| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 18:10
- Nahlásit
aren
No, hlavně, že jsi se poučila, ale spíš mě děsí, že to pak jiným nevymlouváš. Já už nechovám ani štěňata s PP, mám tu čtyři papírový psy, který nikdo nechtěl, nebo byli týraní, a jednu minipitbulku z útulku. Lidi jsou nezodpovědní a já tvrdím, že prvotní vinu na tom má vždy chovatel, je jedno jestli papírový nebo ne. To on ty tvorečky přivedl na svět a je zodpovědný potom za jejich bídný život, pokud je špatně umístí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 18:22
- Nahlásit
Ebony
To mi asi špatně rozumíš. Já si, jestli Tě správně chápu, myslím totéž, co Ty, já bych rozmlouvala lidem všechny štěňata, jakékoliv rozmnožování psů, lhostejno jestli papírových, bezpapírových nebo oříšků. Ty chovné stanice si to ale asi rozmluvit nenechají, protože mají pocit, že je to bezva, aby právě jedinců toho "jejch" plemene bylo hodně.
Vypěním ale, když někdo odsuzuje rozmnožování oříšků a přitom sám třeba k rozmnožování psů přispívá, ač třeba papírových. Nemyslím, že je horší paní, která viděla moji Sárečku a chtěla štěně od ní a stará se o ně s láskou, než člověk, co si najde třeba v katalogu nějaké moderní plemeno, co by mu všestranně vyhovovalo a pak si ho koupí.
Lidi jsou nezodpovědní a já tvrdím, že prvotní vinu na tom má vždy chovatel, je jedno jestli papírový nebo ne. To on ty tvorečky přivedl na svět a je zodpovědný potom za jejich bídný život, pokud je špatně umístí.
To přesně si myslím taky.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 18:32
- Nahlásit
Ebony
Já už taky nemám sílu na nějaké velké vymlouvání. Poslední dva roky jsem brala k sobě pejsky z útulku, dávala je dohromady a hledala jim inzerátama nové místo. Už jsem toho nechala, bylo to velmi náročné, na síly i emocionálně, a to nejen pro mně, ale i pro toho psa. I moje smečka to špatně nesla a žárlila. Navíc jsem zjistila, že najít psovi dobrého pána, aby pak člověk mohl klidně spát, je v dnešním světě dost těžké. Taky si na mně začli stěžovat sousedi a dostala jsem vyhazov z bytu. Tak už to většinou nechávám plynout, jen občas si sporadicky zabrblám, asi to pak není moc v kontextu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 18:43
- Nahlásit
Díky za názory, ale ten pejsek není můj, nevím zda jste to správně pochopili. Je to asi takto, náhodou jsem na netu narazila na člověka ktrý má pejska harlekýna, a jelikož moji Britušku chci někdy nakrýt, sice tak nějak jednoho ženicha již vybraného mám, hned jsem pátrala co je to za pejska. Bohužel jsem se dopátrala toho, že to je sice úžasný pejsek s bezvadnou povahou ale bez PP, takže pro naši Britušku to ženich rozhodně nebude. Tento pejsek má nyní štěňata s černou fenkou, štěňátka jsou převážně černá jen mají někde málo bílého, a tak ten dotyčný prohlásil, že bude krýt již fenku jen harlekýnku. Já dotyčného vůbec neznám, a jelikož vím, že je harlekýnů velmi málo, ale přesto někteří majitelé by rádi aspoň jednou štěňátka, proto jsem to zde napsala, zda se někdo nenajde. Já s tím prakticky nemám nic společného, kdyby zde napsal někdo kontakt, jééé já bych měla zájem, jen bych ho předala a tím by to pro mě končilo. Jediné co mě zarazilo, že maminka dotyčného pejska je prababička mé Britušky, což znamená to že kryli mezi tím co krýt prostě neměli a tak měli štěnda bez pp, protože takové ty pohádky, jakože třeba 5té štěně už nedostane papíry, atd. to můžou namluvit jen neznalým lidem. Tento člověk má tohoto pudlíka jako milujícího pejska, jako mazlíka, a nikdy s ním na bonitaci nešli, takže je prostě bez pp po PP rodičích, takto si to alespoň já vysvětluji. Nikdy bych , když mám chov. stanici, nekryla fenu tak abych jeden nějaký mezichov udělala bez pp, to dělají jen pro peníze. Nevím proč chtějí tyto lidé aby jejich pejsek měl potomky, myslím, že se snad bez toho také dát obejít, ale je fakt že hodně lidí se najde, kteří ho potkají, a říkají, jééé, nebude mít váš pejsek někdy štěňátka , atd. protože by ho chtěli na mazlika.Myslím že těmto věcem asi nikdo nezabrání, kdo chce krýt pejsky bez pp, tak je prostě krýt bude a nikdo jim nevysvětlí další úskalí které by mohlo nastat. Já štěňátka miluji, a strašně se těším na dalším, naplňuje to můj život, jsem s nimi šťastná, ráda o ně pečuji, a vše co se kolem nich týče, ale bez pp jsem nikdy fenku ani pejska neměla, a kdybych si vzala třeba někdy nějakého třeba z útulku rozhodně bych na ni nekryla, ať už by byla jakkoliv krásná. Je fakt že tento pejsek má určitě rodiče s PP, když jsou vlastně tak trochu sourozenci s mým pudlíkem a on je bez pp a my jsme s PP. Tu chovatelku neznám a nesouhlasím s jejíma činama. Vím, že se to dělat ani nemá, neznám přesně paragrafy, ale pokud mám chov. st. nesmím chovat ani psy, prý bez pp, a to ani na nich chovat. a toho se držím. Takže prosím, to není ani můj pejsek, ani můj nápad , jen to že jsem chtěla dotyčné osobě udělat radost a najít fenku harlekýna bez PP. No ale asi bych to spíše měla hodit za hlavu, protože jak píšete, je to čirý nesmysl. Souhlas s vámi. Díky. Pa.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 18:46
- Nahlásit
aren
Co jsou to pro tebe chovné stanice? Já mám třeba taky chovnou stanici. A pochází z ní špičkový záchranářský pes. On chov papírových psů je trošku o něčem jiném, rozhodně ne o množení plemene, ale to není na debatu tady.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 18:52
- Nahlásit
emikami
že jsem chtěla dotyčné osobě udělat radost
No, to sis moc nepolepšila .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 19:07
- Nahlásit
Ebony
Co jsou to pro tebe chovné stanice?
No, to jsou místa, kde se produkují štěňata s PP. Je mi jasné, že jsem tady na tenkém ledě, že o tom mnoho nevím, nicméně štěňata s PP se tam asi produkují (záměrně se vyhýbám slovu "množí" nebo "chovají", to zas má další významy).
chov papírových psů je trošku o něčem jiném
Jo, asi vím, bude to asi o "kvalitě plemene", že. No, v tom jsi asi odborník a já ne, a jistě to má v mnoha případech své opodstatnění. Ale přece jen, plemena jsou jen lidská fikce, a, do hloubky vzato, nevím, nakolik je to vůbec etické, šlechtit živého tvora, aby měl nějaký vzhled nebo povahu, jaké si člověk vymyslel, že by chtěl. Můj Píďa je napůl trpasličí pinč. Je maličký a je mu v zimě venku zima. To mu udělali lidé "pro plemeno". Tomu původnímu vlkovi či šakalovi zima nebyla. Tak nějak. Ne, že bych v tom měla nějak kor jasno, ale nadzvedává mně, když někdo vyleze s tím, že čistokrevná plemena jsou správně a všechno ostatní špatně.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 19:24
- Nahlásit
emikami
jé já myslela, že je to tvůj pejsek, jak byt tady na fotkách, ale to je Brituška
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 19:44
- Nahlásit
aren
Fajn, Aren, možná by se ti s tím vlkem, nebo šakalem doma žilo líp Když tedy plemena nejsou k ničemu, byl by to asi prima kámoš
Ale asi si v tomhle neporozumíme, jen že tvoje formulace jsou trochu, řekla bych, nešťastné.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 20:08
- Nahlásit
Lesanka
Jojo, to byla Brituška naše budoucí Jch. jsem na ni hrdá, na to že skoro necvičíme a hlavně to neumím já. ale zvládly jsme výstavu v Letňanech i přes tu velkou zimu, no hlavně že z toho nebyla marod, tam být přes 5 hodin než si dala jedno kolečko v kruhu a pak o Boba druhé, ale Boba nezadali, smůla.ale nám to nevadí, my totiž na ty výstavy moc nejsme.
aren
Já tedy mám chovatelskou stanici a chovné .....mám fenky.
Co to pro mě je? Tak to je opravdu dost těžká otázka, ale jediné co ti na to odpovím, bez chovatelské stanice bych asi těžko mochla chovat, že? A jestli mě někdo napadá zda jsem množárna nebo ne, to už mě dávno přestalo trápit, tito prudilové, já si budu dělat co chci a co uznám za vhodné. Chovat budu protože je to můj koníček a holky jsou moje láska. A když je k tomu zapotřebí chovatelská stanice, no tak ji mám také.
A jestli všechna štěnda nejsou superšampioni, tak to mě teda také netrápí, já jsem šťastná, že zatím o nich vím, že jsou zdravá a spokojená a že se nikde zatím neobjevila žádná vada, nebo že se nestalo žádné neštěstí a všichni žijou.90% lidí si kupují štěnda na mazlika, chtějí nyní již s pp, protože si vyberou plemeno a už jim došlo, že aby měli takové plemeno doma, musí být s pp, jasně že i mezi takovými mohou být rozdíly, my nejsme také všichni stejní někdo je hezčí někdo méně, některý je kvalitní, některý chodí na výstavy, ale těch je opravdu málo. V tomhle životě, pokud si lidé pořizují pro sebe a své děti miláčka, a chodí do práce, tak pak chtějí trávit čas spolu, a zajdou radši do lesa a nevyhazují peníze za výstavy. Jim to prostě stačí, možná tu plácám. ale k čemu jsou výstavy, aby jen lidi viděli že to co doma mám, vlastně za něco stojí??? a co když bych měla známosti a měla jsem rozhodčího podplaceného, ha, no co po tom, pak se různé věci dají zaonačit a lidi ví stejnak prd. spoustu lidí to tak jistě dělá, moc o tom nevím jsem ráda, že mezi ně nepatřím, a jak jistě víte, hodně rozhodčí také nejsou leckdy spravedlivé, už jen známá chovatelská stanice má vždy přednost před nějakou začínající neznámou.Je tam spoustu závisti, a všeho možného proto mě to neláká, dala jsem se na to, ale jen na krátkou dobu, pak končím. Chci jen některým lidem dokázat, že nemám doma košťata, jak to někdo nazývá, ale že i já mohu mít kvalitní fenu a mít kvalitní štěnda, stejnak mi víc záleží na jejich zdraví.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 20:32
- Nahlásit
Ebony
Když tedy plemena nejsou k ničemu
Jsem neřekla, že jsou k ničemu. Jen tvrdím, že nejsou jediné správné.
možná by se ti s tím vlkem, nebo šakalem doma žilo líp
No, víš, když se tak nad tím zamyslím, tak pro mně je vlastně Píďa nejkrásnější a nejlepší pes na světě takový, jaký je .
asi si v tomhle neporozumíme
Možná trochu přece.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 20:37
- Nahlásit
emikami
Myslím, že pro pudlíky je výstava hodně náročná. Jsou tam načesaní...Krásně čerstvě ostříhaní. Moje feňule na cvičáku vypadá jak dámička a když jsem šla kolem pudlíků v Letňanech byla jako kudrnatá šmudla. (My jsem tam byly jen něco pokoupit a pak hurá na cvičák. Hlavně, že jsou pesani šťastní a v pohodě.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 22:00
- Nahlásit
Lesanka
Když už si tam byla, a zda si mě tam viděla a poznala, tak ses měla zastavit. Nejsem z těch co by zavrhla neučesaného čerstvě pudlíka. No náročné to opravdu je, protože chlupy se pořád provázkují a člověk to musí rozčesávat a načechrávat, ale když tam vidím sedět na kleci, rozměrů mé klece na trpasličího pudla toho králováka, který je fakticky hodně velký, a nemůže se ani pohnout, protože kdyby jo, tak by už spadl, tak to mě přihání k šílenství. Za nami na klubovce takový seděl, jako skoro přikovaný, občas se snažil se trochu pohnout ale moc mu to nešlo, tohle fakt vidět nemusím.
Hlavně, že jsou pesani šťastní a v pohodě.
No právě, nemohu říci že by Brituška tam byla šťastná a v pohodě , protože celé ty hodiny se tam klepala, co ji jen trochu pomohlo že jsem ji měla občas u sebe a muchlovala ji, ale to bych právě zrovna neměla, kvůli účesu. Klepala se tam celé hodiny. To mě také vadí. Někteří psi to možná žerou, ale někteří tam trpí a proč??? to je otázka.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 03:40
- Nahlásit
aren
To je pořád dokolečka, bylo to tu stotisíckrát a asi se bud opakovat... Ale je prostě fakt, že v podvědomí lidí je vořech zafixovanej jako chytrej, zdravej pes, kterej má každýho rád, v podstatě takovej psí ideál... Jenže to má k pravdě šíleně daleko...
Budu se opakovat, když řeknu, že podle mě kdysi byli voříšci zdravější, ale to hlavně proto, že se o ně víceméně nikdo nestaral a bylo každýmu fuk, kolik štěňat to přežije a kolik ne (pokud je neutopili rovnou), taky ne každej pes na vesnici přežil a dožil se třeba víc než roku života atd... Takže tam fungoval jakžtakž přirozenej výběr propojenej v podstatě s nulovou péčí o psa, tudíž se na hodně problémů ani nemuselo přijít...
Já sama, ač jsem majitelkou vořecha a svoji feňuli mám opravdu ráda, jsem do jisté míry za to, aby se cíleně chovaly jen plemena s PP a voříšci vznikali víceméně jen z těch nešťastných náhod, kdy někdo nějaký dva hafany neuhlídá...
Stranou bych ještě položila užitkový křížence určený ke konkrétní činnosti...
|
jess
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 10:43
- Nahlásit
Mám fenečku pudlíka harlekýna, ale je jí jen 5 měsíců, takže si ještě počkáme. Ale aspoň kdyžtak vím, na koho se obrátit...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:15
- Nahlásit
před lety jsem dostala štěně bez PP ( v tu dobu jsem vůbec nechtěla psa ) jako "dárek" . Byla jsem rozhodnuta ho nechat u sebe přes víkend a pak vrátit dárci, tak jsme se i s dárcem dohodli ( byl o víkendu pryč a nemohl by se o štěně postarat). Po víkendu už jsem ho samozřejmě nedala, strávili jsme spolu víc jak 16 let a já nejenže na toho psa nikdy nezapomenu, ale díky jemu jsem objevila úžasné plemeno a mám teď dva jeho "příbuzné" s PP a jsem moc ráda, že jsem ho měla. Pes byl zcela zdravý. A já jak tak vidím problémy mnoha psů s PP ( klepu na dřevo, že mám kliku a mám psy zdravé) , tak mám pocit, že s tím zdravím ti psi s PP na tom nejsou líp než psi bez PP. Ono se stejně u většiny plemen sleduje třeba jen DKK a ostatní nemoci ne (o "serioznosti a zodpovědnosti " mnoha chovatelů nechci rozpoutávat diskuzi) , takže pokud bude mít majitele, nevidím na tom nic tak zavrženíhodného. Mám pocit, že ten cílený chov ( z hlediska přírody nepřirozený) psů s PP , psímu rodu nic tak moc dobrého nepřináší .
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 13:18
- Nahlásit
mac1
až na to, že bez toho cíleného chovu by ta vaše oblíbená plemena nebyla. Chov s PP není jen o zdraví, ale o tom, že když si koupím jezevčíka, tak mi z něj nevyroste jen něco jako jezevčík. Je to jen záruka na plemeno. Zdraví, bohužel, je v rukou přírody, a i kdyby se člověk snažil sebevíc, bezchybné jedince nikdy nevyprodukuje.
Mám pocit, že ten cílený chov ( z hlediska přírody nepřirozený) psů s PP , psímu rodu nic tak moc dobrého nepřináší .- fajn, v tom případě nechápu, proč si tady všichni hýčkáte svá oblíbená plemena a nešupajdíte do nejbližšího útulku a nevezmete si nějakého křížence. Já jsem ráda za rozmanitost plemen, každý si může vybrat a spousta psů slouží k nějakému účelu, ano přináší to sebou i úskalí, jako každá lidská činnost. Ale vážně si myslíte, že kdyby lidi chovali psi jen tak, že by se k nim chovali líp, že by jim bylo líp bez těch papírů? Nebo vám fakt tak vadí ten kámoš po vašem boku, raději by jste nějakého polodivokého šakala na dvoře?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 14:42
- Nahlásit
Ebony
kdyby mi vadil kámoš po mém boku , nepořizovala bych si ho (co to je za otázku ) , člověk, který se chová dobře ke psům, se chová dobře ke psům bez ohledu na to, jestli mají PP nebo ne. Proč jsem si pořídila oblíbené plemeno a nešupajdila jsem do útulku ? Protože když mám možnost výběru, tak si vyberu . Máte divné otázky . Ještě Vám řeknu ( na to jste se zapomněla zeptat), proč mám teď s PP, protože bez PP bych se s nimi nemohla zúčastnit těch aktivit, které jim vyhovují.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 16:06
- Nahlásit
mac1
jenže tu možnost výběru máte kvůli chovatelům papíráků, když tedy neudělali pro psy nic dobrého. Ano mám divné otázky, na divné příspěvky...
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:04
- Nahlásit
emikami
já tě tam vůbec neviděla, tvoji Britušku bych poznala. Já myslím, že jsi nebyla mezi pudlíky v hale č. 1, ale někde jinde, asi u neuznaných plemen FCI, to mě nenapadlo. Nešla jsem se tam podívat ani na choďáky, a ty také miluji. Já jsem se tam zdržela jen chvilku. Nakoupila, jukla na agility a spěchala na cvičák. Právě u agi mám pocit, že to pesany baví. A pak to mě baví také. Jinak jak jde pudlík do kruhu s ocáskem dolů, tak vím, že ho to neba a trpí tím. Viděla jsem tam jednoho střeďáka, co vesele běžel po kruhu a měl ocásek nahoru, ale jak u lidí né každý je exibicionista . Určitě se někde ještě uvidíme. To já si tě pak najdu.
Ke psům bez PP. Já mám doma knihu starou 30 let - plemen atlas psů: Ti psi tam vypadají úplně jinak! Německý ovčák má rovná záda jako vlk - tenkrát nevěděli, co je to kapří hřbet. Sharpej má vidět oči a velcí psy při chůzi jistě nekroutili zadky ze strany na stranu. Protože nejsou tak velcí. Ale já doufám, že už půjde trend největších, nejmenších a nej, nej bokem a bude se hledět na výstavách hlavně na zdraví zvířat. To jsem naivní, že?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:17
- Nahlásit
Lesanka
Sory, ale moji ovčáci mají rovný hřbet i teď a zadkem kroutí i moje drobná maliňačka trochu lepší argumenty by to chtělo
a mimochodem pochybuji, že by zrovna majitelé bezpapíráků, z nichž většina množí jen pro komerci, chovala plemena kvůli zdraví, když vidím ty co nejmenší čivavátka a jorky na hranici přežití, protože trh si to žádá, a oni je vesele produkují, protože je žádný standart plemene netrápí...
tomuhle říkám naivita
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:01
- Nahlásit
Ebony
Zdraví, bohužel, je v rukou přírody, a i kdyby se člověk snažil sebevíc, bezchybné jedince nikdy nevyprodukuje.
Dovolím si rejpnout - i kdyby měl sebepapírovější chov.
V tom případě nechápu, proč si tady všichni hýčkáte svá oblíbená plemena a nešupajdíte do nejbližšího útulku a nevezmete si nějakého křížence.
Všichni ne, například já křížence mám, a jestli bude u nás někdy volná miska, do útulku pošupajdím. A nejsem sama.
Ale vážně si myslíte, že kdyby lidi chovali psy jen tak, že by se k nim chovali líp, že by jim bylo líp bez těch papírů?
Stejně jako Mac1 si myslím, že člověk, který se chová dobře ke psům, se k nim bude chovat dobře ať mají papíry nebo ne. Nemyslím si, že by psům bylo lépe bez papírů, ale nemyslím si ani, že jim je lépe s papírama. A možná, kdyby lidi chovali psy se zřetelem na jiné kvality - například místo různých vzhledových a tzv.estetických kritérií pro příslušnost k tomu-kterému plemeni dávali důraz na zdraví a kvalitní život psa, měli bychom třeba méně plemen, ale více spokojených psů a páníčků. Třeba by se lidé místo načesávání a efektním střihům pro výstavy mohli raději učit svému čtyřnohému kamarádovi lépe porozumět.
Zkrátka tu dělící čáru, mezi tím, co je v chovu psů dobře a špatně, bych určitě nevedla mezi papírovými a bezpapírovými psy, ale mezi chovem z lásky na jedné straně a chovem pro kšeft či zviditelnění se na straně druhé.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:02
- Nahlásit
Lesanka
To jsem naivní, že?
No, to asi ano, bohužel .
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:32
- Nahlásit
Lesanka
Byla jsem v hale číslo 1 a kruh č. 8, asi tak uprostřed to bylo. a byly tam dva kruhy vedle sebe s různými rozhodčími na pudly. a vedle nich byl čínský chocholatý pes, tímto kruhem vlastně začínali ty naše a v předu to bylo kruh č. 21 tam byli havanští psíci, pak šli po nich buldočci. no a další plemena. hned za nami byla vrata do haly č. 6 a vedle do haly č. 2 a všude tam byl průvan , děs. než jsem šla do kruhu, už jsem byla zmrzlá a asi tak tři metry za mnou se tam vysr....nějaký pes, pochopitel zodpovědný páníček to neuklidil, kdybych ho přistihla, pěkně bych mu to vyčinila, musel to být velký pes, protože to tam bylo tak rozťáplé až hrůza a k té zimě jsem ještě cítila ten šílený puch, takže skvělá příprava do kruhu. No oběhali jsme to, boba stejnak nezadala, a mazali jsme kolem hovna domů.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:41
- Nahlásit
FIRSTMATE
NUTRIENCE
NUTRA NUGETS
SATISFACTION
FIRST CLASSE
vybírám mezi těmito krmivy po purině pro plan. poradíte někdo? i jsem teda zadala zvláštní složku a nyní jsem řekla že to hodím ještě sem. No a také nemám ráda moc lidi, kteří nemají rády psi bez pp, musela by se vést hodně dlouhá debata na toto téma, ale prostě každý si nemůže dovolit mazlíčka za 10tis. a tak si koupí za 5tis. a prostě také chce mít štěňata, jestli s tím souhlasím nebo ne, to je stejnak jedno, protože oni mají právo si dělat co chtějí. Samozřejmě nesouhlasím s tím, když mají psa či fenu nějak nemocnou a přesto na nich chovají že to předávají dál, tak to opravdu ne. ale pokud jsou to zdravá zvířata ..... jo a také souhlasím s tím, že člověk pokud psa miluje, tak se stará o psa stejným způsobem ať již je bez pp, nebo s pp. Horší jsou případy kdy dostanete pejska zadarmo, dáte ho kamarádce nebo někomu z rodiny jako dárek, pak z toho vyroste bůhvíjaká rasa , no a pak se objeví někde u popelnice zapomenutý, či v útulku. no tak to je fakt blbý, a každého člověka kdo hodí štěňata do popelnice, nebo kamkoliv, nebo nechá psa uvázaného v lese a odejde, tak toho bych snad vzala klackem. a to píši hodně mírně. Vyprávěla mě známa, že to snad bylo v novinách i ve zprávách, srazilo auto psa, auto snad ujelo, majitel psa který žil vzal do náruče a hodil ho do popelnice. lidi když to viděli ho šli prý vytáhnout, zabalil ho někdo do bundy toho člověka drželi a volali policajty, ten chlap jim snad řekl že jim na takové otázky nemusí odpovídat proč to udělal, no a asi ho pustili domů, psa vzali na veterinu a do útulku, tak to potom fakt nechápu, jak vůbec toho psa ten člověk mohl vlastnit, mít doma jako společníka, věnovat mu pozornost venčením a pak se stane tohle a takto se krutě zachová. Já to jen takto slyšela podotýkám, pokud to bylo jinak, tak sorry.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:44
- Nahlásit
Ebony
to jako, že kdyby nebyli chovatelé psů s PP, že bych neměla z čeho vybírat ? Měla. PP je do jisté míry záruka vzhledu psa a je potřebný pro některé aktivity, Toť vše - pro mě.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:03
- Nahlásit
Ebony
no to je fajn, že tvoji ovčáci mají rovné hřbety, víš, ale o čem píšu, že? Před lety to byl problém. Těch yorků je mi hodně líto, u nás v okolí jich je sedm a jsou to takoví droboučtí psíci, moderní plemeho to odnese vždycky nejvíc.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:17
- Nahlásit
Na některé názory z téhle diskuse fakt nemám sílu. Tady mi nezbývá než si ulevit K***A!
mac1
A kde necháváš povahu? Němčoury máme proto, aby byli lehce ovladatelní a snášeli změnu. Pudly proto, aby to byli příjemní a krásní společníci. Labradory, aby aportovali. Jasně, na co PP-spojíme dva hysterické ovčáky, pár rovnochlupých pudlů, labradory bez zájmu o aport. Jojo, PP je na nic
Bzzzzzzzzzzzzzzzz, z těchhle názorů už mi hrabe.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:58
- Nahlásit
Mucholabka
povahu ? Psala jsem , že o zodpovědnosti chovatelů tu nechci zavádět diskuzi. Kde se tedy bere u psů s PP bázlivost, nežádoucí agresivita ....,čím to ,že se objevují inzeráty typu prodám VO ( klidně si doplň jiná lovecká plemena) , nehodí se pro lovecké využití ..... ? PP není zárukou povahy , mimochodem pudlové původně byli lovecké plemeno ...ale klidně si ulev, když ti to pomůže . Nikde neříkám "na co PP" a ani, že chovatelé psů s PP neudělají nic dobrého pro psy (jak tvrdé ebony) , napsala jsem, že PP je <b> podle mého názoru ! </b> zárukou vzhledu a je nutný k některým aktivitám, a to je vše, k čemu je , není zárukou ani zdraví a ani povahy .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Ja naprosto souhlasim s nazorem Ebony:
Chov s PP není jen o zdraví, ale o tom, že když si koupím jezevčíka, tak mi z něj nevyroste jen něco jako jezevčík. Je to jen záruka na plemeno. Zdraví, bohužel, je v rukou přírody, a i kdyby se člověk snažil sebevíc, bezchybné jedince nikdy nevyprodukuje.
A diskuse o psech s PP a bez PP apod uz tady byla nekolikrat, muzeme kdyz tak ozivit nekterou starsi... Ale stejne co clovek, to nazor... Takze dokolecka dokola............
|