| Autor |
Zpráva |
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:49
- Nahlásit
Chtěla bych si vyrobit vánoční přání s fotkou pejska Poraďte prosím nějaký jednoduchý program, který si můžu stáhnout z internetu. Díky
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:53
- Nahlásit
pokud nechceš nějaký extra vy,yšlenosti, tak ti stačí Word - vložit obrázek a pomocí textových polí a jiných blbinek to dopracovat. dobrý je photoshop, ale nevím, jestli je n internetu free verze...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:56
- Nahlásit
Nebo tady je demo verze na 60 dní, to by na tvorbu vánočních pozdravů mělo stačit.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:01
- Nahlásit
dobrý je photoshop
ano, photoshop je asi nejlepší program na úpravu grafiky, nicméně rozhodně není nějaký jednoduchý program
joli
zkus si vybrat něco z: http://www.slunecnice.cz/Win/Grafika-a-webdesign/E ditace-obrazku/
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:16
- Nahlásit
Kazdopadne pochybuju, ze bude na netu nejaka free verze (Photoshopu), a jestli ano, tak bude znemozneno ukladani a tisk, ale v kazdym pripade ho najdes na torrentu.
Photoshop je jeden z opravdu profesionalnich grafickych programu, takze vez, ze ho nekoupis levnejc nez za 20 tisic ;)
URL
Kdyztak tady URL
Ale na jednoduchou upravu fotek to fakt neni, zvlast kdyz je clovek naprostej amater
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 07:26
- Nahlásit
Mel
ty jo , to teda není ! já s tím bojuju už asi 14 dní (nemám ktomu ani manuál ) a su "ztracena"
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 07:31
- Nahlásit
No já takhle bojuju s Corelem, photoshop mám taky, ale ani sem ho neinstalovala, protože mi to přišlo skorem stejný.
V pohodě si tam udělám rámečky, použiju filtry apod. Ale mým vrcholným číslem je oříznutí psa a přenesení na jiné pozadí
Když chci něco složitějšího, tak se po úmorné několikahodinové práci někam dobéřu, ale do dalšího použití v klídku zapomenu a musím zkoušet znova.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 07:36
- Nahlásit
fromeli
jj, vtom photoshopu sem už taky leccos uměla (mně osobně přišlo,že dost - i když nevím,co všeck oten program vlastně dokáže ) ale teďko si to stejně nepamatuju vůbec,takže to otevřu a čučím na to s otevřenou pusou anevím pomalu coteď?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 07:58
- Nahlásit
a jakou mas predstavu? neco takovyhohle?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:06
- Nahlásit
no ale tedka vazne, bud chces neco vanocniho a pak si slep nejakou kolaz nebo vyuzij treba vanocniho ramecku, najdes je napr. tady http://images.google.com/images?sourceid=navclient &ie=UTF-8&rls=GGLJ,GGLJ:2006-41,GGLJ:en&q=christma s%20frame&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi
Nebo zvol kolaz psa ve vanocni krajine, pokud potrebujes vanocni krajinky, najdes je treba tady http://www.cardsdirect.com/holiday/christmas/cards .aspx
Pokud s tim budes potrebovat pomoct, napis presnou predstavu a posli na maila, kteryho mam pod clenem
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:10
- Nahlásit
jeste prekrasna animovana pranicka s labradorem pro nekoho, kdo nechce nic vymyslet, jsou krasne udelana ve flashi
http://www.jacquielawson.com/thecards.asp
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:11
- Nahlásit
Mar3
to je každýho názor, pravda je, že photoshop se používá na profesionální úrovni (i ten Corel, ale ten je pro vektorovou grafiku) a já mám názor, že prostě photoshop je nej. Zatím se nesetkala s něcím, co by ve photoshopu nešlo udělat
a s tvojí větou mně osobně přišlo,že dost - i když nevím,co všeck oten program vlastně dokáže se dost ztotožňuju, protože spousta lidí ani neví, co všechno ten program dokáže - a já teda už tak nějak zhruba asi začínám tušit, co všechno ten program dokáže, takže si právě myslím, že je fakt jako dobrej
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:20
- Nahlásit
photoshop se používá na profesionální úrovni (i ten Corel, ale ten je pro vektorovou grafiku)
Vysvětlete mi někdo ten rozdíl, prosím
Já myslela (a na pohled se mi to tak zdálo), že Corel PHOTO-PAINT a Photoshop je skorem to stejné.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:42
- Nahlásit
Mel
no tím sem myslela,že pro uživatele (konkrétně mně) jeto jakoktěžký..neže to nebude výborný (když se s tím ale naučíš,že )
jo kámoš s tím umí - skoro uplně zázraky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
fromeli
Photoshop se používá pro bitmapovou grafiku a Corel je pro vektorovou grafiku...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:14
- Nahlásit
Photoshop se používá pro bitmapovou grafiku a Corel je pro vektorovou grafiku
Mel
tak z toho fakt nejsem moudrá. Asi si to budu muset někde vyhledat
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:16
- Nahlásit
Tak jsem si našla, že Corel PHOTO-PAINT je též bitmapová grafika na rozdíl od Corel Draw, který je ta vektorová.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:19
- Nahlásit
fromeli
asi si to radši najdi, třeba ve wikipedii, já nevím, jestli to pochopíš z mého zmateného vysvětlení...:
bitmapová grafika využívá toho, že obraz je uložen v pixelech, prostě obrázek je rozdělen do takové mřížka, kdy každý bod má své umístění a barvu. Když to složíš dohromady, máš z toho obrázek. Takže zvětšovat to můžeš jen v určitých mezích (závisí na rozlišení). Když to zvětšíš moc, udělají se ti takové ty čtverce a obrázek bude zubatý....
Vektorová grafika využívá křivek, jejichž vlastnosti jsou popsány vektory, takže je můžeš libovolně zvětšovat, aniž bys přišla o jakoukoli ztrátu kvality obrázku...
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:29
- Nahlásit
Mar3
já s tím bojuju už asi 14 dní (nemám ktomu ani manuál
...ja s nim bojuju uz nekolik let
jestli chces,ozvi se me na mejl,muzu ti postat uzivatelskou prirucku k Photoshopu 7 v pdf formatu
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:39
- Nahlásit
Tonda
no to víš,že cu už sem ti napsala
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:50
- Nahlásit
Mar3
zatim me od tebe nic neprislo.Jen od fromeli
Jeste pockam a pak to poslu obema spolecne...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:56
- Nahlásit
Na obrazky muzu vrele doporucit IrfanView... Technicky zazrak to neni, ale na upravu fotek to staci. Na hratky uz pak nejake vychytavky, to uz tu mozna radili, ale ja to nejak neprozivam, tak neporadim...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:15
- Nahlásit
Tonda
jakot? psala sem ti na mail,co máš pod členem...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:20
- Nahlásit
Tonda
došla, díky
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:10 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
fromeli
no se to zrovna učíme v informatice pochopila jsem že vektorová zobrazuje pomocí křívek a funkcí - no to není důležitý, prostě můžeš libovolně zvětšovat a zmenšovat a kvalita obrázku bude stále stejná také si určit libovolný objekt na obrázku a pracovat s ním zato v rastrové to nejde. víc máš na
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:14
- Nahlásit
tak ještě jednou :
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:14
- Nahlásit
kiwikik
no díky, já se spokojím se základním vysvětlením
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:16
- Nahlásit
fromeli
no prostě mi to tam nejde
|
slony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 12:26 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
zjednodusene ...inak by to bolo na disertacku
raster neboli bitmapa - obrazok, ktory je tvoreny identickymi bodmi (pixelmi), kazdy bod nesie so sebou zakladne informacie - podiel jednotlivych farebnych zloziek a priehladnost neboli transparentnost ... napriklad fotka
vektorova grafika - obrazok tvoreny ciarami, vy,edzenymi bodmi (vertexmi) ktore nesu dalsie informacie (hrubka ciary, zakrivenie atd a pod) ... napr. obdelnik co nakreslis vo Worde
takto vypada tzv. dratovy model vo vektore
takto vypada to same ked sa zapnu vsetky informacie vertexov
PFko sa da urobit oboma sposobmi ....
|
joli
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 12:45
- Nahlásit
Díky za rady , pomohli jste mi, už jsem něco vytvořila....
|