| Autor |
Zpráva |
Ada
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:18
- Nahlásit
Biluška
A taky pokud vím, tak u některých plemen u nichž se uši nekupírujou, byla kupírace provedena právě vkůli častým zánětům.Znám přiklad jezevčíka.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:20
- Nahlásit
Zet
Myšlenka pokusit se vytvořit deklaraci i pro zvířata není špatná a ráda bych ji podpořila
No však,to je to co říkám.Podepíšu se klidně pod něco,co zvířatům zlepší podmínky,pokud to bude mít šanci na úspěch.Jelikož jsem z Prahy,kouknu na ten Staromák a ochotně a ráda podepíšu.Nebaví mě už furt dokola někomu vysvětlovat,že jsem podpisem myslela zrovna tohle.Stejně nepochopí,jelikož nechce.Nepochybně v tom hrají roli "osobní sympatie" ,někdo prostě svůj stín nepřekročí.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:22
- Nahlásit
Ada
k zánětu...noi ono to blbost sice není, ale myslím, že jde o nějakou globální statistiku, kolik zvířat na ty záněty opravdu trpí a kolik ne......a kolik se jich kupíruje jen z estetických důvodů apod.....to všechno je třeba rozlišovat...samozřejmě netvrdím, že ta legislativa je bez chyby , to rozhodně není a to, že si na tom ochránci jen příhřáli polívčičku je taky bez debat...ono takhle ten svět funguje...prostě zadarmo ani kuře nehrabe...jen pár vybočených dělá něco nezjištně....a ti jsou většinou za odměnu ze společnosti vyvrhnuti, neboť se nejsou schopni dostatečně adaptovat.....jj..
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:25
- Nahlásit
davidkova renata
.Nebaví mě už furt dokola někomu vysvětlovat,že jsem podpisem myslela zrovna tohle.
V tom případě je třeba se naučit vyjadřovat přesně. Člověk v pokročilém věku by to však již dokázat měl nebo by neměl chodit mezi jiné svéprávné občany.
Souhlas paní Davídková?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:27
- Nahlásit
Ada
Promiň, ale z tvého příspěvku jsem nějak nepochopila cos mi vlastně chtěla říct. Pochopitelně, že ucho, které větrá bude míň trpět na záněty. To je naprosto samozřejmé. Ale není důvod kvůli tomu kupírovat plošně celé plemeno,ne? Co si budeme nalhávat, dělá se to kvůli estetickému hledisku a ten zánět je jenom dobrá výmluva. Mimochodem, víš jak vysoké je procento žen, které trpí na gynekologické záněty ( znáš alespoň jednu jedinou, která ho za život neměla???),tak co kdybychom začali dělat ženskou obřízku? Třeba by to pak líp větralo......
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:28
- Nahlásit
Trotelchen
Souhlas!Honem jsem si neuvědomila,že někomu to holt trvá dýl,než něco pochopí.Budu s tím příště počítat!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:35
- Nahlásit
Biluška
Kupirovani puvodne vzniklo kuli zranitelnosti usniho boltce. Mam doma nekolik dobrmanu s usima jak dolu tak nahoru a pri obcasnych drobnych sarvatkach jsou vysici usi pomerne casto poraneny, kupirovany velmi vyjimecne.
Cely problem kuli kupirovani je podle mne jen zastupny problem dotazeny ad absurdum. Me osobne je jedno jestli mam zvire kupirovany nebo ne, ale to ze ze dvouma iportama (kterych se zakon drive netykal) nemuzu ani na pitomou zkousku uz mi jedno neni.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:38
- Nahlásit
davidkova renata
To jsem velice rád.
Ono totiž opravdu z výroku:
"Hlavně podepisujte"...
si málokdo odvodí, že ho vyzýváte k tomu, aby si prvni ověřil o co jde a nastudoval tpo a zbytečně se neukvapil.
K tomu, aby to člověk z Vašeho výroku:
"Hlavně podepisujte"...
odvodil, musí se jednat zřejmě o velmi prozřetelného jedince, nejspíš se schopností vidět a fotografovat AURU, což Vy jste, že ano?
Takže já osobně budu rád, když své prozřetelnosti budete ventilovat na svých oblíbených fórech u pánů Erbáka a Desenského, kde je dozajista více lidí s takto unikátním intelektem jako jste Vy.
Mé mozkové buňky totiž bohužel při setkání s takto nadprůměrným intelektem přestávají být schopny identifikovat, jestli se nacházím na doma, na Alfa centauri nebo třeba v dobytčáku.
No prostě jsem zcela vedle.
Jinak jen pro klid Vaši duše, dnes ráno jsem si přečetl článek o klimakteriu, takže žádný strach, plně Vám rozumím.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:39
- Nahlásit
Biluška
Že se kupíruje vkůli vzhledu o tom není pochyb.Stím v plné míře souhlasím.Jen tvrdím že když je ucho nahoru a větrá tak jsou záněty v menší míře.Než právě u těch bosetů,jezevčíků atd...Já mám fenuly odjakživa s ušima dolů.A ta mladší právě na záněty trpí poměrně dost.Možná že by jí kupírace pomohla.Ale to bych jí taky už ani neuchovnila.
Hlavně to ale zniklo tím,že tvrdím že se tim ochránci chtěli jen zviditelnit.Jsou určitě i ochránci profíci.Ale bohužel nějak se o nich moc neví.Kolik zvířat po světě trpí a oni se zabívají podle mně kolikrát zbytečnostma.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:43
- Nahlásit
Tchor
Kupirovani puvodne vzniklo kuli zranitelnosti usniho boltce. Mam doma nekolik dobrmanu s usima jak dolu tak nahoru a pri obcasnych drobnych sarvatkach jsou vysici usi pomerne casto poraneny, kupirovany velmi vyjimecne.
Ale moc se to neosvedcilo, kdyz koukneš dnes do profesionálního psího ringu, těch kupírovaných tam zas tak moc není.
Cely problem kuli kupirovani je podle mne jen zastupny problem dotazeny ad absurdum. Me osobne je jedno jestli mam zvire kupirovany nebo ne, ale to ze ze dvouma iportama (kterych se zakon drive netykal) nemuzu ani na pitomou zkousku uz mi jedno neni.
Ale ty tendence tady byly přece dlouho, nepřišlo to jako blesk z čistého nebe.
Ale ruku na srdce! Udělal proti tomu nkdo něco smysluplného? proti blbé legislativě? Nemyslím povídání na forech.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:45
- Nahlásit
Ada
právě že ti ochránci-profíci jsou zcela naprd....z většiny
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:47
- Nahlásit
Trotelchen
To je ale trapný pokus o to mít poslední slovo.
Jinak vás musím upozornit,že si budu ventilovat co chci a kde chci a vy s tím těžko něco naděláte,neb nemáte pražádné pravomoce.Což je zřejmě jádro pudla. Mějte se
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:07
- Nahlásit
chapu spravne, ze mam podepsat dokument, ktery teprve vznika? vsem 171 442 podepsanym preji do zivota mnoho stesti
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:09
- Nahlásit
Tchor
To věřím, stejný problém řeší i kámoška s kupírovaným pyrenejákem . Tohle moc nedomysleli.
Ada
Souhlasím s tím,že se tím ochránci chtěli zviditelnit a že by mohli dělat spoustu užitečnějších věcí. Na druhou stranu jsem proti kupírování a kdyby nedošlo k takovému razantnímu zákazu tak by se určitě kupírovalo dodnes. Ona pravda bude asi někde uprostřed. Jednoznačně je fakt, že by ochránci mohli začít dělat něco užitečnějšího než hlídat kdo kde kupíruje, nebo sepisovat nesmyslé zákony a petice. Ale asi je tohle baví víc.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:11
- Nahlásit
To věřím, stejný problém řeší i kámoška s kupírovaným pyrenejákem
Biluška
Pyreneják se kupíruje??? .Já myslela,že je to podobný jako čuvač...
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:22
- Nahlásit
Biluška
V čem Vám vadí kupírování?Jen mě to zajímá.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:26
- Nahlásit
davidkova renata
jj jen si ventulejte, jen je blbý, že to pak všude takhle páchne
btw jak jste si jistě povšimla, nepotřebuji pravomoce k tomu, abych mohl kdykoliv se mi zamane informovat nabubřelé doktůrky a infaltilní dámičky v přechodu o tom, že jsou tak tupí, jak jsou pozdravte všechny ze sekty
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:30
- Nahlásit
davidkova renata
Předpokládám, že je řeč o pyrenejském ovčákovi
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:33
- Nahlásit
StaHi
chapu spravne, ze mam podepsat dokument, ktery teprve vznika? vsem 171 442 podepsanym preji do zivota mnoho stesti
no víš, ono je to po takových uskupeních a sektách podepisované...typické ukázky takového davového kretenismu lze najít na příklad na forech pánů Desenského či Erbáka, pokud Tě tam tedy konkrétně pan Desenský vpustí....před vpuštěním je třeba projevit loajalitu a pokud by jsi chtěla za tzv "zavřené dveře", kde se probírají mystické a paranormální záležitosti...především pak zázraky způsobené nadpřirozenými schopnostmi tachyonizované energie a pana Desenského, musíš se snažit více, buď se osobně ukázat nebo aspoň pokecat po telefonu...no to víš utajení je utajení.
Pochop, že třeba když paní renáta Davídková umí vyfotit Auru, tak ti jen tak nepoví, jak to dělá, že?
Ale dávej bacha, pan desenský je velký šikula aumí (dle jeho vlastních slov) změnit psovi informace uložené do podvědomí v době inprintingu.
Myslím, že nebude trdvat dlouho a pan Desenský pouhým pohledem zajistí, aby se Tvůj pes začal chovat jako fena.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:35
- Nahlásit
Trotelchen
Jak Tě tak sleduji, tak ty n ty zázraky stále ještě čekáš, já už jsem fakt čekal zbytečně dlouho Nyní to myslím jak na živočicha tak na tu petici.....dyť je to normální postup...takhle s námi manipulují všichni....
Tomu se říká paranoia
znáš tento dokument?
"Loose.Change.2nd.Edition" (je to o 911 WTC pohled "z druhé strany")
Neznám, ale dík za upozornění. Zní to zajímavě, tak si ho stáhnu
právě že ti ochránci-profíci jsou zcela naprd....z většiny
Ten dovětek chválím
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:42
- Nahlásit
Zet
Tomu se říká paranoia
Proč myslíš? Tak snad nemůžeš brát to slůvko VŠICHNI doslova...je tam v určitém běžné používaném významu,...nadsazeném....
můžeš tedy jinak vysvětlit? )
Neznám, ale dík za upozornění. Zní to zajímavě, tak si ho stáhnu
pak napiš dojem, který to na Tebe učinilo, třeba zde, na cz-pes, tolerují se zde i dosti nepsí témata ...by mne to zajímalo
Ten dovětek chválím
njn já zapoímínám, že se zde musí vše napsat zcela přesně....páč někteří jsou dosti chytlaví
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:44
- Nahlásit
Zet
snad jo,je to takový velký bílý chlupatý tele,větší než čuvač?Myslím,že to bylo v Bella s Sebastián nebo jak se ten seriál kdysi jmenoval.Jestli to není ono,tak mě oprav.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:58
- Nahlásit
Trotelchen
Proč myslíš? Tak snad nemůžeš brát to slůvko VŠICHNI doslova...je tam v určitém běžné používaném významu,...nadsazeném....
O to slůvko opravdu nejde. Ale, když už je o tom řeč, tak pokud napíšeš VŠICHNI, tak to samozřejmě budu číst jako všichni. Nemůžu vědět, že tím myslíš něco jiného ;)
můžeš tedy jinak vysvětlit?
Co ti mám vysvětlit?
Paranoia - psychická porucha vyznačující se bludy vztahovačnosti, podezíravosti nebo žárlivosti při plném zachování intelektu.
Ale já si z tebe především dělala legraci, o čemž svědčil onen běžně používaný smajlík za mým konstatováním ... víš ;) Ale, když ty jsi takový chytlavý ...
pak napiš dojem, který to na Tebe učinilo
Pokud to na mě nějaký dojem učiní, pak napíšu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:01
- Nahlásit
Ada
V čem Vám vadí kupírování?Jen mě to zajímá
Mně osobně třeba proto, že se tak dělo z převážné většiny z estetických důvodů. A to jak uši, tak ocasy.
Výsledek vidím v tom, jak někdo za sebou trousí poznámky typu hm "dobrman, knírač, boxer, doga.. s ušima a ocasama, to je hrůza, to už není co bývalo, to už není to pravé ořechové"...
Dost ubohé.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:03
- Nahlásit
davidkova renata
Ne ne, Sebastinán je pyrenejský horský pes.
Pyrenejský ovčák je toto:
kupírovaný (upozorňuji, že tento obrázek je pouze ilustrační a nikterak jím nechci propagovat týrání zvířat ... aby bylo právu učiněno zadost )
nekupírovaný
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:04
- Nahlásit
davidkova renata
myslím pyrenejského ovčáka. Paradox je, že ho dovezla asi rok před tím zákazem z Francie. Tam se běžně kupírovat může a v té době neplatil ani žádný zákaz importování kupírovaných jedinců k nám. Takže žádný zákaz neporušila a přesto je za to u nás dnes sankcionována
Ada
V tom, že je to naprosto zbytečný zásah čistě jen z estetického hlediska. Pokud by to mělo sebemenší praktické využití tak to snad pochopím, ale nemá. Ty kecy o zánětech jsou opravdu jen kecy v kleci. Ty by sis nechala uříznout ucho protože bys pak třeba byla krásnější? Asi ne, viď? Ale s klidem ho necháš uříznout psovi, protože on to přece bobánek malinký v narkoze necítí. No nic, nebudu o tom diskutovat, je to zbytečné a jenom to jitří vášně. Souhlasím s tebou v tom, že by ochránci mohli dělat něco užitečnějšího, ale jsem ráda, že zakázali kupírování.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:06
- Nahlásit
Zet
Jo tak to jo,dík za info,já myslela toho druhýho.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:25
- Nahlásit
Terri
Taky nechápu že někdo zavrhne psa protože není kupírovany.Ale když vidím jak tí psi mají např.boxíci ocasy domlácené až tak že na koncích mají boule a mají to věčně zahnisané tak jim ten ocas raděj nechám uříznout.A nejsou to ojedinělé případy.Já mám pejsany s kupírovanejma ocasama.Štěnatkům je už nechám dloůhé.Ale taky si budu pořizovat s dlouhým ocasem.Ono se mi to líbí.A rozhodně nezavrhuju nějaké plemeno vkůli uším nebo ocasu.Já mám psi vkůli své povaze.Né vkůli vzhledu.Jen mě zajímal Váš názor.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:29
- Nahlásit
Ale já si z tebe především dělala legraci, o čemž svědčil onen běžně používaný smajlík za mým konstatováním ... víš ;) Ale, když ty jsi takový chytlavý ...
Zet
se stydím, páč se přiznám, že jsem to nezaregistroval...doufám, že je to náhoda, nebo´t jinak to sedí a to je špatné...hmhmhm
dojem to udělá....spíš mi jde o to jaký bude potom Tvůj názor na 911 WTC já to zatím ponechám nocomment i když asi i na tomto serveru by se můj názor k oněm událostem našel
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:29
- Nahlásit
Ada
Jen mě zajímal Váš názor.
však jo
např.boxíci ocasy domlácené
jenže zavést na to "opatření", že se to šmikne všem...
V závěru stejně u většiny prostě převládá estetická složka, těch zdravotních (záněty, omlácené ocasy, pokousané nebo rozedrané uši..) je na celkový počet psů minimálně
|