| Autor |
Zpráva |
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:19
- Nahlásit
Alebo Dejavu, veris mi natolko, ze mi posles peniaze za psov, a za ich odvoz ku hraniciam?
Mam tu totiz nejakych kandidatov
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 11:24
- Nahlásit
gabi
pokud by se podařilo najít pro psy ze slovenska:
*odbytiště v čr
*způsob přechodu hranic
tak bych je z přiměřené vzdálenosti (= ne od košic) dovezla - na převoz peníze nepotřebuješ
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 13:03
- Nahlásit
VŠEM VŠEM VŠEM
Je možnost převézt asi 10-12 psů z Kežmarku (téměř u hranic s Ukrajinou) do Malého Jeníkova. Jak už jsem psala, můžu dát auto, lidi, klec a několik pasů. Co dát bohužel nemůžu, jsou peníze na benzín. Najdou se lidi, kteří by byli ochotni přispět mi na benzín, na tuto přepravu? Taky bych potřebovala půjčit pár klecí (ideálně tak, abysme je vyzvedli po cestě) a nějaké pasy. Pomůže někdo?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 13:10
- Nahlásit
Biluška
Jak se ty peníze k tobě dostanou?Teď v Praze o víkendu budou nějaký lidičky z Brna na výstavě,nešlo by to nějak předat přes ně?Moc nemůžu,ale něco dám.Kolik je asi potřeba?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 13:13
- Nahlásit
davidkova renata
Rozpočet na celou akci je asi 3500,- . Nemůžeš to vložit na účet, nebo poslat poštou?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 13:15
- Nahlásit
Číslo účtu, na který můžete posílat příspěvky je 157784560/0600. Jeli bysme ve čtvrtek odpoledne, v pátek kolem poledne by měli být psi v Malém Jeníkově.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 13:15
- Nahlásit
Biluška
No mohla bych to poslat z účtu na ten tvůj,ale musela bys mi dát číslo.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:24
- Nahlásit
Biluška
"z Kežmarku (téměř u hranic s Ukrajinou)"
No to snad nemysliš vážne.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:33
- Nahlásit
Nebolo by lepsie vykupit nejakych psikov napriklad z tolko pretriasanej Kocianky?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:44
- Nahlásit
gabi
Proč bych to neměla myslet vážně?
Mě spíš připadá jako vtip vykoupit psy z Kociánky. Z tama se nic vykoupit nedá, to je jako kdybys chtěla vykoupit zajatce z války v Iranu.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:46
- Nahlásit
Kežmarok je tak blizko pri Ukrajine ako Bruntal pri Rakusku.
Ved prave preto co pises, si myslim ze ti z Kocianky su blizsie a potrebuju to ovela OVELA viac.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:48
- Nahlásit
gabi
Podle mojí mapy je to určitě blíž k Ukrajině než k nám , ale přiznávám, že moc podrobně jsem to nezkoumala. Prostě je to daleko.
Psi z Kociánky to určitě potřebují, uznávám. Ale Kociánka je absolutně neprůstřelná, od Hermanové prostě nikdo žádného psa nedostane. Bohužel.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:49
- Nahlásit
Ale aj tak drzim psikom palce.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:50
- Nahlásit
Biluska, vsetko by bolo ok, ja sama by som skocila do auta a odviezla par psov k ich novym majitelom. Jedine co je problem su asi tie financie a novi majitelia.
No kde vziat a nekradnut, to je otazka?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:52
- Nahlásit
gabi
no právě, finance řeším taky. (připadá mi, že prakticky pořád )
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:54
- Nahlásit
Aj tak tomu nedokazem uverit, ze ani za prachy tych psov nedaju a nedaju?
Alebo su nepriestrelni prave preto, ze chcu mat presnu istotu kde ten pes bude? A zaroven dalsiu kontrolu nad psami?Nechcem rozputavat ziadnu debatu. Len sa mi to jednoducho nechce verit.
Neexistuje ziaden clovek, co by mal psa z Kocianky?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 16:02
- Nahlásit
Biluška
Na benzín také aspoň něco přispěju. Jinak mám jeden pas a tu menší klec, jak jsem psala. Bydlím v Uherském Hradišti - to je Zlínský kraj. Nevím kudy přesně pojedeš, kdyžtak dej vědět, jestli by ses pro to mohla stavit.Pokud je pro tebe na té trase UH z ruky a tu klec a pas bys potřebovala, můžu to někam dovézt, co bude pro tebe víc při cestě. Záleží ale na tom, v jakém čase by to bylo..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 16:07
- Nahlásit
gabi
Já jsem měla dva psy z Kociánky (respektive já jsem si je brala a dávala jsem je dál majitelům). Ale to bylo asi tím, že jsem tam pracovala a i tak jsem s tím měla šílené problémy.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 16:09
- Nahlásit
prosim presunte se na diskuzi sem, pokud chcete nejak prispet k blahu akce presunu kezmarockych psu http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5061_0.html
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 11:16 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Ahojky, tak jsme vcera byli v Ostrave v utulku pro Janka - viz. prvni prispevky teto diskuze. Cesta byla dobra - no dalnice . Cekala na nas Mucholabka a tak nas nanavigovala primo k utulku... jak jsem koukala na tu cestu, tak by jsme bez ni urcite netrefili... Takze velky dik, Mucholabko!!! Utulek je to celkem pekny a v prirode. Pejskove tam nebydli v kotcich, ale ve smecce a ziji normalne s tou pani, ktera ho vlastni a jejim manzelem. Cast jich pustila pred barak a ani jeden neutekl!!! Kdyz je privolavali, tak svorne bezeli za nimi. Takze je videt, ze se tam maji dobre, coz je fajn!!! Vyslechli jsme si par pribehu o osudech pejsku - nektere jsou opravdu smutne a cloveku rvou srdce. Pak nam privedla Janka! No, zlaticko od pohledu a s Petrem se nam silene libil hned!Trosku neduverivi, ale siiilene hodnoucky... Prosli jsme se s nim sami okolo pole a sel opravdu suprove. No, proste se nam moc libil a ani jsme nekoukali po jinych. Taky byl mensi nez jsme si ho predstavovali a to nas utvrdilo uplne. Janek sam naskocil do auta, ale chudacek se ohlizel po kamaradech... No, chlacholila jsem ho a delala si z nej srandu. Chvilku pozoroval z okynka a pak, svete div se si lehl, pomlaskal si a celou cestu domu prospal!!! Ani jednou nezastekl. Asi je smireny s osudem, nebo z nas citil lasku, nevim... Prijeli jsme domu k mamince a te se strasne libil!!! Coz bylo samozrejme to nejdulezitejsi :-D! Uplne si ho privlastnila... Ocuchal si novy domov, vsechny mistnosti prosel a dokonce se hned napil z misticky. Vykoupali jsme ho... ve vane krasne drzel a odjeli jsme... Vecer jsme se prijeli podivat, jak se s maminkou zzili a bylo to uplne skvele, kdyz jsme ho videli, jak si rochni v perinkach :-D :-D. Privital nas s vrtenim ocasku a pomuchlovali jsme ho... Dneska se jedeme na navstevu podivat znovu, tak jsem zvedava. Maminka uplne pookrala a je videt, ze uz ma se o koho starat a je stastna...
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 11:49
- Nahlásit
Niko
jeeeeee... ten je fakt krasny!Ja sem take poslu fotky - Maxika mame vlastne diky tobe,protoze jsi tohle tema otevrela,ja se jen pridala...Zato jsme si ho vyzvedli jeste ve ctvrtek,hec !A je take zlaticko!
Tak si muzeme navzajem pogratulovat !
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 11:52
- Nahlásit
Niko
Jsi hodná, že jsi napsala, jak to dopadlo (a díky i za e-mail).
Jinak s těmi pejsky, že neutečou. To je tam opravdu takové hodně specifické. Většina těch psů to tam bere jako skutečný domov. A z domova se neutíká. Spíš bývá obrácený problém a to, že se tam pár pejsků samo vrátilo od nových majitelů.
To jak se Janek choval jenom dokazuje, že se s vámi opravdu cítil bezpečně a to je moc dobře.
A pokud maminka příjezdem Janka pookřála, tak Janek dostal tu nejlepší "práci", jakou mohl dostat! Stále se bojím pustit palce, aby se něco nepokazilo, ale to je jen moje pověrčivost . Takže tiše držím dál a těším se, že další zprávy budou stále stějně skvělé.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 12:11 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Lexa
Tak to je skvělá zpráva, že máte taky pejska ! Fotečky sem honem dej, jsem moc zvědavá !
tosca
Já ti taky ti musím strašně moc poděkovat za tak skvělé informace a dlouhatánské mailíky o Jankovi!!! Všechno proběhlo opravdu hladce a tak to taky nechci zakřiknout! Každopádně ti budu psát, jak se pořád má a pak sesmolím to povídání a nafotím nové fotečky .
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 12:18
- Nahlásit
Niko
No ja mam nadherne fotky - Max v kotci v utulku,Max doma v posteli... Jen ho nemuzu vyfotit spolu s nasi fenou - nejak nechteji do jednoho zaberu Ale mam hrozne pomaly Internet,a take fotky umim poslat jen na mejl,tak snad v pondeli to poslu z prace mejlem nekomu,koho znam z teto diskuze,a poprosim,aby je dal sem
Tak pa,jdeme vencit smecku
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 12:25 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Niko
Ty máš Janka?? To je super. Napiš nám sem o něm taky něco. Prosíím!
Ne, jejda, promiň, teď jsem si všimla, že už jsi napsal.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 13:09
- Nahlásit
Lexa
Super ! Uz se těším, až tu budou!
aren
Janka má přítele maminka . Padli si do oka, což je skvělé!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 14:31
- Nahlásit
Niko
Jé, to je fajn, že se líbil. Pořád jsem si říkala, aby nakonec nebyl moc uťápnutý, byl chudák takový...takový...smířený?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 14:51
- Nahlásit
Niko
Paní Synková mi dnes volala a ptala se na něj, ale byla jsem na cvičáku.
Ten pytel mě tak prdí...buď to někomu dám, nebo to budou dostávat s masem místo přílohy.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 15:05 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Mucholabka
No právě, jenže byl takový ze začátku... Když jsme se pak na něj přišli večer podívat, tak se "rozjel" a rochňal se v peřinách, vrtěl ocáskem a bylo vidět, že se mu taková neustálá pozornot mooooc zamlouvá ! Dneska se na něj byl podívat Petr a maminka s ním zrovna trajdala venku ... tak jsme jí volali a říkala, že celou noc na křesle prospinkal, byl moc hodný a dneska ho normálně dokonce u pole pustila, proběhal se, ale jinak se jí prý držel jako klíště! . Až s p. Synkovou budeš mluvit, tak ji, please, pozdravuj a že se Janek má dobře... Prosím te, copak u ní papal?? Aby jsme ho ze začátku netrápili něčím jiným... diky
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 15:09
- Nahlásit
Mucholabka
Ty krmíš pesány masíčkem?? myslím, že postupně ty granule snědí... kór, když máš doma tři hladový krky .
|