzmaný článek - velcí predátoři.
Trotelchen
Ti nevím,ale pochybuju,že při honitbě to zrovna takhle selektují.
Je to jedno s druhým.Nebudu tady ve střílení nikoho obhajovat,protože je to tak i tak.ŠLo o to,že myslivci dělají i dobré věci,krom střílení zvířátek.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:46
- Nahlásit
Trotelchen
hm
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:49
- Nahlásit
aren
Přesně. Právě tím, že slabší a na nemoci náchylnější kusy nepřežijí, udržuje se kvalita populace.
žeby něco jako přirozená selekce )) ehmmm
dobřeee paní Anno Darwinová
A právě tím, že myslivci při odstřelu moc nerozliší slabší kusy, respektive v mnoha případech střílejí ty zdravší kvůli trofejím, tak kvalitě populace klesá.
Tak to je fakt perla...
Oni ti myslivci podle Vás neodliší ty slabší, ale odliší ty silnější jo?
Hmmmm ....... asi jsem dostal průjem.
no o tom jsem psal taky....asi moc složitě...přiště se raději budu vyjadřovat jen k jednodušším tématům )
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 14:51
- Nahlásit
abby
Ti nevím,ale pochybuju,že při honitbě to zrovna takhle selektují.
Počkej při honitbě? O jaké já tedy asi špatně četl, já myslel, že se zde psalo o "vysoké" .... tak to promiň .
ŠLo o to,že myslivci dělají i dobré věci,krom střílení zvířátek.
No, ale to je přece každému , kdo má aspoň kousek mozku jasné...... )
A ti co nemaj, tak tam se nemá smysl snažit, Ti budou stejně dál chtít páchat sebevraždy a tak...
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 15:00
- Nahlásit
Smečka
hoj, kdyz mi houknes na mail (stahi ZAVINAC centrum.cz), poslu ti krasnej vlci obrazek .-)
..a prdon za OT
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 15:09
- Nahlásit
Trotelchen
Jo,u vysoké selekce bude.Alespoň doufám.U zajíců asi těžko
No, ale to je přece každému , kdo má aspoň kousek mozku jasné...... Myslíš
|