Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak narvat do psa odčervovací tabletu?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
archie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:22
- Nahlásit

Mám dva mopsíky No a že se Ti chtěl vet pomstít, nooo i to by bylo možné, možná si říkal, ať si taky užiješ srandy kopec, že se nemusí pořád bavit jen on

amísek
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:29
- Nahlásit

My dáváme tablety buď z ruky a když pejsek nechce, tak si ho posadím mezi nohy,kolenama si přidržím lehce hlavu a otevřu mu tlamu.Pak co nejdál do krku vhodím tablety a tlamu zavřu.Musíš chvilku počkat až to polkne.Třeba podržet hlavu chvilku zakloněnou a druhou šahat na krk až ucítíš,že polkl.Bacha některý psík si to schová do tváře, tak ho hlídat, jestli to nevypliv.

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:53
- Nahlásit

archie
aha,tak to bude podobný ty skrčený tlamy sou ale háklivky co? nesežere to ani prášek

amísek
von si to nějakej pes umí schovat za tvář jo? hm,tak t ouž vím,aj kt ou nás dopadne

aren
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:10
- Nahlásit

Tak jsem doporučenými postupy narvala do kočky siroupek proti kašli, a když pobrala čtvrtou dávku, přestala chodit domů, asi se bojí, že dostane další. Sedí u sousedky na zahradě, zdá se, že ušetřím za krmení.
Díkybohu ale, jak se zdá, už nekašle.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:04
- Nahlásit

Tak jsem se koukla do očkováku a ta "kostka cukru" se jmenuje POLYVERKAN.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:15 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

Já jsem měla taky problém, jak do feňule dostat tabletu na odčervení. Vždycky jsem tabletu zapíchla do trojúhelníčku sýra a podala jsem jí to, ale ona vždycky sýr sežrala a tabletu vyplivla tak jsem využila její velké chuti k jídlu, které by neměla (granule jí fakt nejedou). Na stůl jsem si připravila salám v papíru, aby to pořádně šustilo.
Následně jsem jí podala odčervovací tabletu a okamžitě jsem zašustila s papírem v kterém byl salám a v ten okamžik ona rychle polkla tu tabletu se sýrem a s velkým zájmem a patřičným projevem čekala, co dobrého bude následovat abych jí pro příště neodradila, tak vždy dostane kousek za odměnu.
Tento postup se mi fakt osvědčil. . .

Lola1
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:02
- Nahlásit

Mar3
Moje zkušenost - vždycky se to povedlo:
- psi (vořech, knírač, ratlík, dobrman, pinč):
Dám psovi kousek salámku - dobrý je měkký, do kterého se dá tabletka později zapíchnout. První kousek třeba trochu zkoumá, druhý míň, třetí zblajzne a do čtvrtého mu zapíchnu tabletku. To už vůbec nepřemýšlí, co se salámem a zblajzne ho taky okamžitě.
- u kocoura to takhle nešlo, žral opatrně. Takže jsem si ho položila na záda (jeho), otevřela tlamu, ze strany držela přes pysky, aby mě omylem nerafnul. Co nejdál jsem mu hodila do krku tabletku a okamžitě zalila lžičkou (nebo lžicí) vody. Pořád jsem ho držela, on chvilku dělal glo, glo, glo a pak to radši vždycky polknul, než aby se udusil. Vypadá to drasticky, ale nebylo to tak hrozné. Pak jsem ho ohromně pochválila a dostal za odměnu salámek apod.

haji
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 12:50
- Nahlásit

Tak kočkaře potěším dnes jsem na veterině dostala spot na odčervování koček použití je stejné jako spot na klíštata(za krk)hurááááá!!!!!!!
/profender spot-on/ www.bayer-veterina.cz
tak snad vymyslej i něco podobného pro hafíky

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 16:38
- Nahlásit

Mar3
Ahojky, jen dotaz, proč jsi šla do tablet ? Kvůli změně ? Ještě existuje roztok kterej se kápne do srsti v zátylku a hotovo. Prej funguje perfektně !

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 07:20
- Nahlásit

jorkaAmálka
no já nešla "záměrně do tablet" my předtím odčervovali pěnou, naposledy strongholdem (to je ten spot) no a vet mi dal tentokrát tabletu (prej se to má střídat či co...?).

basanta
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 15:23
- Nahlásit

My jsme minule od veta dostali tu kostku cukru Polyverkan, a do 2 ze 3 psů jsem měla taky docela problém to dostat, a ten třetí na to taky koukal ze začátku podezíravě (jinak sežere vše). Příště raději tabletky )

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 16:17
- Nahlásit

basanta
Tak Polyverkan mi schrouply vsechny psice coby cukrik za odmenu Stekej ci Lehni. Bez nejakyho podezirani, duse proste.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 16:58
- Nahlásit

Máfo si je vědom toho, že když rozkouše kostku taveňáku, zalepí mu to celou hubu, tže taveňáky zásadně polyká celý. I s tabletkama. Za ty roky mě ještě nikdy neprokouk.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 18:51
- Nahlásit

Mar3
Bucu jsem teď odčervovala spotem Advocate, taky dobrý...jinak odřervovací tabletka plus Diana v našich začátcích smrtelná kombinace-rvala jsem do ní dvě tabletky asi půl hodiny, musela jsem na ni lehnout, páč nechtěla ani ve žrádle...teď už je v poho, zvykla si a žere každý den tabletky bez mrknutí oka.

Mar
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 18:58
- Nahlásit

Mucholabka
hele,teďko už taky OK,ale tehdá sme pidipsa 3 drželi,jenomže von tak dobře dával tlapky,že dycky uděřil,kde bychom to nečekali a osvobodil se te´d to žere v sýru,ale musí dostat tak 3 bez tabletky, 1 s tabletkou, rychle následují 2 bez tabletky - aby to hltal rychle aby hned dostal další a hlavně aby to nezačal cucat a flusat tabletky

Kreis
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 19:18
- Nahlásit

nejlepsšé zpusob jak jsem do ar narvala tabletu bylo že jsem jí ho vmáčkla do taveňáku.....do eidamu se taky vejde

Kelly
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 19:22
- Nahlásit

Já můžu odčervovací tabletu schovat klidně do rohlíku. Náš pesan to klidně tak zbaští.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání