| Autor |
Zpráva |
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 19:16 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Smečka
me prijde ze psovodovi pekne ujizdej nervy protoze chtel predvest neco uplne jinyho. Pes se podleš ne docela bavi, ale nema proti psovodovi agresivni vystup, kdyby mel tak psovod jede rychlou na chiru.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:16
- Nahlásit
nevím na co si tam ta dvojice hraje,teda vím na co si hraje pes ale už ne na co psovod,ale škodolibě se nad tím opakovaně tlemím jak se jinej smaží na pánvičce svý neohrabanosti a neschopnosti bejt rychlejší a hlavně chytřejší než ten malin ....
jako neskutečně se nad tím bavím,a nechápu jak to může někoho pohoršovat,holt to chce nejdřív mít maliny a cvičit s nima,aby člověk pak dokázal ocenit mrštnost a rychlost zviřátka vítězící nad vohráblem poldíkem...agreivitu jsem tam ani nezahlídla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:37
- Nahlásit
abyste mě špatně nepochopili,celá ta akce mi přijde jako postavená na hlavu,za provokativní oždibování naprosto zmatená korekce,smysl té ukázky mi uniká,pokud to nemá být ukázka JAK TO NEDĚLAT.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:18
- Nahlásit
Sali
já myslím, že ten poldík tam agresi projevuje...neřekl bych, že jedná s chladnou hlavou....smysl ukázky má být "týrání zvířat" i když to mi přijde taky docela nadnesený, ale ne zcela...otázka, co by ten poldík dělal, kdyby tam nebyla ta kamera.......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:12
- Nahlásit
Trotelchen
no,chlapovi nervy ujíždějí ve smyslu tak už mě sráti nebudeš,a jedná naprosto zbytečně,to jo,já myslela agrese ze strany psa...ta tam není žádná,malin prostě škodí s úsměvem a pak loví toho člověka mimo záběr....
Jestli to má být co se týče alpha-rollingu ukázka KDY NEPOUŽÍVAT a JAK NEOPOUŽÍVAT,tak to beru.
Jinak sehraný je to dost násilně a strojeně.
Týrání ve smyslu naprosto neadekvátní a ještě blbě provedené a tím pádem bezúčelné korekce,ale ta korekce sama tohohle psa fyzicky nepocuchá.Ve hře na odolnost s ním budeš mlátit o zem a kravnout o dost víc....malina je nerozbitná.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:16
- Nahlásit
Trotelchen
otázka, co by ten poldík dělal, kdyby tam nebyla ta kamera.......
pámbu ví,já neznám pozadí ukázky: můžou být dvě verse,
1)akce je celá sehraná pro propagační nebo ilustrační účely a proto taky ten malin z toho má relativně dobrou prdel,neb cítí že to není doopravdy
2)kamera natáčí celý trénink a psovod nerví z toho že je sledovanej,takže se chová neadekvátně a stejně mu to nejde a pes z toho má prdku neb cítí že má stejně navrch,hodí dvě podřízený přeblemcnutí a zas začne škodit znova....
Asi bych se přiklonila k tý první versi.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:27
- Nahlásit
Sali
Já bych tu první verzi moc netipoval...leda, že by bylo účelem propagovat, že policajti v Baltimore jsou totální troubové )) a týrani psů )) ...ale jasně, tak nějak to bude nebo zcela jinak? )
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:43
- Nahlásit
Trotelchen
no né,já jestli to jako není z nějaké policejní instruktáže pro psovody,JAK to nedělat,víš,já vůbec nevím z čeho je to vytržený,klidně za tím může být natočený správný řešení,polda něco rovná na voze,pes ho začne dlubat a pak zobat a dřípat za bundu,tak by dostal rychlýho facana,důrazný NO,DOWN a zůstal odloženej než polda dodělá to co na autě dělal,pak psa pochválí a dá do zákusu na pešíka co vyndá z kapsy a pohraje si sním....
Polda se psem stojí u vozu a někod jde k němu mu to něco podat,pes začne tančit a lovit zákus,tak ho strhnu se slovy NO,HEEL,STAY!!! podržím u nohy do klidu,vemu si podávanou věc a psa pochválím a zase si s ním pohraju....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:45
- Nahlásit
Trotelchen
myslíš že to co mám doma je jiný?????? je to úplně stejně maligní,akorát se tím musí umět dělat....
Sám vidíš v jakým drajvu ten pes jede,že to je kořistník nikoli sebeobrannej agresor.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:48
- Nahlásit
Trotelchen
někde jsem taky měla krásnou ukázku z policejní předváděčky,třeba jí ještě najdu,jak pes sundavanej z ringu překous svýmu psovodovi do ruky,do zpevňovací rukavice,ale protože ten ring pustil,a za tu rukavici to asi nebolelo,držel ten pásek,byl hrou v zákusu odměněnej a všechno bylo OK.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:53
- Nahlásit
Sali
Jasně Sali, může to tak být, ale já vycházel z toho, že je to, jak jsem tu již někde psal reportáž o údajném týrání :-/, takže nepředpokládám, že by si někdo dovolil z kontextu nějakého kvalitního instruktážního materiálu vystřihnout tu ukázku o tom, jak to být nemá...rozumíš mi? Myslím, že by se Ti poldové ozvali, že by si to nenechali líbit...ale to je myslím fuk, je to vcelku jedno, důležitý na týhle diskuzi je to, že bylo řečeno, že
TAKHLE TEDA NE!
to mi přijde zásadní....proč to bylo natočený asi nevykoumáme )
myslíš že to co mám doma je jiný?????? je to úplně stejně maligní,akorát se tím musí umět dělat....
Sám vidíš v jakým drajvu ten pes jede,že to je kořistník nikoli sebeobrannej agresor.
Jo, já Ti věřím....co do pohyblivosti , ohebnosti, pružnosti apod to mám doma stejný...akorát naštěstí v jednom vydání, takže to maligní )) zatím není ani v jednom z obou významů toho slova )
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:54
- Nahlásit
Přikláním se k verzi prvé.Dle mého je to celé sehrané,za jakým účelem netuším ...ale minimálně pes se dobře baví.Policajt ten afetk dle mého také hraje
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:01
- Nahlásit
Smečka
Policajt ten afetk dle mého také hraje
Třeba z pohybu a postavení jeho nohou v určitých chvílích se mi nezdá, že to hraje, přijde mi, že má evidentní motorické problémy jako vůči motorice toho psa a to že nestihá, způsobuje to, že je to na jeho pohybech vidět...kdyby to bylo sehrané i z jeho strany...nesnažil by se tak urputně...o tom jsem přesvědčen...skoro...vsadil bych na to )
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:08
- Nahlásit
Zájem psa už v určitých chvílích ochabuje a policajt ho znovu vyprovokuje k akci.Fakt si myslím,že je to pro oba jen známá hra.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:19
- Nahlásit
Smečka
hm tohle vysvětlení má taky něco do sebe...to se mi těžko uznává, že by mohl mít pravdu i někdo jinej ...na druhou stranu, to, co jsem popisoval, tam vidím taky....tak nevím....asi to bude podle mýho přece jen je to pravděpodobnější
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:03
- Nahlásit
Smečka
Trotelchen
možná že poldík měl ukázat to položení a nějak jak mu to nešlo tak přidával na urputnosti....
To mi strašně připomíná jak Ruda Desenský nemoh uvěřit že položit Ferdíka na záda jedním hmatem nejde,pořád vykřikoval něco o podražení přední nohy a předváděl hrou na čévéčkách,a mělmě za vola že tvedím že to nejde,že ferdík se široce rozkročí vzádu a vybalancuje to bedrama a zadním pohonem
...až došlo na den D,kdy Ferdík v košíku z frajeřiny osolil Buddyho a za to měl oprávněně dostat po čuni,Ruda si šel chránit Buddyho a složit Ferdíka.....a chvíli to vypadalo trochu jak na tom videu....Ferdík roznožil a vlnil bedrama a na zem nešel ani poprvé,ani podruhé,až pak musel být nadhozen do vzduchu aby ztratil oporu v zemi a ve vzduchu přetočen,jinak na zem prostě nešel.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:05
- Nahlásit
jinak ráno jsem sledovala JAK sundává hrou na zem na záda Ferdík Kirunu,takovou brutalitu by ani ten polda nezvlád
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:07
- Nahlásit
Sali
Nevím, kdo je Ferdík? ((( A jsi si vědoma, že dostaneš stranický trest ?? ))))))))))))))))) Myslím za rozšiřování dezinformací? )))))
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:07
- Nahlásit
naši psi mají tohle sakra dobře natrénovaný,ustát nohama na zemi cokoliv,protože pilně trénujou spolu
Jediný co jde ne jedna ruka za límec,druhá za kožnířasu na prdýlce a zvednout do vzduchu nadhozem,roztočit do kolotoče aby nohy šly vodorovně a pak už jdou na zem záda,ale ta další fáze udržet to zvíře ležet je taky dobrá
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:09
- Nahlásit
Sali
Ferdík je Fernando?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:11
- Nahlásit
Trotelchen
Ferdí Pfééérdík je Fernando HalitPaša,18 měsíců a 45 kg.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:12
- Nahlásit
Sali
Jediný co jde ne jedna ruka za límec,druhá za kožnířasu na prdýlce a zvednout do vzduchu nadhozem,roztočit do kolotoče aby nohy šly vodorovně a pak už jdou na zem záda,ale ta další fáze udržet to zvíře ležet je taky dobrá
njn..to znám...já to u svýho nedělal, pokud jsme neměli kšíry...teda on...a taky zvednout do vzduchu a šup na záda...přišlo mi to nejbezpečnější i kůliva němu.....ale už to nedělám, jednou to nějak nepochopil, já se ukvapil a to už nechci zažít.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:12
- Nahlásit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:13
- Nahlásit
ale už to nedělám, jednou to nějak nepochopil, já se ukvapil a to už nechci zažít.....
chápu,ale dobrmani i maliny to mají ve svém vzorci chování a tedy to chápou správně.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:13
- Nahlásit
Sali
Ferdí Pfééérdík
))))) jo tak na týhle fotce je fakt hotovej Pfeeerdík ))
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:15
- Nahlásit
já to hlavně nemusím dělat,udělala jsem to jednou Arkounovi za rvaní,jednou Miuně za to že se otočila do mě naprosto cíleně,to byla u nás pár dnů,a občas to udělám Kiruně za rvaní Miuny z plezíru,když jí pak na zemi syčím do xichtu že jí zabiju jestli to ještě zkusí,je tak na půl roku klid.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:16
- Nahlásit
chápu,ale dobrmani i maliny to mají ve svém vzorci chování a tedy to chápou správně.
Sali
zas ať to neházím na něj...chyba byla určitě hlavně u mne...kdo jinej může zabránit blbý situaci než člověk....nebo spíš kdo jinej by měl mít tu odpovědnost.....tak jsem si nějk pozbyl
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:17
- Nahlásit
Sali
ano, z dnešního pohledu vím, že jsem to nemusel dělat...ale nebudu to tu dále řešit, neboť o tom pak budu číst ještě dva roky všude na netu ))))))) jakej jsem blb )))))))
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:19
- Nahlásit
Trotelchen
Smečka
hm tohle vysvětlení má taky něco do sebe...to se mi těžko uznává, že by mohl mít pravdu i někdo jinej
Ve tvém případě naprosto chápu
Ještě se ti to párkrát stane,neboj
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:21
- Nahlásit
Smečka
Ve tvém případě naprosto chápu
Ještě se ti to párkrát stane,neboj
Vlečko nezlob! Já jsem neuznal, že máš pravdu, jen to, že by jsi ji mít mohla, ale vzhledem k tomu, jak se hned snažíš prosazovat, nasadím buď alfa rolling nebo výplatu, můžeš si vybrat:-D
|