Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak narvat do psa odčervovací tabletu?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:31
- Nahlásit

RenataL
týjo,to sou operace!!!! by jeden neřek - kvuli tabletce vidím,že to je všudestejný - koupím asi příští tejden velkou osušku

Sylva
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:36
- Nahlásit

Taky normálně pilulku zasunu co nejdál na jazyk, zboku tlamy! Mám v té ruce taky kousek masa, které okamžitě podávám. To zhltne a nemyslí na to, že je za ním prášek, kterej vlastně nechtěl.
Haf

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:37
- Nahlásit

Sylva
no zboku zasouvat nemůžem (bo by to hnedka předkem vypadlo ) ,ale zbytek teda udělám podle vašich rad

RenataL
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:38
- Nahlásit

Myslím, že nové odčervovadlo v pastě (v injekční stříkačce) tě vyjde o dost levněji. OSušky slušně podražily... Ale poslouží libovolný kus hadru, který se hned nepřetrhne. Víš jak se zavinujou čerstvě narozený mimina? tak to je ono

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:42
- Nahlásit

RenataL
no, nevim mimino sem zatím viděla jenom zdálky (třeba na zastávkách MHD v kočárkách spolucestujících )
já nevím,proč nám tentokrát nedal zase tu pastu ? (asi sem ho něčím naštvala že sme dostali tabletky )

suesie
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:43
- Nahlásit

Mar3
No, tak to teda hodně štěstí, my nemít ten sýr, tak by to taky byla síla.
Někdy teda u nás stačí dát na kořen jazyka a zavřít tlamku, ale to musí být nějaká světlá chvilka. Funguje to někdy třeba s céčkem, ale odčervovací tabletku by takhle nepozřel.
Myslíš, že by se po.ral i po malilinkém kousíčku? nám většinou stačí tak 1x1cm

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:44
- Nahlásit

suesie
no tak to by nám (po dnešní zkušenosti) 1x1 cm nestačilo ostatní tabletyk dostává "za odměnu" a žere je rád

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:45
- Nahlásit

suesie
ty jo,tos měla vidět dneska ten boj ten pes mně ještě teď nenávidí (zkoušel to i vyblejt )

suesie
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:51
- Nahlásit

Mar3
Ten Berouš je blázen
No, kdybys viděla jak já do Cllifáka dostávala jitrocelový sirup a echinaceové kapky. Ten sirup ještě jakž takž snážel, ale jakmile jsem mu stříkla do tlamy ty kapky, tak dělal takový ksichty, že jsem se nestačila divit kde se to v něm bere.
Pak už jsem musela takticky vehledávat situace kdy třeba spal, vzít stříkačku a využit momentu překvapení.

Misery
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 00:14
- Nahlásit

A vite jak se dava tableta koni?

haji
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 06:18 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

Jak koním to nevím,
ale vím docela jistě,že naše kočka po víkendovém pokusu o vložení tablety na kořen jazyka po desetiminutovém boji tu tabletu teda spolkla a během minuty po vypuštění z osušky ji bravurně nepoškozenou vyzvracela.
Psovi dávám tabletu zabalenou v konzervě nabrané na prstech a hned po tom jak tu tabletu má v hubě podávám další kousek konzervy už bez prášku aby neměl čas studovat cože to má v té první dávce a vyplivnout tabletu ven

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 06:25
- Nahlásit

Mar3
my tedy problém nemáme, dám na dlaň a řeknu "ham". Ale za štěněcí doby jsem prostě otevřela tlamu, strčila tabletu a tlamu držela dokud nepolkla.

Jinak naposledy jsem dostala od veta odčervovadlo, který vypadalo skoro jako kostka cukru, jen žlutější, vet říkal, že je to sladký a že pes nemá problém to sníst.

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 07:43
- Nahlásit

Misery
nevim,ale zajímalo by mně to (po návodu nakočky se na to i dost těším )

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:12
- Nahlásit

když tady někdo psal o koních tak já tada nevím ale já koně odčervovala pastou, a ta je sladká a tu pěkně spapají

Mel
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:37
- Nahlásit

Mar3
Taky to dělám tak, jak ti tu už lidi radili. Čapnu psa, otevřu mu hubu, strčím co nejdál do krku, zavřu hubu a hladím mu (asi) ohryzek, to ho nutí polknout. Pak ho pochválím a dám odměnu. Důležitý je dát tabletu na správné místo, když se to nepovede, pes mi ji taky párkrát vyplivnul.. A když to nechci dělat takhle drasticky, tak to šoupnu do trojůhelníčku sýra, což se tě netýká, když se po tom po*ere, ale zkus nějakou jinou mazlavou dobrotu - co třeba paštiku?

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:44
- Nahlásit

Mel
no to on bravurně olíže mazlavou hmotu+vyflusne neporušenej prášek su z toho uplně nešťastná nic, příště mu to nasypu do krku jak dyž se vykrmuje husa

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:54
- Nahlásit

Mar3
Tak to my Tess zabalíme tabletu do kolečka salámu a ani si nevšimne, že tam bylo něco navíc...

Mel
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:55
- Nahlásit

Mar3
nedávej mu to olízat, prostě mu to šoupni do huby.

slony
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:57 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

hm ... zaujimalo by ma , kolke z vas sa takto podobne "para" s deckami ... proste sa to musi, tak jake tahanice, postup jak pise Mel, pripadne pri drzani tlamy dvihnut hore . dolezite je vydrzat drzat Inak , ked rozdrvis tabletu na prach a das do vlhkej potravy (varena, konzerva) tak to je bez boja. Ale naucit prijimat psa tablety moze byt viac ako uzitocne - nie vsetky medikamenty sa daju aplikovat injekciou

Essi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:07
- Nahlásit

Zabalím tabletku do kousku tvrdého másla, strčím do huby a nechám spolkount. Není problém.

radek
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:46
- Nahlásit

nevim jestli to tu uz nekdo psal, neprocital jsem vse ...

ale rozmackat a smichat s kouskem pastiky je taky moznost

monika
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:58
- Nahlásit

radek
tak jsme to dělali kokřici, prostě jsem koupila kousek játrovky, do toho zatlačila tabletu a ani nic nepoznala. Doginám to hážu do krku a v pohodě.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:58
- Nahlásit

slony
Ale naucit prijimat psa tablety
Hm, už to tu taky padlo, ale u nás výborně funguje "dej pac", ták je hodný a za odměnu prášeček...
Mimochodem - Lump takhle s rozkoší papá živočišné uhlí...

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:34
- Nahlásit

wami
t ojá dělám taky dycky,sedni, lehni - to je šikulkááá,na,tady máš (všecky ostatní takhle bere )

archie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:29
- Nahlásit

Mar3
Zkus, jak to někdo radil, natlačit do paštiky nebo salámu, (btw sýr se totiž stejně u některých odčervovadel nemá dávat např. Caniverm) a držet v ruce další kousek, aby ho Beroušek viděl, a honem polknul aby dostal další kousek té dobroty.

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:45
- Nahlásit

archie
a proč zrovna u Canivermu se nemá sýr dávat??? (mám totiž právě ten Caniverm!!! )

archie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:05
- Nahlásit

Já nevím, nějak se to nesločuje s účinnou složkou, ale je to napsané i v příbalovém letáku, a pokuď ho nemáš, tak jukni třeba sem: http://www.lekarna.cz/p/volne-prodejne-veterinarni -leky/caniverm-a-u-v-tbl-6x175mg/ je to napsané v sekci Použití, ne v Dávkování. nbo se jukni na : www.mujpes,sekce antiparazitika, odčervení, Caniverm, a je to tam napsané taky

archie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:10
- Nahlásit

Btw, jsem taky teď odčervovala Canivermem, a jeden můj pejsek je stejný jako ten Tvůj Beroušek, takže toho musím hlídat, ale jakmile mu to dám v kousku salámu a držím viditelně druhý kousek, jako na přidání, tak to slupne a nezkoumá, co je uvnitř a honem honem, aby dostal i ten druhý kousek. Jinak nás už nechtěl odčervovat ani vet, jelikož jsme mu to tam pořád flusali a jeho ego trpělo...původně tvrdil, něco jako.. paní, tu tabletu umí dát každý blb.c, no nakonec se mu orosilo čelo a pro příště odčervujeme doma. Jinak Tvůj vet vám možná nedal pastu i z toho důvodu, že se mají odčervovací přípravky střídat, aby nevznikla u "červíků" rezistence.

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:11
- Nahlásit

archie
tyjo,tak to díky za info!!! já asi zkusím paštiku..a pak to násilný polknutí alá "vykrmujem husu"

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:13
- Nahlásit

archie
ne ne,jsem přesvědčená,že tabletu jsme dostali proto,žese mi chtěl vet pomstít
a co máš za psa prosimtě,že je jak ten můj?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání