| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 07:51
- Nahlásit
Lexa
na strankach maji uvedene telefonni cislo, v kontaktech myslim. Nejjednodussi je tam zavolat - pokud by ses pevne rozhodla, ze pejska ze Zvolena chces, a oni je uz do Brna nevozili, tak semuzem domluvit, a odvezla bych te tam nekdy z Brna pro nej... (Momentalne musim sice dat auto do opravy, ale doufam, ze to bude za chvilku opravene).
Ja tam osobne volat nechci, ptala bych se na Balana a kdyby rekli, ze je to s nim spatny a to utraceni mu fakt hrozi, byla by to pro me katastrofa...
(BTW jen pro vetsi klid duse - pan, co to tam vede, rika, ze pejsci nebyvaji utraceni hned po tech 28 dnech, ze se snazi je nadale udrzet a zivit ze sponzorskych daru a tak. Jenze cim vic pejsku, tim mensi pravdepodobnost, ze budou mit na uziveni vsech... )
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:04
- Nahlásit
wami
Dik,prave jsem jim poslala mail,tak uvidime.Strasne moc Ti dekuji za ochotu.Snad je do toho Brna jeste vozi,protoze,bohuzel,pejsana si nemuzu vyzvednout mimo uzemi CR.Take jsem se v mailu ptala na pohlavi a vek stenatek a tak...Uvidime,treba se povede...
A jeste jednou dik!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:12
- Nahlásit
Lexa
me nedekuj, spis, jestli nejakemu pomuzes, tak podekuju ja tobe...
(Pokud by prece jen nikdo pejska do Brna nedovezl, tak bych pro nej pripadne zajela ja sama - pokud bys chtela...)
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:26
- Nahlásit
myslim, ze se Zvolenem se znepokojovat az tak nemusite, je tam hodne lidi, co vypomaha, pro psi jezdi Nemci i Cesi, psi tam zustavaji dele, neutraceji se po 28 dnech, pouze je tam ta moznost. Daleko horsi je situace v Handlove, tam se psi utraceji opravdu do 14 dnu a v Topolcanech po 3 tydnech
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:35
- Nahlásit
dejavu
vim, ze se lidi snazi pomahat, ale ta hrozba tam porad je... A prijde mi, ze tam maji strasny spousty stenat...
(Zbyle utulky taky znam, ale v utulku Handolva maji ted 4 pejsky a v Topolcanech jich je 9 - a taky se zda, ze se je snazi po karantenne odkoupit...)
Jinak teda je mne jasny, ze utulky praskaji ve svech uplne vsude, je strasne tezky odnekud vybrat, kdyz clovek vi, ze jinde by mohl nabidnout taky...
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:39
- Nahlásit
wami
Je mi fakt hrozne trapne,ze bys kvuli mne jela takovou dalku.Mas tady nekde uvedeny mail?Napsala bych Ti trochu vic informaci.
Jinak bily pejsanek (z fotky,kde jsou 3 - 2 cerne a bily uprostred) je uzasny.Ale i ostatni...Po praci tam zkusim brnknout a zjistit neco vic.
No,mela bych take jit pracovat
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:56
- Nahlásit
Lexa
bily pejsanek (z fotky,kde jsou 3 - 2 cerne a bily uprostred) je uzasny
Zdá se, že je to fenečka...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:08
- Nahlásit
Lexa
mejl mam myslim pod clenem...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:08
- Nahlásit
utulek Jeníkov nabidl pomoc, pokud by se nasel nekdo, kdo by byl schopen 4-5 psu prevezt do Jenikova ze Slovenska, zdarma je tam prijmou a umisti, tam se dobre umistuje.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:13
- Nahlásit
dejavu
utulek Jeníkov nabidl pomoc
mozna by to slo. Ale - odkud ze Slovenska a kde je Jenikov? Zatim se pasu, takze bohuzel musim resit predevsim financni stranku veci, ta je zavisla na mnozstvi ujetych km...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:26
- Nahlásit
já se na ty webovky ani nemůžu koukat...ASI 6 MESAČNÁ FENA - KRÍŽENEC JAZVEČÍKA NÁJDENÁ 22.10.2006 V TOPOĽČANOCH
KARANTÉNA KONČÍ 12.11.2006 - PO TOMTO DÁTUME BY MAL BYŤ PES UTRATENÝ to bylo včera...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:33
- Nahlásit
blanulinka1
Ježiši... to je HROZNÝ, chce se mi brečet....!!! Jak bych jim mohla pomoci!!!???
Volali jsme na pejska Janka - viz. první příspěvky, paní ho zkusí ještě na vodítko a chtěli bychom se s ní pak domluvit na odběr v pátek. Jsem šťastná, že bude mít nový domov a u přítele maminky se bude mít jako v bavlnce.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:05
- Nahlásit
wami
Wami, já se taky docela pasu, ale kdybys jela, přispěla bych ti na benzín. Třeba by se nás takových našlo víc. Bojím se, že je to daleko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:13
- Nahlásit
aren
kdybys jela, přispěla bych ti na benzín
dik...
Bojím se, že je to daleko.
Ja taky, ale v soucasne dobe nezvladam organizaci nejake velke akce. Pokud by se toho nekdo ujmul a rekl mi, v kterem tydnu mam kam zajet a kde me cekaji, tak muzu vyrazit. Vic v tuhle chvili nabidnout ale nemuzu...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:25
- Nahlásit
dejavu
wami
pro pejsany bych zajela ale museli by být v přepravkách (nemám) nebo v něčem podobném protože v kombikovi bych musela sklopit sedadla, aby se vešli....
a jak se vozí přes hranice - měli by pesové nějaký pas něbo něco podobného?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:40
- Nahlásit
moll
ja mam sedadla sklopena trvale, mam tam sit, takze by mohli jet i bez prepravek (snad by se spolu snesli).
jak se vozí přes hranice - měli by pesové nějaký pas něbo něco podobného?
ze slovenska by meli mit EUpas, nevim, jestli ho maji, ale cipy nikdy nekontrolovali, takze by stacilo najit dostatek jakychkoliv EUpasu k zapujceni (nebo by se daly vypsat pres znameho veta tady...?)
Jinak - dejavu s tim ma mnohem vice zkusenosti, ja se jen pokousim podat pomocnou ruku...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:43
- Nahlásit
wami
ja se jen pokousim podat pomocnou ruku...
tak to jsme na tom stejně...
já mám mříž, ale na skoro postavených sedadlech, takže síť bych musela koupit a nainstalovat....a navíc - pět volně ložených psů jeden člověk nevyvenčí - než uvážeš jednoho na vodítko, ostatní utečou....ale kdyby jelo víc lidí, bylo by líp...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:50
- Nahlásit
moll
pět volně ložených psů jeden člověk nevyvenčí
to me nenapadlo... Ale pochybuju, ze by nekde pujcili prepravky... Ve dvou lidech (kdyby jel i muj chlap) bychom ale vyvenceni zvladli.
Podobne - jestli pojedes, muzu jet s tebou a pomoct, s cim bude treba.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 10:54
- Nahlásit
wami
dík za nabídku pomoci - uvidíme jak se věci vyvrbí....mohla bych jet od pátku do neděle
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:05
- Nahlásit
moll
ja sice ted na vikend ne, ale mohla bych pro zmenu v pondeli (nebo v tydnu), at zas nerusim vikend pracovnkum utulku, takze uvidime, jak se to vyvrbi, jestli teda dejavu pomuze neco zorganizovat...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:30
- Nahlásit
Zkusenosti bohuzel nemam, pokousela jsem se ja i Jenikov spojit s utulky na Slovensku a zacali mlet neco o penezich za ockovani psa a jak by to bylo s dopravou, uplne nas to otravilo, psa by musel bud nekdo propasovat nebo zaplatit kazdymu cip a jeste za ockovani utulku, to uz je palka, kterou nikdo neda, navic za tyden je to zase tam, kde bylo, nemuzu to porad na to Slovensko nekam prostrelit pres nekoho, kdo je opravdu schopny to prorazit, nikomu se do toho nechce. Samozrejme ta nabidka plati i pro ceske utulky, ani ty o to neprojevily zajem, jestli je jim milejsi par stovek za ockovani nebo to jsou administrativni potize, to, bohuzel, nevim. Takze ja jsem akorat schopna to domluvit s Jenikovem, pujcit jednu malou prepravku a pripadne prispet nejakou tou petkou na benzin.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:34
- Nahlásit
Jeste teda, pokud by se to nekomu nahodou povedlo a neco privezl, stenata se daji udat prakticky okamzite, pokud nejsou nemocna, to neni zadny problem a v tom regionu je zajem bud o velke psy nebo zas o male. Taky by nemeli byt ustekani, utulek je uprostred vesnice, aby nemeli potize, takze zavislaky, co rvou celou noc ne, prosim. Taky ne pejsky nemocne a agresivni.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:36
- Nahlásit
a co se tyce ruseni vikendu pracovnikum utulku, s tim netreba si delat starost, po predchozi telefonicke dohode psy prijmou kdykoliv, maji otevreno stale.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:50
- Nahlásit
Já bych mohla půjčit europas pro nějakou černobílou kříženku - v létě jsme si ze Slovenska přivezli fenečku (museli jsme ji tam dát čipovat) a na tom pase nemá fotku. Navíc mi připadlo, že to na těch hranicích zas tak nežerou, ale možná jsme měli štěstí na dobré celníky. Čipy nekontrolovali a co jsem slyšela, tak je nekontrolují běžně, tak by to mohlo vyjít. Pas mám bohužel ale jen jeden . Taky bych mohla půjčit přepravní klec a dvoje pásy do auta, ale vše je spíš na menší psy (klec jsem měla do auta na westíka, pásy mám jedny na wesťu a druhé na tu o něco větší kříženku) nebo na štěňata. Na benzín bych příp. taky aspoň něco málo mohla přispět...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:54
- Nahlásit
Kamca
mimo téma - jak to jde s westíkem?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:57
- Nahlásit
dejavu
to je to, ceho jsem se bala, momentalne nezvladam obvolavat slovenske utulky a resit, jestli mi psy vydaji nebo ne...
Ale jestli bych nekam jela pro psika Luxo1, v tom pripade budu pamatovat na nabidku Jenikova a vzala bych pripadne psy do toho Jenikova.
Kontrolni otazka - KDE JE JENIKOV?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:01
- Nahlásit
moll
Díky, je to lepší . Podařilo se mi trošku se zklidnit, pes to cítí, že jsem na tom sama líp, tak i on je vcelku v poho. Semtam ještě zavrčí, ale už je to o 80% lepší, a to ho pošlu na místo a kupodivu tam jde. Tam ho nechám chvíli "vysmažit" a až je klidný, dám mu volno. Už nevrčí ani při česání. Myslím, že to snad půjde .
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:02
- Nahlásit
Kamca
dobrý- držím palce do dalšího spoluživota
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:03
- Nahlásit
moll
díky
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:05 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
wami
Jeníkov je u Jindřichova Hradce, Jihočeský kraj.
http://www.utulekmalyjenikov.estranky.cz/stranka/K ontakt
Jinak o to obvolávání útulků na Slovensku by se mohla postarat jedna hodná paní, která se sem možná i zapojí do diskuze. Je ze Slovenska a pomáhá tamním útulkům.
|