| Autor |
Zpráva |
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:08
- Nahlásit
Dneska sme prvně odčervovali tabletou (předítm vždycky nějakou pastou, kterou psovi "aplikoval" přímo veterinář v ordinaci).
Napřed sem tabletu balila do všeho jídla,co doma bylo - výsledek stejnej - všecko sežraný, tableta vyplivnutá.
Potom sem tabletku rozmačkala, smíchala s vodou a namočila do toho piškot....vyplivnul. Potom další...... atd..
Nakonec sem mu to musela násilím narvat do tlamy injekční stříkačkou (a stejně to to čuně vyflusalo všude po zemi).
Za 14 dní máme dávat další tabletu - můžete mi někdo prosím poradit jak na to, abych to do něho nemusela rvát 1,5 hodiny a sežral to?
díky
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:13
- Nahlásit
Tady je navod jak nacpat tabletu kocce, muzes zkusit aplikovat na psa
URL
|
Kačátko
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:13
- Nahlásit
Ja to delam tak ze ji chytnu z boku za tlamu aby nemohla sevrit a kousnout tak to udelam tak jakoby sem ji chtela protlacit tvare a druhou rukou ji to polezim az na koren jazyka...to u nas zabira....doufam ze to jde aspon malinko pochopit.....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:15
- Nahlásit
Kačátko
a to nevyplivne jo?
já dyž mu to dám na kořen jazyka,tak to má furt 0,5 cm ke druhýmu konci pusy a ven (buldoček )takže to by nám asi nepomohlo ale díky..
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:16
- Nahlásit
Mar3
No já jsem vždycky tabletku hodila do huby a držela, dokud nepolkla, ale byl to boj (ten placatý čumák se blbě drží:lol . Naposled jsem ji zabalila do sýra a bylo to bez problému, ale Vy taky musíte mít furt něco extra .
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:17
- Nahlásit
Misery
týjo,já ale mám jenom 3 balení,takže omezenej počet pokusů (jinak to u nás probíhalo podobně,žeby byl Berry kočka? )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:18
- Nahlásit
petra06
jj,sýr snědl a už sem myslela,že snědl všecko (dokousal,pokl a seděl a nic....a za 2 minuty - až sem se nedívala - tak jenom "flus" a prášek na zemi-jak novej )
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:19
- Nahlásit
Misery
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:20 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
petra06
ale příšte to asi zkusím hodit co nejdál do tlamy (zkusím rekord - 1 centimetr a vícc ) a rychle než ji otevře nasadit respirační roušku,aby to nemohlo ven, co myslíš?
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:23
- Nahlásit
Mar3
Tu roušku co blanulinka navrhovala jako náhubek ? Jo, to půjde .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:25
- Nahlásit
Mar3
Mám osvědčenou fintu fň. Funguje na všechny zvířata kromě ježků
1. Uchopím psa mezi kolena a pevně ho stisknu. Ale ne tak, aby předčasně panikařil. Když celou vahou sedneš na buldočka tak se určitě moc bránit nebude
2. Do jedné ruky připravím tabletu
3. Druhou rukou chytím spodní čelist a přimáčknu pysky na zuby. To bolí, takže pes otevře tlamu.
4. Bleskurychle nacpu tabletu co nejhlouběji do krku.
Tím mechanicky podráždíš kořen jazyka ( bacha na to, kořen jazyka je docela hluboko, ne ta zadní část jazyka co za něj lidé většinou považují). Mech.podráždění automaticky nastartuje polykací reflex.
5. Ve chvíli kdy je nastartován polykací reflex pustíš spodní čelist a necháš psa polknout
Chce to trochu cviku, ale naučíš se to rychle.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:25
- Nahlásit
petra06
ne,jako beze srandy, jak to mám udělat? (už mám jenom dvě tablety,takže na příště zbejvaj dva pokusy....)
jakejkoliv prášek nebyl problém (on tak chce,cokoliv,co mám v ruce, že mu to klidně dám jako odměnku,dyž udělá cvik a sní to, ale tohle,to teda bylo fakt psycho . . . ještě te´d,když de kolem mně a podívá se na mně,tak vidím výraz typu: "chce se mi z tebe blejt" )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:27 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
Biluška
týjo,to je dobrý,akorát doufám,že tam nezapomenu tu ruku - při tom polykacím reflexu
tak to příště teda zkusím,snad to klapne
(von ej takovej haj*l,že věřím,že dyž už to bude muset polknout,tak to pak vybleje....ale mám 2 pokusy )
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:32
- Nahlásit
Biluška
Uchopím psa mezi kolena a pevně ho stisknu. Ale ne tak, aby předčasně panikařil
A to se teda dělá jak ? Já jen, že moje Gabča je šíleně podezíravá, takže si to jako moc neumím představit .
Mar3
No jo, zase jsi ho zklamala .
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:33
- Nahlásit
Biluška
Na kočky nefunguje. Bohužel. I chudozubá kočka dokáže mikstrovsky pokousat, vyplivnout... a to nehovořím o kopech zadníma nohama...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:35
- Nahlásit
petra06
No, to sme si mohla myslet! to seš celá ty! mně pes zdemoluje zeď, sežere dveře a jánevím co všecko, a ty mu nato řekneš: "chudina borůvečka,on musel být tak smutný a zoufalý že je tam sám" ......vod tebe sem něco takovýho (jakože sem ho zklamala) mohla čekat,no
ale je pravda,že nevim nevi,jak na něho sednu,aniž by okamžitě nezačal skákat fšude kolem a utíkat pod postel
(a teda s tvojí Gabi vbec nevvim,jak bys to praktikvala - ta se ani ve spánku nenatáhne-furt leží v klubíčku stočená - pro sichr )
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:41
- Nahlásit
Mar3
Když on je taková bezbranná borůvečka, já si prostě nemůžu pomoct .
Jj, Gabča je furt připravená ke skoku, takže stisknout ji mezi kolena nepřipadá v úvahu .
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:43
- Nahlásit
petra06
je ti jasný že ta "bezbranná borůvečka" gabču npřed odrovnala a pak ani vyspat nenechala?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:44
- Nahlásit
radím podobně jako biliška - jen nechytám psa a netisknu mezi kolena - jdu kolem něho s tabletou v ruce, nenápadka ho chytnu za čumák zvrchu, zatlačím zboku na pysky - on otevře tlamu, já mu nehodím (nechci ho udusit), ale dám piluli na kořen jazyka, tlamu zavřu a lehce držím zavřenou dokud se neolízne - to je jistá známka toho, že piluli spolknul. a pak následuje dobrota na spravení chuti. funguje to na 50kg-pejsíky, tak snad na buldočka taky....držím palce
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:45
- Nahlásit
RenataL
Kočku zalehni
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:45
- Nahlásit
moll
dík! to nenápadně bude lepší než to tisknout - asi
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:54
- Nahlásit
prostě jít kolem, provést akci a hotovo - největší dijem je pak z toho piškotu nebo něčeho většího, čeho si pes v tlamě vůbec všimne....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:06
- Nahlásit
dělám to podobně jako Biluška a Moll - chytnu psinu, zvednu jí čumák nahoru, otevřu tlamu, hodím tabletu co nejdál do krku, honem zavřu a držím zvednutou tlamu dokud psina nepolkne, jo taky tu tabletu předtim zvlhčuju a dám i psině napřed napít, aby se jí líp polykalo
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:17
- Nahlásit
Mar3
No kdybys měla labradora místo netopejra, tak dáš do misky tři granule do trojúhelníku, navrch položíš odčervovací tabletu, misku položíš před psa, dáš povel Nesmíš, odejdeš do vedlejší místnosti a nenápadně pozoruješ, jak pes sežere obsah misky
Ale vážně - nešlo by to třeba zapracovat (rozdrcené) do psí konzervy?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:22
- Nahlásit
Mmartin
nesežere . . . je to vychcánek -fakt teda toto mu extra nechutná...
ale v něčem vidím podobu,dyž začne štěkat,tak dám povel "štěkej" a je to jediný,po čem si jsu 100% jistá,že přestane ("ticho" a "neštěkej", "nesmíš", "ne" a tak...to nezabírá nikdy )
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:27
- Nahlásit
Mmartin
Zkusili jsme - u kočky. Bravurně oddělí kontaminované a "poživatelné" části. Pokud promíchám, bude držet hladovku
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:27
- Nahlásit
Mar3
Nám Cllif taky tabletky ze všeho vypreparuje.Jediný v čem ji polkne je tavený sýr. Ale nesmí z něj čouhat ani kousek tabletky, jinak ji vyplivne. Ale když to pořádně omatlám, tak to polkne v pohodě.
Fungovalo nám to i u boxera.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:29
- Nahlásit
suesie
no,jo,ale z toho se mi zase dycky pose*e (z tvrdýho teda taky,ale to by musel dostat vvíc - třeba celej plátek,dyž mu dám čtvreček,tak dobrý...)ake jak kousne dovnitř-a tam tableta,tak smůla
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:30
- Nahlásit
RenataL
tak tak (fakt teda mám asi kočku a ne psa, už k omu ukazujou 2 příspěvky na tomhle fóru )
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:30
- Nahlásit
Biluška
Už to mám zmáknuté - kočku zabalím do ručníku (vykukuje jen hlava). Prsty jedné ruky obalím ručníkem (ochrana proti zubům), ochráněnou rukou otevřu tlamu a druhou rukou vsunu tabletu do jícnu. Zavřu tlamu (kočce), přikryju čumák (uzavřu přívod kyslíku). Po chvíli kočka polkne. Resuscitovat zpravidla netřeba.
|