Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Maligní alfa-rolling
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:01
- Nahlásit

K videu asi tolik,nevím o co přesně tam jde...V každém případě bych u výcviku tuto metodu nepoužila!!!
evina
to je něco jako: "Nevím, co to je, ale strašně mě to uráží", že?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:02
- Nahlásit

Smečka
Kdo to je?
ňákej debil .... vypatlanej...

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:03 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Trotelchen
tak jsem to zhlédla (díky za extra službu ) - no spouštěčem je to, že mu maliňáček vyjede po ruce, ale takovým tím "tohle nechci, tak zkusím jak zareaguješ", ne agresí "sežeru tě, jestli..".
No a páník zareaguje takhle a rozjíždí se to.

Mi to taky přijde jako nepřiměřený trest, měl ho dořvat, udělat poslušnost.... (nebo vyškubat)...
evina
přesně, udělat to knírači...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:06
- Nahlásit

Terri
taky přijde jako nepřiměřený trest,
mě to přijde i dosti nezvládnutý, ten pes evidentně může bojovat...no nevím...

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:08
- Nahlásit

Trotelchen
přijde i dosti nezvládnutý
no to je ještě druhá věc...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:13
- Nahlásit

Terri
já se od rána těším, že se mi tu k tomu vyjádří Tchor a on ne a ne...alfa-rolling jsem onehdá poprvé slyšel od něj...tak jsem mu to napsal do názvu tématu a on nic...nevěrník jeden...!

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:15
- Nahlásit

Trotelchen
jo jo, i bylo mi jasné, odkud maligní vítr vane

A Tchor byl jeden z prvních, který upozorňoval (narozdíl od ostatních), že to nemůže dělat každý, s každým psem a jakkoliv!

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:16
- Nahlásit

...hrozný. co tam ten chlap nacvičuje a proč?!?! to je o ničem a pes musí být dobře zmatenej. chudák.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:20
- Nahlásit

Terri
no MALIGNÍ je v názvu proto, že to používá často Sali ve významu jako náležící "BO malinois" a se mi zdálo, že podle toho, co se tam odehrává, to může být navíc maligní i v pravém slova smyslu....minimálně pro vztah psovod-pes.

Jo Tchor upozornoval......já vím......

To na tom videu je podle mne totiž přesně návod, jak mít psa neurotika.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:24 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Trotelchen
vím jak Sali mluví, sleduju co sledováno má býti
A odhadl jsi to i ve vztahu pes/psovod. Kdo ví, o co tam mělo jít, že by o to, jak chrabrý policista krotí zlého psa?

Ale přiznám se, že mi taky trochu trvalo, než jsem přišla na to, že ne všechny moudré rady můžu použít...a udělala jsem pár pěkných kopanců...
Asi to měl zdůrazňovat víc než Tchor...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:26
- Nahlásit

Terri
...a udělala jsem pár pěkných kopanců...
To asi každý....ale právě proto!!!! by Ti zkušení měli dávat většího majzla na to, co pouštějí.....mezi prosťáčky...

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:29
- Nahlásit

Trotelchen
Souhlasím. Ono u 10 lidí to ale vyjde, neb mají i "normálního" poklidného pejska, co jednou zkusí, oni opáčí a mohou být dál hrdě Alfou. Pak je jedenáctý, pejsek co jednou zkusí a nechce jinak A musíš opáčit vícekrát a "jinak"...
Mezitím ale posloucháš či čteš názory těch zkušených plus těch oněch deseti...

Multimédia by mohla pomoci

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:35
- Nahlásit

Tak já to asi neuvidím, mě to pořád nejde.
Ale popsali jste to tu dost podrobně, takže si to dokážu alespoň představit.

viky
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:42
- Nahlásit

Tak na spusteni, aby mel clovek vysokou
Ten cajt je magor a nechapu, proc se snazi toho psa dostat na zada, neni to zadny agresivni a nezvladatelny zvire....

To na tom videu je podle mne totiž přesně návod, jak mít psa neurotika.
naprostej souhlas, doufam, ze to uz videlo spousta hnupu u nas v republice a zacnou to praktikovat.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:43
- Nahlásit

Trotelchen
Vypadá to na předváděčku...ovšem velmi , velmi mizernou.....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:18
- Nahlásit

Terri
Ono u 10 lidí to ale vyjde, neb
nemyslím, že je to jedna ku 10...ono totiž těch deset to nedělá ani tak jako ten pán na tom videu...ten totiž kdyxby měl správné info, nejspíš by to dělal dobře...důrazný byl dosti....ale spousta lidí to nezvládne ani fyzicky a pak jsou navždy beta nebo je pes menší a pak ho třeba také jen zneurotizují.....
Multimédia by mohla pomoci
zatím pomohla tak leda do někam......

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:20
- Nahlásit

viky
doufam, ze to uz videlo spousta hnupu u nas v republice
na tu stránku se přes ty stránky nedostaneš.....odkaz jsem dal jen sem...pokud bych to chtěl zveřejnit náhodným návštěvníkům, tak určitě s náležitým komentářem

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:24
- Nahlásit

Trotelchen
pak jsou navždy beta
To si nemyslím, nepovažuju to za jediný způsob. (i vzhledem k tomu fyzičnu). I když záleží též v jakém věku to udělají.
kdyxby měl správné info, nejspíš by to dělal
ale mělo by mezi ně patřit nejen způsob jak, ale taky KDY už je potřeba tohohle. Jak to ze začátku psala myslím Moll...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:29
- Nahlásit

Terri
ano, jak jkdy kde a proč...kompletní info....ale když se koukneš po netu nebo do bedny...skoro vždy to jsou jen výkřiky...kouše psa do čumáku apod....to je to špatný, že je to neúplný, takže já myslím, že právě ta média dělají nejvíc medvědí službu...je totiž zajímá jen ta část, která zdedá adrenalín...

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:52 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Trotelchen
K tomu videu mám dvě připomínky:
1. Jsem vůbec nepochopila, proč to tomu psovi provádí. Možná ho pes chňapl za ruku nebo se spíš ucukl a ohnal hlavu po ruce nebo tak, což lze řešit úplně jinak.

2. Dejme tomu, že pán ví, proč to dělá (jakože pes byl předešle agresivní už ho napadl, ukousl mu hlavu a půlku nohy a vykousl mu část lopatky a tak) a teď už reaguje preventivně na jakýkoliv negativní projev psa, leč vůbec nechápu smysluplnot mlácení psem o zem (frekvence 25 úderů za minutu), když smysl tohoto kroku lze docílit tehdy, když šlahnu se psem včas okamžitě střelhbitě a udusím ho na zemi, aniž by měl šanci pohnout byť jen uchem, až zberánkovatí dostane volno, čímž člověk vyhrává score 1:0. Ale to že se pes desetkrát vysmekne, to je úplně o ničem.

moll
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:44
- Nahlásit

Garfield
...ukousl mu hlavu a půlku nohy a vykousl mu část lopatky...

možná právě proto se psem tak zachází.......

moll
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:46
- Nahlásit

Trotelchen
média dělají nejvíc medvědí službu...je totiž zajímá jen ta část, která zdedá adrenalín
no, protože většina lidí se ani moc vzdělávat nechce a v médiích hledá jen ty senzace .... tak jsou jim servírovány. určo lidem v paměti víc utkví ruda d. řvoucí a vrčící na okošované čsv (no) než nějaký dlouhý a poctivý a důkladný výklad a popis situace.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:24
- Nahlásit

Garfield
počkej Kocúrik ) Ty to píšeš, jak bys měl podezření, že to na tom videu jsem já a chci pochválit, jak mi to s tím psem jde

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:25
- Nahlásit

moll
to máš pravdu, proto by každý měl vážit, co a jak do médií podá a poučit se na základě zkušenosti s médii

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:51
- Nahlásit

Trotelchen
To by mě v životě ani nenapadlo!
Nikoliv proto, že bych zavrhla možnost, že bys takto nepřiměřeně zacházel s nějakým štěkem, ale především proto, že Tě nepovažuji za příslušníka některého z policejních sborů USA nebo co to bylo.

Zájemci do řad policie USA musejí projít náročnými psychotesty...

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:58
- Nahlásit

Garfield
Sice je to gól ...ale tento pán (myslím tím toho malignu) mi nepřipadal zrovna těmito testy prošlý...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:58
- Nahlásit

Garfield
Počkej počkej "Kocúrik Dominik" - znáš tu knížku, ne?
já Ti také připravím náročné psychotresty teda promiň, to "r" tam nepatří i tak Ti to bude stačit tuším
.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:00
- Nahlásit

Terri
Sice je to gól
Další adeptka na psychotresty...no vidíte holky, huž jste dvě do kursu, zaplatíte každá méně

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:02
- Nahlásit

Trotelchen
Dominik, nebyl to ten "nevinnej modrookej"?
Sice je to gól
Další adeptka

jááktoo? Nebyl jsi to ty, který jsi to vztahovačně přišil sobě? Já nic, já muzikant.

evina
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:02
- Nahlásit

Trotelchen:to je něco jako: "Nevím, co to je, ale strašně mě to uráží", že?

to se pleteš!Neznám povahu toho psa,proto se neodvažuju soudit.I tak jsem zmínila,že bych toto u výcviku nepoužívala.Věřím ale tomu,že u některých jedinců to může být také cesta( ne k neurotismu).Zrovna u maliny obecně to asi v pořádku není.A ani by mě to neurazilo,pokud bych viděla,že to mělo nějaký výsledek.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání