Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Petice na ochranu zvířat
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 15:33
- Nahlásit

Terri
V závěru stejně u většiny prostě převládá estetická složka, těch zdravotních (záněty, omlácené ocasy, pokousané nebo rozedrané uši..) je na celkový počet psů minimálně
Přesně tak.
Prapůvod kupírace je snaha předejít poranění ušního boltce,nikoli ale při hrách mezi psy,ale při boji psů hlídajících stáda,při boji s velkými šelmami,ucho hodně krvácí,což je dost nepraktické...
V zemích původu se ještě stále používá stará metoda "kupírace" a to odtržení ušního boltce těsně u hlavy.Dělá se to krátce po narození a dle mého je to podstatně méně bolestivé a méně náročné na ošetřování,než kupírace v několika měsících věku štěněte.
To dnešní chovatelé argumentují s menší možností poranění kupírovaného ucha při hrách nebo rvačkách psů,mě osobně připadá trochu absurdní.Ten vymodelovaný pahýl je sice o něco méně zranitelný,než plachťák, ale zranitelný je také.Ospravedlňovat takto akt kupírace??? no nevím...
Trpí-li určitý jedinec záněty ucha,dalo by se snad říci,že kupírace je řešením,ale kupírovat proto preventivně celou populaci,to je docela směšné.
Možná by bylo vhodnější zamyslet se,zda musí být psi šlechtěni do takové podoby,aby jim tvar a velikost ucha způsoboval zdravotní problémy.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 15:37
- Nahlásit

Smečka
Takže proto mají středoasiati místo uší jenom díry do hlavy? Mi se kupírované ucho líbí, když je hezky vymodelované, u nás je jeden amstaf s krásně udělanýma ušima. Ale spíš jsem teda častěji viděla psy zmrvené, bohužel.
Ty díry do hlavy se mi vůbec nelíbí a soused má takhle udělaného osmiměsíčního pita-úplně si ho zničil na všechny akce.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 15:50
- Nahlásit

Smečka
Možná by bylo vhodnější zamyslet se,zda musí být psi šlechtěni do takové podoby,aby jim tvar a velikost ucha způsoboval zdravotní problémy
Přesně tak. A nejen uši..

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 15:57
- Nahlásit

Možná by bylo vhodnější zamyslet se,zda musí být psi šlechtěni do takové podoby,aby jim tvar a velikost ucha způsoboval zdravotní problémy
No, a někdy by bylo dobré se o ty psy i trochu postarat, že. Teda nic proti lidem tady, ale nemyslím, že zrovna všechny záněty jsou způsobené jenom převislým uchem.

Smečka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 15:58
- Nahlásit

Mucholabka
Takže proto mají středoasiati místo uší jenom díry do hlavy?
Ano.

Ty díry do hlavy se mi vůbec nelíbí a soused má takhle udělaného osmiměsíčního pita-úplně si ho zničil na všechny akce.
Všimni si,že nikde netvrdí,že se uši trhají z esetetického hlediska.Nic krásného na tom také nespatřuji,jde o zásah čistě praktický(pastevci).U pita jde o zbytečné mrzačení,které lze těžko nějak obhájit.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:00
- Nahlásit

Smečka
No, on se mi týpos stejně zdá divný, pořád mele o tom, že je to přece ILEGÁLNÍ, k psům ho nepouštěl a nepouští. Jestli má psa jenom kvůli tomu...

Smečka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:03
- Nahlásit

Mucholabka
možná s ním má velké plány

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:08
- Nahlásit

Ještě že jsou lidi srabi a dělají tyto estetické zákroky na psech
Občas by neškodilo vyoperovat hlasivky i některým "sousedům", utrhnout uši pár přílišným naslouchačům a přiostřit hroty na chomoutech jistých křídlatců. Dále bych navrhovala plošné kastrace, povinné plastické operace a izolační jednotky.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:09
- Nahlásit

já stejně nechápu,proč zde řešíme nějaké záněty...stejně, když o nějajém takovém chzdákovi víme, pobrečíme nad tím a zapomeneme...nebo tys s tím muchošku onehdá nakonec někam pohnula? se teda přiznám, že já se na to vyprd....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:11
- Nahlásit

Terri
přesně tak, obzvlášť ty kastrace by byly super, aspoň by furt neotrapovaly s tím no ...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:06
- Nahlásit

Trotelchen
Ne, nepohnula. Od té doby pes nebyl.

tosca
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:31
- Nahlásit

Chvíli jsem tu nebyla, takže až teď.
Zet
Díky, návrh jsem našla taky, něco jsme z něj pochopila, ale moje angličtina není v této oblasti zrovna nejlepší, proto jsem se sháněla po čekém znění deklarace. Taky ráda vím, co vlastně podepisuji.

davidkova renata
Měla jsem za to,že kdo má zájem,vyhledá si znění
No, já to zkoušela, nenašla jsem ho, proto jsem prosila o pomoc s hledáním, ale jak je vidět, asi nejsem slepá, protože na netu to zřejmě zatím nikdo nenašel.

Prosím pěkně, pokud by někdo našel české znění deklarace na internetu, vložte mi sem informaci tučně, ať to nezanikne v zánětech, kupírování uší atd. A kdyby někdo narazil na informaci, na kterých místech v republice bude možno petici podepsat osobně, taky bych to uvítala. Asi neumím hledat, ale ani tuto informaci jsem nenašla.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:32
- Nahlásit

Mucholabka
třeba již není vůbec, nicméně u Tebe to pochopím, bylo to z osobních důvodů, ale my všichni ostatní jsme klasiky jen ukápli slzu a konec....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:35
- Nahlásit

tosca
Asi neumím hledat, ale ani tuto informaci jsem nenašla.
Já myslím, že je nějak tak trochu jasné, jak to bude vypadat...

můj tip...bude se podepisovat ten anglický původní návrh u nbějž bude české lejstro o tom, že je to petice za práva zvířat a že je naprosto skvělá...neboť jak zkušenost ukazuje, ovcím to bohatě postačuje takto.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 21:24 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Trotelchen
Nějak nemůžu najít ten anglický původní návrh...URL
Tohle to asi není, že? To bude asi jenom ta deklarace, o které se mluví, ale ne petice.

StaHi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:06
- Nahlásit

Mucholabka
ja taky nasla pouze ono ehm..torzo deklarace..a text, ktery vlastne ma byt podepsan je tusim toto: "Animals matter to me/Na zviratech mi zalezi" (mmch.. domnivam se, ze petice, ktera postrada jakykoliv vysvetlujici text - tedy onu "prosbu" samou, je nejen neduveryhodna, ale i neplatna cili smysluprosta)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:11
- Nahlásit

StaHi
Ta deklarace mi taky přijde celkem jako cipárna, s odpuštěním-plané kecy, nulové řešení.
Chtěla jsem tu hodit překlad, ale z vedlejšího baráku na mě řvali že mi zdrhla Aša, ale byl to cizí ovčák, který měl chuť na sex bo Aša hárá, tak jsem ho drapla, dala mu obojek, vodítko, náhubek a zavedla ho páníčkovi

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání