Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vybíjení psů v číně (?!) :-((
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:27
- Nahlásit

aren
To bys tu petici musela podepisovat v Číně. Nebo si myslíš, že nějaký velký čínský papaláš chodí na cz-psa a teď už se třese strachy jak s ním zatočíte?

abby
Taky jsem tě nějak nepochopila. Promiň. Buď si sedím na vedení, nebo mi prostě nedošlo cos mi chtěla říct. Mimochodem, paní Fišerová mi toho udělala hodně. Ale to bych dokázala překousnout. Ale nepřekousnu to, co udělala útulkovým psům a nevinným lidem, kteří se snažili pomoci. Má plnou hubu žvanění o pomoci někde, kde se pomoci nedá. Ale reálnou práci lidem akorát kazí. Stačí to jako vysvětlení? Když tak bližší informace podám mailem, veřejně je šířit nechci, rozpoutalo by to zase strašlivé vášně.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:28
- Nahlásit

davidkova renata
Asi jako že to jou problémy, které pár lidí na fóru nevyřeší, maximálně se všichni naštvou a budou se převalovat v posteli.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:34
- Nahlásit

Biluška
reálnou práci lidem akorát kazí.
To mi strašně moc něco připomíná.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:35
- Nahlásit

teda nebudu argumentovat dětma v Africe..ale nechápu co chcete dělat se psama v Číně když se tam denně zabíjejí narozený holčičky neb můžou mít jen jedno dítě..myslíte že lidi který maj už tak pošahaný myšlení že klidně zabijou svoje dítě budou extrémně řešit psy???obávám se že ne....jak píše Mucholabka..maj co dělat sami se sebou..
abby
To je tak hrozný se ozvat s tím,jak může pomoct
hele tohle hrozný jasně že není..ale pokud by někdo vůbec mohl něco dělat a začal pejskama a nechal umírat děti nevím jak moc by to bylo v pořádku...

aren
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:36
- Nahlásit

Mucholabka
Třeba sepsat nějakou petici by nemuselo být od věci. Furt to bude lepší než nic.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:38
- Nahlásit

aren
Bez urážky...v tvojem věku by sis minulý režim mohla pamatovat ještě dost živě. Petice se nějakým způsobem řešily? Ehm...petice existovaly?

aren
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:42
- Nahlásit

Mucholabka
Myslíš jako čína dnes = my kdysi v druhohorách? No, asi řeší petice koncentrákama a tak. Ale mezinárodní mínění jim snad až tak lhostejné být nemůže, ne? Je to třeba kapka, ale těch kapek bude třeba víc.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:42
- Nahlásit

Mucholabka
Asi jako že to jou problémy, které pár lidí na fóru nevyřeší, maximálně se všichni naštvou a budou se převalovat v posteli.
No to jistě,už jsi viděla,že by se někdy na netu něco vyřešilo??
Občas pořádájí různé ochranářské organizace petiční akce,které jsou pak předávány zástupcům příslušného státu,ale asi to musí někdo nějak zorganizovat a jaký je reálný výsledek oné petice se můžem jen dohadovat..Vzpomínám si na tu petici-snad taky Čína-jak tam mučej ty medvědy několikrát denně odebíráním žluči.Bylo mi na blití dost dlouho..

Tinta76
# Zasláno: 9 Led 2007 21:43
- Nahlásit

aren
Nečetli.

Škoda ... nádherná knížka (já už jí četla 3x ), ve který Adams popisuje svoje cesty, který podnikl společně se zoologem Cawardinem, za druhama zvířat, který jsou na pokraji vyhynutí. Jedním z nich byl delfínovec čínský, který (možná ještě) žije v řece Jang-c'-ťiang, v tý době jich zbejvalo něco kolem 200 ks.
Nedělám si moc velký naděje, že se v Číně něco chce změnit k lepšímu ... ať se to týká lidí, zvířat nebo životního prostředí ...

aren
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:45
- Nahlásit

sarax
pokud by někdo vůbec mohl něco dělat a začal pejskama a nechal umírat děti nevím jak moc by to bylo v pořádku...
Tak vidím, že nebudu dělat nic a to bude asi v pořádku.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:47
- Nahlásit

Tinta76
Nedělám si moc velký naděje, že se v Číně něco chce změnit k lepšímu ...
No, to já vlastně taky ne, ale strašlivě si vážím, když někdo chce něco fakt udělat, místo toho, aby jen naříkal nebo láteřil.
Po té knížce se podívám.

Tinta76
# Zasláno: 9 Led 2007 21:48
- Nahlásit

aren
V případě Číny, si myslim, že nejde udělat ani to málo

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:50
- Nahlásit

davidkova renata

No to jistě,už jsi viděla, že by se někdy na netu něco vyřešilo??

ANO. Ale podstatně menší věci.

aren
Oni přece už nějaké mezinárodní mínění mají. Beztak někde na světě aktivita pro takové psy existuje, v nějakém klidném anglickém klubu pili čajíček a pak se rozhodli, že nejlepší pomocí bude napsat papír...který skončí v koši. Jestli chceš, aby Číňani nevybíjeli psy, budeš muset podchytit příčinu-obyvatelstvo se musí o psy starat, zajistit veterinární péči, krmení atd. To je z takové dálky dost dobře nemožné, mám pocit, že takové aktivity mohou začít pouze zevnitř a pozvolna, výměnou generací, edukací a uvědomováním si...Vždyť ani u nás takové věci dost často nejsou vyřešené, projdi se po Bouzově, kolik psů máš přímo pod nosem přivázaných celoživotně na řetěze, v malém kotci bez procházky, nedostatek péče, krmiva, špatný zdravotní stav, začervení, v neposlední řadě i hrubé fyzické násilí...není účelnější vyřešit si nejdříve vlastní prostor? Dokud Číňani nedojdou k určité míře životní úrovně, těžko je budou zajímat psi.

Tinta76
- Nahlásit

aren
Po té knížce se podívám.

Jeden čas jí měli v Levnejch knihách ...

aren
Člen
- Nahlásit

Tinta76
Že jsem vzala do úst zrovna to Tvoje motto.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:52
- Nahlásit

Tinta76
Viděla jsem nějakou krátkou zprávu, že delfínovec by měl být čerstvě vyhubený.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 21:55
- Nahlásit

Mucholabka
ANO. Ale podstatně menší věci.
No tak jsem to samo myslela,ale nejspíš se teda blbě vyjadřuju ,tak toho radši nechám.

Tinta76
# Zasláno: 9 Led 2007 21:56 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

Mucholabka
Viděla jsem nějakou krátkou zprávu, že delfínovec by měl být čerstvě vyhubený.

chjo
no vono se teda fakt nejni čemu divit ... asi by to byl zázrak, kdyby přežil v tý řece, která byla už v tý době (v roce 1990) pěkně znečištěná ... a za těch 17 let ... radši si ani nepředstavovat ...

abby
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 22:50 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Biluška

Pamatuju se,co se psalo na jiném fóru tady a pamatuju si i reakce pisatelkyJde o to,že já jsem tuhle reportáž vůbec nezaznamenala a pochybuji,že se s tím dá něco dělat.Jen jsem nepochopila,že ti vadí,že se tady na to někdo ptá a chce pomoct.Asi tak

Sarax

O tom,ce se děje tam nebo i někde jinde,žádnáAle pokud se někdo chce pokusit něco udělat,klidně.Je to boj s větrnými mlýny a je její věc,jak se k tomu postaví.Chtěla jen poradit,kam se obrátit.Co s tou informací udělá,je na ní

abby
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 22:57
- Nahlásit

aren

Upřímně,nastuduj politickou situaci v Číně a budeš vědět,že pro ně veřejné mínění nic neznamená.Oni se neobejdou bez nás a my bez nich.

Jinak,osobní zkušenost s green peace není nejlepší,ale jejich zásluhy třeba ohledně zvířat,jim nemůžu upřít.

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 22:58
- Nahlásit

Pokud chcete vyjadrit protest, nepotrebujete zadneho politika, sepiste petici a predejte ji podepsanou cinskemu velvyslanectvi v Praze.

Ambasáda Čínské lidové republiky, 160 00 Praha 6 - Bubeneč, Pelléova 22, tel: 224 311 323, konz. oddělení: 224 322 235, 233 028 898, fax: 224 319 888, e-mail: chinaemb-cz@mfa.gov.cn, chinaprague@informnet.cz, web: http://www.chinaembassy.cz/ úřední hodiny: 09:00 - 11:00 (pondělí, středa, pátek)

Totez muzete zaslat jeste ceskemu velvyslanectvi v Cine

Embassy of the Czech Republic, Ritan Lu, Jianguomen Wai, Beijing 100 600, People's Republic of China, tel: 008610/65326902-4, 65325124, 65324286, fax: 008610/65325653, e-mail: beijing@embassy.mzv.cz, web: http://www.mzv.cz/beijing/

O pomoc muzete pozadat i ceskocinskou spolecnost
http://ccspol.0catch.com/index.htm

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 23:01
- Nahlásit

efektivnejsi by bylo asi takhle zaprotestovat proti zakonum o utraceni zvirat na Slovensku a jejich vyvozem do ciziny jako reseni jejich situace...

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 23:09
- Nahlásit

dejavu
efektivnejsi by bylo asi takhle zaprotestovat proti zakonum o utraceni zvirat na Slovensku a jejich vyvozem do ciziny jako reseni jejich situace...

naprosto souhlasím.....
abby
hele jasně že je to na nich a tak..ale obávám se že číňani k psovi opravdu budou ve valný většině přistupovat jinak než my..
aren
mno moje myšlenka byla jiná..že děti lituju víc..ale to je tobě zbytečný vysvětlovat.....a s Čínou nelze dělat nic...a nikdo a už roky....ale to jen na okraj...účinnější je návrh Dejavu,pomoci psům na Slovensku...

Misery
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 23:11 - Změnil/a: Misery
- Nahlásit

aren davidkova renata
Nerikam, ze je to v poradku, ale bohuzel s tim tezko neco udelate....tu Afriku jsem zminila z toho duvodu, ze se to radi jako daleko zavaznejsi problem a i kdyz se proti tomu dela hodne, stejne porad je to malo. A to je do toho zapojenej temer celej svet.

A uz vubec nic nevyresite tim, ze o tom tady budete mluvit.

A este si neodpustim jednu vec, my jsme tady v Cechach taky vybili tisice ptaku s podezrenim na ptaci chripku....a kdyz si vezmete jak se v Cine zachazi s lidma, tak nemuzete chtit, aby se se psama zachazelo lip, zvlast, kdyz tam jsou brani vic jako jidlo, nez jako domaci mazlicek...

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 08:48
- Nahlásit

Vždyť v Číně se dějou mnohem horší věci s lidma, spousta lidí se opravdu snaží s tím něčo dělat a myslíte, že to s tím režimem v číně hne? Samozřejmě, že ne...

Psy tam nebude řešit už vůbec nikdo vzhledem k tomu, že fakt většina číňanů bere psa úplně jinak, než my v Evropě... Prostě poslední dobou mám fakt pocit, že se svět zbláznil a že psi jsou opravdu na prvním místě a na lidi se nějak zapomíná...

abby
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 09:04
- Nahlásit

sarax

Jo,asi se shodnemAle někdy je pro pocit člověka lepší udět něco než nic.I když to nemusí splnit účel.

Tinta76
# Zasláno: 10 Led 2007 09:11
- Nahlásit

A todle jste četli?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 09:39
- Nahlásit

Děkuji za názory. Stejně pár věcí zkusím. Vím, že tam dochází i k jiným věcem (v Číně) ohledně lidských práv. To má ale už na starost jedna organizace.
S tím velvyslanectvím a českočínskou společností to není špatný nápad. Včera jsem poslala mail na Greenpeace v ČR a čekám na odpověď.
Taky pozitivnímu výsledku moc nevěřím, ale alespoň se o něco pokusím. Nedokážu jen přihlížet. Za pokus to stojí.
Slovenským psům se už také někdo věnuje.

pro Bilušku:

Tykání jsem Vám nenabídla a neuškodila jsem ohledně toho, co neproběhlo (o čem jste tady psala) - také jsem nemohla ublížit, vždyť se nic nekonalo. Tady přeci žádná kauza, která nějak někomu ublížila neproběhla - nikdo nic nečetl a neviděl. Ruzumíme si doufám. Klidně mi paní "Biluško" házejte hnůj na hlavu - Vy víte, já vím. A o tomto tématu bychom se myslím neměli už nikdy bavit a hlavně ne přes internet, který je veřejný a všichni si mohou vše přečíst. Jestli máte nějaké výhrady k mé osobě ohledně něčeho co nebylo, tak mi písněte na mail. Ono není ani co písnout že? Ono je všechno jasné! Doporučovala bych Vám některé věci nerozšiřovat ani po mailech dalším osobám - jeden to řekne jednomu - ten druhému - ten třem - a nakonec se ta informace dostane kam nemá, že? Doufám, že si paní "Biluško" rozumíme - na mail Vám nemohu psát - nepřejete si to. Tak se omlouvám, že to píši zde. Díky za pochopení.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 10:01
- Nahlásit

Tinta76
A todle jste četli?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 10 Led 2007 10:17
- Nahlásit

nemáte někdo kontakt na Lenku Cábovou (Artera) a Míšu Androvou (Arnika)?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání