Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Perličky z ČMKU
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Zet
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:14
- Nahlásit

Jimmi
Bu Bu Bu Nirreterrit, já z toho nebudu. Už vidím, jak majitel chodí po parku a volá na psa Bu bu bu ... Jinak se mi celkem líbí Coby kdyby ... je to vtipné a pěkně to zní

Zet
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:15
- Nahlásit

Evik
Samozřejmě, že můžeš jet i háčky. Většina chovatelů je ale přeskakuje, protože nejsou mezinárodní. Podobně se často přeskakuje i Ch

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:19
- Nahlásit

aha, tak to jsem nevěděla. Jinak CH je podle mě velmi atraktivní písmeno pro jména...Znám spoustu psů od ch s moc pěknými a "nepaskvilními" jmény

chichi a to "Coby kdyby" by třeba mohla být česká verze "Scooby doo"

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:21
- Nahlásit

V Polsku mají beauceronku, která se jmenuje Sex Bomba :

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 15:35
- Nahlásit

Adél, tak to je hustý "Sex bomba"...jinak krásná fotka

Jimmi
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:13
- Nahlásit

Evik
Majitelé Čora Mora, mu říkají Huberte, takže je to jedno.

Já taky nepoužívám jméno , které dostal od majitelů. Vybrala jsem si krátký a jednoduchý.

Jinak ty jména se vybírali na fóru kraťand, takže to nejsou nápady pouze majitelky, ale vlastně kolektivní

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:18
- Nahlásit

hele ale ona je fakt krásná, to jméno jí i docela sedí

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 20:59
- Nahlásit

je to pěkné jméno

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:23
- Nahlásit

Jimmi
Celá rodina jsme se těmi jmény pobavili, ale jinak se mi to líbí - jsou originální. Někdy lidi obdivují anglické jméno a přitom je to totální hovadina v překladu. Tohle je opravdu origoš

Eny
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 08:57 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Moje oblíbené jméno je od jezevčíků, "Defacto Diablo Czech Original"

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 09:09
- Nahlásit

Eny
taky jedno z těch "lepších"
já osobně mám ráda jména vtipná, jestli v angličtině nebo češtině je jedno

zuzka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:27
- Nahlásit

Eny
jé czech original začali chovat i strakáče a právě mají štěnda, to jsem zvědavá, jak je pojmenují

Zet
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:33
- Nahlásit

Eny
Cicero Cililing a Cikáda Capanda ...
Mě už drtí jen to, že to není Czech Original, ale Czech Originál

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 13:51
- Nahlásit

Tak stránky Czech Originál se mi nepodařilo otevřít, škoda, tak jsem zkusila alespoň Vitoraz, to je co jméno to perla a originál

Orange Orangutan Vitoraz
Oh La La Vitoraz
Ra Ta Ta Bum Vitoraz
Sex Bomb Vitoraz
Veni Vidi Vici Vitoraz
Viva Diva Vitoraz
Wanda In Wonderbra Vitoraz
Kámasútra Vitoraz
I'm So Sexy Vitoraz

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 07:39
- Nahlásit

Maya

tak Kámasútra Vitoraz....to je bomba...nebo Sex bomba? Taky mám pochopení pro srandovní jména, akorát je mi pak líto těch cvičících majitelů psů, když musí ta PP jména hlásit u zkoušek...mohou pak mít na svědomí, že si rozhodčí "ucvrnkne smíchy do trikotu"

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:11
- Nahlásit

Obvykle dáváme japonská jména, ale protože japonština nemá P jako my, tak teď vymýšlíme něco "geniálního" na P pro 4 šibí kluky. Návrhy jsou opravdu zajímavé, zatím vede Plum brandy - jenže mě se to zdá spíše na fenku

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:13
- Nahlásit

Když nám přišla Aša, jmenovala se Ája. Přijde mi doslova úchylné na NO málem těžšího než jsem sama volat na cvičáku Ájo. Snad jedině původního majitele omlouvá, že v osmdesáti už to některým lidem tak nemyslí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:14
- Nahlásit

Pišta Fišta nebo se mi líbí Piškotek Pippo z Framy zvířat co Pepek Námořník? Nebo Prasklá Nádrž?

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:16
- Nahlásit

shiba

moje známá má kamarádku, jejíž Akita-inu se jmenuje v PP P-Naishin, taky proto, že "nesehnali" japonské jméno na "P" Naishin se mi ale straně líbí a pro tu čubinu se to strašně hodí.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:18
- Nahlásit

Mucholabka
znám staršího pána s NO, kterému také říká Ájo...je to ale pes a oficiálně je Ajax... Musím říci, že ten "Ája" je pěkné telátko, váží miminálně 50 kg, je to ale strašný dobrák, takže se to něžné oslovení k němu vysloveně hodí.

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:54
- Nahlásit

Mucholabka
My jsme měli křížence z útulku a tomu jsme říkali Piškot, protože než jsme ho dovezli domů, tak sežral velký balíček piškotů
Jinak se snažím najít jména bez háčků a čárek, takže třeba máme - Pingu (on ten jeden černý fakt vypadá jako tučňáček), Pif-Paf, Ping-Pong, Pink Floyd, Pan Tau... Ale jen raďte, více děr, více syslů, více hlav, více smyslů (jak by řekla teta Kateřina)

Evik
To se obvykle dává - P s pomlčkou nebo apostrofem a jakékoliv jméno, dávala jsem to třeba při C, ale teď jsme se rozhodli pro recesi (i když i ta naše japonská jména jsou často recese), protože si z nás mamka štěňat udělala srandu - několik lidí čeká už rok i více na fenky a ona má samé psy
BTW nemají tu akitu z Bambusového háje? Tam myslím taky dávali takové nějaké jméno...

wami
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:03
- Nahlásit

shiba
Pišta Hufnágl

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:07
- Nahlásit

shiba

je to klidně možné....mám pocit, že tak nějak se ta čubí opravdu jmenuje....já jí ale osobně neznám. Vím to jen proto, že majitelé fenky mají současně i choďandu (a já se pohybuju hlavně u těch choďáků )

jinak nápady na jména Pipi punčochatá, Pepino, Pei-Pei, Palo-mino, Pompo, Pimmi...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:14
- Nahlásit

shiba
Piccolo, Pinocchio ..jsou ale spíše italská, tak nevím, jestli by nebyla spíše pro italské chrtíky

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:43
- Nahlásit

Pinocchio navrhovala moje maminka, tak jí možná uděláme radost, jinak do užšího výběru postoupil Pepino a Pompo. Pipi punčochatá by byla skvělá, jenže máme jenom kluky - to už by byla moc velká recese

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:49
- Nahlásit

Tak Pipin Krátký. Na základce jsme z toho měli vždycky jundu.

daliva
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:54
- Nahlásit

shiba
Taky se připojím s návrhy: Paco, Pepe, Paragon, Patriot, Peanuts, Pluto, Pirate, Pongo, Pokerface, Parker... a tematicky k Plum Brandy by šel ještě Pernod nebo Pinot Noir

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:59 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

Mucholabka

daliva
Pinot Noir rovněž navrhovala moje mamka... jdu se podívat, jestli sem náhodou nepřispívá pod cizími nicky

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:28
- Nahlásit

shiba

ještě mě napadá Peregrin, Picasso´s picture, Pitoresque, Palombo (to je italský název pro malý druh žralůčka:lol, Pato (španělsky kachna), Pirrelli, Piraňa, Pendolino

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:43
- Nahlásit

shiba
Perník

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání