| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:02
- Nahlásit
wami
Jj, přesně tak, hlavně, že se shodneme ... Tu encyklopedii asi nezmám ...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:10 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
rendik
Tu encyklopedii asi nezmám
ne? Tak to jsi o hodne prisla...
I kdyz - novofundlandak to jeste vyhral...
Ale jukni na takovy cevecko, z toho mi vstavaj valsy hruzou na hlave...
Poslušnost je základní rys jeho charakteru. UUUAAAAAA!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:18
- Nahlásit
b]wami[/b]
Bože to psal kdo?! Máš, pravdu, fundláci jsou na tomještě dobře, i když pár věcí bych tam taky našla (a to nejsem odborník ), ale to čévéčko! Kristepane, univerzální pes, všestraně upotřebitelný, učenlivý, rychle reagující,... je fakt, že čévéčko znám jen jedno (a to ještě bezpapíráka, který do 7 měsíců nepoznal nic než kotec), ale fakt na něj nesdí nic z toho co tam píšou [
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:23 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
rendik
no, to netusim, kdo to psal, stahnout to nechteji, ale vyhledej si jakykoliv plemeno a trefi te slak...
Joo, ale opet jsem se poucila, na rozdil od FCI znaji celkem 4 "vlcaky", mimo CsV a Saarloose jeste Atlasskeho vlcaka a egyptskeho vlcaka
No to teda cumim...
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:26
- Nahlásit
WAMI: no tech perel tam je vic.
TO ALL:jestly ty stranky delalo decko tak je fakt ze se hodne snazilo.A ten zaklad je vzne spravne.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:31
- Nahlásit
BinLadin
no tech perel tam je vic
myslis ten "cely svet"?
tak ty stranky jsou "superlativni" - co plemeno, to perla...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:43 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Dalsi perla, ted jsem se ale malem pocurala smichy...
malinak:
Velice úspěšný je na farmách se skotem, kde ovce hlídá a zahání.
Malinois je klidný, vytrvalý pes s vyrovnaným charakterem
tervueren:
Psi musí mít srst delší než feny.
Australský honácký pes je všestranně talentovaný pes, který může pronásledovat jak dobytek, tak i koně, kozy nebo domácí drůbež. Pokouše neposlušná zvířata do nohy, ale neublíží jim, pouze je donutí k poslušnosti.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:55 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Tak, jeste posledni a uz koncim, se tim hrabu stejne sama...
Ale reknete mi, stranky decka tu zdrbem a odsoudime, ono je stahne, fajn. Ale krucis kdo stahne celou encyklopedii "cely svet"?
Ja se sice bavim,ale jestli to nekdo vezme vazne...
No, a na zaver - mala citace z hesla "pes domaci"...
Chov psů
Každé plemeno psů má svoji psychickou charakteristiku, kteoru by měl chovatel znát. Musí se stanovit pravidla soužití člověka a jiných zvířat.
Podle temperamentu rozlišujeme psy:
1.) klidné: - vyrovnaný a klidný typ psa, jeho relace je vždy adekvátní dané situaci, při napadení ustoupí, na útočníka se však nevrhne, pokud nedostane příkaz od pána, a pokud se situace stane očividnou.
2.) flegmatické: - reagují na útok stejně jako klidní, míra útoky by však musela být výraznější.
3.) dobrosrdečné: - tito psi se neprojevují agresivně ani v případě, že hrozí útok, raději se stáhnou.
4.) vzteklé: - na útok mají nepředvídatelné reakce, obzvláště, když se útok opakuje.
5.) agresivní: - tito psi napadají i bez zjevných příčin.
6.) bázlivé: - na útok reagují útěkem, schováním se, pejsek stáhne ocas a utíká od pána.
7.) nervózní.
Bernardýn je známý svojí dobrosrdečností, přesto však může v určitých momentech projevit zlobu. Němečtí ovčáci jsou celkem klidní psi, mohou se však stát zlými, vzteklými až agresivními. Při ocenění charakteru psa, hraje roli i štěkot. Vyjadřuje reakci psa na danou situaci. Velcí psi štěkají neochotně, malí psi však štěkají i na sebemenší podnět. Velcí psi štěkají na obranu pána, varují před nebezpečím. Malí psi vyjadřují štěkáním své emoce, ne tak často upozorňují svého pána na nebezpečí. Jedním ze způsobů zjištění typu psa je výstřel ze standartní pistole nebo lovecké pušky. Tak se zjišťuje reakce psa na zvuk. Někteří psi se při hlučných zvucích třesou, bojí se. Pes je od přírody bázlivý a opatrný. U psychicky zdravého psa se však projev paniky neobjeví.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 23:04
- Nahlásit
wami
Mně už snad nic nepřekvapí. Vytiskla jsem si z Celého světa charakteristiku ACD a doma se tím bavíme ve chvíli, kdy Brut něco provede.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 07:04
- Nahlásit
Základní rozdíl mezi těmito plemeny jsou ve výšce, váze a v zabarvení.
Například Americký stafordšírský teriér má výšku 43 až 48 cm, Americký pitbul má výšku 46 až 56 cm. Americký stafordšírský teriér váží asi 18 až 23 kg, Americký pitbul váží 23 až 26 cm.
Zabarvení Amerického stafordšírského teriéra je přesně omezené standardem. Americký pitbul může zabarvení různé.
Srst je krátká, hustá a lesklá. Barva se připouští jakákoliv – jednobarevná i se skvrnami.
Týpos si plete pojmy a dojmy a do proporcí zamíchal staford bulteriéra s americkým stafordem. A ty barvy, rozpory v jednom článku...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 07:05
- Nahlásit
německý ovčák
Feny váží 22 až 30 kg.
A co ideální váha feny 32 kg?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 07:09
- Nahlásit
Předpokládané zbarvení je jasné: pásově šedý, pásově rezavý, černé s pálením, vlčí-šedá, celo-černá s nádechem, černé.
Předpokládám že můj ovčák je pásově rezavý.
Pro německé ovčáky je charakteristické onemocnění zvané jako „Skrytá dysplázie kyčelního kloubu“
Amstaf
Potřebuje také vcelku značné množství tělesné zátěže, které však musí absolvovat na obojku.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 10:10
- Nahlásit
wami
Tak jsem se mrkla na velššpringra a málem jsem se tu počůrala smíchy. Nejvíc mě pobavila váha psa 16 - 20 kg. Aris má 23 kg a je vyhublej. Dál mě pobavily uši hruškovitého tvaru. No a ty fotky k plemeni jsou fakt děsný. A že je pes určen pro vytrvalý běh mě pobavilo asi nejvíc.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:12
- Nahlásit
wami
Tak jsem si konečně našla čas si tu chytrou encyklopedii pročíst . Fakt docela vtipný počteníčko, ovšem pokud se tím řídí někdo, kdo si vybírá psa, pak začínám chápat proč jsou útulky plné čistokrevných psů (leckdy i s PP) !
věděli jste, že bearded kolie se česky jmenuje bradatá kolie? Já žila tolik let v domění, že je to vousatá kolie...Jojo, člověk se pořád učí.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:29
- Nahlásit
To já se zase u svého psa poučila, že se neříká podsada, ale podsrstí a nemám moc česat, jinak by se podsrstí podkasalo.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:48
- Nahlásit
Ja si zas u ERDELA precetl ze jeto puvodne sluzebni pes a nepotrebuje moc upravovat.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:49
- Nahlásit
Lidi, sledujte - border kolie: Border kolie je živý, velmi pozorný, rychlý, vytrvalý, chytrý, věrný a obratný pes. Mírný a přátelský je k lidem i ke zvířatům. Svému pánovi je mimořádně oddán, takřka neustále ho fixuje pohledem a reaguje na sebemenší podnět z jeho strany. Patří k nejinteligentnějším psům vůbec, učí se s velkou chutí a prací je doslova posedlý. .... Border kolie je pes s vysokou úrovní intelektu. Musel často dávat rozutíkané stádo dohromady, spoléhal se pouze na vlastní schopnosti a bystře přijímal náhlá řešení podle momentální situace, což z něho postupem času udělalo bystrého a nezávislého psa. Nepotřebuje již vůbec pomoc pastýře – člověka. Vrozený instinkt k pastvě je nezničitelný. a nakonec píšou: Nyní po uplynutí mnoha let má plemeno již předurčený genotip, ale jeho pastýřské schopnosti jsou před vymizením.
Standard plemene byl přijat anglickým cannal clubem v roce 1976.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:12
- Nahlásit
No, tak uz chapete, ze to je fakt na trefeni slaku...
Co je proti tomu vicvik pres ynterfernet?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:15
- Nahlásit
wami
Co je proti tomu vicvik pres ynterfernet? - slabý kafíčko, tohle je fakt hrůůůza!!!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:26
- Nahlásit
německý boxer!
... čelo vypouklé... Tělo široké, dlouhé... to právě nee, má být kvadratické krátké, asi se tam přimíchal jezevčík...
Charakteristické rysy boxera jsou: vrozený předkus - znak psů sledujících v trávě stopu býka.
CHARAKTER:
Do současné doby přetrvává bojový charakter předků...
...Jediným nedostatkem je, že u tohoto psa dosud přetrvávají vrozené divoké pudy...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:31
- Nahlásit
Lidi asi vás trochu překvapím,ale vůbec to nemuselo psát děcko.Mám v práci kolegu,o kterém můžu říct,že by to takhle klidně napsal.A je to dospělej člověk.Nemá vůbec žádný zádný základy pravopisu a slohu.Ptá se mě na každou blbost a všechno po něm musím kontrolovat.Nejenom,že neumí pravopis,ale píše,jak mluví.Tzn. nespisovně a hovorově.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
|
Nomex
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 05:30
- Nahlásit
Vážená redakce CELÝ SVĚT,
Při hledání podrobnějších informaci o plemenu Německého ovčáka jsem narazil na Vaše stránky.
Mohu vás pouze upozornit, že většina informací o psích plemenech na vašich stránkách je nepravdivých.
S pozdravem Nezávislí kynolog
Jako co jiného...
Ten ČsV to mi asi nejvíce vadilo
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 07:36
- Nahlásit
BinLadin
ahoj ty seš tu taky už jsem tě dlouho neviděla . co čubina jak se má?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:04
- Nahlásit
tak jsem si našla v "Celém světě" berňáka -
Známý již ze středověku :-O
Ocas dlouhý, sahající až pod hlezna, bohatě osrstěný. Nemusí být ohnutý nebo zatočený na záda ocas nesmí být zahnutý ani zatočený probůh
Zbarvení černé s rezavým nádechem (na šíji, nad očima, tlapách a hrudi) s bílými znaky. černé s rezavým nádechem, hmmmmm
Živý, silný a vytrvalý lovecký pes lovecký? ježííííš
Měl by být celoročně ubytován venku, neboť potřebuje dostatek prostoru waaaaaau
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:35
- Nahlásit
Mně podle těch vašich citací přijde, že to otrocky a ještě blbě přeložil (asi z angl) někdo kdo neumí angl. ani česky a ještě v životě neměl žádného psa, nebo ho nejspíš ani neviděl.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:36
- Nahlásit
anglickým cannal clubem
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:54 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Ja se na ten cely svet taky koukala a popisy psů jsou občas mazec, rozhodně se podle nich nelze řídit
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:00
- Nahlásit
Ketrin
Je dokonce možné, že je to přeložené automaticky programem. Z toho bez korektury lezou neuvěřitelné hovadiny.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:18
- Nahlásit
Ze zvědavosti jsem jukla na středního knírače a taky "sranda"Šikovný pes, avšak vzdorovitý a výbušnýHlavně to poslední slovo!A já se divím,že jich moc po světě nechodí....když jsou výbušní
|