Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Perličky z ČMKU
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Zet
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit

Předevčírem jsem se bavila na ČMKU ... normálně tam moc nechodím, protože mám plemeno pod ČMKJ a na ČMKU zajdu jen občas kvůli šampionům nebo vývoznímu razítku. Tak, pokud tam někdo z vás půjde, doporučuji, prohlédnou si nástěnku „perličky z ČMKU“. Mají tam vyvěšené všelijaké e-maily a dopisy od chovatelů a přihlášky k zápisu vrhu ... občas je to fakt síla (od pravopisných chyb po šílená jména štěňat). Nejvíc mě asi pobavila přihláška vrhu, kde byly čtyři feny s následujícími jmény: Antoaneta, Antoanetta, Antoanneta a Antoannetta

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:29
- Nahlásit

Jeden labrador se jmenuje nebo jmenoval, nevím jestli ještě žije, PRYNC

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:57
- Nahlásit

Ketrin
Já nedávno projížděla databázi, kterou mám k dispozici a našla jsem tam "Ořecha z Ořechova" Nakonec se ale ukázalo, že pracovnici plemenné knihy nejspíš hráblo (pravděpodobně z těch našich šílených jmen, která neustále vymýšlíme) a tohohle psa si vymyslela

Vcelka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:09
- Nahlásit

to je moc pěkný

jeje
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:19
- Nahlásit

Nuž nemiem ako je to v ČMKU, ale na obsah správy adresovanej niekomu, sa takmer všade na svete vzťahuje poštové tajomstvo.

Existuje aj iná nástenka s názvom: "Kde to hnije? UNIE!"

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:37
- Nahlásit

Ketrin
No a? R je přece tvrdá souhláska

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 16:36
- Nahlásit

shiba
Bingo!

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 18:34
- Nahlásit

No já bych ta jména zas tak neřešila. Koukněte na jemeryčany, to je kolikrát fakt komedie. Nebo je normální dát psovi jméno jako "Skansen's Until We Meet Again II", "Skansen's Water Under The Wings" apod.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 19:06
- Nahlásit

To já jsem od LR zvyklá...
některé importy:
May Be a Show Dog of Tintagel Winds (pes)
May I Dance With You of Tintagel Winds (fena)

Bent
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 19:12
- Nahlásit

Nikita
Ketrin
Pro jazykové analfabety jako su já prosíííííím přeložit ty jména do normálního jazyka.

Klárča
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 20:09
- Nahlásit

Bent
Přidávám se ....rozumím polovině slovíček,ale dát si to dohromady se mi to v mozku cosi nechce ...jakési tančení s tebou... jacísi psi v show netušíííím

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 22:24
- Nahlásit

Nikita
Ketrin
Jestli oni chovatelé nejsou Indiáni...

Zet
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 15:54
- Nahlásit

Bent
Skansen's Until We Meet Again II ... to mi moc nedává smysl. Možná spíš Until We Meet Again. Tedy přibližně Až Se Znovu Sejdeme.
Skansen's Water Under The Wings = Voda Pod Křídly
May Be a Show Dog of Tintagel Winds = Možná (Může Být) Výstavní Pes
May I Dance With You of Tintagel Winds = Mohu Si S Tebou Zatančit
Taková celkem tuctová jména

Ty Antoanety spíš považuji za ukázku totálního nedostatku chovatelovy fantazie, než ukázku šílených jmen. Co se šílených jmen týče, tak u mě vede: Cicero Cililing Czech Originál a Debrecínka Valentinka

jeje
Ale no tak, myslím, že takováhle reakce je poněkud přehnaná. Mně to přišlo celkem zábavné, nikde není uvedeno, kdo přesně text vytvořil a už vůbec ty dopisy neobsahují žádné zásadní informace. A myslím, že drbárnu Kde to hnije? UNIE! tady každý zná

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:01
- Nahlásit

téda to jsem se pobavila....chichi...někteří chovatelé fakt dokáží vymyslet věci.....Ale mně se docela líbí srandovní jména typu Lentilka, Pepíček... a znám jednoho buldočka, která se jmenuje v PP Macíček a zatím šíleně dlouhý název ch.s.

Nikita
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:09
- Nahlásit

Zet
Taková celkem tuctová jména
A co takové ve stylu "Chip And Dale Story Teller" nebo jak ono to bylo přesně?

kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:11
- Nahlásit

tuhle jsem potkala nějakého pána s vnoučkem, měli s sebou labradora a volali na něj KARLE - trvalo mi docela dlouho, než jsem pochopila, že nevolá děda na vnoučka ale pán na psa

Zet
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:37
- Nahlásit

Evik
Mně se taky taková jména líbí ... rozhodně víc než ty anglické složeniny (nechápu, proč češi musí za každou cenu dávat anglická jména :rolleyes Taky se mi líbí, když se pes (nebo i fena) jmenuje tak, že si jeho jméno snadno zapamatujete, ale zároveň je originální
kokoška
Známá má doma Cecilku, Dorotku a Elišku. Vždycky si představuju, jak na ně volá někde v parku ... to je jak na mateřskou školku Ale jinak se mi ta jména líbí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 17:16
- Nahlásit

Karel je normální, znám i labradora Bedřicha a říkají mu Bedřichu

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 20:16
- Nahlásit

Mám Péťu a Robina , kamarádka má goldenky Káču ( Kateřina) a Majdu ( Madlenka), znám jezevčíka Františka a bígla Theodora a labradorku Mášu

Bent
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 20:46
- Nahlásit

U nás kdysi chodil kluk s obrovitým kavkazákem kterému říkal sladce Drobeček, kamarád má ovčandu která se jmenuje Minda, vedle v baráku mají baseta Emílka a moje dingoška, přesto že jsem pro ni hledal honosné jméno, má ve svým očkováku jméno Žabička. Protože neštěká ale kuňká.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 21:47
- Nahlásit

Ketrin
Might Be A Show dog of Tintagel Winds - to je náš táta A když se mě někdo zeptal, po kom mám psa, nedokázala jsem mu odpovědět

LUCKA
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 21:48
- Nahlásit

A ještě kamarád má štěňátko NO a říká mu Richarde

monika
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 22:16
- Nahlásit

já mám doma dogu Dorku, kokra Anetku, známí mají amerického kokra Tomáška a tchýně má německého pinče s honosným jménem REX ..něco.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 22:27
- Nahlásit

Pridam trosku do mlyna - fenka neni moje, ale kamaradcina, nicmene nad jejim "papirovym" jmenem zasnu neustale...

jde o fenku gronskeho psa:
HUITSOQ GRONLAND ANGAKOK
(kdo to vyslovi napoprve nahlas, ma bod plus! )

wami
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 22:32 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Jeste me napada dodat, ze by to teda mely byt eskymacke vyrazy...

No, jina (nahodne vybrana) jmena gronacku z ch.s. Gronland Angakok:
D'Qijajuk - D'Pinnekradjuk - D'Nyrriyok - C´igaluk - G´unuak ...

Priznavam, ze to asi JE stylove, ale naprosto nepouzitelne...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:32
- Nahlásit

Jiné importy:
Attikonak Truly Madly Deeply
Sretlaw Never Smoke Again
No a náš "manžel a taťka": Ladrow Heron over Oakhouse

LUCKA
Myslím že ho oslovují Navar.

daliva
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:40
- Nahlásit

Mně se docela líbí pojmenovávat vrhy tématicky, jak to mají v některých západních zemích (tj. ne podle shodného počátečního písmene) - takhle jedni známí pojmenovali své malé "poklady": Green Emerald, Blue Diamond, White Gold a Black Pearl. A hádejte, jakého společného jmenovatele má tento vrh: Tullamore Dew, Bowmore Legend a Rebell Yell

Jinak v jednom z loňských výstavních katalogů mě pobavila ch.s. "Do kapsy" (chová nějaké malé psíky), která své odchovy pojmenovává po slavných osobnostech, takže si můžete vybrat např. Angelinu Jolie Do kapsy, Antonia Banderase Do kapsy, apod.

petl
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:54
- Nahlásit

Já mám doma Kulinku a Nanynku:
Kuli měla v papírech jméno Clue ale volat na ní Klůůůííííí mi nešlo přes pusu tak jsme to jen přehodili aby to líp znělo.
Nanynku jsme jen počeštili protože v německých papírech se jmenuje Nanu Nana

petl
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:56
- Nahlásit

A na té Unii je opravdu co číst - na nástěnce jsem našla také krásné návrhy názvů Ch. S. - takové varianty jako Bóbika, Naše Bóbika...ty mě fakt dokázaly nahlas rozesmát

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 09:05
- Nahlásit

Tedy, díky za tohle téma, už dlouho jsem se po ránu tolik nenasmála.
Já se moc pochlubit nemůžu, naši chovatelé dávají "normální" jména, nejsrandovější české, co znám, je Cvoček.
A hezky česky vypadá třeba jméno anglického psa Bimbo of Puch z rodokmenu mého psa.
A pak už jsou to jen těžko vyslovitelná holandská jména jako např. Verrukkelijk of Vorden nebo Vrijmetselaar of Vorden.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání