| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:14
- Nahlásit
Elen to obvolava na Slovensku a nasla utulek, ktery by mel zajem spolupracovat, snad to sem napise sama, jednalo by se o Kezmarok, takze jde jen o to najit cestu, kudy dostat psy pres hranice, aby se nemuseli cipovat, s tim maji asi vic zkusenosti Slovaci...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:24
- Nahlásit
dejavu
pokud tu cestu najdete a sebereme na benzin, tak bych tam nekdy vyrazila. Ale sama to nezaplatim, odhad trasy jen Kezmarok - Maly Jenikov je cca 700km a jeste musim jet ja tam a z Jenikova zpatky... S rizenim problem neni (snad), ale na naftu bych nemela...
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:38
- Nahlásit
wami
napsala jsem ti mailík
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:41
- Nahlásit
Teda já se teď moc nechytám, myslela jsem, že jde o záchranu psů z KSZV, ne že sháníme který slovenský útulek by byl ochoten poskytnout nějaké psy do Česka, kde jich máme málo...
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:52
- Nahlásit
aren
Teda já se teď moc nechytám, myslela jsem, že jde o záchranu psů z KSZV, ne že sháníme který slovenský útulek by byl ochoten poskytnout nějaké psy do Česka, kde jich máme málo.
není to o tom, že by slovenský útulek "poskytl" psy do ČR, ale o tom, že na Slovensku mají obecně velké problémy s udáváním psů, mnohem větší než u nás a jeden z útulků u nás se nabídl, že by jim mohl s udáváním pejsků pomoct, protože od nich psi hledají páníčky vcelku dobře. A pomohl by i útulkům v ČR, kdyby o to stály..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:58
- Nahlásit
Kamca
Jo, to je asi dobře, já jsem to jen viděla nasměrované na ty konkrétní pejsky, co jsme si tady včera prohlíželi na kszv.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 13:25
- Nahlásit
Kamca
cetla jsem a mas zpravu na ICQ...
aren
no, ono je treba pomoct vsude... Do Zvolena mozna taky pojedu, jestli bude zajem a vyjde to...
|
Pavliii
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 14:18
- Nahlásit
Achjo, holky, ja zas od vcerejska myslim na tohohle pejska ze Zvolena:
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:44
- Nahlásit
Další opuštění pejskové. no děs.
http://www.milackove.net/animals.php?fullsearch=tr ue&type=2&color=0&sex=&district=CR&tender=&submit- image.x=90&submit-image.y=23
Mazel (pes)
v útulku od 04.03.2005, obvod odchytu Ostrava -Kunčice, ulice odchytu Štěpaňákova, vhodný do bytu a na zahradu
věk: 2roky a 6měsíců
rasa: kříženec
barva: černá
kastrováno: ne
odčerveno: ne
očkováno: ne
nachází se: kraj Moravskoslezský, Ostrava
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:46
- Nahlásit
27cm, 9.1kg nalezena: Sokolské koupaliště-Brněnská přehrada 1.6.2006
věk: 1rok
rasa: kříženec jezevčíka
barva: hnědá
nachází se: kraj Jihomoravský, Brno
máte zájem o toto zvířátko?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:47
- Nahlásit
Lordík (pes)
Jedná se o 4,5 letého pejska rasy xx, slyšícího na jméno Lordík, černobílé barvy. Pejsek je vhodný do bytu a je strašně milý.
věk: 4roky a 6měsíců
barva: černobílá
odčerveno: ano
očkováno: ano
nachází se: kraj Ústecký, Litvínov
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:49
- Nahlásit
Čert (pes)
Pejsek byl nalezen v lese. Je středního vzrůstu, temperamentní. Nutná péče o srst. Vhodný do bytu i na zahrádku, raději k dospělým lidem. S ostatními pejsky snášenlivý. V útulku je od 8.1.05.Inf.723489796,602815130
věk: 2roky
barva: černá
nachází se: kraj Ústecký, Krupka
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:50
- Nahlásit
Monty (pes)
Velmi hodný, mazlivý, hravý a vděčný. Kód 6A5
věk: 3měsíce
nachází se: kraj Karlovarský, Ostrov
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:51
- Nahlásit
Jack (pes)
Pejsek byl nalezen v Krupce. Je ve velmi dobrém stavu s udržovanou srstí, zřejmě se jen zaběhl. Je střední velikosti. Klidný, s pejsky snášenlivý. Vhodný spíše do bytu. Nutná péče o srst.V útulku od 25.9.2005.Inf.723489796,602815130
věk: 4roky
barva: hnědočerná
nachází se: kraj Ústecký, Krupka
a jsou tam i malá štěnda......
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:52
- Nahlásit
Charli (pes)
Jedná se o 2 letého pejska , černobílé barvy, milého, vhodného do bytu - snese z jinými zvířátky
barva: černobílá
nachází se: kraj Ústecký, Litvínov
Tenhle je také moc krásnýýýýýýýý
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 16:54
- Nahlásit
Tak tohle mě fakt už štve. takový krásný pesan
2 roky starý hladkosrstý kříženec jezevčíka zvyklý v bytě. Z počátku je velice bázlivý, ale snad se v útulku co nejdříve zlepší. Nebo mu v tom pomůžete?
rasa: kříženec jezevčíka
nachází se: kraj Jihočeský, České Budějovice
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 17:00
- Nahlásit
emikami
Zasláno: 13 Lis 2006 16:46
tenhle pejsek byl v nabidce brnenskeho utulku, ale je davno pryc... mlackove.net moc neaktualizujou...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 17:35
- Nahlásit
Dejavu
Pokud budeš potřebovat pomoc tak můžu nabídnout dva lidi,auto s megakombíkem (jak jinak při naší smečce ), velkou klec, 4 očkováky a 3 pasy ( 2x šeltie, 1x puma, 1x Braisy - ta nemá pas), popřípadě další pasy a klece můžu sehnat na cvičáku. Vyjet můžeme v jakoukoliv denní či noční hodinu. A slibuju, že v žádném českém, ani slovenském útulku se vůbec nebudu rozhlížet a na nic koukat. Rovněž nebudu mluvit s personálem, majitelem ani nikým jiným. Nehodlám pak trávit čas soudními přemi jako s Efasem
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 17:58
- Nahlásit
Biluška
Libo diky, Jenikov znam, prosel prisnou veterinarni schvalovaci komisi i stavebnim rizenim a se psy tam zachazi velmi dobre, maji velke, prostorne kotce, psy socializuji a cvici, jsou pro vsechny zajemce kdykoliv otevreni, nemaji co skryvat ani za co se stydet. Navic jsou velmi prijemni i na lidi. Tam neni potreba se niceho obavat.
Problem je spis s ostatnimi utulky, kazdy breci, ze ma plno psu a kdyz mu nabidne pomoc malokapacitni utulek, kde maji prostor se psum fakt venovat a maji i dobry odbyt pro psy, vcetne zpetne vazby, jak se psi maji, tak to ztroskota na falesne jesitnosti nekterych utulkaru, neochote se zabyvat novymi postupy nebo usmudlanejch 3 stovkach za ockovani.
Jenikov se nikomu nevnucuje, nabidli nekolika utulkum pomoc a pak je to nejak preslo, ale proste kdyz bude potreba a budou mit volno a maj nadeji psa udat, radi ho vezmou.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 18:13
- Nahlásit
Já nejak nevim, jak prorazit ten nezajem utulků, pokud je tu nekdo nebo mate nejakeho znameho, kdo pusobi v utulku, kde maji problem s preplnenosti a meli by zajem o spolupraci - tak mu o Jenikovu reknete. Neni problem se tam zajet podivat, podivat se na stranky, domluvit se s majitelkami.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:29
- Nahlásit
Tak uz jsem o tom psala wami,ted to dam jeste jsem...
Zkousela jsem Zvolen - tam uz stenatka nejsou (az na jednu fenecku).Kdyby nekdo objevil stene (i miminko) - pejska,maleho,v nejakem utulku,treba i ted na Slovensku - tak mi,prosim,napiste.Dik.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:42
- Nahlásit
Lexa
hele, zkus se podivat do brnenskeho utulku - tady, ted tam maji nove nalezena stenatka, treba kdyz si zavolas, budes si moct jedno vzit...
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 20:04
- Nahlásit
Útulek Zábřeh na Moravě aktualizováno 10.11.
bohužel tam není velikost pejsků
http://eko.zabreh.cz
čerstvě narozená štěňátka
6 měsíční pejsek
roční fenka
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 08:43
- Nahlásit
Pro Usacka - to je ten pulrocni ze Zabrehu- jedeme v patek!!!!!!!!!!!!!!
Moc vam vsem dekuji za pomoc!!!!!!!!!!
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 08:49
- Nahlásit
Dobry den, Vybrali ste si velmi dobry smer, ktorym sa tato diskusia ubera.
Je skutocne lepsie pomoct s umiestnovanim psikov, ktory su k vam najblizsie.
Urcite lepsie ako handrkovat sa o nejakeho psa za ktory chce utulok zaplatit.
Ani v nasom to nieje inak, pretoze asi si to malokto uvedomuje, ale ak utulok nevedie niekto, kto je bohaty alebo nieje dotovany statom, a este k tomu je v krajine, kde je vacsina prijmu utulku prave ten financny dar za psa ktoreho si z utulku vezmete, tak nieto inej cesty, len za psa pozadovat zaplatenie.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 08:55
- Nahlásit
Biluska, keby som ti verila, tak by som po tvojej spolupraci chmatla vsetkymi desiatimi.
Dokonca aj keby som mala za tych psov zaplatit v nasom utulku sama.
Neviem kto by ale patil za prevoz a dalsie veci a zaroven neviem ako by dopadli ti psikovia a ci by mali lepsiu sancu na umiestnenie ako u nas.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:04
- Nahlásit
Lexa
jé, no tak to je super, že si toho Ušáčka vezmeš, mně se taky moc líbí, hoď sem potom třeba fotky, jak roste, trošičku mi připomíná choďáka
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:13
- Nahlásit
gabi
To máš těžký, já jsem chtěla pomoc jednomu útulku a na poslední chvíli jsem zjistila, že je všechno špatně. Doteď jsem moc ráda, že se mi podařilo tu pomoc stopnout a přesměrovat jinam. A že ten šílený pseudoútulek se po téměř roční dřině podařilo zavřít (nebo se to alespoň v nejbližší době podaří). Pak jsem se zařekla, že už nikdy a nikomu nepomůžu. Jenže to stejně nevydržím. Asi jsem naivní, ale zkusím to znova. Pokud máte zajištěný odběr v nějakém slovenském útulku tak řekni kdy a kde mám být a ta nabídka pořád platí.
P.S. Co se týče umístění těch psíků u nás. Já prostě věřím Dejavu a tím to pro mě končí. Nechci se do toho zamotat a namočit, jednou mi to bohatě stačilo. Zajistím klece, pasy, auto a lidi. Nic víc a nic míň.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:14
- Nahlásit
Lexa
tak to gratuluju!
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:17
- Nahlásit
Biluška, ja zistujem že často nam neostava len veriť.
Prave som v situacii, ked poviem pravdu a mozno nezachranim psa, alebo ju nepoviem ale nebudem mu moct pomoct tak ako by som mohla.
Preto radsej pomaham osobne, lebo ludom sa verit proste neda.
Neda sa verit Dejavu, tebe a ani mne ;)
|