Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / si budu kvůli nějaký krá.. odsedat..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 19:49
- Nahlásit

Gerda
ne,aspon to moje dite od narozeni vyrusta se psem,takze obdobne debilni vyroky jsem nezazila.Ale vadi mi jak lidi,kteri detem strach ze psu nejak "vsugerovavaji" - je to zly,spinavy,urcite te kousne,muzes se od nej "necim" nakazit... tak i lidi,kteri klidne poslou batole,at si "hafika" pohladi,aniz by se zeptali.Jako :"Jeeeee,to je klaaaaasny pejsek,pocem,Honzicku,pojd pejsanka pohladit...".A Honzicek,ktery me cubine klidne projde pod brichem,cupita k "hafovi",natahuje rucicku,a ja trnu hruzou,ze kdyz moje fenule Honzicka nahodou zaslapne,z nejblizsiho kere vyleze reporter a jsem i se svym "zabijakem" v Blesku.
Jinak nejhorsi zazitek mam bohuzel prave s pejskarem...Vencila jsem svoji harajici fenu v parku,sla jsem s ni zamerne asi tak ve 2 odpoledne,aby tam nebylo moc lidi,pocasi hrozne - snih s destem,vitr...Tak jsem doufala,ze moc lidi nepotkame.Zalezli jsme do nejakeho odlehleho kouta...Proste fakt jsem udelala vsechno,co jsem mohla - no prece nezavru psa na mesic doma,ne?Najednou vidim 2 baby s buldockem,tak zarvu "Harame!!!" a vezmu fenulu na voditko.Jenze baby jsou v klidu,psa si ani nezavolaji.Samozrejme,zacal hned obtezovat,ja jsem se je snazila nejak odchytit a dat od sebe a prosila jsem babu,aby sveho psa dala na voditko.No a baba mi vitezoslavne sdelila,ze ani nahodou,pac kdyz jsem takova kra...,ze chodim do parku s harajici fenou,tak at se nedivim,a ji ze to vubec nevadi,jen at si pejsek uzije.No,dodnes se mi zveda adrenalin,kdyz si na to vzpomenu.Asi jsem jejiho psa mela poradne nakopnout,jenze proc by mel chudak pes trpet kvuli tomu,ze je panicka takova ... jaka je?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 19:54
- Nahlásit

Tak dneska mi v buse chlap šlápl na psa. Zašlápl Buce packu. Ona nic neříkala-je to holt klidný vyrovnaný peseček s jiným prahem bolesti, jenom divně koukala. Tak říkám Pane, stojíte mi na psovi. Bez reakce, tak jsem do něho šťouchla a zopakovala trochu s důrazem svou větu, ani ho nehnulo se hnout. Tak jsem mu začala kopat do boty a řvát HééééJ, ale asi to na něj neudělalo dojem, neb se ani neomluvil, ba se ani na mě nepodíval, hověz, tak jsem si Bucku aspoň demonstrativně prohlížela a vykládala jí, jaký je pán sprosťák.

Danča
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 21:11
- Nahlásit

Ahoj, pro našeho mazlíka jsem si vybrala cvičák až v Řeporyjích a jezdíme MHD z Ládví, takže jsem o nějaké podobné zkušenosti z blbcema z metra bohatší. Nejvíc mě štve, že už když tam nastoupíte, hlavnně se to týká busů, tak se lidi na nás dívaj vražedně co tam s ním vůbec lezu. Ale dostala mě histerie ženský z trasy B,( pozdrav pro ni, protože potom co mě vytočila mě fakt pobavila), když si to hasila nejspíš domů z práce s taškama z nákupu a v tom jsme nastoupili mi,já a pes, metro nacpané k prasknutí a já se vydám na místo, který mi uvolnila příjemná mladá slečna, abych si tam se psem mohla zalézt a v tom procházíme kolem oné paní, která měla své tašky položené na zemi a Vincent o ně decentně zavadil se zájmem co v nich je..takže paní začala histericky na mě ječet, že je to nechutný, že můj čokl čuchá k jejímu masu a že tam s ním nemám co dělat a bla bla bla, klasický kecy...a potom mi smrtelně vážne řekla, že bych ho měla nosit v tašce , že jí vadíme a co s tím budu dělat, tak jsem se zmohla jen jí říct, že ona mi vadí ještě víc a že asi kvůli tomu taky nebude vystupovat.. (Vincent je pětiměsíční, 25kilové štěně, na které by mi nestačila ani krosna)

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:01
- Nahlásit

Danča
ty chodíš na HafBO? Co máš za pejsánka? Já tam taky chodím, ale do dospěláků (btw. můj pes má taky 25 kg - choďák )

Jinak když tu rozebíráte samá negativa ohledně cestování se psy....já už si jich taky zažila hodně. Jednou jsem jela na cvičení do Řeporyj busem. Byl nacpaný skoro až na konečnou, tak jsme se psem nastoupili do busu těmi dveřmi, kde se zdálo být nejvíce volno. Také jsme si ihned stoupli tak, abychom nikomu nepřekáželi. Bus byl nacpaný skoro až na konečnou, a tak jsme se stěhovali po buse každou chvíli jinam, abychom nezavázeli. Na konečné ještě než jsme stačili vystoupit nám řidič autobusu přibouchl dveře před nosem, vletěl na mě, že jsem celou cestu porušovala přepravní řád tím, že jsem nenastoupila do busu dveřmi, určenými pro nástup se psem, že jsem nestála na místě k tomu určeném atd atd. Já mu na to řekla, že jsem se snažila každému uhnout, zaprvé, abychom nepřekáželi my s pejsou lidem a za druhé, aby mi na něj někdo nešlápl, když byl autobus tak nacpaný...Na to mi řidič oznámil, že "když je autobus nacpaný, tak do něj vůbec se psem nemám lézt!" Tahle nás v tom autobuse zadržoval snad 5 minut...už jsem začínala mít krom vzteku i trochu strach. Nakonec jsem se vzchopila a rezolutně mu oznámila, že jestli mě ihned nepustí ven, že si na něho budu stěžovat a že si to tedy za rámeček nedá. No tak milostivě otevřel dveře.....Ovšem já po téhle zkušenosti už na cvičení jezdím busem jenom když už opravdu jinak nestíhám....když mám čas, jdu raději tu hoďku a půl pěšky...
Tuhle jsem se ale ze cvičení busem vracela...už byla dost tma. Podařilo se nám sednout na místo, které je pro psy vyhrazené. Na jedné zastávce k nám přisedla paní s nákupní taškou...hned na vrchu měla voňavé pečivo.....Ještě než jsem stihla pejsu upozornit, "ať na to ani nemyslí", už vrazil paní hlavu do tašky...já ho ihned stáhla a vynadala mu. Paní jsem se omluvila ať se nezlobí....světe div se...paní se smála, že jí to nevadí, že toho psa naprosto chápe. Navíc řekla, že kdyby neměl ten košík, že by mu klidně nabídla Tak to aspoň i jedna pozitivní zkušenost

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:49
- Nahlásit

Evik
Je to blbý, nevim jak u vás v Praze, ale tady v Brně je v přepravním řádu napsaný, že před každým nástupem se psem musíš řidiče upozornit a ten musí dovolit nástup se psem (nikdo to nedělá nebo sem to apoň neviděla )... A pokud je ten dopravní prostředek přeplněnej vzít tě nemusí... Stejně jako je v přepravním řádu napsaný, že pes se nesmí přepravovat v blízkosti kočárku... Vzhledem k tomu, že místo pro přepravu psů je stejný jako to pro kočárky, máš prostě v tom připadě taky smulu, pokud je řidič magor...
Pravda je, že když by na věc přišlo, pruser by z toho měl on, ne ty a nikomu se, myslim si, nechce přijit o premie nebo dokonce o misto...

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:35
- Nahlásit

Eimy
no tak v tom mém případě jsem si jistá, že kdybych si na toho řidiče stěžovala, bylo by to právem...on mě neměl právo zadržovat proti mé vůli v tom autobuse...to je bez debaty
Jinak co se týče pražského přepravního řádu, tak u nás je to tak, že se na busech je namalované na dveřích, kudy smí nastupovat pes, bohužel na každém buse je to jinak, takže člověk musí dobře koukat, aby "nenastoupil špatnými dveřmi"... V buse pak je opět ikonkou vyhražené místo, kde smí pes být. Na jiném místě by správně být neměl. Podle přepravního řádu také smí být v autobuse současně přepravován jen jeden pes, ale nechává se možnost rozhodnutí na řidiči jestli povolí i druhého psa. Z toho často plynou rozpory, jeden řidič pustí, jiný ne a ještě seřve.....Nám se s kámoškou stalo, že nás nechtěl řidič vzít do busu. Obě jsme měly psa...já na vodítku, kámoška v tašce....i to tomu řidiči vadilo. Když jsme prosili, že ti psi patří k sobě, že přece nepojedeme každá jiným autobusem, když jedeme na stejné místo....tak nás z busu vyhodil obě.....(na což samozřejmě neměl právo, ale my se nechtěly hádat...) no není to jednoduché s tou dopravou....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:38
- Nahlásit

Evik
U nás v Ově může v buse jeden pes nebo dva psi jednoho cestujícícho. V případě, že to povolují přepravní podmínky, může řidič povolit přepravu dalšího psa. Včera jsme jeli v buse tři a všichni bez koše-já jsem ho po vzoru ostatních taky sundala.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:46
- Nahlásit

Evik
No, je fakt, že u nás by tě vyhodil, než bys na tu konečnou dojela, když by mu to vadilo
Jak říkám, nevím, jak to máte v Praze, se psem sem tam ještě nebyla, jen sama a to jsem to řešit nemusela
Jinak nám se jednou povedlo, že v jednom buse jelo 5 nebo 6 psů, dalšího, co chtěl nastoupit už řidič nepustil a nás málem vyhodil (jeli jsem 3 lidi, 4 psi, do toho přistoupili ještě nějací "cizí"), argumentoval tím, že kdyby nastoupil kočárek... Tehdy sme se nedali, protože ten autobus v té době jel jednou za 20 minut a pokud mu ti 4 psi vadili, měl nás fakt vyhodit už při nastupování... Naštěstí jsme pak jeli už jen jednu zastávku (na které nás vystřídal kočárek )...
Jinak u nás taky platí, že muže jet v dopravním prostředku jeden pes nebo dva psi jednoho majitele...

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:55
- Nahlásit

Eimy
Jinak u nás taky platí, že muže jet v dopravním prostředku jeden pes nebo dva psi jednoho majitele

no vidíš, takovéhle věty jsem si v pražských přepravních podmínkách nikde nevšimla....Nás právě s kámoškou vyhodil řidič, i když jsme řekli, že naši psi patří k sobě. Já vůbech hromadku nesnáším..ať jedu se psem nebo bez psa....Naštěstí jí nemusím používat zas tak často...

Mucholabka
no tak to by pražské řidiče asi omylo, kdyby jim do busu vlezl pes bez koše mně přijde, že jsou ti pražáci-busáci většinou na psy vysazení Jednou jsem byla svědkem, že busák požadoval po staré paní s "ještě starším"pudlíkem v tašce přes rameno, aby mu nandala košík, jinak jí do busu nevezme. Ten pes byl hotové tintítko, chudáček staříček, spal, ale musel dosta koš...určitě by jinak někoho pokousal....

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:55
- Nahlásit

Evik
Danča
juu holky ja taky chodim na HAFBO jeste nedavno sem v reporyjich i bydlela... ale volu a krav je v mhd stale hodne... co si budem povidat...

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:00
- Nahlásit

nika00
já už zas nevím, co máš za pejsu...chodíš do štěňat nebo do dospěláků? Já do dospěláků s choďákem.

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:02
- Nahlásit

Evik
Ahoj, ty máš choďáka? Mohla bys mi poslat fotku nebo máš svoje stránky? Moje kamarádka by si ho ráda v budoucnu pořidila.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:12
- Nahlásit

Danča
jezdíš na Hafbo? z Ládví? kdy jezdíš? Já se chystám po Novém roce na štěnda, sice jen o víkendech...ale třeba bysme mohly někdy spolu

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:19
- Nahlásit

Evik
Já vzhledem k tomu, že nesnáším konflikty a pokud nikam extrémně nespěchám, nechávám si s psicí nacpaný MHD ujíždět, stejně když tam vidim kočárek a tak...Prostě nějak nemám nervy se s někým (pro mě) zbytečně dohadovat...
A přece jen s tmi mim prďolou vlézt do nacpané tramvaje nebo trolejbusu je občas o čenich (její)... takže se tomu prostě radši vyhýbám, pokud to jen trošku jde... Takže jsem už docela dlouho v MHD žádnej konflikt neměla... Spíš naopak, dyž stahuju psici zpátky od lidí, většina mi jich řekne, ať ji nechám, že oni maj taky psa a že jim to nevadí... Musím zaklepat...

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:28
- Nahlásit

Evik
ja mam krizence JImmyho..ted chodinme do pokrocilejch stenat..Danča
jinak ja ted jezdim z Čimic...takze resp. z kobylis...

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:42
- Nahlásit

Lola1
jestli se chceš informovat, resp. Tvá kamarádka na choďáky, tak je nejlepší mrknout na www.kpchp.org což jsou oficiální stránky Klubu přátel chodského psa. Jinak já mám taky webovky... www.psistranky.wz.cz Mám krom choda ještě "vořecha"

nika00
aha, tak proto jsem si nějak nemohla vzpomenout, já jsem v dospělácích, takže se nevídáme....no ale kdybys tam byla a zahlédla menší (ale o to tlustší holku s choďákem, tak to jsem já, jiný chod se tam v poslední době nevyskytuje, tak se k nám kdyžtak přihlaste

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

Jéé, vy jezdíte cvičit se psy z Čimic? Ráda bych se taky se svou fenou na nějaké cvičení dostala a vzhledem k tomu, že jsem začínající šofér, můžu vás i klidně nabrat autem a tím by starosti s MHD odpadly - bydlím v Čimicích krátce a zatím mám jen dva venčicí sparingpartnery, kdybyste chtěli, můžem se domluvit...

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

Evik
a kdy chodite? my jdem ted v sobotu ke Kacce v 11:15.. jinak chodime opravdu jen vikendy..resp spis soboty..
muj pes zase neustale steka a kazdyho honi....takze se klidne taky prihlas

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:46
- Nahlásit

Evik
dík

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:47
- Nahlásit

Gerda
juuuu supeer
ja bydlim v cimicich teprv 14dni...a kde presne bydlis? ja kousek od hlavni brany blazince-zadni panelaky mezi zastavkama repinska a libenska. chodime vencit sami..obcas teda se segrou ktera tam taky bydli...

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:43
- Nahlásit

Evik
Ahoj, pětiměsíčního RR, chodíme do mírně pokročílých štěňat a snažím se tam jezdit o víkendech. No jo, taky bych radši chodila pěšky, ale je to sakra daleko..Je fakt, že se někdy svezu i s fajn lidmi, který ho moc obdivujou a povídaj si se mnou..tak to jsou ty cesty hned příjemnější..
blanulinka1
To by jsme určitě mohli, teď se snažím přemlouvat přítele, aby se mnou jezdil, pač tim metrm je to fakt dalko, ale pak mu začnou turnaje a mám uplně po ptákách, takže budu ráda za zpřízněnou duši, která bude jezdit se mnou.. co máš za pejska? Ten náš miluje všechny

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:47
- Nahlásit

Danča
jakej RR to je? my jsme doted taky chodili do mirne pokrocilejch stenat..urcite jsme se museli potkat

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

nika00
Zatím jsme se bohužel nepotkali, naposled jsem byla na začátečnících kde jsem byla odkazaná na mírně pokr. a na těch jsem byla přihlášená na minulou sobotu, ale v pátek nám udělali ve stromovce bolístku, takže jsme tam nedorazili. Na první naší hodinu v mírně pokročilých jsme přihlášení na 2.12., tak snad už se mu rána zahojí..

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 10:46
- Nahlásit

nika00
Jsme přihlášení na jméno Bono Vincent, jsou tam asi další dva RR, jste jedním z nich vy?

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:04
- Nahlásit

Danča
nene my jsme vorisci
ustekanej JImmy kterej prohani na palouku vsechni psi
ale prave ze s nama do skupiny chodi hodne RR...tak jsem myslela jestli nejste nekterejch z nich..pac RR je tam asi nejvic ze vsech psu

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:53
- Nahlásit

Tak to počkej až se tam ukážeme, sice moc neštěká, ale vydrží proháňet psi do skonání... Je to fakt šídlo, běhání, pokusování a tahání za uši to je jeho...U nás na Ládví si našel voříška,
kterého šíleně miluje..
Jsme objednaný na toho 2.12., tak se tam třeba uvidíme, až uvidíš ridgebacka, kterej tam válceuje psi všech plemen a velikostí, jsme to my

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 12:01
- Nahlásit

Nika00 - to je úžasný, my bydlíme na Libeňský a taky chodíme v podstatě venčit samy. mám fenu, vořecha, moc si nehraje, resp si vůbec nehraje, je nekontaktní, ale snad se to spraví. nechcete jít už dnes večer? teda jestli chodíte i později večer - dnes bych mohla kolem 21.00. Máš icq?

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 12:49
- Nahlásit

Gerda
super
ja na libensky vystupu jinak muj druhej haf-retrivr si taky nehraje..je to nejvetsi flegmous.
no dnes vecer klidne muzem....neni problem... posledni venceni mame stejne kolem 21h nebo i po 21h. icq bohuzel nemam...mam skype...a navic jen v praci. doma net nemam.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:27
- Nahlásit

nika00
já už teď nevím na kdy všady jsem se přihlásila ale určitě tento čtvrtek a pátek (dospěláci čtvrtek a v pátek agi)

Jinak lidi, včera na vycházce s pesanem se mi stalo něco, co jsem předtím ještě nezažila Šli jsme a potkali nějakou starší paní s opravdu moc pěknou šibou-inu. Nasropro to byla šibinka. Tak já na paní: "jé, to je ale krásná šiba".....Paní na mě nechápavě koukala jakoby vůbec netušila, o čem mluvím. Tak říkám znova, jakože má fakt krásnou fenečku... Paní nato :"Aha, vy myslíte tady Kačenku? A co jste to říkala o šibě nebo co, to jakože je Kačenka šiblá???" Já myslela, že dostanu záchvat smíchu, ale udržela jsem se...říkám:"No je to přece plemeno šiba-inu, ne?" Paní mi řekla, že si fenku vzala z útulku, kde jí řekli, že to je kříženec - voříšek No tak jsem jí tedy vysvětlila, že to určitě není voříšek, ale krásná šibinka. Kdybyste viděli, jak se ta paní pak hrdě tvářila....to bylo roztomilé

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:09
- Nahlásit

nika00, daji se tu posilat SZ? Poslala bych ti telefon, abychom se vecer domluvily na srazu, co ty na to?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání