Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes a sousedi v dome
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
radek
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 19:27
- Nahlásit

"Vazena pani, nehodlame stale poslouchat Vaseho psa."

Listecek ve dverich.
Mate nekdo podobne zkusenosti? Co stim?

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 19:51
- Nahlásit

radek
Máme takových zkušeností mraky (stále s jedním sousedem). Zkus obejít ostatní sousedy v domě a nechat si od nich podepsat, že je pes nijak neobtěžuje, nevadí jim a podobně.
Pokud soused(ka) bude otravovat dál tak jí pohrozit,že Vás těmi lístečky obtěžuje a že si budete stěžovat na městském úřadě. No a jako třetí stupeň použít skutečně tu stížnost (v tom případě ale musíte mít v rukávě ty podpisy ostatních nájemníků, že pes skutečně neštěká a neobtěžuje).

Amir
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 22:38
- Nahlásit

radek
Biluška
Jo mám podobnou zkušenost ale s tím, že ty lístečky píšu já, protože nad náma mají yorkšíra, kterej začne kvílet v 8.30 a zastaví se až ve 13.30 když přijde první dítě ze školy a samozřejmě, že maminka je natolik chytrá, že radit co a jak s pejskem nepotřebuje. Můžu vám říct, že mám psy ráda ale když jsem byla nemocná, bolela mě hlava a nademnou to celej den kvílelo, tak jsem chvílema dost zuřila. No a přemýšlela jsem, že stížnost na městském úřadě podám já !

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:07
- Nahlásit

radek
hele těhle lístků mám celou sbírku
pokud pejsa neštěká v noci moc nezmůžou....u nás to trvá už 3 roky a žijeme....podpisy nájemníků jak píše Biluška asi nejsou špatný..ale při jednání na úřadě k ničemu....protože v paneláku moc lidí nepodepisuje a ani neví kdo bydlí vedle..u nás sousedi po čase už i telefonovali k nám třeba o půlnoci ..ale důsledná ignorace je odradila...vím že v noci je klid a ve dne se můžu ve svým stavět na hlavu..pokud štěká v noci..je to rušení nočního klidu a podpisy nepomůžou vůbec....ještě záleží jestli je barák soukromej,družstva nebo státní.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:08
- Nahlásit

Amir
Jo, to chápu. My máme souseda- chronického stěžovatele. Paradoxně má dva malé knírače - 15 a 13 let. Celý život byl s nima doma (je taky chronický nemakačenko), pak si našel brigádu a tak dvě hodiny denně býval pryč. Kníři řvali a brečeli u dveří. Ten debil (děti a citlivější lidé prominou) psal petice proti MÝM psům, protože řvou a lidé v baráku si na ně stěžujou. Ono je dost těžko v paneláku rozeznat jestli ten řev jde z mého, nebo jeho bytu, když bydlíme hned vedle sebe. Na všechno argumentoval tím, že jeho pejsci to být nemůžou, přece tady bydlí už 15 let a nikdy s nimi problémy nebyli..... fakt zabít takového dementa. A potom rozemlít do granulí

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 23:08
- Nahlásit

Amir
teda se bavím o občasným zaštěknutí...ne nostop kvílení.....to ybch taky nemusela....a rozhodně ne v délce několika hodin..u nás byl problém i když jdu k doktorovi a příjdu za hodinu...

Misery
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 01:17
- Nahlásit

IMHO dost citlive tema. Spravne by si clovek mel toho psa nejak usmernit, aby proste i v jeho nepritomnosti nestekal. Kdyz sem tam zaknoura nebo stekne, tak se asi nic nedeje, ale pokud rve celou dobu, je to spatny.
A nesouhlasim se sarax, ze pres den je to jedno. Clovek ma jenom jedny nervy, poslouchat celej den psi kvileni je na palici. Nemluve o tom, kdyz bydli treba vedle rodina s miminkem, ktery proste spi nehlede na nocni/denni dobu a ten spanek potrebuje. A nebo kdyz nekdo chodi na nocni a pak chce pres den spat. Cloveku trpici migrenou taky zrovna nepomuze, kdyz bude vedle nekolik hodin v kuse stekat pes.
Takze ja rikam, zamyslet se nad sebou, to predevsim!

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:07
- Nahlásit

Misery
mno nesouhlasit lze..nicméně to že přes den je to šumák mám pravdu,vzhledem k tomu že mi ,resp.sousedovi toto řekli na úřadě...ale jak říkám,v našem případě těm lidem vadí vše..včetně dětí který jim v bytě pod nima dupou apod.
Ale pokud neruším noční klid,nikdo s tím nic nenadělá....bo nadělá,ale je to tvrzení proti tvrzení,pokud nesepíše petici celej barák,pak je jasný že to někdo pořeší nějako...ale jak to netuším....

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:14
- Nahlásit

Misery
Jistě, předpokládám, že Radkův pes neštěká v kuse celý den. Pak by to vážně bylo o něčem jiném. Např. moji psi štěkají pouze a jedině a/ když někdo zazvoní b/ když někdo přijde domů. Můj soused, když potřeboval přesvědčit lidi v baráku, že moji psi hrozně řvou tak zvolil následující taktiku: Nebyla jsem doma, on šel a zazvonil na mě (věděl, že tam nejsem, viděl mě odcházet). Psi pochopitelně začali štěkat. On stál za dveřma a mluvil na ně " Belinko, neštěkej, Belinko, kdepak máš paničku" Co to asi tak se psama může udělat? Jasně, že ječeli přes tři patra. Za půl hodiny to šel udělat znova a vydrželo mu to 8 hodin než jsem se vrátila domů. Psi vynervovaní až na půdu, půlka paneláku taky. Sousedka co bydlí nade mnou mi to druhý den vylíčila, ale zkuste pak obcházet nasrané sousedy a vysvětlovat jim proč ti psi celý den v kuse řvali.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:18
- Nahlásit

Biluška

Můj soused, když potřeboval přesvědčit lidi v baráku, že moji psi hrozně řvou tak zvolil následující taktiku: Nebyla jsem doma, on šel a zazvonil na mě
hele to je výbornej soused...ale je fakt že ten náš zas chodil "uklidňovat" psa tím,že holí mlátil do dveří,je fakt že tak první měsíc,co jsem ho přivedla z útulku štěkal asi v kuse...nicméně to bylo jednou za 14 dní tak max.2 hodiny,páč sem doma.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:22 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Misery
souhlasím s Tebou. Ono je to vážně především o mezilidských vztazích o schopnosti (nebo v tomto případě neschopnosti) domluvit se mezi sebou na nějakém řešení. My už si od sousedů vyslechli taky Xkrát, že náš pes štěká "víc než je zdrávo" a to ani nebydlíme v paneláku. Náš Griffča prostě hlásí každého kolemjdoucího. Už mockrát nám soused vynadal, že se ráno nemůže vyspat, protože ho vzbudil náš pes. No ale on má taktéž psa, který taktéž štěká na všechny kolemjdoucí. Jenomže holt ten náš štěká víc nahlas. Snažíme se Griffču usměrňovat, aby to nepřeháněl. Pokud jsme doma, stačí prostě povel "ticho" nebo přivolání, ale když doma nejsme, ovlivnit to lze akorát tak, že si psa vezme přítelova babička do domu a je klid. Jiní sousedé než ten jeden si nestěžují, naopak druhá sousedka si pochvalovala, že co máme Griffču, nikoho v našem bezprostředním okolí nevykradli (a že se to předtím stalo několikrát)..
Určitě lidi, kteří psa nemají nebo mají tichého pohodáře, nebudou zrovna nadšení, když jim nad hlavou bude celý den vřískat nevychovaný pes, ale řešit to hned stížnostmi a "papírky", to je přece zbytečné....Alespoň pokus o domluvu by tu měl být. "Heleďtese pane/paní XY, Váš pes celý den v bytě brečí, to víte, když to posloucháte pořád, už to je na obtíž, prosím Vás nemohli byste psa naučit, aby byl ve vaší nepřítomnosti potichu nebo alespoň neštěkal tolik?" Co by to komu udělalo, kdyby se takto slušně šel zeptat. Chápu, že s některými lidmi není řeč, ale huba ještě nikomu neupadla za to jedno zeptání..
Tím, že někdo nenaučí svého psa pořádně zůstávat o samotě ho vlastně duševně týrá, největší chudák je tedy ten pes, ovšem to už tuplem nikoho nenapadne....(teď nemám na mysli ty psy, kteří občas z nějakého důvodu zaštěkají, ale ty, kteří řvou od rána do večera)
Někdy mě to pěkně štve, jak jsou lidi rozděleni jen "do dvou táborů - pejskařů - nepejskařů" - oba tábory jsou často "hluší" k potřebám té druhé skupiny, neschopní se mezi sebou dohodnout....O co lepší by to všechno bylo, kdyby se už konečně jednou pejskaři a nepejskaři domluvili...

arsiela
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:29
- Nahlásit

já sice bydlím v RD ale problémy máme pořád,jako jediná tu mám víc psů a jakmile někde v okolí štěkne pes,tak hned to musí být ten náš
Jsem většinu dne doma,tak prostě vím,že moji psi neštěkaj,když je mám u sebe v kuchyni(hluchá snad ještě nejsem).Minulý týden si soused stěžoval,že mě psi prořvali celou noc,tak nevím,byli jsme totiž všichni včetně psů mimo bydliště zhruba 200 km,tak nevím,jestli je na takovou vzdálenost slyšel...Když jsem mu to říkala,že jsme nebyli doma,tak na to logicky opáčil,že mu je to jedno,ale že tu prostě nějaký pes štěkal,takže zákonitě musel být můj.No opravdu logika,pes je tu v každém baráku,ale štěkaj jen moji.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:32
- Nahlásit

Evik
Tím, že někdo nenaučí svého psa pořádně zůstávat o samotě ho vlastně duševně týrá,
s tímhle souhlasím,ale když si dovedeš domů pesana co má 10 ůet,tak se fakt učií pomalu....jenže jak říkám,já sem skoro pořád doma takže štěkal minimálně,ale i to jim vadilo,domlouvat se nezkoušeli,radši poslali pár anonymů,takže sem doma měla i sociálku,aby se podívala,jak si žiju nad poměry,že máme psa...wořwcha z útulku,slečny se na kontrole zasmály,psa pohladily a odešly,nicméně pokud narazíš na takovýhle věčný stěžovatele je to marný...těm není vhod nic....

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:12
- Nahlásit

sarax
já to nemyslela na Tebe, ale čistě obecně
Samo, že u staršího psa se to učí déle....I když asi jak u kterého. Je to odvislé pes od psa. Našeho Griffču jsme si taky brali z útulku jako staršího...teď mu může být cca 8 let +-, u něho jsme neměli nejmenší problém ho naučit zůstat občas doma sám. Ale je fakt, že u rodinného domku se to učí asi lépe než v paneláku. Na zahradě má pejsek spoustu podnětů, kterými se může zabavit a přitom nenadělá škodu...

bord
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:23
- Nahlásit

radek
"Vazena pani, nehodlame stale poslouchat Vaseho psa."
- to je v pořádku,také dám spíš na slova manžela...
(asi by takovýto lísteček ve mně vyvolal nějakou podobnou reakci,tak bych toto sdělení jen připsala,předpokl.že se jedná o anonym)

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:23
- Nahlásit

Evik
já to nebrala osobně,ale spíš jako fakt,že každej pesan se učí jinak
jenže u nás všichni sousedé,krom těch jedněch psa litovali,jakej je chudák,tak těmhle je to šumafuk,prostě nemají rádi,lidi,děti a psy,prostě milí stařečkové

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:21
- Nahlásit

sarax
nojo, ten náš soused je zase po mozkové mrtvici. Už před ní to byl pořádný blbec, ale aspoň slušný....po té mrtvici ovšem zblbnul úplně a jak je v invalidním důchodu, je většinou doma a dělá nám problémy....Griffču chodí občas provokovat tím, že mu nadává přes plot do debilů. Jednou to nějak nevyčíhal, myslel, že nikdo není doma, jenomže přítel měl pootevřené okno, takže to slyšel a následně viděl....Otevřel okno a sousedovi řekl, že pokud bude psovi nadávat, ať se nediví, že na něj bude štěkat. Škodolibě dodal, že ať si dá soused pozor, neboť ten plot by taky nemusel vydržet... Ta poznámka sousedovi sice patřila a já bych si jí asi taky neodpustila, jenomže soused díky tomu prudí ještě víc.....

Lexa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:32
- Nahlásit

sarax
"jeste zalezi,jestli je barak soukromy, druzstva nebo obecny...". Jaky je rozdil?Opravdu rada bych to zjistila.
arsiela
no presne tak to mame my...

venda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:38
- Nahlásit

viděli jste film Univerzální uklízečka? tam to vyřešili jednou pro vždy - pes štěkal a štěkal až skončil na dně rybníčku, od té doby říkám všem uštěkaným psům Clarenc a vyprávím jim, co by se jim mohlo stát
štěně zvykám už od malička na to, že je samo doma, žádné štěknutí v bytě jí netrpím a už vůbec ne u dveří kdy se jí něco nelíbí na chodbě, uštěkané psy nemám ráda a dost mě to rozčiluje, ať si štěkaj venku na sebe ale mě tím neobtěžujou

Venuše
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:40
- Nahlásit

Štěkání chápu, to je docela nemilé Kamile, to naštěstí v našem baráku neřešíme-zatím. Ti naši štěkají jen při příchodu některého z členů rodiny, i když teda dost halasně.Ale u nás v paneláku vadí lidem to, že na vchodové chodbě, takový ten plácek než vejdeš do paneláku, tak že tam jsou vidět psí tlapky ! Že tam při dešti jsou lidské šlápoty a otisky třeba z kola, neb tudy musíme převést kolo, to nikomu neva, ale že jsou tam psí ťapky, tak to je problém
Takže jsme to vyřešili tak, že když jdem s pesama v tomhle počasí z venku, máme sebou mokrou hadru, poctivě utřeme psí šlápoty, a ty lidské tam necháme

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:23
- Nahlásit

Lexa
já si myslím, že je-li barák souromý (nebo byt) tak si lidi můžou trnout nohou - nebo si stěžovat na obecním úřadě. Je možné, že může potom proběhnout nějaký občansko právní soud a majitel psa zaplatit pokutu (to by pes musel ručit soustavně v noci. Je-li byt družstva nebo obce, tak pak si můžou možná dát do smlouvy, že si psa v bytě nepřejí. Rozdíl tam určitě je

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 10:59
- Nahlásit

Lexa
mno v soukromým baráku,si majitel může dělat "co chce"tzn.může donutit člověka dát psa pryč..jak je to v obecních bytech netuším přesne,ale v družstevních je to celkem OK,pokud družstvo nemá ve stanovách něco spešl proti psům,ale třeba u nás na družstvu to řeší smírčí komise a většinou nic nevyřeší...ale i v družstevním dome je rozdíl,třeba v tom že když je byt v osobním vlastnictví tak taky moc neudělaj...
venda
to je moc príma,ale mě zas nevadí když mi pes štěkne když někdo dělá rámus na chodbě..od té doby co nás vykradli a to tak pěkně že chodili zloději v noci kolem nás a my si ničeho nevšimli,každý upozornění vítám,ale to je věc názoru..hlídat může,pokud neproješí hodinu,mě čubina párkrát blafne a je klid

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:05
- Nahlásit

radek
to mi pripomina mou dikskuzi tady : vzuky panelaku-jak na ne zvyknout
byli sme anstehovani tydena naky dve pani ktere nemely zrejme co delat si proste prisli stezovat pa majitelce..ze psi stekaji kdyz nekdo projde kolem...

no mam na to svuj nazor...

ale psy jsme zavreli do kuchyne kdyz jsme v praci aby byli co nejdal od dveri...
zatim nikdo nic nerikal...

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

Venuše
já jsem minulá týden psa musela psa nést protože soused tam něco vylil a špatně utřel, tak aby se mi pes nezapatlal. . To proč někomu vadí otisk psích tlapek a ne lidský nepořádek je otázka pro psychologa.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:40
- Nahlásit

Lesanka
tedy já píšu překlepy - jsem také zralá na psychouše.

Misery
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:03
- Nahlásit

Ja teda taky nejsem nadsena ze psu, ktery kdyz kolem nich projdu, tak si muzou hubu roztrhnout, zvlast pokud ty psy znam a znam jejich panicky a vim, ze za to muzou prave oni, ze pes je tak hlucny, protoze se mu nevenuji. Nekolik let jsem zila vedle souseda (podotykam kazdy ve svem rodinnem domku), ktery sveho NO snad vubec nevencil (mozna 3x do roka) a jinak byl porad na zahrade, kde behal porad do "osmicky" a stekal. Coz bylo dost otravne, zvlaste o vikendu, kdy jsem si chtela prispat. (mimochodem tusim, ze i po cely vikend, ale minimalne nedeli je taky predepsany jako klid, takze se nesmi...no spis nemela by sekat trava atd..) No a o par let pozdeji si poridil i druhy soused (nimrod) psa, kteryho mel zase na dvore zavrenyho v kotci, takze ten taky celou dobu stekal.
Ale fakt by me nikdy nenapadlo psat naky listecky, este anonymni, to mi prijde ponekud degradujici....
Jinak samozrejme pokud je pes z utulku, je starsi, neni zvykly, nebo se pristehoval do noveho prostredi, chapu to.

Jinak k tomu stekani psu v bytech jako prevence proti zlodejum...myslim si, ze pes by mel byt az tim poslednim. Pokud se nekde hodne krade, tak udelat radna zabezpeceni - bezpecnostni zamky, zamykat dum 24 hodin denne (neni to zas takovej vopruz, da se na to zvyknout, v Holesovicich tady proste zamykame), na dvere do bytu si poridit taky poradny zamykaci system (my mame treba primo ve dverich takovy asi ocelovy tyce, ktery se pri zamknuti vysunou nahoru a dolu do zeme, kde jsou takovy dve diry na to), pripadne alarm nebo i kamerku, ktera by umoznila identifikovat nekoho, kdo by se nasilim chtel vloupat do domu. Jinak taky nevidim jako bezpecne takove to odemykani dveri pomoci bzucaku z bytu. Je to sice pohodlny, ale bezpecny rozhodne ne.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:08
- Nahlásit

.. (mimochodem tusim, ze i po cely vikend, ale minimalne nedeli je taky predepsany jako klid, takze se nesmi...no spis nemela by sekat trava atd..)

přece někdo nemůže jinému zakazovat "sekat v neděli trávu" a dělat jiné "hlučnější věci" na zahradě nebo na baráku....kdy jindy může člověk doma něco pořádně udělat než o víkendu? Nějaký "víkendový klid" podle mě v zákoně nikde není. a co není psaný, není daný

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 15:46
- Nahlásit

Misery

si, ze pes by mel byt az tim poslednim.
mno nevidím důvod k tomu aby pes byl posledním řešením...zvlᚍ když každej policajt nám řekl že čím víc zabezpečení který sou vidět tím jasnější popud zloději aby šel dál....a jak říkám..nám se dostali do bytu přes balkon,takže kamerky u dveří by mi asi byly na nic že??a představa jak spím a někdo chodí klem mě...brrr...fakt si myslím že pes může hlídat...pokud to není hysterickej jekot..což u mý pesy není ta si blafne..k tomu ještě hlasem jak mědvěd a minule mě tímto upozornila na puboše co sprejovali výtah..páč na lidi žijící v domě neštěká ..páč není blbá

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 15:47 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Evik
"víkendový klid" podle mě v zákoně nikde není.
ne není..je jen noční klid....a je fakt že spousta pracujících si o víkendu vrtá...seká a štípe dříví

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 15:56
- Nahlásit

sarax
Misery
u mně je pes jako hlídač na prvním místě. Vždy byl a bude

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání