Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / PUDL TRPASLIČÍ HARLEKÝN -FENEČKA BEZ PP, ČI S PP A NEUCHOVNĚNÁ.SCHÁNÍ SE.
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 18:35
- Nahlásit

MĚL BY NĚKDO FENKU HARLEKÝNA S PP NEUCHOVNĚNOU NEBO BEZ PP? KTERÁ BY CHTĚLA MÍT ŠTĚŇÁTKA? JE ZDE PĚKNÝ PEJSEK HARLEKÝN BEZ PP, ALE NEMÁ NEVĚSTU. POKUD MOŽNO Z PRAHY, A URČITĚ NEVADÍ MIMOPRAŽSKÁ NEVĚSTA PEJSKOVI JSOU 3-4ROKY A JE HODNĚ ČERNÝ NA ZÁDECH. DÍKY.

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 19:55
- Nahlásit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 19:57
- Nahlásit

rendik
Nechtěla jsem rozpoutávat debatu, myslím si to samé. Ještě snad přidám, že nad shiftem vlevo je Caps Lock.

emikami
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 00:53
- Nahlásit

Podle mě, tak jako psi z útulku mají právo na život i psi bez PP. i když sama mám jen s PP a měla jsem vždy, ale rozhodně to nijak vysloveně neodsuzuji. No takovou reakci jsem čekala, co jiného, že?

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 00:59
- Nahlásit

emikami
hele tě ujišťuju že na život právo mají...ale oni fakt sex nepotřebují naše čubina nemá PP a k vánocům dostane
kastraci..... plnohodnotný psí život není o tom zda bude mít nebo nebude mít pes štěňata...tím spíš že je z útulku by měl páníček vědět že nechtěnějch psů jsou mraky....

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 05:13
- Nahlásit

emikami
Podle mě, tak jako psi z útulku mají právo na život i psi bez PP. i
Ale to právo tomu hafovi nikdo neupírá nebo snad jo? Nemyslim si, že zrovna tohle je pro psa potřebný k šťastnýmu a plnohodnotnýmu životu...
Myslim, žes to byla zrovna ty, kdo se rozčiloval, že zpočátku nikdo nepsal do fora o Jackovi... Ale z řad těch zatím nenarozenejch štěňat klidně může vzniknout další takovej "Jack"... Bezpapíráků se rodí dost i tak, tak proč to ještě tímhle způsobem podporovat?

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 07:15
- Nahlásit

emikami
plně souhlasím se sarax To je pouhý mýtus, že pes není šťastný, pokud si aspoň jednou v životě "nezašustí" a stejně tak se říká, že fena by měla mít aspoň jednou štěňata jako prevenci zdraví......Tohle všechno je naprostá kravina!!!!
To jestli pes/fena budou šťastní závisí na jejich páníčcích a ne na sexu!!!

Eimytaky souhlas

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 07:39
- Nahlásit

Holky, já vám něco povím. Není to zrovna věc, kterou bych se chlubila, spíš se za to dodnes stydím, ale třeba to emikami pomůže, aby pochopila situaci a rozmyslela si to "množení bezpapíráků".
Manželka mého někdejšího šéfa měla ode mě fenku kokršpaněla (bez PP, z útulku Kociánka, brali jsme ji hned jako dvouměsíční štěně). Když Káje byl asi rok dali mi ji na tři měsíce pohlídat a na výcvik (měli dost vážné rodinné důvody, rozváděli se, on se stěhoval k jiné, ona si musela vyřešit spoustu problémů a tak). Prostě Kája přišla do naší smečky. Druhý den u nás začala hárat (její první, nebo druhé hárání, už nevím přesně). Můj exmanžel (tehdy jsme ještě nebyli ani manželé ) šel venčit a s klidem vzal Káju na volno. Káju, která neměla vůbec žádnou základní poslušnost a doma byla nekriticky rozmazlovaná (dokonce s nimi jedla ze stolu, opravdu něco strašného). A právě v těch kritických dnech. Zkrátím to. Hledali jsme ji tři dny, pochopitelně byla březí. Pochopitelně jsme od samého začátku březosti hledali spolehlivé majitele. Našli jsme jednu jedinou paní. Vyhlásila jsem, že tedy po porodu nechám jednu fenečku a zbytek nechám utratit. Nad jednodenníma štěňátkama se všichni sešli - šéf, jeho přítelkyně, jeho exmanželka, můj manžel a já. Po dlouhém rozplývání jak jsou ňu ňu mě sprdli, že se nic utrácet nebude. Že všem se najdou nový majitelé. Můj manžel pronesl historickou větu " šak se vždycky všichni vořeši udají, ty s tím naděláš. Já je vezmu k nám do práce, chlapi na dílně si je rozeberou" . Zůstali všichni (kromě dvou, u kterých jsem prosadila utracení ze zdrav.důvodů - byli podstatně menší než odstatní a měla jsem pocit, že sedm štěňat je na drobnou a příliš mladou Káju moc). Po necelém roce života z pěti štěńat žilo jedno. Všichni ostatní sice našli majitele, ale do roka tam nebyli. Jeden pejsek se záhadně ztratil, jedno přejelo auto když volně pobíhal po vesnici, jednoho dokonce údajně ukradli z kotce na zahradě.....Šťastný život prožila jenom ta fenečka, která byla dopředu zamluvená a která jediná měla přežít. Už bych se nikdy nenechala ukecat abych psům připravila takový život. To opravdu raději žádný. Emikami, prosím, dobře si rozmysli co vlastně chceš.... velká část bezpapíráků končí život stejně jako naši polokokříci

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 07:57
- Nahlásit

Biluška
Hezk napsaný (ahoj)
Ale myslím že se tohle týká pejsků voříšků, těch pejsků které daruješ. Tím nemyslím aby se množili bezpapíráci to vůbec né.
Ale když si za jaké koliv zvíře řekneš peníze tak si jich noví páníčci víc váží.
Tím vůbec nenabádám množení bez PP

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:13
- Nahlásit

No, teda, když už ta debata tady je, tak musím říct, že jsem taky jednou měla štěňátka oříšků. Narodily se nejen proto, aby si Píďa užil sexu, ale taky proto, že zde byli čtyři dobří zájemci, kteří chtěli štěňata právě od mých pejsků, protože se jim líbili. Podotýkám, že jsem tehdy neznala situaci v útulcích, jinak bych je poslala do útulku. Nicméně štěňátka se narodily a bylo jich sedm. Chtěla jsem dát tři utratit. Veterinář měl přijít až večer, a já jsem celý den vybírala, které tři, a večer už mi bylo jasné, že to nedokážu. Takže vet jen prohlídl a ošetřil vlčí drápky a zůstalo všech sedm štěňátek. Jedno umřelo v pátém týdnu na zánět střev (byl to právě ten nejšikovnější a nejbystřejší pejsek, asi sežral kus papíru), čtyři našli hodné páníky a dva zůstali u mně.
Nesouhlasím s tím, že o psa se majitel líp stará, když za něj dal hodně peněz. Sami jistě znáte i tragické konce drahých psů. Spousta lidí si ty peníze klidně může dovolit vyhodit. Jak už jsem někde psala, člověku, který by se o psa dobře staral jen proto, že za něj dal hodně peněz, bych psa ani nedala.
Naopak mnozí mají dobré srdce i když mají hluboko do kapsy.
Dnes, když znám situaci v útulcích, bych už další štěňata na svět přivést nechtěla. Brali by šanci těm útulkovým. Ale to platí i o PP štěňatech. Taky berou šanci opuštěným útulkovým psům.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:16
- Nahlásit

Jo, myslím si, že nového majitele je třeba poznat a prověřit a umístěného pejska kontrolovat, né spoléhat, že to bude dobrý, protože štěně bylo drahé.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:22
- Nahlásit

sarax
oni fakt sex nepotřebují
Teda myslím, že potřebují, jako každej .
Ale holt si musí nechat zajít chuť, jako vlastně i lidi kolikrát.

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:24
- Nahlásit

jasně souhlasím s tebou
nemyslela jsem hodně peněz jen sybolickou cenu. Za očkování nebo tak. Na oříšky se ti těžko budou lidi jezdit koukat dřív před odběrem tak jak se jezdí na papíráci.
já měla taky vrh bez PP ale se vším všudy všechny vyštětření co mají mít s PP. A se všema majit. jsem do teď v kontaktu a všechny moje děti se mají dobře. A sem na ně pišná. Taky byli za cenu docela směšnou

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:28
- Nahlásit

Jo, myslím si, že nového majitele je třeba poznat a prověřit a umístěného pejska kontrolovat, né spoléhat, že to bude dobrý, protože štěně bylo drahé.

s tím souhlasím, ale tohle mohou zodpovědně činit drobní chovatelé, kteří to také často i dělají, ale lidi, co chovají - byť s PP - ve velkém tohle dost dobře stíhat nemohou. Docela by mě zajímalo nějaké srovnání....kolik psů s PP, kteří se ročně dostanou do útulků je z velkých chovatelských stanic.....

Lesanka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:04
- Nahlásit

Ahoj holky,
ten příběh Bilušky je drsná realita. Souhlasím s vámi, jak je něco zadarmo člověk si toho neváží a bohužel se jedná i o psy. Řekla bych, že v útulku těch psů s PP moc není, protože majitel pesu s PP spíše prodá. I když na druhou stranu tenhle pudlík je možná něco jiného. Když se mu najde vhodná zdravá pudlí nevěsta, tak se štěňátka prodají. Já nám také pudlíka bez PP. Vím, měla jsem si koupit s PP. Ale nám umřel dobrman v šesti letech, měl přerušenou míchu, od dvou let si nemohl pořádně sednout. Pak měl altrózu na obou zadních nohou. Hlavně , že měl DKK 0/0 . Poršel bonitací! A na výstavě byl pochopilelně výborný. Nikdy naštěstí něměl potomky. Ti by byli s PP! a umřeli by do tří let.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:07
- Nahlásit

sarax
hele když už tady je ta nabídka množení bez PP tak přidáme nášinzerát ne? Bereme záznamy na primitivní bojové plemeno- matka bez PP ale rodiče s PP-krásná,hodná,milá
otec s PP -po šampionech...

co se týče původního tématu,už nemám sil reagovat,je to tady jen kapka v moři.

Pudlice
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:24
- Nahlásit

Pokud mohu napsat svůj názor, já bych tedy neuchovněné pudly s PP nemnožila vůbec - právě pudly, kteří jsou ohroženi mnoha vážnými dědičnými nemocemi (luxace patelly, oči atd..)
Je to o zodpovědnosti majitele. Já mám dvě špičkové feny s PP, s jednou jsem měla velké plány, ale při vyšetření patelly bylo zcela nečekaně zjištěno, že má tzv. I/I (tedy postižení 1.stupně, celkem jsou čtyři stupně) . Oba rodiče i prarodiče byli negativní. Ale prostě je to tak, takže i když bych ji zcela legálně mohla krýt psem s PP (nejlépe pochopitelně s 0/0) a štěňata by dostala bez problémů PP, tak tahle fenka štěňata mít nebude. Nebudu vědomě rozšiřovat dědičnou vadu ! Myslím, že stráví spokojený život i bez štěňat, u psů je to opravdu jinak než u lidí...

Lesanka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:53
- Nahlásit

Pudlice
já mám pudlíka bez PP, a děsím se právě luxace pately, protože to mě nenapadlo. Byl jsem hloupá! PKajsem stále štěndo sledovala, jaké má zaúhlení zadních nohou. Protože neuchovněnost a poté pes bez PP může být nejen proto, že není hezký, ale proto, že má třeba špatné nožky a tudíž hrozí luxace pately. Holt pokud nás to postihne, tak budu muset za tu svojí chybu zaplatit při operaci.Myslím, že stráví spokojený život i bez štěňat, u psů je to opravdu jinak než u lidí... a se štěňaty také nepočítám.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:04
- Nahlásit

Emikami sama píše, že ten pudl je příliš černý na zádech. Čili se dá předpokládat, že kvůli tomuto nebyl uchovněn. Popř. stejnou vadu měli jeho neuchovnění rodiče, kteří ji přenesli na něj. Dejme tomu, že najde nevěstu, která bude neuchovněná zase pro jinou vadu. Např. pro chybějící zuby. Vzniknou tedy harlekýni se špatnou barvou a špatnými zuby. Jsou to ještě pudlové-harlekýni? Má nějaký smysl takto degradovat plemeno? O zdravotních problémex - luxaci a pod vůbec nemluvě.

Pudlice
Lesanka
Mám šeltii s PP, má luxaci pately na obou zadních. Je chovná (u šeltií se toto bohužel nesleduje a není důvodem k vyloučení z chovu), ale stejně jako vy jsem se rozhodla na ní nikdy nechovat. Celý život běhala závodně agility (na poměrně vysoké úrovni) a můžu s klidným svědomím říct, že žije plnohodnotný a spokojený život. I bez sexu ( no, to trochu kecám, občas s Pumicí provozují orál, doufám, že to nečtou děti )

Lesanka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:08
- Nahlásit

Biluška
tvoje šeltička má luxaci a běháte agility nebo už ne? Nemůže běhání agility vznik LP podpořit?

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:20
- Nahlásit

Anu
ano ..nabídneme primitivní bojové plemeno..myslím že stafík s basenjim půjde na dračku..jen se musíme domluvit na ceně

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:25
- Nahlásit

sarax
věř,že hodit fotku na takové ty servery a dát inzerát do Blesku a podobně,tak je máme pryč ještě když se nenarodili.Docela by mě zajímalo jak by to vypadlo.Jela jsem vlakem a chlap řekl,že měl křížence s basenji. Ale prý krom visáže to byl celý basenji....což je docela dost hustý,představa křížence Slepice s Anubem,tak nevim....

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:25
- Nahlásit

Lesanka
už je v důchodu, běhá jen rekreačně. Ale v podstatě celý život závodila i s tou luxací. Napřed začala agilitit, pak se objevila luxace (nepochybně na tom sport měl lví podíl). Bylo nám doporučeno neběhat. Pes to psychicky nezvládl. Pro ni je agi celý život, hrozně to miluje. Měla depky, šílela doma když jsem odcházela s ostatními psy na cvičák. Šílela na cvičáku když jsem běhala s jinými. Přestala žrát, neměla chuť do života. Tak jsem to vzdala. Řekla jsem si, že radši 8 let spokojeného života, než 15 kdy bude toužit po něčem, co nemůže mít.
A myslím, že jsem udělala dobře. Paradoxně, když jsem ji v těch 7 letech začala odstavovat do důchodu začali se jí potíže zhoršovat. Vet nám nařídil běhat dál, ty klouby teď už drží pohromadě jenom svaly. Kdyby ty svaly ochably tak je v háji. Takže běháme. Dávám ji nižší skočky a bude holt běhat až do smrti (ale už ji málokdy nechám závodit. Jednak kvůli těm vyšším skočkám a za druhé - ona strašně těžce prohrává. Ví, že na tom závodě musí makat rychle a moc se snaží a to jí zdravotně nedělá dobře. Ale občas jí tu radost dopřeju)

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:47
- Nahlásit

Biluška
fakt to takhle ten pes umí prožívat?Můj pes třeba takhle prožívá dostih,ale tam to nějak chápu,běží vedle něj soupeř ale na agility? To musí být super mít takového "Srdcaře" na sport.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:15
- Nahlásit

Petra
Na oříšky se ti těžko budou lidi jezdit koukat dřív před odběrem
Teda nevím, kdes to vzala, mně jezdili. Jezdili se podívat na rodiče a štěňátko si vybrat. někteří přijeli víckrát. Paní, která měla vybraného pejska, co umřel, ho obrečela jako svého a vybrala si druhého. To není o penězích a papírech, fakt ne.

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 14:09
- Nahlásit

aren
jasně že jsou vyjímky, a přesně jsem věděla že se někdo ozve.
Ale takovích lidí je málo to si přiznejme. I já jsem vyjímka dělala jsem vyšetření u bezpapíráku

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 14:44
- Nahlásit

Biluška
jo to znám, já měla psa NO s těžkou dysplazkou, a kdybych ho šetřila, umřel by, za práci by dal život, naštěstí nikdy nekulhal (právě kvůli tomu, že byl nasvalený) a vesele tu chodil do svých 13,5 půl.

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 14:48
- Nahlásit

aren
víš, Aren, a kdyby si tvoji přátelé vzali čtyři opuštěné pejsky z útulku, místo těch tvých, asi by bylo na světě líp. Připadá mi to trochu pokrytecký od bojovnice za opuštěné psy.

A mimochodem, v přírodě si taky neužívají všichni sexu, množí se jen alfa pár, takže to je úplně přirozené, že většina fen a psů nemá svoje mladé...

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 17:30 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Ebony
Máš úplnou pravdu. Však jsem taky psala, že bych další štěňata už nechtěla vzhledem ke všem těm psům v útulcích. Ale ne proto, že jsou to oříšci! Prostě proto, že jsou to další psi a psů je už přespočet.
Víš, v mém životě přišel nejdřív pes Píďa, pak fenka Sára, pak štěňata a teprve potom jsem se dověděla, jak to vypadá v útulcích, půl roku poté, co se štěňátka narodily. Já vím, že je to neuvěřitelné, ale prostě jsem žila 47 let úplně bez psů a bez jakéhokoliv povědomí o tom, jak žijí, taky mí rodiče ani nikdo z mých příbuzných psa neměl. Když jsem se dověděla o katastrofální situaci v jednom útulku, myslela jsem že je to výjimka, že když to dáme do novin a na zastupitelstvo a lidi se to dozví, že bude velká ostuda a velké haló, a vše se honem napraví, asi si umíš představit, že to dopadlo úplně jinak, většnu lidí to nezajímalo. Pak jsem začala zkoušet těm opuštěným a útulkovým psům pomáhat, ale to už měly mý štěňata rok.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 17:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Ebony
Jsem si, doháje, celý život myslela, že když má někdo zvíře, tak se o ně odpovědně stará, a že to, že se pes dostane do útulku je spíš výjimka, a že v útulku je o pejsky dobře postaráno, no, tak jsem se na staré kolena poučila o lidech, a od té doby jsem drobátko asociální.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání