Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Petice na ochranu zvířat
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 18:35
- Nahlásit

http://www.ochranazvirat.cz/392/czech/clanek/petic e-za-ochranu-zvirat-pripojte-se-/
http://www.ochranazvirat.cz/Add/petice.htm

Klárča
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 21:10
- Nahlásit

myslim že tohle bylo i v Chcete mě...Má to být prý velká akce.

tosca
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 22:28
- Nahlásit

Vedle mi zatím nikdo neporadil, takže sem dám stejný dotaz.

Může mi někdo prosím poradit, kde najdu českou verzi dokumentu "Obecná deklarace OSN o ochraně zvířat" ? Neptám se na petici, ale na znění toho dokumentu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 22:37
- Nahlásit

tosca
Já to zatím nemůžu najít,dala jsem někam dotaz,tak uvidíme.
Ve Chcete mě to bylo minulý týden a 4.9.jsou v Praze různé akce ke Světovému dni zvířat.Ta petice se může podepsat tam nebo i po netu.

Zet
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 08:55
- Nahlásit

tosca
Mno, já ty anglické stránky prošmejdila celé a jediné, co jsem našla byl návrh deklarace: http://www.animalsmatter.org/downloads/proposed_de claration_final_english.pdf a změny v návrhu: http://www.animalsmatter.org/downloads/recommended _text_changes_english.pdf V češtině to asi ani nikde není. Znění petice jsem nenašla ani v jednom jazyce Vy jste ho někdo našel?
Závěr: 1. Pokud bych měla podepsat jakoukoliv petici, ráda bych si ji přečetla. 2. Měli by si ujasnit, zda je jejich návrh konečný, nebo jej ještě budou upravovat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 10:07
- Nahlásit

Zet
No tak já zatím taky ne,ale předpokládám,že bude k vidění na tom Staromáku.Má to tam být mezi 12-16 hodinou,jestli jsem dobře poslouchala.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 12:10 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit

davidkova renata
Aha, takže jako to máme podepsat a pak sjet na Staromák a tam to snad teda bude k přečtení jo?
Tak to je vážně sranda!!
Gratuluji již podepsaným.
Aby se to pak neobjevilo na netu treba na webu
www.jmena-hloupych-na-vsech-sloupich.cz

To je vážně kvalitní akce, když to nikdo z těch aktivistů ani není schopen přeložit, ale vlastně proč, ovcí je všude dost, že jo?

Možná, že zadavatelé te petice mají AURU, tak je jim dobré věřit...myslím AURU viditelnou i na fotografiích!
Což paní Davídková?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 12:17
- Nahlásit

Aha, takže jako to máme podepsat a pak sjet na Staromák a tam to snad teda bude k přečtení jo?
Tak to je vážně sranda!!

To Vám z toho vyplynulo?To teda máte blbý...No,naštěstí to není můj problém,takže adie.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:20
- Nahlásit

davidkova renata
ano, to mi z toho vyplynulo madamme, za jakým jiným učelem jste to zde dala???

Navíc si asi Vaši osobu spojuji i s Vašimi výroky z jiných fór, třeba od péra nebo od toho pána, co tam zavírá dveře před diskutujícími)))

třeba:
"Hlavně podepisujte!"

takže mi chcete naznačit, že tam k podepisování vyzýváte a tady ne?

Zajímavé...je pravda, že tam je více slepých hlupců, takže je Vám tam lépe, doufám, že jste tam již odešla nadobro.
Nechcete mi poslat nějaké fotky aury?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:43
- Nahlásit

Jelikož jsem dnes dobře naložena,ještě jednou pro Vás-nenesu žádnou zodpovědnost za Vaše myšlenkové pochody.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:51 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit

davidkova renata

Jelikož jsem dnes dobře naložena
podle puchu se to určuje?

ještě jednou pro Vás-nenesu žádnou zodpovědnost za Vaše myšlenkové pochody.
to jistě, dle mého názoru byste neměla nést ani za své...nemáte na to....nechal bych Vás dosmrtně fotit Aury...a klídek...občas nějaká skotský střik, pane jo, to by byl život, což?

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 17:28
- Nahlásit

Taky by mě zajímalo , co v té petici je. Po extempóre na velké Pardubické mám k ochráncům zvířat velkou nedůvěru. Jedinný, co se jim podařilo, je byrokratický zákon proti kupírování, ale když je třeba odebrat někde týrané zvíře, nebo zachránit, tak nikde nejsou a nic najednou nejde...
Nerada bych podepsala petici a pak se v ní dočetla, že výcvik psa je jeho týráním. A už vůbec se mi nechce podepisovat petici, kterou inicializovali Filipínci, viděla jsem z Filipín tak otřesné fotky týraných psů na jídlo, že jsem dva dny zvracela.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 18:30
- Nahlásit

Ebony
Víš Ebony, ono je to těžko, paní Davídková patří do tachyonového bratrstva šamanů, kteří pomocí tachyonizované energie umí měnit psovi v mozku informace, které získal během inprintingu, takže je třeba ji pochopit a omluvit její nezáviděníhodnou situaci. jehovistů je mi do jisté míry také líto.
Myslím, že rozumní lidé se nepodepisují pod něco, o čem neví, co to je

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 18:39
- Nahlásit

to je fakt blbost podepisovat se pod něco, a nevědět pod co...pro příklad, (hodně zveličeně) podepíšu se, dobře, ale co když tyhle údaje někdo zneužije např. k petici za uzákonění jaderných zbraní

Ada
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 19:02
- Nahlásit

davidkova renata
Tak mi teda prosím jako ta ochránkyně řekněte.Domysleli jste kupírování uší u psů?Ono totiž,když má pes uši nahoru,tak mu větrají a je menší pravděpodobnost,vzniku zánětu.Když je má dolu uši nevětrají a zánět se může opakovat i několikrát po sobě ve velice krátké době.A co je lepší.Když pes u kupírace,která se dělá v narkoze,nic necítí a po probrání ani neví že se mu něco dělo,nebo do něho každej měsíc cpát antibiotika,protože ochránci nemysleli nebo zrovna nevěděli,jak na sebe upozornit?Jsem zvědavá co odpovíte?Jestli teda odpovíte.

Zet
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 19:17 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit

Ada
Nějak nechápu, proč by na to paní Davídková měla odpovídat Ona mluví o voze, vy o koze. Dala sem pouze odkaz na dvě stránky, jakožto informaci a námět pro diskusi. (I když, možná mi něco uniklo a paní Davídková se nějak aktivně zapojovala v minulých aktualizacích zákona na ochranu zvířat.)

Co se týče té petice, tak já už svůj postřeh napsala výše. Osobně to na mě působí jako klasická hurá akce. Při takovémto nedostatku dostupných informací to stejně žádný rozumný člověk nepodepíše ;)

K ochráncům zvířat (toť určeno především pro Ebony): Neházejte všechny ochránce zvířat do jednoho pytle. Je mezi nimi mnoho dětí (ať už věkově nebo duševně), kteří na Velké Pardubické budou skákat před koně, aby jim zkrátili jejich trápení a v metru vám budou tvrdit, že plod rajčete neobsahuje žádné geny, ale je mezi nimi i mnoho odborníků, před jejichž prací bychom měli smeknout. Ta první skupin je bohužel hlasitější a lépe se prosazuje v médiích

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 19:31
- Nahlásit

Ada
Kupírování uší-teda jako zákaz-je taková kravina,že to svět neviděl!Souhlasím s váma i s tím co psala Ebony třeba o Pardubické a o tom,že kde je potřeba, neděje se většinou nic.Řešej se blbosti,aby se nemusely řešit ty hrůzy a že jich všude je.
Jinak jsem zkraje odpovídala tosce na otázku,kde najde českou verzi.Měla jsem automaticky za to,že myslí na netu.Možná chybně,to nevím.Na jaké adrese na netu se najde,to fakt nevím,nemám čas ani chuť to hledat.Nevyplývá však z toho,že jsem řekla,aby všichni podepsali a pak běželi na Staromák zjistit co to bylo.Internet přece není jediný zdroj informací a chci-li se o něčem něco dozvědět,mám i jiné možnosti.Jako každý.Mám za to,že to jako vysvětlení je dostačující a považuji další debatu v tomto duchu za bezpředmětnou.Pokud to někdo nechápe a snaží se za každou cenu,aby to vyznělo tak,jak chce on,je to jeho problém.Z dalších příspěvků je to vidět dost jasně.
Jinak mám ochránců zvířat plný zuby asi tak jako vy,neboť mám dojem,že podobné typy nás iritují úplně stejně.

Ada
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 20:29
- Nahlásit

davidkova renata
Tak to se omlouvám.Špatně jsem to pochopila.Zet
Že nemáme házet všechny do stejného pytle.To ne.Určitě je tam mnoho odborníků.To s Vámi souhlasím.Ale jak jste psal.Ta první skupina je hlasitější.A tím kazí pověst ochránců, jako celku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 20:35
- Nahlásit

Ada
V pohodě

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 22:25
- Nahlásit

Ada
Tak takovou kravinu už jsem teda dlouho neslyšela. Proč se teda ty uši nekupírují např. basetům, jezevčíkům, kokrům a podobně? Na ty zmiňované záněty trpí podstaně více... Na druhou stranu jsem znala fenu NO, která trpěla prakticky nevyléčitelným zánětem zvukovodu a to,prosím pěkně, přesto, že uši měla nahoru. Čím to asi tak může být, nevíte??

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 08:57 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit

davidkova renata
Na jaké adrese na netu se najde,to fakt nevím,nemám čas ani chuť to hledat.Nevyplývá však z toho,že jsem řekla,aby všichni podepsali a pak běželi na Staromák zjistit co to bylo

Takže toto:

jste nepsala Vy, paní Davídková Renáta? Tak se za vás někdo vydává?
Nebo na tomto serveru lidi nevyzýváte, ale na jiném ano?
Proč tedy?
Jak to je?
Nelže tady někdo?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 09:02
- Nahlásit

Zet
Hele Zet, k tomu pytli...no nevím, ale když potkám v noci róma, tak to tak beru a nepřemejšlím nad tím, jestli tenhle není náhodou vysokoškolák s čistým trestním rejstříkem a úmyslem rozdávat po světě radost a lásku.
Možná jsem blbej, zkusím to přehodnotit .

Zet
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 09:35
- Nahlásit

Trotelchen
A když ho potkáš dopoledne v posluchárně VŠ? ;)
Já prostě takovéto zobecňování nemám ráda.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:48
- Nahlásit

Zet
Přivolám policii, krást se nemá !!!!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:17
- Nahlásit

Trotelchen
Inu,je to celkem prosté.Měla jsem za to,že kdo má zájem,vyhledá si znění anebo se dostaví někam,kde se to podepisuje (s přihlédnutím k místu bydliště) a informuje se tam.Nechápu,co je na tom tak složitého a že to tedy musím podávat více po lopatě..Kdo bude chtít,podepíše,kdo ne nechá být..Pokud to bude k užitku,proč to nepodpořit.Pokud to nechápete ani teď,nedá se nic dělat.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:48
- Nahlásit

davidkova renata

Ne nechápu, tak proč jste na foru u MUDr.Erbaka psala:

"Hlavně podepisujte"...

to je poněkud v rozporu s tím, co tady tvrdíte!

Zet
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:58
- Nahlásit

Trotelchen
HA HA HA
davidkova renata
Já především nechápu, proč petice není zveřejněná na stránce, kde iniciátoři sbírají elektronické podpisy. A celkem logicky si z toho odvozuji závěr, že žádná petice sepsaná není.
Teď jsem si pozorněji přečetla i návrh deklarace a zdá se mi naprosto nedotažený. 1. Kde je definice pojmu "zvíře"? Co podle této deklarace ještě patří mezi zvířata a co už ne = nikde není zmíněno. 2. To na čem by měla deklarace stát - tzv. pět svobod - je zmíněno v původní verzi (pokud to skutečně je původní verze), ale jenom tak okrajově. Ve změnách už jim 5 svobod i 3 Rs vypadly a jsou v ní pouze jakási všeobecná konstatování a zdůraznění toho, že "veterinarians have an essential role in maintaining both the health and welfare of animals" ... tak bezva , dneska už si ani sama nemůžu zvířeti dát injekci, nebo ho otetovat ... co bude zítra?
Myšlenka pokusit se vytvořit deklaraci i pro zvířata není špatná a ráda bych ji podpořila, ale TOHLE tedy opravdu podporovat nebudu.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:05
- Nahlásit

Zet
bacha, jdou Ti oči nahoru!
Nicméně to vyjadřuje můj postoj k některým živočichům. Sice jsem to trochu zesatirizoval, ale je to tak. Nehodlám čekat na zázrak
Když ve volné přírodě staneš tváří v tvář například prasnici s malými, je taky možné, že zdrhne.....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:09
- Nahlásit

Zet
Jak Tě tak sleduji, tak ty n ty zázraky stále ještě čekáš, já už jsem fakt čekal zbytečně dlouho Nyní to myslím jak na živočicha tak na tu petici.....dyť je to normální postup...takhle s námi manipulují všichni....či se snaží....

znáš tento dokument?
"Loose.Change.2nd.Edition" (je to o 911 WTC pohled "z druhé strany")

Ada
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:13
- Nahlásit

Biluška
Proč se uši nekupírujou basetům a kokrům opravdu nevím.O tyto plemena se nezajímám.Ale každý veterinář co znám a není jich málo mi to potvrdili.Že u kupírovaných jedinců je menší pravděpodobnost vzniku zánětu protože uši větrají.No a zas taková blbost to není.Souhlasím snimi.A proč měla fenka NO neléčitelný zanět to nevím.Ale mohlo to mít více důvodů.Nejsem veterinář.A taky kupírování nebylo děláno ze zdravotních důvodu.Ale za učelem změny vzhledu u některých plemen.Možná taky proto se kokrům,jezevčíkům,basetům atd....uši nekupírovali.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání