Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / článek na idnes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:46
- Nahlásit

Endy
nepoučím , nikde jsem nenapsala , že to vím. Ale protože nevím vůbec co se na té zahradě odehrálo, proto psovi ani nedávám vinu a ani neříkám, že za to nemohl. . Zatím je podle mě vina v malé zodpovědnosti majitelů psa i rodičů těch dětí. A možná to ani nebyla vyloženě nezodpovědnost , možná jen nepřemýšlení ,hloupost.....co já vím.

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:46
- Nahlásit

ja myslim ze jakykoliv pokousani neni moc prijemny... psy se srovnavat nedaji...NO je vetsi coby do vysky ale pit je zas mnohem silnejsi coby do svalu a navic ma jine reakce na bolest ktera je proti nemu...
ale myslim ze stejne jako NO dokaze pokousat treba i pudl...fajn pudla odkopnes a leti do nebe....ale o tom uz to neni

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:53
- Nahlásit

brut
Já mám na mysli srovnání velikosti psa,ne formu jeho útoku.Pit je na svou velikost schopen razantního zásahu.Podle toho to tak dopadá.Možná,kdyby byl velikosti ovčáka,tak si ho tolik lidí na mazlíka nepořídí.
Čím menší pes dítě pokouše,tím větší naděje,že to nebude smrtelné.To u pita neplatí.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:00
- Nahlásit

Mě přijde cena těch rodičů za chvilkovou nepozornost, nebo neznalost příliš vysoká...je mi všech líto, lidí i psů, co na to doplatí...
Jinak si myslím, že dítě přestane být pro psa "zajímavé" tak od 9 let, do té doby bych děti v přítomnosti psa hlídala, nebo psa zavřela. Nejhorší na to jsou pokecy kamarádek a dětské oslavy a oslavy všeobecně...

V uvozovkách je proto, že nejčastěji pokousaná kategorie psů je právě od roku a půl, kdy začne dítě samo běhat až do 9-10 let. Proč to tak je to nevím

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:06
- Nahlásit

Endy
Já nevím, kde bydlíš ( už jsem to jednou psala), ale u nás těch pitů moc není....pokud dobře počítám , tak asi 10, většinou je mají lidi bez dětí a ti co mají děti , moc dobře vědí o jeho přednostech i nedostatcích......
nikdo z nás neví, co se na té zahradě vlastně stalo a myslím, že se to ani nedozvíme.....jenže svalovat odpovědnost na psa mně přijde divný, vždycky za to může majitel a další dospělí, kteří u toho byli nebo měli být. Pokud tam pes byl, tak měl mít minimálně košík a pokud tam byl sám.... je to jen a jen chyba majitelů a ne psa

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:07
- Nahlásit

Jimmi
jj s tímhle věkem souhlasím,prostě do té doby hlídat
Endy
hele jako srovnávat velikosti...i malej blbej pes,když takhle velký dítě kousne na dobrý místo,může bejt po něm,a zda si lidé pořizují mazlíky..modní dle velikosti,to nevím,protože jak jsi psalaže labík je velkej,tak zrovna toho labíka,nebo momentálně třeba leonberhra si na sídlišti pořídila halda lidí jako doplněk,pita tu nemáme ani jednoho....

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:07
- Nahlásit

nika00
a já bych řekla, že o tom to trochu (trochu dost) je : Když se do mě pustí pudlík ( tedy královský nevím,ale toho už jsem neviděla ani nepamatuju) nebo třeba ten jezevčík , nejde mi o život , a o to jde mně

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:10
- Nahlásit

ja furt tvrdim ze i z pita se da vychovat prdola pitomej.....nevim, mozna maji opravdu v genech skrytou tu bojovnost..ale uz je jen na majiteli jestli ji potlaci nebo povzbudi...to je 8 let nic neudelal a ted napadl dite je sila..asi to maj fakt i v sobe....

ale nechat pita s detma to je nezodpovednost....ale uz bych tohle tema uzavrela.....to je skoro stejne hrozny tema jako " pes s pp nebo bez"

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:12
- Nahlásit

nika00
hrozny tema jako " pes s pp nebo bez"
tak to se povedlo
máš absolutní pravdu

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:13
- Nahlásit

mac1
jasne ze je....tihle mali psi jsou prdlousi, ktery preperes...usmernis...
ja jen tim chtela rict, ze kdyz nekdo vidi nekoho s vetsim psem (nemusi to byt pitbul)tak hned skoro krici a utika, nebo kdyz jdu ja s goldenkou tak lidi (nekteri)se ji boji a skoro nadavaj ze nema kosik...a pak jde naka baba s jezevcikemntaky bez kosiku a na to nic nerikaj....pritom ten jezevecik je zakernej mnohem vic nez goldeni...

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:14
- Nahlásit

Petra
joooooo
takze opoustim tuto debatu

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:17
- Nahlásit

nika00
ale tak neblbni a napiš něco jiného

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:19
- Nahlásit

co treba???

lidi budte radi, ze to nebyl vas pes ani vase dite

chybama (klidne i cizima ) se clovek jen a jen uci

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:21
- Nahlásit

jo jo to máš pravdu, pes je jen zvíře a nemůžeme jim věřit na 100%

Anu
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:22
- Nahlásit

Já si spíš myslím,než řešit jestli to byl pit a nebo kork je důležitější popsat proč to udělal pro poučení pro příště ale to nikdo neví,takže opravdu je lepší konec debaty

tosca
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:22
- Nahlásit

Jimmi
Mně ani tak nešlo o to kdy psa přestane dítě "zajímat", jako spíš o to, jak si to představují zastánci teorie, že pes se musí vychovávat tak, že si k dítěti nesmí nic dovolit. Připadá mi totiž nelogické chtít po psovi, aby třeba 7-mi leté dítě (pro nás dítě) respektoval jako maličké štěně (štěně do půl roku). Ale dík za odpověď, je to celkem zajímavý údaj

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:26
- Nahlásit

tosca
mno jasně že malý dítě..pro nás je 7-mi letý,ale pes ho tak asi v tomhle věku nebere,to nemění nic na tom,že do těch cca 9 -10 let děti hlídat,páč rozumu mají jako malí,ale pes je tak nebere..prostě hlídat a hlídat

Jajina
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:37
- Nahlásit

No jo když s dětma je to fakt těžký...zvlášť s těma, co nevyrůstají v blízkosti psa a rodiče jim aninevysvětlí, jak se k němu chovat. Tak u mě třeba byla kámoška s pětiletým rozmazlenečkem...kterého náš labík vyloženě fascinoval, tak mu házel aportky. Stokrát jsem mu řekla, ať před ním neběhá, nevříská a nevyhazuje ty ruce s aportkem do výšky - Fík si pak chtěl hrát a po klukovi skákal a nechápal, proč nesmí, když ho kluk tak vybízí, no jenomže kluk samozřejmě se bál... a pak ho pejska nějak porazil, noo to bylo řevu jako když ho vražděj!!!! A nedal si říct a nedal..Vím, že je Fido hodnej a neublížil byl, ale s dětí mám strach spíš kvůli tomu, že on je takovej divokej a hlavně trošku těžkopádník, že neodhadne míru a může i povalit, takže na to dávám bacha!!

tosca
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:42
- Nahlásit

sarax
No, to je přesně to o co mi šlo. Jak si to představují zastánci názoru, že psa je třeba vychovávat tak, že dítěti nesmí ublížit. že je to mládě a nesmí si k němu nic dovolit. Když vynechám to, že ve většině případů je ta reakce psa taková, že jeho štěněti by to vážně neublížilo, akorát že člověk na to prostě není stavěný, tak to zvíře vnímá věk dítěte přece jinak. Podle mě je pro něj už dvouleté dítě tak velké, že by se mělo umět chovat. Je to zvíře, těžko mu vysvětlíme, že naše děti dostávají rozum později . Holedbáme se tím, že jsme chytřejší než ten pes, takže je to naše zodpovědnost, aby se nic nestalo. Ani dítěti, ani psovi (malé děti dokáží být ke zvířatům kruté). Takže souhlasím, hlídat, hlídat, hlídat ... a předvídat.

daliva
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:18
- Nahlásit

Jimmi
tosca
Nevím, jestli to má souvislost, ale ten věk 9-10 let je zmiňován např. i ve varování, že se mladším dětem nemá pořizovat pes (ve smyslu dítě je jeho "hlavní páníček"), protože do tohoto věku není pes dítě ochoten respektovat jako autoritu a nechat se od něj cvičit a vychovávat...
Z vlastní zkušenosti můžu říct (máme malé děti a velké psy), že psy vychováváme tak, že dítě je něco "nedotknutelného" - ani na hraní, ani autorita (i když pod našim vedením někdy "cvičíme" společně a nutíme psa poslechnout i dítě) a děti vychováváme k soužití se psy a jinými zvířaty a zdůrazňujeme, co je možno si dovolit a co ne. Nikdy bych ale nenechala jedny s druhými samotné a bez dohledu, přestože žádný z našich psů nikdy na nikoho nezaútočil a žádné z našich dětí psům neublížilo či vědomě neprovokovalo. Prostě jejich přirozené chování je odlišné, ani jeden z nich nedokáže předvídat - my dospělí ano, je to naše zodpovědnost!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 16:02
- Nahlásit

daliva
Já už mám potomky o trochu starší a pes je musí poslouchat, pes je poslední člen smečky, nijak se za to nestydím, prostě má svoje místo až za kocourem ... taky se nebojím zařvat i na děti, psa ,kocoura... někdy mě připadá, že lidi(všeobecně) se bojí na veřejnosti uplatnit svojí autoritu, jenom slabě kňourají....a divěj se, že pes po nich hodí bobka....

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 16:19
- Nahlásit

Jimmi
tak to jsme na tom stejně...i u nás psi poslouchají děti a zařvu kdykoli a kdekoli

Klárča
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 16:46
- Nahlásit

Tyhle 3 strany jsem přečetla se strnulým výrazem.... Ta dogina za to nemůže a když ten chlap říkal,že je matka na práškoch a on na tom není o moc líp (já to chápu) ,tak si to možná rozmyslí a dá ji někomu jinému...Jen at ji neutratí ....
Taky se všema souhlasím,že nechat jakéhokoliv psa (kor pita) poblíž malého děcka,které ten rozum z toho ještě opravdu nemá,je debilita....

daliva
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 16:59
- Nahlásit

Jimmi
brut
Nápodobně, hierarchie ve smečce je jasná - nejdřív člověk, pak pes. Jen děti (4r. a 1r.) ještě na velení nemají, ale už teď mají obě mnohem lepší a rozumější vztah a přístup ke psům (a všemu živému vůbec) než jejich vrstevníci, kteří vyrůstají bez domácích mazlíků. Často žasnu, jak leckteří rodiče vedou své děti ve vztahu ke zvířatům...

Klárča
Těžko soudit - nevíme, jak to bylo a jak přesně to ten člověk řekl. V tom šoku a panice, když jde o život tvého dítěte, určitě není člověk schopen racionálních úvah...sama sebe si v takové situaci nedovedu představit!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 18:08
- Nahlásit

Lidičky vykašlet se na ně na pitomce, stejně s nima nehnete s novinářema prasáckýma...dyť je to jen o kšeftu! Máme tady v republice 100 pitů a zbytek jsou vořeši, vůbec nevidím důvod je nazývat pitbully, ať už s tím jdou do někam!

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 18:54
- Nahlásit

Trotelchen
To teda nevím, jen u nás jich je deset a to nejsme nijak obr město ( jako třeba Praha nebo Brno). Všichni jsou s PP, takže vořeši to být nemůžou. Myslím, že jsi počet trochu podhodnotil.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:42
- Nahlásit

U mě byl shodou okoloností včera známej a vyprávěl mi,jak jejich pitbul napadl nejdřív jeho a pak dítě známích a to byl podotýkám pes od fenky, kterou ještě mají bylo to její štěně byl vychovanej cvičenej, ale právě když ho cvičily mu najednou hráblo a njedřív šel po něm roztrhl mu ruku a pak se najednou zklidnil, tak si myslely, že to byla náhoda, ale po čase u nich byly známí s dětma a to si vždycky s dětma hrál a mohly si s ním dělat co chtěly, najednou taky jako by ho někdo přepnul a napadl holčičku, který musely zašívat celej obličej a byla i na plastikách, psa nechal okamžitě utratit a říkal, že to vůbec nechápe byl s nimi od malička a nikdy agresivní nebyl,ale mají to asi v sobě a ani výchovou se s tím nic neudělá, takže já ososbně bych si pitbula nikdy nepořídila

abby
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:57
- Nahlásit

Doporučuju všem přečíst novinové vydání MF Dnes.Je tam otištěný rozhovor s majitelem dogy,který mimo jiné řekl,že dogu i pitbula cvičil stejný trenér,který ale výcvik nedokončil.Nevím,proč je cvičil trenér a ne sami majitelé,ale chápu,že si myslí,že když jednoho psa vycvičil špatně,tak by nemusel být dobře vycvičen ani ten druhý pes.Mimochodem,píší tam i o tom,že ten pitbul úplně bezproblémový nebyl.Teda podle hodnocení sousedů.A pitbula majitelé odvezli neznámo kam

mac1
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 12:45
- Nahlásit

Zdenka
nepořídila bych si ho také,protože u těchto psů je myslím problém ve vztahu k jiným psům , ale řekla bych, že piti rozhodně nemají v sobě napadání člověka .

viky
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:01
- Nahlásit

O žalobě nebo požadování škody po známých podle svých slov neuvažuje. „Byla to nešťastná náhoda. Dosud, když jsme o něčem takovém četli, byli jsme na straně psů. Sami chováme argentinskou dogu, která absolvovala speciální výcvik, a není důvod jí nevěřit. Zítra ji pojedu utratit,“ přiznal muž.

Tohle je citat z rozhovoru s tatinkem toho chlapecka, myslim, ze chuderka dogina uz to ma spocitany. Jen porad nejak nechapu proc ona ?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání