Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / výchova psa přes internet??!
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 16:21 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

Dneska jsem jentak z nudy otevřela inzeráty tady na cz-psovi. Kromě nabídky nejrůznějších štěňátek s PP i bez jsem tam narazila na inzerát nabízející bezplatnou výchovu a výcvik psa přes internet. Proboha co to je?! Jak může někdo cvičit a vychovávat psa přes internet? Může tak maximálně poradit... Stránky jsem otevřela a zhrozila jsme se. Nejen že jsou plné gramatických chyb, ale i obsah je takový dost pochybný. Připadá mi to jako kdyby ty stránky dělalo tak 10-ti leté dítě, které právě cvičí svého prvního psa... Pár úryvků:
" Výtejte na stránkách , které jsou věnovány k správnému výcviku a výchově vašeho psa, pomocí pamlsků a odměn.

Úvod
Pokuste se vašeho psa něco naučit, ať ho můžete občas pustit bez vodítka a nemusíte se bát, že by vám utek. Pes bude určitě taky radči bez vodítka.
Když bude něco uměť tak se s ním můžete před známíma přece chlubit, jak máte chytrého psa."

"Vycvičit psa neni nic těžkého, ale každý pes je trošku jiný a musí se cvičit trochu jinak . Tady máte vysvětleno pár základních cviků, který jsou nejpoužívanější.
Některý pes pochopí povel za chvíly a některému psovy to trvá trochu dýl, ale zvládne to taky."

"Přivolání:
povel: ke mně
provedení: psa máme na vodítku, dáme povel ke mně a psa nalákáme na odměnu ( po prvý jí pes vidí po opakování držíme odměnu, tak aby nebyla vidět ) vodítkem pro urychlení psa přicukáváme, snažíme se psa radostně přivolat, aby se k nám těšil.
Když už pes umí povel přidáme mu k tomu dosednutí."
Zdroj: www.vseopsu.wz.cz

Co si o tom myslíte?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 16:40
- Nahlásit

No tak to je síla!!Dle gramatiky a úrovně vyjadřování soudím na absolventa zvláštní školy.
Sranda ovšem končí v okamžiku,kdy se někdo rozzhodne tím řídit..

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:02
- Nahlásit

Tohle by snad mělo být trestné, ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:04
- Nahlásit

Víte určitě, že na to nepamatuje žádný paragraf trestního zákoníku? Kde je nějaký právník když ho člověk potřebuje? Nebo alespoň Jiříkovo?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:05
- Nahlásit

Kde je nějaký právník když ho člověk potřebuje?
Biluška
Fakt to chceš slyšet??!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 18:24
- Nahlásit

radši snad ani ne čtou to tady i děti

pajisek
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 18:38
- Nahlásit

rendik
Tak by me teda zajimalo kdo to psal, snad se tim zadny normalni clovek ridit nebude...

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 18:42
- Nahlásit

No, ono je to fakt bud decko, nebo si nekdo rekl "kdyz muze RD nebo Dostal, muzu taky"...

Jo, a jeste je vtipna inzerce na tech strankach...
Praha-4,Hrnčíře
Daruji šteňata německého ovčáka vlkošedého bez PP jen za 200,- (náhrada za krmení). Otec je německý ovčák s PP převážně černý. Oba rodiče jsou klidní. Štěňata se mají narodit okolo 18.září. odběr bude možný nejdříve až po 6.týdnech od narození .mail: martin663@seznam.cz

Vtipny, odkrmi stenata za 200,- otec je prevazne cerny (no to je informace! ) a kde je ockovani a ocipovani...
Uz ted se bojim, jak ta stenata dopadnou...

Navic je fena dle meho skromneho odhadu polocevecko, o cemz asi ale nema tuseni ani majitel, a ta povaha tam muze byt docela slozita...

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 18:57
- Nahlásit

wami
Fena je krásná, taky v ní vidím ovčouna a čévéčko. Jo, "nejlepší" je, že zadavatel inzerátu je webmaster těch stránek a pokud cvičil rodiče (nebo alespoň matku) podle těch svých metod...
pajisek
snad se tim zadny normalni clovek ridit nebude...-doufám, bohužel je plno nenormálních lídí, kteří si koupí psa a řídí kdejakou hovadinou, každou "zaručenou radou" ať už je od kohokoliv... No a "specializované stránky na výcvik a výchovu psa, to přece musí být pravdivé informace ne"? Takhle bohužel někteří lidé myslí...

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:05
- Nahlásit

wami
mě zase pobavilo, že píše "vlkošedá" štěňata, když se ještě nenarodila, zrovna tak můžou být se znaky, když otec je "převážně černý". A dvě stovky je fakt docela pálka.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:13
- Nahlásit

Biluška
Můžu se zeptat "Eimáka", jestli bude reagovat

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:16
- Nahlásit

Jinak k těm stránkám.. Neodhaduju si odhadnout věk člověka, co ty stránky dělal... Ale asi bude hodně nízkej. Snad i ty "nenormální" lidi, co by se jeho radama řídili, odradí ty pravopisný chyby, protože ty jsou fakt šílený...

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:19
- Nahlásit

Eimy
jj, zeptej se Eimáka jestli na tohle není nějaký paragraf

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:27
- Nahlásit

Biluška
Zeptám, ale mám strach, že ty stránky nejsou děůaný s úmyslem někoho poškodit, takže se s tim asi nic moc nebude dat dělat

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:29 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Biluška
Hm... Tak sem překopiruju kus historie z ICQ Nevšimat si xchatovejch smajlů prosim
[19:25] Dark Lady: http://www.vseopsu.wz.cz/index.html
*21* to je síla *21*
[19:27] Dark Lady: nevíš jestli to není právně napadnutelný? psát takovýhle kraviny, který mužou být ještě nebezpečný?
[19:27] Archi: ne Internetový právo je nenpadnutelný u nás v ČR
[19:28] Archi: jsou to jeho stránky a na svejch stránkách si každej může psát co chce
[19:28] Archi: když mu to schválí poskytovatel webu

Tož asi tak... Možná by bylo něco jinýho, kdyby si za to bral peníze, ale protože to vypadá na bezplatnou službu...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:39
- Nahlásit

Mazec. Týjo.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:05
- Nahlásit

Tak nevim, ale vypadá to, že ty stránky už jsou stažený...

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:18
- Nahlásit

Eimy
Jj, vypadá to tak

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:24
- Nahlásit

no, jestli se autor kouknul semka...

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:25
- Nahlásit

wami
Třeba jo a zjistil, že tam má pravopisný chyby, tak to teď opravuje

BinLadin
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:27
- Nahlásit

Tak jmenovany soubor bil odstranen.

Klárča
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:56
- Nahlásit

škoda... chtěla jsem si to celé přečíst a pobavit se
pro urychlení psa přicukáváme z tohoto jsem fakt nemohla...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:07
- Nahlásit

Mi se zobrazujou furt ve stejném složení

BinLadin
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:11
- Nahlásit

MUCHOLBKA:na odkazu je okno se zpravou :"chyba 404....." dalsi cesty jsem nenasel.

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:13
- Nahlásit

Klárča
Zkus napsat autorovi e-mail, má ho u toho inzerátu na štěníky, třeba ti pošle nějaké svoje rady! Z toho přicukávání jsem taky nemohla, zvlášť když tam bylo napsáno něco v tom smyslu, že psa přicukáváme a přitom voláme k sobě tak, aby se k nám těšil. Nebylo to napsaný přesně takle, ale ten smysl to mělo

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:14
- Nahlásit

Mucholabka
Třeba se ti to uložilo v počítači a zobrazuje se ti to ještě normálně, ot se občas stává...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:16
- Nahlásit

Eimy
máte pravdu, dala jsem ctrl+f5 a už tam soubory nejsou.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:40
- Nahlásit

Hele lidi, zamysleme se ale...
Beru to tak, ze to psal capart, ktery si nekde neco precet a neumelymi (svymi) slovy to predaval dal. No nepojal to zcela, vychova cehokoliv pres net je blby napad, ale...

Kolik znate lidi, co na privolani dospeleho pejska maji stopovacku, psa zavolaji a kdyz nevnima, cuknou a pak za prijiti nabidnou pamlsek...? Je to v jadru naprosta kravina...?

Teda internet snese vsechno, ale myslim, ze dospely soudny clovek by postrehl, ze to psalo decko, a hledal patricne informace jinde...

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:51 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

wami
Kolik znate lidi, co na privolani dospeleho pejska maji stopovacku, psa zavolaji a kdyz nevnima, cuknou a pak za prijiti nabidnou pamlsek...? Je to v jadru naprosta kravina...?
Máš pravdu, v jádru to naprostá kravina není, ale ten styl jakým to bylo napsaný, to prostě bylo minimálně vtipný... Ale obávám se, že se tam jednalo o výchocu především štěňat a ne dospělých psů a u štěněte bych tu stopovačku hned od začátku nepoužívala... S těmi soudnými lidmi máš, doufám, pravdu.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:57
- Nahlásit

rendik
le ten styl jakým to bylo napsaný,
no ten styl odpovidal tak 10 letymu diteti... I tak bylo ditko frajer, ze vytvorilo takove stranky...

to prostě bylo minimálně vtipný
ale jo, pobavila jsem se taky, ale zcela jsite me to nerozcilovalo natoli, abych volala pravnikovi...

le obávám se, že se tam jednalo o výchocu především štěňat a ne dospělých psů a u štěněte bych tu stopovačku hned od začátku nepoužívala...
samozrejme, nepouzila bych ji ani ja, ani bych psa "nepricukala" atd. atp. - ale porad to odpovida stylu 10letyho ditete, ktery nekde neco zaslechlo a ve sve hlave to zacne aplikovat, to pak vzdycky leze dost pokroucene...

Hovadina to byla, ale za spolecensky nebezpecne povazuju jine veci... takove stranky encyklopedie cely svet a jeji vymysly o plemenech, jooo, tak to me nadzvedava ze zidle mnohem vic...

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání