| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 09:05
- Nahlásit
Jak už všichni víte můj pes není žádný mazlíček,poslušný hafíček a miláček všeho zvířectva.Žádné fígle na něj neplatí jako na každého normální psa...nejdřív jsem si řikala,že musím uřčitě dělat něco špatně já,kdyť to není možný,aby nic na něj nezabíralo,pak jsem rezignovala a s tímto pocitem neschopnosti do teď žila.Určitě i vy ostatní jste si to trochu mysleli i o mě a ten kdo nepoznal Anubise neuvěří....no a včera jsem se stavila pro druhého asociála-rotvajlera se kterým teď denně chodím ven a který neumí ani sedni. Procházka spočívala v tom,že zatímco Anubis čmuchal po nějakých jedlích srnách a zajících,stopoval divočáky a chlemal mouchy já se snažila dle rad zabavit druhého psa-rotíka-házela jsem mu míčky,klacíky,rvala se o něj a prostě si sním hrála.Takže Rita (rotvajler) neměla čas přemýšlet nad stopama zvěře v lese a celý svůj zájem dávala mě-jediné co mi připomínalo i mého druhého psa byla stopovačka přivázaná k ruce.Když se vzdálila tak na 20metrů hned jsem zašustila pytlíkem od piškotů či ukázala míček a to vám lidi byli mety. Poslouchala jak hodinky.(majitel neposlouchá) Zkoušela jsem oba holomky cvičit na ráz a světe fungovalo to. No a pak to přišlo. Vyběhla srna -Anubis opět předváděl oběšence na stopovačce a mohl člověk na něj řvát,tancovat mazurku,utíkat pryč prostě je mu to bylo jedno. A Rita? Stačilo ukázat míček a byla u mě. Stačilo na ni zašustit pytlíkem a byla u mě.... sedla jsem si na louce a vstřebávala moje získané vědomosti....všechno co mi tady radíte proti lovení-zabavení psa,hrát si sním,zaujmout ho funguje...za předpokladu normálního psa. S velmi dobrým pocitem jsem vracela psa,který neumí ani sedni,ale za 2hodiny nebylo třeba vodítka ani obojku i když mu srna přeběhla přes cestu a nejsem jeho pán-jen jsem ho zaujala...Takže chyba opravdu není ve mě,ale v tom mém zatraceném psovi.Ani se vám nedivím,že mi nevěříte,že na něj nic nefunguje,neb já mít psa jak Rita a nepoznat Anubise tak vám taky nevěřím....konečně jsem po půl roce strávení na cz-pes došla k závěru,že chyba není ve mě...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 09:13
- Nahlásit
Anu
Slunicko...
Myslim, ze spousta lidi ti tady neustale naznacuje, ze ty ses v pohode, jen skorokocka neni normalni pes...
Z druhe strany, tvuj zivot s basenjim nam vzdycky pripomene, jake mame stesti, ze nas ty nase potfory aspon obcas vnimaji.
A co se me konkretne a osobne tyka, NIKDY jsem si nemyslela, ze by "chyba" byla v tobe! Naopak si myslim, zes toho s Anubkem zvladla vic, nez se vubec da u skorokocky ocekavat!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 09:17
- Nahlásit
jj ja souhlasim s wami
nedavno sem se na veterine bavila s jednou slecnou, ktera mela bulteriera...tak sme si povidali a povidali..a ona si ho nemohla vynachvalit, jak prej je to hodnej pejsek a hrozne milej a ze by neublizil ani mouse a jak posloucha.... tak sem se jen tak zminila o anubiskovi a o tom jak je z nej Anu nestastna ale jak me se hrozne basenjijove libej a ze sem o nem taky premejslela...v tomhle momentu se slecna smrtelne zarazila a zbledla a prohlasila, ze ma basenjiho doma, a ze ho k smrti nenavidi...ze si prej nikdy nemyslela ze by mohla svyho psa nenavidet, ale prej je to tak....ze je desne zlej, furt se rve se psama, zdrha....neposlechne a tak....a prej by ho nejradsi nechala utratit jak ho nenavidi
takze anu, mas muj obdiv....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 09:39
- Nahlásit
Chyba není ve mě!
To určitě není Anu...naopak, já Tě velmi obdivuju, hltám každou Tvoji historku, směju se, prožívám to s Tebou a přemejšlím, co bych asi v dané situaci dělala já, nadávám na dementní lidstvo s Tebou a každičkej Tvůj příspěvek o Anubískovi čtu se zvědavostí, co se asi stalo tentokrát...stejně jako příspěvky od Garfielda. Kdyby tady na foru každej pejsánek byl hodňoučkej a poslouchal na slovo, tak by tady ani nebylo co řešit a vo tom to je....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 09:55
- Nahlásit
ANU!
Nemůžeš se míchat do společnosti lidí, co mají psy. Ty tam prostě s africkou kočkou nepatříš. Nemůžeš od nich žádat rady, jak vychovávat čičintu, když všichni mají štěky a současně nemůžeš jejich metody (radiátor x kokino) aplikovat na čičintě, protože na kočky platí třeba myši, ale né radiátor.
Já se slepicou už tady degradovala ze své pozice majitele psa či pejskologa, protože u štěkající drůbeže rovněž všechno úplně jinak.
Gratuluji Ti k dosažení mety "Exot odlišný od všech ostatních".
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:11
- Nahlásit
tak díky všem za povzbudezíní docela mě včerejší procházka a zároveň vaše povzbuzení zahřálo u srdíčka.Ale věř te že občas to je člověku líto,že každý hafan všechno vzládá jen můj nic a přitom já chtěla mít pesana jako každý jiný..
Syska
jinak k té holce co si psala.Nakrátko po vašem rozhovoru psa dala pryč. Psala jsem s ni.Pes byl mistra ČR v coursingu,jeden z mála těch poslušnějších basenji-zkoušela skládat zkoušky...ale pak si pořídatala bulteriéra a začalo ji vadit to nenormální chování....
Garfield
ty mě jediná s psovitou slepicí držíš nad vodou ,že né jen já mám "bestii bestiářskou,exota ufonskýho"
PS:Přeci jenom máš výhodu že mu v té lepší chvilce můžeš říct,že máš štěka......já mám němou tvář.
Chudák Rita-nikdy nepoznala jiného psa a proto mého miluje...má chudák velmi zkreslenou představu o psoj-dokonce jsem za celý rok co Ritu znám neslyšela štěkat-anub přeci taky neštěká tak proč by ona.....
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:12
- Nahlásit
Anu
Musím se připojit. Jak jsem pročítala tvá povídání o Anubisovi, došla jsem k závěru, že jsi obdivuhodná osobnost, protože 90% lidí už by ho dávno - sorry - dalo utratit. Bohužel, je to tak. Takže žádná neschopka nejsi, jsi obdivuhodný nenahraditelný člověk!
P.S. Stejně bych Anubise jednou chtěla vidět. Jestli jsem dobře pochopila, že jsi z přerovska, nemusel by to být takový problém
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:13
- Nahlásit
Anu
O tý holce psala Nika...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:20
- Nahlásit
shiba
nejhorší je ten jeho nevinný kukuč...
já nejsem z přerovska ale ze Třebové- z České Třebové -to je takových 250km od Přerova ale jezdím tam pravidelně ze sebe dělat blbce takže přijed klidně můžeš.
Syska
sory
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:22
- Nahlásit
Anu
Ale věř te že občas to je člověku líto,že každý hafan všechno vzládá jen můj nic a přitom já chtěla mít pesana jako každý jiný...
No, ono se to obcas vsechno tak nejak podela... Ja bych ti o litosti a depkach mohla vykladat, naposled na Pilaku... Tak ted mam k zubatci jeste i normalniho psa a strasne si to uzivam...
Ale bojim se, ze az jednou zubatej nebude, tak mi to stejne bude chybet...
Garfield, Anu
Neco jena jen pro vas!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:26
- Nahlásit
anu
já když ho teď vidím tak se ami ani nechce tomu všemu co tady píšeš věřit!! takovej neviňoučkej pohled...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:27 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Anu
Aha, já četla něco o Přerově, něco o Třebové, tak jsem to pochopila opačně - že jsi od Přerova a jezdíš do Třebové Ale to nevadí, třeba se zadaří potkat se
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:28
- Nahlásit
wami
já chci taky skákajícího hafana,jak si k němu přišla...
co tím myslíš s tím pilákem?
on je Anubis na mě a na přítele střašně hodný (mnohem hodnější než můj bývalí pes a např.tátův) žádný pes mi neprojevoval tolik lásky jak on,to se musí nechat.Ale problém je že v jeho světě žiju jen já a Jirka-nikdo jiný. Prostě nikoho z rodine neoblízne,nezavrtí ocáskem radostí,že přišli (a to bydlíme z babičkou,která by se pro něj radostí rozkrájela),žádné pohlazené od cizích mu není příjemné, prostě jeho svět jsem já+přítel+lesní zvěř+Rita-nikdo jiný do něj nepatří..přemýšlím,že si vezmu Rita na stálo.....ale to mě doma vydědí
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:37
- Nahlásit
Anu
já chci taky skákajícího hafana,jak si k němu přišla...
na smajliich...
co tím myslíš s tím pilákem?
nic moc, na 10 sekund jsem prestala hlidat psa a on po nekom vylit, sice se nic nestalo, ale strasne me to nastvalo... A zklamala jsem sama sebe, nejakych 7 let ho hlidam, kosik ma na tlame furt nebo je uvazanej, aby se neco nestalo, vim, jakej je - a pak tohle. To jsem teda mela depku, a taky jsem si v tu chvili rikala neco jako "proc nemuzu mit normalniho psa".
Jenze - on se pak na tebe koukne a proste nechape, proc se zlobis, je takovej a jinej byt neumi... Vi, ze te zklamal, ale nevi proc, neumi to sam zmenit... A kdyz clovek nemuze byt nasrany na nej, je nasrany sam na sebe. Proto si myslim ze vim, co prozivas...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:39
- Nahlásit
Anu
no u nás by asi taky takový pejsa nepochodil. Utratit bych ho asi nenechala, ale jak se znám, tak bych si asi pořád říkala "To přece není možné aby to zvíře neposlochalo". A padli bychom buď já, nebo zvíře. Otázka je, kdo by tu sebevraždu spáchal z milosti dřív
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:41
- Nahlásit
Anu
jinak je moc hezký a kdybych nečetla tvé příspěvky, tak bych o něm uvažovala. V knížkách nic o tom, co ty tady popisuješ nepíšou - lháři jedni.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:47
- Nahlásit
Anu
ty sis s ni psala??? ona se ptala jak se jmenuje anubisek...rikala ze se pokusi dohledat, ze anubisku neni moc
tak to je mi moc lito....
ja vim ze to musi bejt hrozny takovyho psa zvladnout, ale prec jenom kazdy kdo si poridil basenjiho s tim mel trosku pocitat....prec jenom, neni to pes...
takze ja sem pokazdy takova rozpacita, kdyz nekdo da pryc psa kvuli tomu ze je nezvladatelnej...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:51
- Nahlásit
jinak anu,
urcite se drz...vim ze je to tezky vedet ze mas psa, kteryho nikdy nevicvicis....ale anubisek je fakt mooooc nadhernej....
vim jak ti je vedet ze ostatni psi jsou poslusni jen ten tvuj nikdy nebude...ja to vidim sama...sandy je sice retrivr ale fakt ignorant..a ted co mam jimmyska voriska tak vidim jak sandy na me s vychovou sere....obcas je to taky tezky...
ale drz se...anubisek te urcite moc miluje....
me se fakt hrozne moc libi, taky bych ho hrozne rada videla....nedavnos em potkala jednoho basenjika v praze....ale prisel mi nejakej malej....ale chtela bych je poznat...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:51
- Nahlásit
wami
ty ho máš už 7 let a znáš ho. Já byla v šoku,když jsme šla po chodníku a najednu visel babě na ruce.To jsem neznala u bývalého psa ( tím neřikám,že mě to omlouvá) a najednou jsem začala zjišťovat,že na každýcho člověka co jde podezřele k nám-to je pro Anuba pomalu a dívá se mu do očí-tak se naježí a.....po zažítku s paní jsem ho tak seřezala,seřvala,že už to nikdy neudělal,ale ježí se furt a furt mu to v té makovici šrotuje a čeká nebezpečí.
Když jsme seděli na pivě a kolem šla malá holčička-on o ní věděl,já o ni věděla a řikala ji,ať na něj nešahá a ona stejně šmejdila kolem a najednou se po něm natáhla a on na ni vyjel! To můj prostý mozeček tak nějak nechápal proč to dělá,teď už vím,že si brání vlastní místo kolem sebe-není mu příjemný cizí člověk u něj.Tím neřikám,že ho omlouvá,vždycky to schytal a už to neudělal,ale stejně jsme z toho pokaždé v šoku....nějak jsem čekala procházky SE PSEM -jako že já půjdu a pes bude ocmrdávat kolem-stejně jak s minulém psem a né že se ze mě stane -předvídatelný stroj,který kouká i za roh a předvídá veškeré možné nebezpečí,vybírá trasy a terén dle psa a vlastně vencí pes mě a né já jeho
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:53
- Nahlásit
monika
Tak co Moni, pořídíte si nakonec chrochtátko, hodňoučké, ufuněné, které láskou sežere každou návštěvu? Včera ode mě odcházela kamarádka celá od chlupů, olízaná až ve vlasech, pro Tessinku jsem ty dvě hoďky, co byla u nás, neexistovala, furt jí seděla na klíně a nehla se od ní. A to jí viděla prve v životě..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 10:59
- Nahlásit
Anu
ty ho máš už 7 let a znáš ho
jo, ale prisel ke mne jako dvouletej a to, co popisujes ty, jsem vsechno zazila taky... Jen uz je to par let za mnou a naucila jsem se s tim zit. O to horsi je pak moje selhani v situaci, kdy u si myslim, ze me proste neprekvapi nic...
Jinak deti bohudik zvladame (pokud nejsou psi na uvazu), zato teda psa bych mohla mlatit jak nezraly zito, ale cizi lidi proste stejne nesnasi, nema je rad a kdyz uz se prijde k nekomu, s kym se znam dlouho a s kym kecam dlouho nechat podrbat, tak je to malej zazrak... No ale poklepat mi cizi clovek na ulici po rameni, asi by mel oblicej jak protlacenej rezatkem na vajicka, jak by ho byl prizdil kos nekos. A taky tomusim proste porad hlidat a nic takoveho se stat nesmi...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:01
- Nahlásit
wami
Waminko, ty máš super smajlíky. Takový ftipný...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:04
- Nahlásit
Syska
chicht, muzes je mit taky, jsou odsud...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:04
- Nahlásit
nika00
trochu na obhajobu Anubise-Né všechny basenji jsou takový extrémy..Anubis (jako snad jediný v republice,teda pardon až po NIKA zmiňovaném basenji) změnil majitele.Neměl to lehké,neříkám,že by byl vyloženě mlácený,ale snad stačí příhoda,kdy vyrazím se "psem" do města a u jedné z hospody chytá záchvat-podobný epileptickému šoku,klepe se,řve a brečí...tak si udělejte obrázek sami.Feny jsou vždycky lepší,hodnější..bohužel né Anubisova máma,která je sice poslušná (jediná co má zkoušky) za to to je vyhlášená "mrcha" -její pověst je horší než Anubova-což je už co říct a on to má po ní. Dále pak většina lidí co si pořídí basenji jsou lidi co s ním nechtějí nic dělat-když myslím nic tak to znamená,že jim ani nevadí,že jim pes ničí věci (dokonce jsem četla inzerát,že rodina přijme na hlídání pro basenjiho studenta!!) že pes neumí ani sednout ani nic a tyto lidé většinou bydlí ve velkých městech,kde zas až tak nehrozí lov. Já k němu přišla čirou náhodou a vždycky jsem se svým psem něco dělala-agility,stopy,běhala,jezdila na kole..Anubis měl tu smůlu-to štěstí-ani nevím- že se toho nechci vzdát a chci aby uměl si sednou,lehnout,stopovat,skákat,přivolání,běhal na kole......proto spolu "válčíme¨" a vy to všichni víte-snažím se najít fígle jak na něj..."typický majitel" basenjiho si takto stěžovat nebude.
a pak Anubis je přerostlá obluda,protože mě tahá na kole a tím nějak záhadně vyrostl o 3cm v kohoutku,přibral 7kilo neptejte se mě jak jsem to dokázala aby pes vyrostl v 1,5roce ale máme to zdokumentovaný!!!
taky cítím zodpovědnost,že jsem si ho k sobě připoutala do srdíčka a vím,že nás má rád a pryč ho nedám ani za pytel poslušných rotvajlerů,ale občas potřebuje člověk povzbudit.Válet se na gauči teda nechci
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:06
- Nahlásit
Anu
tak to u nás by jsi s míčkem taky bohužel nepochodila, přeci jenom čerstvě ulovený maso, je čerstvě ulovený maso....
teda ono to je spíš k pláči...
my jsme včera opět potkali našeho oblíbence, s kterým jsme se předchozí den servali do krve, teda potkali je silný slovo, pes okolo nás prošel hooodne velkym obloukem, nicméně náš pes si opět dovolil vycenit zuby, dostal přes hubu, nesměl vrčet, nesměl se ježit, nesměl odmlouvat, musel sedět a cca 10 minut na něj koukat - a opět to šlo....sice jsem mu to musela připomenout, ale tohle se mi taky povedlo poprvé...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:06
- Nahlásit
Anu
chyba není ve mě o tom nikdo nepochybuje
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:08
- Nahlásit
Anu
a pak Anubis je přerostlá obluda,protože mě tahá na kole a tím nějak záhadně vyrostl o 3cm v kohoutku,přibral 7kilo neptejte se mě jak jsem to dokázala aby pes vyrostl v 1,5roce ale máme to zdokumentovaný!!!
no co, maka... by ses divila, co vsechno na psovi udela poradny osvaleni - a pri tahu se psu pekne osvali i zada, to muze klidne ty 2-3 cm pridat...
taky cítím zodpovědnost,že jsem si ho k sobě připoutala do srdíčka a vím,že nás má rád a pryč ho nedám ani za pytel poslušných rotvajlerů,ale občas potřebuje člověk povzbudit.Válet se na gauči teda nechci
a to je proste super, za to ti za Anubka dekuju...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:10
- Nahlásit
wami
to je právě ono,člověk venku žije v pernamentním napětí a rychle zpracovává okolnosti co a kdy se může stát. On děti taky nekouše-to byli dvě příhody z prvních 14dnů kdy jsem si ho přivezla.Po mém "nářezu" už to nikdy neudělal a svoje mimčo (mimčo minulých majitelů)miluje a skočí za ním do kočárku a oblíže ho-mimochodem to je jediný živý tvor-kterého jsem kdy viděla,krom nás,že by oblíznul...
když o tom přemýšlím,klidně bych mohla jet na sraz-všichni mě stejně znáte a hlavně znáte Anuba a nebudete na mě koukat skrz prsty jako jiní lidi co nechápou proč Anub šíli když vidí chrta či retrívra a víte co za tím je.... a až tvůj pesan vyjede a můj též tak se můžem z depky dostávat společně.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:12
- Nahlásit
Anu
oni asi podle me proste potrebujou zamestnavat a zamestnava....a rozhodne jim nedoprat ten pocit, ze vse bude podle nich....ale kazdopadne mas muj obdiv....ja uz kolikrat ztracela trpelivost se sandy, pac je desnej ignorant....az takovej nouma...proste pravej opak anubiska...
ale anubik je uzasnej pes, takovej hrdej....bud rada ze ho mas...to treba takova sandy by za kus burta odesla s kazdym....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:13
- Nahlásit
nika00
No to já mám strach, že moje pejsa by taky šla s každým. To je právě nevýhoda těch mazlíků..
|