Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Závisláčci vs. volnomyšlenkáři
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
younglady
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:24
- Nahlásit

Mám 8 měsíců starou fenku Parson Russell teriéra a je to strašnej závisláček. Doma je v pohodě sama, to neřešim, ale kdykoliv jsme venku tak je pořád u mě. Nejde se jen tak sama proběhnout někam dál, když si hraje se psem a já poodejdu kousek dál tak je hned u mě a když se vydá po stopě nějaké zvěře tak je bez problému odvolatelná protože se za mnou rozeběhne, hned jak začnu odcházet.
Vim, že bych měla být na jednu stranu vděčná, ale chtěla bych aby byla víc svá, běhala si po poli, hrála si se psama a třeba mě i trošku ignorovala nebo jela po tý stopě a jen tak se nedala.
Máte někdo nějakou radu? Znám všechny způsoby jak udělat z volnomyšlenkáře aspoň trochu závisláčka, ale opačnej způsob je mi záhadou.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:34 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

younglady
Buď prosím ráda za to, co máš, Já mám opak, můj pes má velice nebo měl velice široký akční radius, většinou to dopadlo tak, že zdrhnul, takže teď chodí na stopovačce a asijiž navždy bude, protože mu nevěřím, celou dobu (cca 8 měsíců) se totiž tváří jako milius a jen ho člověk zkusí pustit, hned veme čáru. Takže ráda bch aplikovala na svého psa co ty, že odcházíš, ale je mu je to srdečně jeno, můžu řvát až si hlasivky vyřvu, můžu ho chválit za příchody do alelujá, když se mi ho náhodou podaří chytit tak mu řádně vyčinit, ale již 8 měsíců nezaznamenávám žádný pokrok, takže závidim

kokoška
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:35
- Nahlásit

younglady
počkej až ji chytne puberta, ještě budeš vzpomínat, jak to bylo krásné, mít ji pořád za zadkem

younglady
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:38
- Nahlásit

Kalliope
kokoška
ja vim, ze sem strasne nevdecna za to co mam. Ona super, uzasna a super posloucha, ale stve me to ve chvilich jako treba na cvicaku kdy vsichni psi litaj kolem a hrajou si (i ona) ale kdyz treba jen prejdu z jednoho mista na jiny tak prijde ke me a uz si me radsi hlida. A to samy na prochajdach, vsichni psi spolu radi jak blazni a ona s nima lita, ale kdyz se moc vzdali tak se radeji vrati a pocka az psi pribehnou zase zpatky a pak si de teprve zase hrat. Proste bych chtela aby si me hlidala jen trosiiicku miin

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:43
- Nahlásit

younglady
toho by mi líto vůbec nebylo, můj pes si taky s ostatníma nehraje, ale z jiného důvodu, než ten tvůj , každopádně buď ráda, že je tvůj pes takovejhle závisláček, říká se, že s takovýma se i líp cvičí, lepší když ti bude pořád za zadkem, než abys jí každej druhej den naháněla po lese a čekala až ti jí myslivec picne .....

leon
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:49
- Nahlásit

Kalliope
Mám taky takového psa. Na něj neplatily žádné výcvikové metody. Prostě tvrdohlavec, který poslechl, když věděl že je na stopovačce, ale jakmile zjistil že je na volno, nepomohlo nic. Dělala jsem přesně to co ty a pejsek prostě nezájem a měl svoji hlavu. Takže když jdeme ven, tak jedině na stopovačce, tahá jí za sebou a já jsem ve střehu, kdyby náhodou zrychlil.
Ty máš ale ještě šanci, je mladý, my to vzdali a teď v šesti letech už je jen ta stopovačka. Mladší fenka je pravý opak. Je jí rok a když jsme venku, drží se nás a pořád se otáčí, jestli za ní jdeme. Já jen doufám, že jí to už zůstane a bude pořád závislačka.

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:49
- Nahlásit

younglady
my máme závisláka, který tráví život půl metru od mých nohou...s výjimkou situací, kdy ho půl metru od mých nohou opravdu potřebuji
buď ráda za to, co máš

younglady
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:53
- Nahlásit

gabifi
leon
Kalliope
ok přesvědčili ste mě, sem ráda že je taková, ale stejně budu přemejšlet, jak jí víc vykopat do světa Jsem asi pravý opak většiny pejskařů

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:00
- Nahlásit

younglady
ale chtěla bych aby byla víc svá, běhala si po poli, hrála si se psama a třeba mě i trošku ignorovala nebo jela po tý stopě a jen tak se nedala.
Mno, ja mam taky terierku, jen o kus vetsi.. Sva je az az, kdyz ma svou "naladu", tak me dovede co ignorovat, ona me primo zdi, na povel ani uchem nehne.. Zkouma si okoli ve znacne vzdalenosti, na mnoho situaci ma svuj vlastni nazor, sama si vyhodnocuje co a jak je nejlepsi.
Pravdu rict, na jednu stranu se mi to libi, na stranu druhou je obcas na zabiti a ja na Bohnice. Takze - bud fakt rada, ze tvoje stendo je takovy, jaky je. Ono taky v 8 mesicich muze ted byt jako andilek, pockej ale za nejakou dobu, az trosku povyroste a vyspeje, aby ses pak nedivila!

younglady
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:20
- Nahlásit

Fifi
slyšela sem že maj teriéři hodně divokou pubertu, tak pořád čekám co mě čeká a zatím nic. Jakou jste měli pubertu vy?

abby
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:41
- Nahlásit

younglady

Myslím,že leckdo by ti záviděl

evina
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:42
- Nahlásit

Já jsem člověk který má zkušenost s oběma tipy psů.A musím říct,že každé má to svoje...závisláček je třeba fajn na klidné procházky ale při výcviku to už docela vadí.Naopak rozlítanec je na procházce o nervy ale výborně se s ním cvičí(alespoň to platí u nás).Teď mám zrovna pejska hyperaktivku,kterého všechno strašně zajímá-na sídlišti mu už přezdívají "letadlo".Občas mi tento extrém až vadí ale když vidím několik pejsků z okolí,co se drží stále u nohy,tak jsem nakonec ráda za to co mám!

rendik
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:42
- Nahlásit

younglady
Co bych dala za takového závisláka jako máš ty! V 8 měsících byl v té nejhorší pubertě, zdrhal při každé vycházce, mohla jsem běhat kam jsem chtěla, úplně na mě kašlal. Pak chodil na dlouhém vodítku, cvičili jsme přivolání, trochu se to zlepšilo. te´d už to vypadalo, že je to v pohodě, v lese navolno se dr¨žel tak 4-5 metrů kolem mě, kontroloval si kde jsem, když se ohlídnul, dala jsem mu pamlsek abych to kontrolování podpořila. Teď ale zase začal zdrhat..

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:53
- Nahlásit

younglady
Pubertu? Asi jako terier. Fenule kolem 10-11 mesice ze dne na den ohluchla, delala naschvaly, zkusila si odbihat na muj vkus uz opravdu daleko.. Takze bylo skoleni na stopovacce, trpelivost, duslednost, v pravou chvili trvani na svem z me strany, zkratka rikala jsem si - co si chtela, to mas. Po par tydnech to preslo a mela jsem zpet svyho zavislo-volnomyslenkarskyho hybrida.

Falco
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:57
- Nahlásit

Je to jako se vším, většinou člověk chce opak toho, co má. Kdo má kudrnaté vlasy, chce rovné, kdo má rovné, pracně si je kulmuje.
Já má závisláka, který nikdy v životě (9,5 roku) neutekl, vždycky byl lenoch a s věkem se to samozřejmě zhoršuje, takže dnes ho musím přemlouvat, aby laskavě zvedl zadek a šel se mnou alespoň na procházku. Při tom jsem turista a cyklista a myslela jsem si, že bude mým partnerem. Ale je pravda, že ho venčit může i naše stará babička a skvěle se s ním lenoší a stoná, neboť neotravuje s nějakými aportky, ale pouze se občas otočí, aby byl podrbán i na druhé straně bříška.

Mar3
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:27
- Nahlásit

younglady
choď venčit s wensday - její feky jsou vynikajcí učitelky....můj pes,kterej předtím chodil max. 10 m ode mně si te´d klidně bz mrknutí oka zdrhne do lesa a honí se tam snima,já si můžu vyřvat hlasivky,ale on stejn přijde až už ho nebaví hoňka

(jako bonus se naučil utíkat za cyklisty, štěkat na ně a sundávat jiným psům obojky, jo a co se naučil jako první a co umí už narosto dokonale je vyhledávání a požírání lidských exkrementů).
Sám už si sundá postrojek (aby mohl jít kam chce on a né kam chci já) tak rychle,že bys nevěřila že v tom nemá prsty David Copperfield

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:36
- Nahlásit

Kalliope
jde ti po zvěři?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:36
- Nahlásit

Naše fenka byla volnomyšlenkářka tak do jednoho roku, od té doby je závislačka. Sice si občas pár metrů odběhne pozdravit oblíbeného člověka nebo pejska, ale zase je za chvilku zpátky. Ona je závislá na všech lidech, co ji vydrží hladit po pupíku déle než 5 minut

Ale nikdy to s ní nebylo těžké, sice se nedržela u nohy, ale pohybovala se v určitém okruhu a i ze stopy se dala odvolat.

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:42
- Nahlásit

my máme s partnerem oba psy děsné závisláky, ale volnomyšlenkáře současně. Oba neradi zůstávají sami, pořád chtějí dělat všechno s námi, ale pokud jde o vycházky, tak to oba běží 20 metrů před námi a pomůže jedině často se schovávat a nutit je tím, aby si nás víc hlídali. Mlaďoch najde vždycky během chvilky, ale starší strašně tápe, běhá bez výsledku sem a tam a nakonec začne brečet....Takže se musíme ukázat sami. Staršímu tohle stačí udělat jenom jednou za procházku a pak si hlídá páníčka jako oko v hlavě. Mlaďoch se po každém nalezení páníčka oklepe, chvíli se ohlíží, ale pak zase přestane dávat pozor......Problém mlaďocha je i zdrhačství za zajícema a srnkama, takže v oblastech s výskytem této zvěře chodíme se šňůrou...

wensday
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:52
- Nahlásit

Mar3
DĚKUJI , krásné !!!!!!!!!!!!!!

wensday
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:53
- Nahlásit

younglady
Znám všechny způsoby jak udělat z volnomyšlenkáře aspoň trochu závisláčka - jooooo ????? sem s nima

Mar3
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:55
- Nahlásit

wensday
no tak musla sem poradit nééé?
taky by mně zajímaly ty způsoby - - - trochu bych chtěla zpátky takovýho psa jakýho sem měla dřív

Linda L
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:55
- Nahlásit

Ahoj Younglady, můj Bertrám je taky PRT. Ještě před nedávnem chorobný závislák, od chvíle kdy jsem ho jako půlročního koupila, nechtěl se ode mne hnout na krok. Demolice bytu byla jeho oblíbená činnost. Když jsem chtěla zajít do Tesca a nechala ho u rodičů, vydržel hodinu sedět na okně a řvát jako tur. Byla jsem s jeho chováním dost nespokojená, protože se bez něj nedalo ani hnout. Když jsem viděla na Parsoniádě, jak jedni lidé svého Russlíka prostě dali do auta a on tam spinkal, docela jsem jim záviděla. To bylo u Bertráma nemyslitelné.
Až teď náhle - před třemi měsíci jsme si "pořídili nového páníčka". Berťa mého nového přítele znal už dřív, ale měl k němu normální vztah jako k ostatním lidem. Přivítal ho a dále si ho nevšímal, když jsme se někde setkali. Teď jsme spolu začali bydlet a Berťovi náhle nedělá problém nechat se vyvenčit přítelem, případně si spolu pánové sednou na lavičku za dům a já můžu s klidným svědomím sednout do auta a jet na nákup. Nebo před měsícem se oba hoši sbalili a prostě na 14 dní odjeli sami spolu na dovolenou. Původně jsem o tom nechtěla ani slyšet, už jsem si představovala Bertrámovo hysterický oblouk až zjistí že panička se nikde v okolí nevyskytuje, ale proběhlo to překvapivě v pohodě. Když jsem tam za mými chlapci přijela, pejsek mě jen tak mimochodem přivítal a šel si hrát. Zůstala jsem na to koukat s otevřenou pusou, protože něco takového mě naprosto šokovalo. Dřív se mě to psisko totiž drželo jako klíště.
Mimochodem, Bertrámovi je 4,5 roku a jeho závislost jsem si "užívala" celé 4 roky.

žanda
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:57
- Nahlásit

mám teriéra- puberta byla procházka růžovým sadem.........a pak ještě chvíli).....dospěl a je to teriér(. Sice závislák je, ale nemám ho venku těsně za zadkem,to ne, na prochajdě-hlavně v lese si mě ale dost hlídá-do doby než zmerčí nějaký pohyb.........pokud je to srna atd-je to dobrý, to je odvolatelný, pokud je to náhodou pes, jde si to s ním vyříkat.. za závisláka co se nehne od majitele sám bych dala medajli) I když jak říkám,vlastně můj pes zdrhač není, jen duší teriér)

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:54
- Nahlásit

Anu
jako divej, někdy si myslim, že nemám psa co mám, ale nějakýho ohaře, hrůza, ani tu zvěř nemusí vidět, stačí, když v dálce zavětří a nebo chytne stopu, to už je tedy konečná ....

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:57
- Nahlásit

Kalliope
tak si přečti "můj malý návod" třeba ti pomůže.Je na jiném tématu.

younglady
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:46
- Nahlásit

Linda L
Ahoj Lindo, vždyť mi se z Parsoniády známe. Moje PRT je Abbynka (snad jedinej skoro černej Parson co znám ). Já myslela že Parsoni nejsou takový závisláčci. Ale s tim necháváním v autě taky nemám problém - v klidu si můžu jít nakoupit a nic neřešit. I doma je v pohodě. Jen prostě venku ji mam za prdelí jak klíště.

younglady
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:50
- Nahlásit

Mar3
jo díky za radu ale myslím, že jak znam Abbynu tak by se jen tak zlákat nenechala i kdybych s wensday venčila denně

Mar3
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:51
- Nahlásit

younglady
hmm,tak to je vidět že neznáš Daisu a Anne - ti nějak telepaticky Berrymu vysvětlili,že je daleko lepší lítat v lese a žrát ho*na než poslouchat,že už teď to dělá víc, než ony!!

a to venčíme tak 2-3x tejdně!!!!

ale ty poraď jak udělat závisláka . . . .

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:52
- Nahlásit

younglady
naprosto te chapu.....sandy se totiz ode me taky nehne....jdem do parku...ja si sednu na odpocinek a ocekavam ze moje zverina zacne dovadet a hrat si....hm omyl....jimmy lita a hraje si, ale sandy sedi u me a zira co ji reknu.kdyz ukazu at si jde hrat...tak mi zacne davat pac a stejne se nehne...
ale budme za to radi...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání