Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak jsem ho raději pojistila
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:32 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

...jak říkám, můj psí přítel je mi sice tím nejlepším přítelem, jakého aktuálně mám..., ale mnohé okolí to tak vidět nemusí.
1. Pro rvačku si nejde daleko
2. Má moc rád děti (i jako studený předkrm)
3. Sem tam se mu nelíbí nějaký opuštěný chlap ve večerním
šeru a tím náhubkem se dá zmáknout ledacos a bez něj by i
krev ochutnal.
4. Sice neutíká a na přivolání se přivolaně přivolá, ale člověk
nikdy neví, jestli někdy nějakému kolistovi nebo autu
nevlítne do dráhy a to to pak nestočí řízení někam do šípku.

A když mi štěka zanesli do toho národního registru, využila jsem i možnosti pojištění.

Sotva opustilo pojistné můj běžný účet u nejmenovaného peněžního ústavu, odcházela jsem jeden den z práce. Moje pracoviště se skládá ze dvou budov, které jsou v patře spojeny můstkem - kovovou lávkou se zábradlím (něco jako na Pernštejně).
Toho času se aktuálně lávka ruší, tudíž je pod ní udělané lešení, na němž pracují bodří chlapci z Ukrajiny a flexkama a podobným náčiním postupně odřezávají zábradlí, aby v závěru odstranili celou mostní konstrukci.
Dveře z budovy ústí přímo na tu lávku a buď po ní člověk přejde rovně do budovy druhé, nebo sejde ze schodiště na parkoviště. Otevřela jsem tedy nic netušíce dveře z domu a vypustila psa na lávku. Bohužel toho času stál na onom lešení nějaký arbeitfreund a velmi zabraně a soustředěně tam řezal něco právě na onom zábradlí, tudíž jeho hlava byla na úrovni podlahy toho můstku, tělem stál na lešení.
Z perspektivy psa se v podstatě válela na můstku hlava nějakého juchana s velkýma plastovýma brejlama a čímsi hlučným v ruce.
Pes na nic nečekal a mohutným zlověstným skokem se po oné hlavě vrhl podobně jako dětem na hřišti po kopačáku.
Pán si zřejmě cvrknul do textilu, upustil všechno náčiní a jen pár centimetrů chybělo, aby spadl z onoho lešení.
Ještě chvíli se chudák bál, protože neměl kam utéct a ovčáčí řvoucí hlava s bílým tesáky mu útočila přímo do obličeje, než jsem psa chytla, zvedla nad hlavu a hodila jej ze schodů...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:44
- Nahlásit

Můj pes je vychovaný, takže by šel a decentně by pracantovi pochcal účes - "patníka je patník, a značkování je pořádná facha"

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:51
- Nahlásit

Garfield
sakra a já čekala že ti arbeitfreund vysvětlí jak vypadá vychovaný pes a že takové chlupaté monstrum máš mít na vodítku a že po tobě bude chtít aspoň pár tisíc jako psychickou újmu,aby jsi mohla zamachrovat,že to není žádný problém a ještě volat do pojišťovny kde nevyschl ani ingoust na podepsané smlouvě...

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:54
- Nahlásit

Anu
Efekt momentu překvapení, zrovna Ty víš nejlépe, o čem mluvím. Pán zapomněl i ukrajinsky, natož aby si vzpomněl na češtinu.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:55
- Nahlásit

Garfield
tak to potom jo. Máš pravdu že jen na takové chudáky co neumějí po česky gavarit můžou ty naši štěková uplatňovat svoje zuby a nikdo nám nic neřekne.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 11:31
- Nahlásit

Garfield
Není nad pojištění......máš štěstí, že po tobě nechtěl nechat vyprat své prádlo...

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 11:48
- Nahlásit

Jo pojištění je dobrý využít.......když se nabízí....v době ,kdy jsem chtěla pojistit mého krakena byl problém,ač je to 4 roky zpátky- jelikož má nálepku pes bojový............a některé pojištovny dokonce měli seznam plemen,který tedy jako NE ....tak jsem obvolávala sháněla info až to dopadlo tak,že pesan má pojistku dvojmo) Ale k mé velké ulevě jsme zatím jejich plnění nepotřebovali.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:09
- Nahlásit

já o tom pojištění taky uvažuju, ale zatím nevím, jak to ještě provedu, zda tím, co mi poslali z národního registru, nebo nějak jinak...

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:11
- Nahlásit

Evik
Garfield
vysvětlite mi z jakého registru,Jako když jste si nechali očipovat psa? Já to musím taky udělat,neboť už ty cajti nechtějí furt volat veterinářovi pro adresu,tak ať jim usnadním práci. Musím ho taky pojistit,ty slepice mě taky nebaví furt platit

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:13
- Nahlásit

Garfield
mno jinými slovy..prostě pojištění šelmy se na po**** prádlo stejně nevztahuje,tak budeš čekat až srazí nějakýho toho kolistu že???a aby měl kolo aspon za 13500
jo ale s takovýho se vlastně nepadá

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:14
- Nahlásit

Anu
No www.narodniregistr.cz, očipuješ psa DATAMARSEM (typ čipu), oni Tě bezplatně dají do registru, nabídnou Ti úplatné pojištění, pomohou Ti při ztrátě psa a jejich databáze je veřejně přístupná, takže kdokoliv psa odchytne a dovede na Polici či veterinu a oni ho snímnou, tak zavolají operátorovi registru a za chvíli máš psa doma.

Pojištění jim dělá tuším Generali, ale pojistný podmínky jsem četla jen zběžně, tak ta úskalí zatím neznám.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:15
- Nahlásit

sarax
jo ale s takovýho se vlastně nepadá
ja nevim, proc se do te Lenky musite furt navazet. me by to treba ani nenapadlo ... natoz abych vam nejaky historky o padech z kola vypravel ....

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:16
- Nahlásit

Garfield
a kolik stojí ta sranda?Já ji chci.Jirkovi jsem to už řikala,jenže on ať neblázním a využiju že pes zdrhne a už se nenajde a budem mít konečně doma něco normálního

jinak díky

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:17
- Nahlásit

Anu
a budem mít konečně doma něco normálního
hele a on se Jirka od tebe stehuje pryc???

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:18
- Nahlásit

Jirikovo
no málem potom co jsi vyžvanil jo...

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:19
- Nahlásit

Garfield

Taky se na to chystám.Myslím tím pojištění.Chceme s pejsanem vbyjet k moři,tzak kdyby tam něco zlikvidoval,ať to máme kryté)

Jinak,být na místě toho pána,tak ti pěkně nadám.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

abby
Anu
Jsou tam pojistné možnosti buď na rok a nebo na tři roky, buď na území ČR nebo po Evropě, v ceně je aktivní pomoc při vyhledávání ztraceného psa.
Cena na rok 413,- Kč, na tři roky 1.151,- Kč pro ČR. Evropa je nepatrně dražší.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

abby
Jinak,být na místě toho pána,tak ti pěkně nadám.

konečně jeden rozumný názor

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:28
- Nahlásit

Garfield
co to je nepatrně dražší? Aby pak ta cena nebyla v Euro měně! To bych potom hledala zase já svoje úspory....

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:30
- Nahlásit

Garfield
Já mu zaplatila pojištění jen na rok a když se mě známý ptal, proč né na 3, abych se o to příští rok zas nemusela starat a je to levnější, tak jsem si s hrůzou uvědomila, že 3 roky jsou na Garfielda příliš dlouhá doba, že to dělám jen proto, že budu ráda i za ten rok.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:32
- Nahlásit

Jirikovo
Tak heleč, jak jsi měl spát v Brně, tak jsem si říkala, že Ti ze sklepa vytáhnu bráchovo kolo, sama si vezmu mazlíka a provedu Tě brněnskou vysočinou, pak bys viděl, co to je padat z kola z vlastní zkušenosti, až by se Ti to nelíbilo.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:34
- Nahlásit

Garfield
jenže já mám obavy že na ty věci co Anubis ničí se žádné pojištění nevstahuje neboť je zaviněno mnou a mým výcvikem.napříkla zlikvidoval kamarádovi chovnou stanici morčat.To by taky zaplatili?

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:36
- Nahlásit

Anu
Poudám ne, sem nečetla pořádně ty pojistný podmínky, ale obecně se to vztahuje na škodách na majetku a zdraví třetích osob způsobené psem. Snad akorát u toho prý musíš být nebo co, mrknu a napíšu.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:39 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Garfield
tak já u toho byla,sice v potroušeném stavu ale byla. To by bylo dobrý kdyby to taky platilo. V tuto chvíli se pro mě to pojištění stává zajímavé a půjdu do toho.Babička potřebuje vyměnit staré slepice za nové....

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:41
- Nahlásit

Anu
Nepatrně dražší je myslím o 300,-
A morčata by zaplatili, pokud by jsi u toho byla

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:42
- Nahlásit

Anu
Jo a dokonce se to vztahuje nejen na škodu samotnou (zničený oblek, rozbité auto, zadávené slepice, pokousaná ruka), ale i na náklady se škodou související, tzn. třeba léčebné výlohy a taky náklady právního zastoupení.

Jenže je otázka, jestli třeba není podmínkou, že při škodě musíš být u psa, musí být na vodítku a musí mít koš.... Chápeš... Víš, jaký jsou pojišťovny, ale to by postrádalo smysl. Asi nesmíš hlavně porušit obecně platný předpis.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:42
- Nahlásit

brut
já u toho byla. No tak to je dobrý. Pošli mi to Garfield meilem to mě fakt zajímá.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:44
- Nahlásit

Garfield
právě si říkám,že to musí mít nějaký háček,neboť toho co ti psi za rok zničí,to by se jim v životě nevrátilo.Pokud musí pes být na vodítku a s košíčkem tak pak chápu,že se píší že zaplatí vše,když stejně nemůže nic udělat.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:45
- Nahlásit

Anu
Mimochodem mně vyčítáš, že můj pes si udělal z ukrajincovi hlavy kopačák (protože pes byl na svém soukromém území, cizí člověk se plazil hlavou po zemi a neměl zbytek těla, dělal rámus a ohrožoval mě svou divnou existencí), ale že ty se vožralá dobře bavíš tím, jak Anub zakousává chuďátka morčátka malinká mláďátka, to už ti nevadí.

Ukrajinec aspoň přežil, ale co chůďatá morčatá? Taková sadistická smrt.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 12:47
- Nahlásit

no ja si myslim, ze proste musis dodrzovat platny vyhlasky. takze pokud je v meste narizeno, ze pes ma byt na voditku a s kosikem, tak pojistovna plati, jen pokud to bylo dodrzeno (mimochodem i pes na voditku muze zpusobit docela solidni skodu). pokud se to stane na oplocenem pozemku, jako Anu pri prihode s morcatama, tak bude urcite pojistovna zkoumat, co vsechno bylo udelano, aby se tomu predeslo. nakonec by rekli, ze kralikarnu shodil a rozbil jiny pes, ktery pojisten nebyl a to zakousnuti Anubem jiz bylo jako druhotny a hotovo. nic by neplatili ...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání