Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Maďarský ohař - Vizsla
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 15 Dub 2005 13:15
- Nahlásit

Co se týče literatury - já od mala připravuji psy pro práci v myslivosti, takže moje tipy na literaturu by byly asi na nic. Ale základy jsou všeobecně stejné, spíše bych doporučovala sem tam zajít na cvičák. Kamarádka se svou fenkou MOK úspěšně složila ZOP a nějakou další zkoušku - já tomu říkám zkoušky pro praktický život rodinného přítele.

Od koho máš zamluvené štěndo ?

Anonymní
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:09
- Nahlásit

Taky jsem začínala od nuly. pomohla mi "Poznej a vychovej svého psa" od p. Nohelové. "Pes od A do Z" apod. Všude je spousta knížek. Jinak www.komarihurka.unas.cz tam je kniha návštěv a spousta holek co denně řeší své MOK. Samozřejmě Ti jsou ochotny poradit.Spousta zajímavých dotazů je na www.ifauna.cz v diskuzi. No a později nějaký ten cvičák. Ptej se pejskařů okolo, kde je dobrý, kde dělají hodně plemen. Ale na to je času dost. Pokud začneš už teď, myslím že se na něj skvěle připravíte. Přeju hodně štěstí.

dejavu
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2005 19:08
- Nahlásit

kniha Maďarský ohař od manželů Škrdlíkových vyšla kolem r. 2000
asi ji nesezenes, ale zeptej se primo pana Milose Skrdlika
Miloš Škrdlík, Chlupova 3, 602 00 Brno +420 602 795 160
nebo si dej inzerat na koupi na stranky http://www.ohar.cz/ do inzerce.
zkuste si zadat poptavku do internetoveho bazaru knih, kdyz se tam ta kniha objevi, dostanete na mail zpravu
http://bazar.jcsoft.cz/

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2005 11:20
- Nahlásit

Lumík
Existuje dobrá knížka Jan Báča: Výcvik loveckých psů pro praxi, ale vyšlo to snad před 30 lety (já to vyškemrala od souseda). Nevím, jestli pak někdy vyšla znova. Je to sice popis výcviku pro myslivost, ale je tam i výchova od úplně malého štěňátka, a co je důležité, žádný parforsní dril, ale po dobrém a citlivě. Já mám taky lovecké plemeno (LR) a dělám lovecký výcvik, i když praktické uplatnění pro ně nemám, jen chodíme na zkoušky, a z této knížky jsem se hodně naučila a dověděla.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2013 22:02
- Nahlásit

Prosím všechny o pomoc. Sháníme akutně domov pro 5 letého maď. ohaře Adama, viz. facebook:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=50684459271 3431&set=a.127083987356162.22798.100001636851283&t ype=3&theater

TEXT:
Akutně hledám vhodného pána pro 5ti letého maďarského ohaře. Je nedůvěřivý k lidem. Má základní poslušnost - sedni, lehni, zůstaň, pusť, přivolání super, chůze na vodítku, chůze u nohy. Není vhodný do rodiny, potřebuje mít jen jednoho pána, který se mu bude 100% věnovat. Žárlí na nově příchozího člena do rodiny. Bohužel na něj zaútočil a hrozí mu utracení. Nechat si jej nemohu. Kdyby byl ochotný si jej někdo vzít do doby, než se najde vhodný pán, budu vděčná. Velice to spěchá. Je to skvělý pes, prosím pomozte. Info do zpráv.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 11:25
- Nahlásit

Kalliope

je s PP? Pokud ano, mohl by se hodit inzerát na ohaří klub.

tohle je děs, co někdo dokáže vytvořit ze psa s povahou, jakou má vižla

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 11:58
- Nahlásit

PetraK
je s PP?
to tam nepadlo..ale prý ho inzeruje už půl roku všude možně
tohle je děs, co někdo dokáže vytvořit ze psa s povahou, jakou má vižla
no podle toho co tam popisuje je to asi stejné jako případ toho holandana

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2013 21:41
- Nahlásit

PetraK

ne je bez PP,a majitelky se trošku musím zastat, pejsek byl už od štěňátka velmi nedůvěřivý, a pak - asi vlivem jednodenního hlídání u známé, se problém prohloubil. Nechci to tady moc rozebírat, ale tenhle fakt spěchá, tak jsem to zkusila i přes cz-psa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:09
- Nahlásit

Kalliope

Nechci to tady moc rozebírat,

jasně, víš, to byl jen takovej povzdech.
ne je bez PP,

hm, tak to ho tam nedaj .
Snad se někdo najde, já to bohužel jinam dát nemám kam,, ty ohařský stránky (neklubový), kam jsem chodila, už nefachají, tak to bohužel nemám kam rozstřelit.

davidkova renata

je to asi stejné jako případ toho holandana
těžko říct, těžko. Vím třeba že hodně lidí lidí si špatně vyloží zmínku o citlivé povaze a pak se pes rozcapí a neznaje hranici a důslednost, dělá potíže, ale píše Kalliope to s tou povahou, tak to možná špatně odhadli? těžko říct.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:17
- Nahlásit

PetraK
další odkaz zde
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/22732796/Daruji-Ma darskeho-ohare-SPECHA.php

v podstatě pes byl velmi nedůvěřivý odmala, pak majitelka potřebovala pracovně odjet na jeden den, tak ho nechala hlídat dobré známé. Bohužel ta psa vzala na nějakou skupinovou párty (takže vochmelkové, hudba, hlasitý smích apod.), o čemž majitelka neměla ani tucha... v té době se tam asi něco stalo, protože to chování se podstatně zhoršilo. Majitelka sice řádila jak černá ruka a od té doby psa nikomu nesvěřila, nicméně to už ylo pozdě. Ten problém se neustále prohluboval, čím víc se to snažila řešit, tím horší to bylo. Bůhví co se tenkrát na tom hlídání stalo, jako těžko soudit teď. Pes žárlil vždycky na nově příchozího člena rodiny, ale v případě dosplěých sob, se to prostě časem vždycky nějak výchovou upravilo a zmírnilo, nicméně v případě malého drobka, který je od psa pokousaný na hlavě a má pokaždé hysterický závhvat když psa vidí, je to přeci o něco těžší, navíc byt je velikostně asi tak větší 1+1, takže ta situace je opravdu akutní. Majitelka je z toho rozložená, pes taky, protože tu atmoféru musí cítit, prcek má hysterické záchvaty ze psa a takhle si tam žijí ... Proto ta prosba o sdílení, popř., rozhození sítí, tohle není sranda - nikdy jsem nemyslela, že to budu takhle osobně řešit, ale chci jim pomoct, protože majitelka neni nějaká koza co si psa pořídila jako předložku před gauč.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 09:25
- Nahlásit

Kalliope

Majitelka je z toho rozložená, pes taky, protože tu atmoféru musí cítit, prcek má hysterické záchvaty ze psa a takhle si tam žijí

to musí být hrozný!! pro všechny. Chápu. Když já bohužel nemám kam jak to rozhodit - jak jsem psala. Na FB nejsem.

Hele - napadá mě- nechce zkusit kontaktovat Ščučku? Vím o lidech s berňákem dospělým z útulku vzatým, který měl povahu, že břitva je proti němu tupá. Psi, lidi i vlastní- bral to šmahem. Podařilo se vyřešit, nechce ho aspoň zkusit kontaktovat???

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 10:41
- Nahlásit

PetraK
kdyžtak to s ní proberu, ale myslím, že pes bude muset tak či tak z domu. V tomhle je opravdu odjakživa nevyzpitatelný a evidentní je, že i když je hlídala tak neuhlídala. Stalo se to před jejíma očima, pes koukal do zdi, ležel, malej asi 3 metry od něj seděl na podlaze (ani nedělal hluk) a najednou pes vyskočil a vzal ho za hlavu. Takže to byl takovej fofr, že ani hlídání nepomohlo... Nehledě na to, že manžl k němu asi nemá takový vztah jako majitelka a jeho postoj je celkem jasný a neoblomný (což zase na jednu stranu chápu, jde o jeho vlastní dítě). Tak uvidíme, snad bude mít Adam štěstí a najde nového pána.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 10:48
- Nahlásit

Kalliope

Takže to byl takovej fofr, že ani hlídání nepomohlo... Nehledě na to, že manžl k němu asi nemá takový vztah jako majitelka a jeho postoj je celkem jasný a neoblomný (což zase na jednu stranu chápu, jde o jeho vlastní dítě).

hm, chápu, no, je to jasný. Ono mu i tam není psychicky dobře tomu psovi, je tam pochopitelně napětí, pes cítí neustálý dozor, tlak, nedůvěru, což to celé zhoršuje .

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:41
- Nahlásit

PetraK
tak tak...on byl z mimča nervozní, tak jsem jí řekla ať se i ona zklidní, pes ať má místo kde si v klidu oddechne ať apriory nenutí do kontaktu, když nechce a když už to vypadalo, že v pohodě, tak se stalo tohle. Díky bohu, že to nebylo celé rasantnější, tak by to neskončilo jen dírkami v hlavě Je to smutné, doufám, že se nový páník najde ....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2013 22:02
- Nahlásit

Tak po neskutečných peripetiích má Adam nové páníky, kdo má fcb, tak zde:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=45343312806 9353&set=a.153840978028571.40523.109085205837482&t ype=1&theater

Doufám, že se mu tam bude dařit a bude spokojený.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2013 21:26
- Nahlásit

Tak nová majitelka byla chytrá a hýřila sebevědomím, nenechala si poradit a dneska volala, aby Adam vrátila, takže aktuální situace je taková, že Adam stále hledá nového páníka. Už jsme z toho všichni na švestku, Adamovi tenhle přesun moc nepomohl, jen doufáme, že to už tak vyhrocenou situaci ještě nezhorší.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2013 10:11
- Nahlásit

Kalliope

chudák malej. Když takovýhle situace nejsou úplně jednoduchý, člověk by si to neměl představovat jak Hurvínek válku. Navíc vižla je plašan. Snad se zadaří.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2013 10:47
- Nahlásit

Kalliope
Tak nová majitelka byla chytrá a hýřila sebevědomím, nenechala si poradit a dneska volala, aby Adam vrátila, takže aktuální situace je taková, že Adam stále hledá nového páníka. Už jsme z toho všichni na švestku, Adamovi tenhle přesun moc nepomohl, jen doufáme, že to už tak vyhrocenou situaci ještě nezhorší.
do prdele

Kalliope
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2013 16:22 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

PetraK
chudák malej. Když takovýhle situace nejsou úplně jednoduchý, člověk by si to neměl představovat jak Hurvínek válku. Navíc vižla je plašan. Snad se zadaří.
no já doufám, majitelka se to snažila opravdu intezivně řešit, skutečně to není ten případ, co si pořídí psa, pak se jí znelíbí a tak dá psa pryč "z baráku s lehkým srdcem.

V podstatě by byla i ochotná si ho nechat a nějak se ještě pokusit s ním pracovat, průšvih je v tom, že malý, kdykoli psa vidí dostává takové hysterické záchvaty, že to prostě nejde. Navíc v tom pidi bytě je to prostě o průser. Nové majitelce zaplatila i konzultaci u M. Beneše, vysvětlila vše co a jak, několikrát se jí ptala, jestli si je jistá, že to zvládne, že Adam je takovej a makovej, ať radši rovnou řekne ne, aby se pes zbytečně nepřesouval z místa na místo, ať si to pořádně rozmyslí, paní se málem urazila, že to zvládne, konzultaci s odborníkem vůbec neocenila, neposlouchala, nezajímalo jí to.

Už když majitelka viděla, že vlastní fenu MOK nemá moc vychovanou, tak se jí to začalo nelíbit, pro jistotu se ještě několikrát ptala, jestli si to fakt rozmysleli, že Adam to na ně zkusí. Dostali jasné instrukce jak se z počátku ke psovi chovat (čili nevnucovat se mu, počkat až se sám rozkouká a přijde, nedělat nátlaky), no a první co udělali bylo, že šyšli myšli a strčili k němu hlavu jako že se budeme mazlinkovat (no a bylo to).

Takže následoval telefonát, že ne, ať si pro něj dneska přijede. Je mi to líto, Adam je vychovaný pes, jen má tenhle problém pramenící z nejistoty. Majitelka je finančně a psychicky na dně, já doufám, že se snad ještě někdo rozumný objeví. Tohle jsem ještě nezažila, posledních 14 dní dennodenně nedělá nic jiného, než řeší tuhle situaci a dál už prostě nemůže. Adama nikdo nechce, vždycky se někdo ozval, majitelka začala psovi balit, řádně to všechno ořvala a na půli cesty jí zavolají, že nic, že si to rozmysleli, pak volá druhý zájemce, že do toho půjde, že to dá a za dva dny volá, že teda radši ne a takhle stále dokola. Až se namanula tato paní, tak jsem byla šťastná, že to vypadá, že našel Adam tu správnou partu a ono zase houno a navíc teď bude ještě víc vydeptanej z toho cestování...

Majitelka říkala, že útulek absolutně nepadá v úvahu, Adam by tam strachy zešílel a ona by to prostě psychicky nedala, takže se stále shání nový domov pro Adama, já doufám, že bude mít štěstí ...

URL

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2013 20:08
- Nahlásit

tohle je blbý, moc blbý, ten pes fakt nesmí jít jen tak k někomu, musel by to být někdo kdo má opravdu zkušenosti a ne jednoho bezproblémovýho pejska . Musí to být člověk který je ale i vnímavý k psí duši a problémům. Otázka je, kde takovýho člověka najít. Ještě mě napadá, poprosit i nejbližší útulek o to, zda by mohli pesana jako externího inzerovat na svých stránkách -vč. poznámky, že jen a jen do zkušených rukou. někdy to útulky dělají.
kruci, je mi ho líto.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 10:01
- Nahlásit

PetraK
právě, že útulek nepomohl s tím, že jde o neudatelného psa. Takže sháníme soukromě, snad se zadaří. Adam není nějaká krvelačná bestie, jen potřebuje sebejistý a klidný přístup. Ne se hnedka na něj vrhnout. Potřebuje zpočátku trochu klidu a určitý stereotyp, aby se dal pomalu zase do kupy a dalo se nějak navázat. Chce to prostě hodně pomalu a bude to super psí kámoš, navíc vychovanej a odvolatelnej pomalu od čehokoli. Snad budou mít majitelka a Adam štěstí

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 10:09
- Nahlásit

Kalliope

tak to je škoda

Adam není nějaká krvelačná bestie, jen potřebuje sebejistý a klidný přístup. Ne se hnedka na něj vrhnout.

já vím co myslíš no. Musí chtít ten pes sám, musí se mu dostat pocitu klidu a zázemí a přesně-toho stereotypu, že všechno má svůj řád, vyběhaný koleje. Já bohužel nevypomůžu, s Ešátorem a v bytě.Můžu se zkusit zeptat dneska Evy, od které mám Ešátora, jestli o někom třebas náhodou neví. Snad se časem zadaří.

Hele - o tom cvičiteli, kterýho zmiňuješ - jsem ze dvou stran četla ne úplně dobrý reference. Není to tedy moje zkušenost, ani zkušenost někoho blízkýho, známýho, ale i tak mi to v hlavě utkvělo. Jedno z toho bylo v PPČ teď tuším??? Já jen, aby on a jeho přístup celý problém ještě nezhoršoval. Ale to mě jen tak napadlo. Už jsem to chtěla napsat dřív,furt jsem s tím váhala.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 10:13
- Nahlásit

PetraK
o tom cvičiteli, kterýho zmiňuješ - jsem ze dvou stran četla ne úplně dobrý reference. Není to tedy moje zkušenost, ani zkušenost někoho blízkýho, známýho, ale i tak mi to v hlavě utkvělo
ehm..mě stačí ho sledovat na FB..nemyslim,že bych se na něj s čimkoli obrátila,to jako fakt ne!
odkud je ta dívčina?Můžem zkusit dle lokality sehnat někoha na FB kdo tomu fakt rozumí a poradil by,ale nemyslim si,že si psa nechá,to je dle mne vyloučený

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 10:16
- Nahlásit

davidkova renata

já na FB nejsem. jen jsem fakt jen tak zaslechla a to co jsem četla teď to už mi přišlo celý takový podivuhodný, ale tak jsem i váhala, jestli to zmínit nebo ne.
nemyslim si,že si psa nechá,to je dle mne vyloučený

ono by to asi ani nebylo nejlepší řešení, už jsou ve stresu úplně všichni a je to kontraproduktivní, ale kde někoho kurnik najít.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 10:19
- Nahlásit

PetraK
ale tak jsem i váhala, jestli to zmínit nebo ne.
hele a proč ne? to je každýho věc,sou lidi co maj i RD za boha a navopak..prostě tim člověkem bych s e vůbec nezabejvala,poslední dobou je "vodborníků" na psy jako sra*ek
počkáme na info okdud je esi dorazí kaliope..

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 10:35
- Nahlásit

davidkova renata

hele a proč ne?
no páč to může bejt jen subjektivní pocit, nemůžu soudit, když jsem neměla možnost osobně. ale pak jsem si říkala, že asi líp to zmínit, páč pes už je takhle v potíži a pokud by to ještě zhoršovaly návštěvy u někoho, kdo to zpachtí ještě víc, tak....

"vodborníků" na psy jako sra*ek

to je pravda, bohužel.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 12:50
- Nahlásit

PetraK
Hele - o tom cvičiteli, kterýho zmiňuješ - jsem ze dvou stran četla ne úplně dobrý reference. Není to tedy moje zkušenost, ani zkušenost někoho blízkýho, známýho, ale i tak mi to v hlavě utkvělo. Jedno z toho bylo v PPČ teď tuším??? Já jen, aby on a jeho přístup celý problém ještě nezhoršoval. Ale to mě jen tak napadlo. Už jsem to chtěla napsat dřív,furt jsem s tím váhala.

já o tom už taky něco teďka četla, ale tak když už tam byla, nevrtala jsem do toho. Řekla, že pár věcí z toho přínosných bylo, do praxe se stejně nijak nepouštěli, "novou" majitelku to moc nezajímalo. Ale aspoň ze strany dosavadní majitelky je tu maximální úsilí, aby se dostal Adam do rukou někomu, kdo to s ním bude umět a necouvne hned jak to Adam vyzkouší.

V podstatě když tak o tom přemýšlím, já osobně bych si s tím nevěděla rady, ano když je pes rozcapenej a předvádí agresi jen z nevychovanosti nebo podobného důvodu, pak u mě by to mělo rychlé řešení, ale projevuje-li pes toto chování, které pramení opravdu z nejistoty...to fakt nevim co bych s tim dělala. Tam pak agrese vyvolává agresi a chování se ještě zhoršuje, nejistota prohlubuje, ale když by zase člověk nijak nereagoval, aby si ten pes nemyslel, že když není žádná reakce, tak je toto chování v podstatě O.K., jak brigadýr na něj člověk taky nemůže vyběhnout, taková nějaká symbolická ťafka - no to by asi taky nešlo, fakt bych nevěděla co s tím.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 12:53 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

davidkova renata
ale nemyslim si,že si psa nechá,to je dle mne vyloučený

Ona by si nepřála nic jiného, ale kvůli malému špuntovi to nejde...ten v blízkosti psa nemůže vůbec být, ihned spustí a všichni jsou z toho na nervy. Malej, manžel, majitelka je nervozní, neustále sedí na netu, telefonuje, vyběhává, do toho chodí na půl úvazku do práce, do toho domácnost, malej a Adam. Tady je prostě průšvih ten, že jestli někoho nenajdeme, nevím co se bude dít dál . Doufejme, že se zadaří.

Jo jinak jsme z Chebu, KV kraj. Chtěli jsme poprosit M. Lokingovou z útulku, ale ta má svých starostí dost, nemá na tohle čas.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 13:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Kalliope
já osobně bych si s tím nevěděla rady

no to já sem taky tady chytrá jak rádio . Nevím, přistupovala bych k němu zpočátku asi jakoby chladně, on by byl tenk, kdo by se musel chcít dožadovat mojí pozornosti, v podstatě by tam žáden pes nebyl. nic moc bych po něm nechtěla /předpokládám, že u něj není problém s tím, že nandáme obojek, vodítko, koš, má zůstat na místě.../takže by prostě nějakou dobu jel jen v základní poslušnosti s mou minimální pozorností, ale byly by tam takový ty nenápadný prvky toho, že určitý pravidla určuju já - moje oblíbené žrádlo po sednutí a podívání se na mě, vypuštění vodítka či ze dveří to stejný, až se na mě hošku podíváš a já si klidně dost dlouho počkám s tím, že ode mne impulz nevyjde - tak pak tě pustím. Moje manipulace s ním by se omezila na minimum. Udělali bychom si spolu velkej vejlet do úplnýho neznáma, aby se musel spoléhat jen na mě, ale abych po něm nic moc nemusela chtít. A až by se z toho všeho čím prošel vydýchal, což může trvat dlouho, tak pak bychom se do něčeho pustili. S klikrem a polehoučku, aby si vybudoval svoje sebevědomí. Idylický obrázek, že? a praxe by mě třeba probrala

, jak brigadýr na něj člověk taky nemůže vyběhnout, taková nějaká symbolická ťafka -

však mu taky člověk může "jen" odepřít svou pozornost. Ono jde opravdu o to v jakých situacích a jak pes reaguje, takže některým věcem se dá i předejít - obejít je.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 13:49
- Nahlásit

PetraK
Ono jde opravdu o to v jakých situacích a jak pes reaguje, takže některým věcem se dá i předejít - obejít je.

Jo, to v podstatě chápu, budovat vztah, tu důvěru a problemtickým situacím se vyhýbat, dokavad ten vztah nebude mít nějaký základ. Ale co když už k tésituaci dojde, že pes vyjede (a myslím tím hrubě, ne nějaké vr, vr a jdu pryč)... nechat to být, potrestat ? Nejistého psa ? No to asi ne... s tímhle bych si nevěděla rady, co v této situaci udělat, mám děsný mezery - tím, že jsem se s tím osobně nesetkala, tak fakt nevím ....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání