Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Perličky z ČMKU
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 09:15
- Nahlásit

Belini sourozenci (bratři) se jmenují Ben, Benjamin, Beny
ovšem není to nedostatek fantazie chovatelů, jako jejich dobrá vůle - dali nám, budoucím majitelům, vybrat

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:51
- Nahlásit

ježiši lidi, tohle mi nedělejte, já se tady řehtám jak kobyla, poprskala jsem si klávesnici kafem....
Málem jsem se udusila smíchy při čtení "Angelina Jolie Do kapsy" To je fakt pr.....

Jinak znám ještě pejsky Františka, kterému říkají Fanánku, pak Pinďu, jednu fenku voříška, která má střelenou paničku, která jí pojmenovala Hosana Alelujá
No a koneckonců i můj pes má dost šílené jméno Akíčita Indian z Luční záře... jeho ségra Ánpo, bráchové Ánpawi, Ánpetu....tomu říkají Péťo.... Taky jsem pro, aby se psi jmenovali tak, aby šlo jméno aspoň vyslovit a dalo se na ně rozumně volat.
Můj kamarád-recesista, má čubinu, která má tak pitomé dlouhé jméno v PP, na němž si prý chovatelka strašně zakládala, takže kámoš té chovatelce na každé výstavě dělá naschvál "ostudu", protože čubině říká "Buřtíku"

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:58
- Nahlásit

Evik
Můj bývalý šéf měl importovanýho anglickýho setra z Ameriky.. Jméno si fakt nepamatuju, ale bylo hodně šílený...
Říkal mu velice prostě: Honzíčku, Janíčku, Jeníčku...

zuzka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit

není veselejší situace, než když náš známý - chlap jako hora, s lehce zamračeným výrazem, s plnovousem, v maskáčích - volá něžným hlasem: Honzíku? A přiřítí se rotvík

wami
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:09
- Nahlásit

zuzka
Mam jeste lepsi...

Musheri maji spesl povely pro zataceni: "dží" a "hó".
No a co se stane, kdyz se vůdčí fena spřežení jmenuje "Key"?

(Hó, Key! )

shiba
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:11
- Nahlásit

Evik
Hosana Alelujá je úžasné jméno Ale já to volám tak často, že by se chudák pes uběhal

My dáváme šibinám příšerná japonská jména. Některá jsou méně příšerná, takže je majitelé i používají, ale třeba běžné je u šib Hana (= jap. květ), ale nám to zní srandovně

Zet
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:17
- Nahlásit

Já se nedávno známé z Německa ptala (anglicky) co to je za pěkného psa a ona mi na to povídá "I'm Unbelievable Chocolate Tiger". Tak jí říkám, že je tedy fakt neuvěřitelně tygrovaný, a že se takhle pěkný hnědý s pálením fakt nevidí. Tak se ptám ještě jednou, tentokrát "Jak se jmenuje?" A ona na to "To JE jméno."

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit

Zet

no to je dobré....myslím, že kdyby se té Tvé známé stejně jako ty zeptal nějaký chlap a dostal odpověď, že ona je neuvěřitelná čokoládová tygřice, asi by ta situace mohla skončit všelijak

Zet
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:42
- Nahlásit

Evik

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:42
- Nahlásit

Zet
Evik

a včera se tady někde probíraly depky, tak to doporučuji fenku jménem Therapy for Soul (skutečně existuje).

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:49
- Nahlásit

tak se tedy pridam, nekdy mam pocit, ze moje ®onie se jmenuje Notaktedanechod, protoze to je jediny, na co slysi ...

kokoška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:49
- Nahlásit

když znáte tak úžasná jména, třeba mi pomůžete.
Chci si pořídit psa původem z Orientu a chtěla bych pro něj - teda já chci holku, takže pro ni nějaké arabské jméno, které se dá vyslovit a znamená něco normálního dík
Rozhodně nechci žádnou Šehrezádu a tak podobně, co má pes v papírech je fuk, svoje psy si přejmenuju, aby se to líbilo mě!!

Zet
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:53
- Nahlásit

kokoška
No jo, ale to asi budeš muset specifikovat začáteční písmeno
Jinak mě jako první arabské jméno napadl Ahmad Ibn Fadlán

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:57
- Nahlásit

Jirikovo
Nepřeháněj, to by se potom Sali musela jmenovat Večeře - to vždycky nápadně ožije

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:59
- Nahlásit

Ketrin
no to bych se mohl klidne Vecere jmenovat i ja

Handy
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:15
- Nahlásit

Já znam jednu obrovskou dogu...a jak se jmenuje? Panička jí řiká moc hezky "Beruško" Je to fakt švanda když se ke mně přitočí Beruška a poslintá mi celou bundu;) Pak tady čtu ta plemena a.."Demi Moore From Muskoka Dream´s")) nebo "Dan Šťastný Pes"....

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit

Gaf se měl původně jmenovat "Bart a Meggie Simpsonovi", ale zakázali mi to.

kokoška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:30
- Nahlásit

Zet
Ahmad je chlapské jméno,ne? Budu mít holku. Na počátečním písmenu nezáleží, určitě si štěndo nebudu moci pojmenovat. Jen chci aby to bylo arabské a na české poměry aspoň trochu normální jméno. Chci jen jednoslovné jméno nebudu volat : Šehrezádo Krásná z Alabastrového paláce na Sinaji KE MNĚ!!!
To by pes oběhl půl ČR než se vymáčknu

wami
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:33
- Nahlásit

Jo a jeste jedno uzasne jmeno, tentokrat jde o pejska CsV:

Beton z Divokých vajec

zuzka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:34
- Nahlásit

kokoška
mám za sebou pár lekcí břišního tance ,
takže co třeba Aisha, Asia (Ejša - tak říkáme sestřenici Anežce, doufám, že tuhle diskuzi nečte ), Habibi (to znamená miláček)...

kokoška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit

zuzka
Aishu nechci - znám už asi 3 fenky tohoto jména
Z Habibi by mi doma udělali Bibinu nebo Hábu- bábu a to se mi též nelíbí, až budeš zase břichotančit, třeba uslyšíš i další jména, tak napiš

zuzka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:48
- Nahlásit

kokoška
hele co jsem ti našla:
http://www.ummah.net/family/fem.html
nebo něco v češtině:
http://dendulka-dd.blog.cz/rubriky/arabska-jmena

kokoška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:51
- Nahlásit

zuzka
super, díky, tam určitě něco vyberu

petl
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:13
- Nahlásit

Mívali jsme hlídacího vlčáka jménem Rambo.
Pojmenoval ho tak táta protože razil teorii že na samotě u lesa zní případnému narušiteli úplně jinak povel Punťo pocem, než rázné Rambo ke mně!

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:52 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

zuzka

já taky dělala jednu dobu břišní tance To Habibi je roztomilé, nevěděla jsem, že je to "miláček" Já to mám spojené ale se jménem velblouda

kokoška

k těm orientálním jménům mě napadají ženská egyptská: Izis, Ištar, Anchesenamon, Teje, Nefertiti, Nefertari.... (to jsou všechno jména buď egyptských bohyň nebo královen)

wami

Beton z Divokých vajec je taky SUPER Ještě mě to připomnělo, někde jsem četla, že existuje taky ch. s. Sexi Rexi

ppga
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit

Evik
Tá stanica sa volá Sexy Rexy. Známi si odtiaľ brali šteňa. Najprv mi to prišlo strašne smiešne, lebo Rexy mi pripomínalo komisára Rexa. Od chovateľky sme sa však dozvedeli, že je to odroda ruží a jej veľké lásky sú psy a ruže. Dnes už vysvetlenie poznám, ale napriek tomu mi ešte stále trhá kútikmi úst, keď ten názov počujem.

zuzka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

Evik
jojo břišní tance
chodila jsem tam dva roky, pak mi nabídli, abych dělala lektorku a já si uvědomila, že jsou na mě nějak málo akční, tak jsem toho nechala
pak jsme si pořídili hyenu a akce mám, že nevím, co dřív

P.S.
už 11 týdnů čekám, jestli nám uznali jméno CHS, takže už to snad můžu přiznat, když je tu teď taková příhodná diskuze
takže jestli někdo neměl stejnou myšlenku těsně přede mnou, budeme mít Pěkné kvítko (jako první jsem napsala Pěkný kvítko, ale to je "mluvnicky nesprávné", takže v to nedoufám)

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:15
- Nahlásit

zuzka

no tak já na ty tance chodila jen rok, ale občas si doma ještě jen tak pro radost "vrtím"

Pěkné kvítko zní náhodou moc pěkně a je to originální. Ještě k tomu pak přiřaď ekvivalentní jména typu Čert, Ďáblík, Antikrist, Atom-bomb (btw. tohle jméno jsem někde viděla), Neposeda, anebo paradox Angel

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

Teď jsem na netu viděla vrh čivav od F se jmény Figo-Digo, Ferrari, Flip-Flop a F.B.I..
Čivava jménem F.B.I. je fakt něco.

Markét
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 14:55
- Nahlásit

A co takhle hezká česká jména (opravdu existují) Hannibal Blatouch či Baskervill Buddha? Hezké, ne?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání