Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / si budu kvůli nějaký krá.. odsedat..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Lexa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 17:57
- Nahlásit

No,kdyz jsem v podobne situaci,tak se jen s milym usmevem ptam:"Mam ji odepnout voditko?".Jo,mam velkeho knirace,takze vetsinou o to nikdo jaksi nestoji.Vim,ze to neni hezke,ale...
Jinak MHD je des.Na cestovani s kocarkem si s hruzou vzpominam jeste dnes.Fakt horsi nez se psem.To jsem jednou poprosila ("prosim,nemohl by jste..."-no,proste docela zdvorile) pana,ktery stal v tramvaji na miste,urcenem pro kocarky,aby mne tam pustil - a dozvedela jsem se,ze jsem k... za... a toho svyho za... spratka nemam tahat za sebou.Jenze si pan nevsimnul,ze za mnou stoji manzel .Mozna mi nebudete verit,ale kdyz na nej manzel zarval (jinak ostatni cestujici pobavene koukali),tak za jizdy otevrel dvere a vyskocil.
Psy ale vozime autem.Nevim,jak bude snaset cestovani Maxik (mame ho od vcerejska),ale ani se mi nechce to zbytecne zkouset.Na poznamky typu "Sem ale s takhle velkym psem nemuzete!!!!!" uz nejsem zvedava.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:26
- Nahlásit

kiwikik
no jo no, jinej kraj prostě ale hlavně když se člověk nějak domluví

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:33
- Nahlásit

LeJa
je pravda, že na tyhle typy asi platí jedině reakce, která je uzemní...jak je vidět, tak na tu tvojí babu to platilo dokonale-a je klid!!no jestli se mi "podaří" jí ještě někdy v tom našem hlavním městečku potkat, tak už budu reagovat jinak...když já nerada vyvolávám konflikty a všechno to na mě padne když je po všem o to víc, že sem s ní nedokázala vyběhnout...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:39
- Nahlásit

Lexa
proč nevyužít opory, kterou má člověk ve psu-teda samo když je to pes, který budí respekt a ne něco jako mám já???Věřím, že s kočárkem to musel být děs, ale zas jste s manželem možná "vychovali" jednoho pána, který si dá příště třeba větší pozor...tomu skoku věřím!! no autem bych cestovala ráda, jen hom mít. bude to pohoda, až se jednou vzmůžu a všichni tyhle lidi mi budou moct vlézt na záda..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:42
- Nahlásit

jinak dneska jsem opět cestovala mhd a začala se se mnou bavit skupina chlápků, tenhle druh lidí určitě znáte, ne bezdomovci-ale skoro, ale zas mají mooc rádi pejsky.. no musím říct, že mi dalo práci je přesvědčit, aby nenakrmili mýho psa salámem a nakonec jsem musela dokonce simulovat výstup ze soupravy-přešla jsem do jiného vagónu všeho mooooc škodí

Ada
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:49
- Nahlásit

Teda někteří lidi jsou vážně tupí.To já jednou jela s mojí boxoškou s Pelhřimova do Jihlavy.Řidič autobusu byl super.I lidi.Dokonce jedna důchodkyně mě chtěla pustit sednout at si pejsek může lehnout a nikdo na něho nešlápne.Seděla na místě kam se dávají kočárky.Sem se nestačila divit.

Lexa
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

eva od jondy
Se budes smat,ale byl to jeden z rozhodujicich duvodu ,kdyz jsme premysleli o koupi auta- az pojedeme k veterinari,na strihani,nekam na vylet...Tak nebudeme muset se psem MHD!
Jinak cerstvy zazitek s dnesniho rana.Jdeme s dcerou koupit pro naseho "utulkacka" ksiry.Maxik samozrejme blbne,kazdy ho obdivuje a pta se,co je to za rasu,dcera je na "sveho" psa patricne hrda...No,pohoda.Do obchodu jsme ale dorazily moc brzo,byl jeste zavreny.Tak se ptam kolemjdociho pana,jestli nevi,kolik je hodin.Dlouze se na mne podival a zeptal se:"Proc?".Bylo mi to divny,ale rekla jsem,ze obchod oteviraji v 9,tak chtela bych vedet,kolik je ted.Na to se mi dostalo nadherne odpovedi:"To snad neni mozny,to uz nevite,do ceho byste narvala penize?!Ze se nestydite!!".Jelikoz se fakt nestydim (aspon ne za to,ze si za vlastni penize kupuji veci pro vlastni psy),podekovala jsem panovi za zdvorilou odpoved,takze chudak prisel o moznost hadky - a kvuli tomu prece v sobotu rano vyrazil do ulic

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

eva od jondy
Evi,jinak podle mě a asi i přepravního řádu Jonáš v tašce nejni pes, ale zavazadlo, takže nemusíš bejt na místě vyhraženým pro psy(které samo,jak znám z vlastní zkušenosti bývá JEDINÉ plné protivných lidí), můžeš bejt kde chceš...ale taky by mě to rozhodilo, jako mě dostala jedna paní včera v té ZOO...taky reakce na téma ty zasr... pejskaři už neví,co by s těma hnusnejma čoklama dělali...ac jo. Mi je to vždycky pak tak líto...aspoň že mi to vynahradili ruské školačky,co se na Artíka hromadně vrhly a začly ho, patřičně pyšného jak je neodolatelný, muchlovat...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 14:38
- Nahlásit

Lexa
Ty jsi taky dobrý číman

Náhodou, jsem dneska jela se dvěma ne zrovna malýma čoklinama (ale vyrovnávají to způsobným chováním ) trolejbusem a akorát jedna paní mě litovala, že jsem hudák, v dnešní době živit dva psy. Jinak si ty dvě pohladilo asi 100 lidí

evina
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:59
- Nahlásit

Tak se mi dnes stalo v autobuse,co bych ani ve snu nečekala.Jedu se psem na cvičák,celou cestu jako vždy je v klidu.Až když vystupujeme(ví přesně,že se jde na cvičák),tak začne trochu kvílet a táhnout ke dveřím protože se strašně těší ven.A jak jsem se už chystala ke dveřím,jednou rukou držím škrtícího se psa,druhou se držím tyče...tím je jasné,že už další ruku na usměrnění psa nemám.Autobus zastavuje,já psa lehce plácnu přes slabinu a vystupujeme.Najednou na mě začne šíleně řvát chlap,že to snad není možný,takto se chovat ke psu!Vůbec jsem nechápala o co jde...a on dál ječel,že mlátím psa přes hlavu a ať se nedivím,že mám psa nevychovaného a ať už si v životě psa nepořizuji.Ještě teď jsem z toho vedle!Nic špatného jsem neudělala a přesto má někdo tu drzost se do mě pustit a řvát na mě přes celou ulici.Ano,můj pes(někdy) zrovna ukázkově vystupovat neumí ale to nikoho neopravňuje k tomu aby na mě ječel!!!Je to totiž jen můj problém a nikoho jsme tím neohrozili ani nepohoršili!

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:16 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

evina
Z toho si nic nedělej, já takle s psicí škubla v trolejbuse, aby si sedla a neočichávala lidi a seděla tam nějaká stará babka a začla mít kecy stylu "No jo, panička tě chce uškrtit..." Jak kdybych nevěděla, kolik si toho ke svýmu psovi můžu dovolit...

jitka HS
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:59
- Nahlásit

Ahojky,taky se připojuji se svým zážitkem z cestování autobusem.Jak jsem již psala jezdíme s Jimmíkem již 7 let do lázní Jáchymov,odkud někdy vyrážíme odpoledne na výlet,nebo na návštěvu do K.Varů autobusem.Většinou je to v pohodě,až na to ,že Jimmík chce na každé zastávce vystupovat.Když usoudí,že už je toho dost,tak začne pobekávat.Většinou ho cestující litujou.Letos se nám stala nepříjemná věc.Jeli jsme z návštěvy zpět do lázní.Na zastávce jsme byli skoro hodinu před odjezdem,tudíž první.Když přijel autobus,tak se přihnala mladá dvojice se dvěma stafordy,a ta nás předběhla.Nepomohlo když jsem řidiči říkala,že jsme první.Autobusák vzaĺ je a nás už nechtěl vzít.Problém byl,že jim jel další autobus za půl hodiny,a nám do Jáchymova už žádný.Nepomohlo ,že se nás cestující zastávali.Atobusák rozhodl,že už má čoklů dost a dalšího nevezme.Mladoši samozřejmě nevystoupili,tak autobus odjel bez nás.Musela jsem volat k příbuzným,aby nás odvezli.Vzala jsem si z toho poučení,že se slušností to daleko nedotáhnu a příště už se předběhnout nenechám.Takže přeji všem co musí se svým čtyřnohým kamarádem cestovat homadnými prostředky,pevné nervy a klídek a žádné předbíhače.Ahojky.

Lájoš
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 19:00
- Nahlásit

Eimy
Tak jsi psici měla dát na klín ať ti jí pohlídá a vliku stát opodál

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 20:22
- Nahlásit

Lexa
Se budes smat,ale byl to jeden z rozhodujicich duvodu ,kdyz jsme premysleli o koupi auta- az pojedeme k veterinari,na strihani,nekam na vylet...Tak nebudeme muset se psem MHD!
-nesměju se a plně to chápu...
to teda byl moooc příjemnej pán..hlavně jestli si dává pozor, za co utrácí sám..tyhle lidi vážně miluju..
Lucie od Arta
to jsem si taky myslela, proto to pro mě bylo ještě větší překvapení-ta reakce..
k paní ze zoo-nechápu, proč leze do zoo za zvířaty, když nesnáší psy..to mě mrzí, že vám takhle tu zoo zkazila..no hlavní je, že se vždycky snad najde někdo, kdo má psy rád...docela mě štve, že sem ty školačky propásla nějak sme se tam všichni po zoo rozprchli..
evina
nejlepší je se bezdůvodně navážet do ostatních, tenhle pán byl taky pěkný hovado..
jitka HS
koukám, že má tady spousta lidí obdobné negativní zkušenosti..s autobusáky to mnohdy nebývá jednoduché....zvlášť když jde o přeravu psů...a překvapila mě naprostá bezohlednost pejskařů, kteří vás předběhli..

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 20:30
- Nahlásit

eva od jondy
Já kdyz resila prepravu me a psice na chalupu, bylo mi tou spolecnosti receno, ze se jejich podminky ridi cimsi (musela bych dohledat) a z toho v podstatě vyplynulo, že záleží jen na řidiči autobusu, jestli tě vezme nebo ne... takže zakázaný to neměli, ale stačilo by narazit na řidiče blbce a měly bychom smulu, takže lepší cestovat se psem vlakem, i kdyz je to mnohem delší...

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 20:34
- Nahlásit

eva od jondy
Dobrý den ,

K Vašemu dotazu ohledně přepravy zvířat v autobusech uvádím:

Podmínky přepravy zvířat v autobusech upravuje Vyhláška MDS z 1.4. 1999 o přepravním řádu pro silniční dopravu osob.

Z paragr. 14 uvádím- cestující může vzít do vozidla drobná domácí zvířata, není-li jejich přeprava ostatním cestujícím na obtíž. Pes, který není ve schránce, musí mít bezpečný náhubek.

V době zvýšené obsazenosti autobusu, může řidič psa bez schránky odmítnout.

Otázka je, co je zvýšená obsazenost autobusu a jestli stačí jeden cestující s námitkama, aby řidič psa nevzal...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 21:30
- Nahlásit

Eimy
takže pokud má člověk většího psa, je odkázán jen na řidiče autobusu, který může být blb, zaujatý proti psům, nebo zvířatům obecně...to není moc povzbudivá zpráva..takže přeji všem majitelům psů jen ty "hodné" řidiče..

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 21:52
- Nahlásit

Lexa
Co máš za VK? (Já mám taky, ale busem jsme ještě nejeli )

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:24
- Nahlásit

eva od jondy
Tak nejak to bohužel chápu taky... Ale já osobně taky nevim, jak by se tvářil řidič, když bych chtěla vzít Veverku v přepravce... Nejspiš by ji chtěl šoupnout do zavazadlovýho prostoru, když je to přece "zavazadlo", takže ten pes asi nemusí být ani moc velkej...
Ale teda jednou jsem jela s psiskem totálně narvaným autobusem a řidič nás vzal, ale to byla spíš náhoda a štěstí bych řekla.. Na zpáteční cestě už ten samej autobus ani nestavěl na zastávkách, protože byl nacpanej "po střechu", takže jsme museli tehdy taky shanět auto (pro 6 lidí to byla fakt sranda )...
Takže já když už někam s hafem cestovat, tak prostě preferuju z mnoha důvodů vlak...

Lexa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:44
- Nahlásit

Terri
8,5-letou fenulu.Krasnou,ale trochu divokou.Akorat ted je ponekud "out",protoze neni ostrihana - pani,ktera ji strihala,uz to nedela,tak shanime nekoho,kdo by ji upravil,aby nevypadala jako medved

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 16:09 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Lexa
a černou nebo p+s? A po kom? A dělalas s ní nebo je "jen" mazlík?

Lexa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 16:35
- Nahlásit

Terri
Cernou.Po kom,presne nereknu,teda,jeji maminku mame take (respektive ji ma moje mama),ale na "papirova" jmena bych se musela podivat.Proste jsme si kdysi koupili stene VK,sice s PP,ale nejak jsme to neresili,az nas kontaktovali z klubu s tim,ze je hrozne vzacna,deda (myslim,ze se jmenoval Gaston z Kulikova,ale jistotu nemam,a jsem lina hledat papiry)je mistr sveta-nebo se tomu rika jinak?),a ze by mela mit stenata.No,jelikoz jsme nemeli predstavu,co nas ceka,nechali jsme se ukecat.Teda,muzu rict,ze takovy blazinec necekal nikdo.Kdyz se mne po letech ptali,jak to zvladam - vychovavat dite bez babicek a s hodne pracovne vytizenym manzelem,jsem vzdy odpovidala,ze to je pohodicka,v porovnani se stenaty hotovy lazensky pobyt.No,fenulu jsem si nechala zamerne, psa jsme si puvodne nechavat nechteli (3 VK v panelaku je fakt sila),ale kdyz ve 4 mesicich musel k novemu panickovi,nedokazali jsme se s nim rozloucit.
Jinak chodili jsme na cvicak,ale na vystavy ne,mame proste mazlika a ochrance.

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 19:04
- Nahlásit

K těm příhodám v MHD jsem si cestou domu dneska vzpomněla na přihodu, která se mi stala, když bylo psici asi pul roku... Jely jsme na ockovani trolejbusem, psice nevyradena, trochu s ni mlatila puberta a rikam ji "Eimy sedni" - nic , "No tak Eimy, sedni si" - nic , napotreti si teda sedla... spis byla posazena... Sedel kousek dal chlap a řika :"Kdyby měl náký normální jméno, třeba Alík, tak by poslouchal, takhle se nedivte"
Nějak jsem nevěděla, co mu na to říct

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 08:54
- Nahlásit

Lexa
No,jelikoz jsme nemeli predstavu,co nas ceka,nechali jsme se ukecat.Teda,muzu rict,ze takovy blazinec necekal nikdo
Tak to je přesné
Takže ty máš tři VK? Nechceš se přidat na kníračí fórum? www.brunifid.com - diskuse

Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 10:15
- Nahlásit

Terri
ne,ted jen jednoho,teda jednu - jeji mama a bracha jsou u maminky Na forum se kouknu,dik!

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

Lexa
jo tak, no už jsem se lekla

Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 12:36
- Nahlásit

Terri
ale mela jsem jich 3 v jednom byte... panelakovem

bea
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 13:22
- Nahlásit

S pejsčicema naštěstí MHD nejezdíme, ale ono stačí jít po chodníku. Máme tam bab..teda paní a vedlejší dům jí patří,takže mi zakazuje chodit se psem po jejím chodníku, přestože tam nikdy nic neudělal a kdyby ano, tak to seberu. Už mne taky naštvala, takže jsem jí řekla, že dům je její, chodník nikoliv a minulý týden jsem šla k autu (bohužel máme vyhrazené parkoviště pod oknem její kuchyně) a auto bylo doslova pokryté rozmixovanou mrkví. Nejhorší je, že to napadalo částečně i pod kapotu. Baba koukala z okna a vysmívala se, že pokud tam ještě někdy půjdeme, poleje mne i psa něčím horším. Ze školy jsem už vyrostla, ale uvažuje stejně, co jí provést

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 13:23
- Nahlásit

teda ja ziram...mam taky dost takovejhle "peknejch" zazitku z mhd...lidi jsou proste hulvati...
me se dokonce jednou stalo ze jsem sla na metro se psem-na voditku s kosikem!! a sla kolem nas naka baba..a muj pes si krknul...a ona spustila, " co na me stekas ty spratku?"
chtela jsem to prehlidnout a jit dal...ale krev se mi varila tak moc, ze jsem udelal par kroku zpatky a ptam se pani komu rika spratek? a ona ze ten pes na ni nema co stekat...a ze ji chtel kousnout...tak sem konstatovala ze ji kousne az mu to reknu....a kdyz nam furt nadavala rekla sem ji ze je to baba pitoma...
za par minutek jsem se znovu potkali kdyz jsem vylezla z kramu u metra...baba sla kolem a rika...komu si vubec dovoluju rikat baba pitoma....tak se ji ptam komu ma co nadavt do spratku..ona mi zacla nadavat jaka semcubka nevychovana...tak sem ji rekla at me nesere nebo toho psa pustim....
to byste koukali jak baba pelasila

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 13:58
- Nahlásit

No a tohle, co končí nevychovanejma důchodcema, začíná u dětí, docela mě vykolejilo, když jsme se vraceli hromadně z procházky v Šárce, na Dejvický nastupovali do metra a dítě se ptalo maminky: "Mami, proč je všude tolik psů, fakt můžou takhle do metra? Fuj, všude psi. Umažou mi bundu, viď?" Další rodinka na přestupu - opět děti: "Mami, ten pes mě kousne? Když má košík, tak je zlej, viď?" všechny děti snad žijou v přesvědčení, že psi je kousnou, že jsou s nima jen starosti, že jim můžou dělat úplně všechno a psi musí držet, no, celkem smutná představa.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání