| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:49
- Nahlásit
Přeji hezký den, ač nijak pěkný není po přečtení dnešního bulváru "AHA", kde psali o vybíjení psů v Číně. Nevím kolik lidí to četlo. Já také moc bulvár nekupuji, ale náhodou se mi dnešní číslo dostalo do ruky a udělalo se mi docela zle po přečtení zprávy, že v Číně vyšlo nové nařízení, že v každé rodině je povolen jen jeden pes. Má-li rodina více psů, tak přijede policie (většinou na udání souseda) a doslova vytrhne domácího mazla navíc z náručí dítěte a pak psy hromadně "utrácejí" - o utrácení však nejde - nehumánně je zabíjejí a hromadně je spalují. To že v Číně psi jedí - no nějak s tím tak nesouhlasím, ale dalo se to nějak zkousnout - my přeci jíme kravičky a prasátka, ...... nad čím se větší část naší populace nepozastavuje. Jenže takovýmto způsobem vést "vyhlazování psů", to je absolutně neetické. Vždyť by to šlo řešit kastrací, zákazem chovů a podobně pod hrozbou pokuty. To, co se děje teď v Číně je prostě HNUS!
Napadá někoho něco, co by se s tím dalo dělat? Mne třeba napadlo nějak zainteresovat někoho z Unie - ta by se mohla přeci nějak vyjádřit (?). Jenže koho oslovit a jak? Jaký politik "od nás" by mohl něco dělat? Možná, že je tu někdo, kdo by věděl, jak začít nějaké kroky. Myslím si, že by to bylo nějak možné i vzhledem k politice Číny, která si chce udržet komunisty u moci a tak se snaží pod jménem komunistů se přiblížit demokracii. Trochu to tam je už volnější narozdíl od Kuby. Tak co, napadá vás něco?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:51
- Nahlásit
Jejda, omlouvám se za chyby v textu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 16:59
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Mně vůbec nenapadlo, že by s tím Česko mohlo něco dělat. Pravda, podle motta Tinty (největší chybu dělá ten, kdo nic nedělá v domění, že to málo, co by mohl udělat, je bezvýznamné) - dobrý nápad.
Co takhle Bursík? On by to už někomu přidělil, třeba.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:02
- Nahlásit
Bursík si funkci udržel? Já se teď nějak v politickém rozhození funkcí neorientuji - mají tm zmatek. Co má teď za fci?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:04
- Nahlásit
Nemyslím si, že se tady u nás najde někdo( myslím tím vládu a spol.), kdo s tím bude chtít něco dělat.
A taky vzhledem k tomu, že je to psáno v bulváru ( a všichni víme, jak to s nima a jejich článkama je), tak se do toho nebude nikomu chtít.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:10
- Nahlásit
brut
Myslíte si, že to tak není? Jak ověřit pravdivost článku v bulváru? Kdyby se to dalo nějak ověřit, tak by to bylo schůdnější, ne? Kdyby se něco takového povedlo, tak by to byl zázrak. Ale proč to nezkusit? Zastřelit za to nemohou. A když není ohrožen život, ...... .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:16
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Kdyby se to dalo nějak ověřit, tak by to bylo schůdnější, ne? Kdyby se něco takového povedlo, tak by to byl zázrak. Ale proč to nezkusit? Zastřelit za to nemohou. A když není ohrožen život, ...... .
To ano.
Ono když se nikdo neozývá, tak si můžou taky myslet, že to nikomu nevadí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:20
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Politiky bych vynechala.Zkus se obrátit na nějakou organizaci.Třeba Green Peace.
A bulváru z princi principu moc nevěřím
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:23
- Nahlásit
No a já se chci ozvat - jenže tohle je "mezinárodní problém" a nevím, nevím, jestli do toho nějaký politik půjde: "nas..t si na hlavu " teď v této době a kvůli "blbým psům" je asi "mimo mísu". No a také by to mohlo ohrozit pozici ČR - ???? - a co teprve mandát (?) a asi budou předčasné volby - no možná, že by tím získali nějaké hlasy navíc - no, to by se dalo použít jako motivace (?)
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:25
- Nahlásit
abby
Kdo z Green Peace je v ČR? Stačí nějaký odkaz na stránky - české. To je dobrý nápad - to by bylo o mnoho lepší
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:29
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
http://www.greenpeace.cz/
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:35
- Nahlásit
Trošku OT - podívejte se do Greenpeace na ten spot o útoku spermií.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:38
- Nahlásit
dík - už se tam jdu kouknout - tak zatím dnes dobrou - zítra dám vědět. Určitě další nápady pište - když tohle nevyjde, budu zkoušet něco jiného.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:19
- Nahlásit
Nevím, jestli si kdo lajzne zahrávat si s Čínou. Česko jako pidistátek určitě ne a podle mě jsou tam důležitější problémy, než jen chov psů. Dokud si to nevypořádají s lidskými právy, asi je dost nesmyslné starat se o psy.
Je pěkné, že vám bulvár otevřel oči dnes-vy jste o tom dřív nevěděli? Vybíjení kvůli problémům se vzteklinou (pokud si psa zabiješ sám, dostaneš 17 Kč) apod..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:24
- Nahlásit
Mucholabka
Já jsem to věděla, ale podřimovala jsem v domění, že to, co mohu udělat, je bezvýznamné.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:35
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Vy umíte číst?
Mimochodem, celá ta kauza je stará již několik měsíců, jdete poněkud s křížkem po funuse.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:48
- Nahlásit
Biluška
A cos udělala Ty, když o tom víš už tolik měsíců, že jsi teď tak chytrá?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:53
- Nahlásit
aren
nic, co bys tak myslela že v tomto můžu udělat? Máš-li nějaký konstruktivní nápad tak sem s ním. Brečením jim nepomůžeš. To už radši tu energii využiju na něco smysluplnějšího.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 19:12
- Nahlásit
Biluška
Máš-li nějaký konstruktivní nápad tak sem s ním.
Teda možná to není moc konstruktivní, ale nějaké hlasy proti kdyby zazněly, je to podle mně lepší, než mlčet, protože když se mlčí, má se za to, že jsou všichni spokojeni. A spokojená s tím teda zase nejsem, to ne.
Mně docela dostalo to motto od Tinty, které cituju výš.
Taky jsem byla měsíce ticho v domění, že to, co můžu udělat, je bezvýznamné. Ale když se ozvala paní Fišerová, přidala bych se, i když jen proto, aby si někdo nemyslel, že tiše souhlasím.
I podpis na petici má svou váhu, i když malou.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 19:14
- Nahlásit
tak o téhle kauze už jsem taky slyšela... je tak půl roku stará. V novinách (v normálním tisku, ne v bulváru) byly dost hrozný fotky, třeba jak mlátěj policajti psa tyčema
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 19:21
- Nahlásit
No vyvrcholením téhle "čistky" vztekliny bylo to, že prý zakázali mít víc než jednoho psa a taky vlastnění psa velkého.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 19:49
- Nahlásit
Biluška
Nevím,co mezi sebou máte,ale já o tom třeba taky nevěděla.Ta kauza je možná stará,ale asi to bude pořád aktuální.
To je tak hrozný se ozvat s tím,jak může pomoct.Nechápu tě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 20:15
- Nahlásit
Podle mně se pomoct nedá....žádný politik se toho neujme ( mají svých starostí dost) a ani mezin. org. s tím nic nenadělá....ekologické o tom vědí, snaží se, ale to víte....Čína.
Sice si tady říkáme, jak nejlépe pomoct, ale uvažoval někdo z vás o tom, že ti lidi mají trochu jinou mentalitu a to co je pro nás nepřijatelný, tak jim zase tak moc nevadí a naopak?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 9 Led 2007 20:31
- Nahlásit
http://ecn.ekolist.cz/zprava.shtml?x=1958064 ... "nějaký" psi budou zřejmě okrajovou záležitostí ...
Nečetli jste náhodou někdo knížku Ještě je můžeme vidět od Douglase Adamse?
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 21:03
- Nahlásit
Tohle bylo aktualni uz nekdy v lete tusim, kazdopadne si nemyslim, ze se s tim neco da delat, zvlaste v Cine ne. Mimochodem vite, ze v Africe umiraji hladem a na AIDS denne desitky az stovky deti?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 21:09
- Nahlásit
Misery
Mimochodem vite, ze v Africe umiraji hladem a na AIDS denne desitky az stovky deti?
To miluju, tyhle argumenty. To jako znamená, že v té Číně je to v pořádku, jo?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 21:11
- Nahlásit
Tinta76
Nečetli.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 21:11
- Nahlásit
Misery
Mimochodem vite, ze v Africe umiraji hladem a na AIDS denne desitky az stovky deti?
No jo,ale tady je psí forum,takže je celkem logický,že nás zajímají psi...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 21:17
- Nahlásit
davidkova renata
No jo,ale tady je psí forum,takže je celkem logický,že nás zajímají psi...
Nevím do jaké míry zajímají psi Číňany. Ale pokud mají dost co dělat s tím, aby se vůbec uživili, aby nějakým způsobem zabezpečili to málo co mají, aby si mohli dopřát minimum navíc, aby se k nim vůbec dostávaly informace...pak je budou těžko zajímat čokli. Zatím mají dost co dělat sami se sebou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 21:25
- Nahlásit
Mucholabka
No ale já reagovala na příspěvek,který upozorňoval,že v Africe umíraj lidi hladem a na Aids.Což jsem teda moc nepochopila ,jak to souvisí a proč by se to tu mělo řešit.
|