| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 09:49
- Nahlásit
http://zpravy.idnes.cz/pitbul-poskodil-napadenemu- chlapci-sestinu-mozku-fv5-/krimi.asp?c=A060427_071 913_krimi_mr
nevíte proč chtějí dát utratit dogu, když dítě pokousal pitbul?
nějak jsem mozkovým pochodům onoho člověka neporozuměla, tak by mě zajímalo, jestli jsem divná já, nebo někdo jinej....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 09:54
- Nahlásit
taky nechápu, že cizí pes napadl jejich dítě a oni chtějí nechat utratit svého psa
ale asi k němu až takový vztah nemají, když "ho vycvičil trenér"
|
Jajina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 09:57
- Nahlásit
Noo, kdo ví, jak to cely bylo, já jsem to četla už včera, ale že tam dnes píšou, že se pes rozběhl z ničeho nic přes celou zahradu a kluka zakousnul, tomu se mi nechce moc věřit. Určitě klučina aspoň nějak vřeštěl...no a s tou dogou - tak samo za sebe myslím mluvím to, že jim ji vycvičil "trenér" a ne sám páníček...
|
Jajina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 09:59
- Nahlásit
zuzka: jsi mě předběhla
|
handula
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:07
- Nahlásit
já jsem zase vzteky zelená, jak k tomu chudák doga přijde? pane bože, už nechápu na tomhle světě nic....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:29
- Nahlásit
holky ja to taky nechapu....ale pokousim se vzit do situace tech rodicu....asi uz maji strach....proste se boji o dite..a chteji necemu podobnemu predejit....ja bych svyho psa za chybu jinyho psa nikdy netrestala smrti...je smutny ze dogu necvicil sam majitel...ale kdovi jak to vsechno bylo...ja taky jednou zauvazoavla nad tim ze necham svyho psa vycvicit zkusenym cvicitelem...ale za me spoluprace.....
kdovi proc ten pitbul to dite napadl..treba tam machal rukama....a vzhledem k tomu ze diteti je 8 mesicu, tak asi lezlo po zemi...to uz nikdo nepovi....
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:49
- Nahlásit
nika00
Chlapečkovi je rok a půl.
Otec dítěte je nejspíš ve velkém šoku a jak zauvažoval,nikdo neví.Před bulvárem stačí říct,že kdyby to udělal jeho pes,nechal by ho utratit a hned je z toho titulek,že chce dát utratit svého psa.Nevěřte všemu,co je napsané.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:57 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
ale idnes přeci není bulvár, ne?
navíc, kdyby řekl, že toho svého psa dá pryč (někomu věnuje), ale uvažovat hned o utracení, byť i v šoku ...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:00
- Nahlásit
zuzka
ale vždyť vet nesmí utratit zdravého psa bez známky agrese, ne?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:06
- Nahlásit
Kalliope
hmm a je to tak i v praxi?
...popisuje mladý podnikatel, který má sám s velkými psy zkušenosti.
Doma totiž mají argentinskou dogu. Teď je mladý muž rozhodnutý dogu utratit. "I když ji trenér perfektně vycvičil, nechci připustit sebemenší riziko," míní muž.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:06
- Nahlásit
Tady na CZ-pes mi byla doporučena jedna kniha ohledně chování psa. Autor píše,že pokud dospělí pes zavrční na štěně a dokonce ho chce kousnout,tak okamžitě dát psa pryč,neboť je schopný zabít i dítě!!!!Pokud pes zavrčí na dítě (ať už v jakékoliv situaci) popřípadě kousně,okamžitě dát utratit.Sám píše,že měl báječného psa se skvělímy výstavními a tréninkovými výsledky ale zavrčel na dítě a dal ho utratit.......jestli takovou knihu čtou takový lidé tak se ani nedivim.Nechápu jeho myšlení ani komu se ta kniha a jeho názory mohou líbit. Vše řeší utracením psa....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:07
- Nahlásit
Teď mluvili v rádiu, že psovi je osm let, že se často pohyboval mezi dětma a nikdy nikomu nic neudělal, rodiče polikají prášky na uklidnění a dítě přišlo o šestinu mozku
tedy řeknu vám, že je to neštěstí
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:08
- Nahlásit
handula
ten táta je v šoku, a má teď strach mít doma velkého psa a malé dítě, to celkem chápu . Ovšem proč utrácet ,měl by ji nabídnout jinému majiteli ( a třeba to i udělá,až emoce trochu opadnou ), že si ji nevycvičil sám ještě neznamená, že k psovi neměl žádný vztah, jen třeba nebyl zkušený a pak to považuji za docela správné ( možná se výcviku zúčastnil), ale každopádně , když si člověk pořizuje psa , tak by měl přemýšlet trochu zodpovědně a uvažovat i tom, že má ( nebo bude) mít malé dítě a jakého psa k němu chce, pes je živý tvor ,ne věc, a to mnoha lidem stále nedochází. Jinka je mi dítětě a jeho rodičů i majitelů toho pita moc líto . Jak je malé dítě je prostě třeba dávat pozor .
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:10
- Nahlásit
ale vždyť vet nesmí utratit zdravého psa bez známky agrese, ne?
obavam se ze jo..
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:12
- Nahlásit
mac1
víš co mě zaráží? že ten pes je osm let hodný zlato, a potom tohle.. kdyby byl tak dvouletý, myslím v pubertě, ale osm let už ustálený jedinec ...tedy myslím
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:16
- Nahlásit
Jimmi
no , vždyť nevíš co se vlastně skutečně stalo
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:18
- Nahlásit
V té knize píšou,že psi (pozor né feny!!!) koušou malé děti do hlavy.Né proto,že jím chtějí ublížit,ale protože takhle "rovnají" vychovávají svá štěnata.Bohužel štěně má na hlavě volnou kůži -né jako dítě,takže se nic neděje.U dítěte právně naopak píší,že to je problém.Protože pes potom štěně vychovává ve smečce vlků,tento syndrom jím zůstal.Autor píše,že to je bohužel problém,protože pokud si pes přebere,že to dítě přehnalo,chce ho napomenout,což bývá většinou spojené s nějakým zraněním. Prý se musí pes hned od začátku učit,že to nesmí.Určitě to neudělal ze vzteku. Prostě děcka na zahradě,pravděpodobně křičeli a on je chtěl usměrnit. Bohužel to je pravda,neboť i můj pes skočil na hlavu dítěti znýmých když mu tahalo jeho misku. Nekousl,přesně ho chtěl usměrnit,ale pitbul a mrňous je velký nepoměr.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:19
- Nahlásit
zapoměla jsem dodat,že všechny statistiky pokousání psa dítětem je skoro vždy na hlavě,takže to je opravdu pravda.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:20
- Nahlásit
mac1
to máš pravdu, nevím, nebyla jsem tam
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:22
- Nahlásit
každopádně , bylo tam více dětí , nechat tam navolno bez náhubku psa , bylo dost nezodpovědné jak od rodičů dětí tak od majitelů psa
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:22
- Nahlásit
ale docela by me zajimalo co udelaji s tim pitbulem..nevinna doga uz ma zrejme rozhodnuta...ale o pitbulovi ani sluvko...
taky jste videli tu zenskou jak ji trasplantovali oblicej kvuli tomu ze ji pokousal pes???
pes byl utracen, ale proc ji to udelal napsali az za tyden....
ta zenska se otravila praskama a upadla do bezvedomi...pes ji chtel zachranit-probudit a tak ji tahal a kdyz nic nedelal tak ji zacal kousat....bohuzel ji rozkousl pulku obliceje....ale tim se probrala a zjistila co se stalo az kdyz se podivala do zrcadla a byla cela od krve...ten pes jizachranil zivot...ona si pak zavolala zachranku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:23
- Nahlásit
Anu
Tak to musí být fakt "dobrá" kniha. To by moje zasloužilá matka vrhu o 9 štěňatech už byla také utracena, protože je ještě trochu tak 2x denně kojí (zítra jim bude 7 týdnů) a když ji "otravují" a koušou přesmoc, tak na ně neváhá vycenit zuby a pěkně zavrčet. A oni okamžitě poslechnou!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:24
- Nahlásit
no nevim nezodpovědné. Když máš 8let psa bezproblému tak tě asi těžko napadne,že zrovna todle odpoledne někoho napadne.Předpokládám,že to byli známí tak se určitě viděli i vícekrát.
mac
Pozor já nepsala FENU ale PES!!!!!! To je podstatný rozdíl!!!!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:28
- Nahlásit
Ketrin-jsem to nějak zblbla pro koho to patřilo
abych to upřesnila pes,který je schopný na ulici kousnout více než 8týdenní štěně. Od té doby se o jeho socializaci a výchovu stará pes ve smečnce né fena-tudíš jde proti svým pudům a je narušený-prý teda .U fen je prý normální když zakousne štěne-myslím cizí,neboť cítí konkurenci. ale u psa ne,ten je má chránit!!!-tudíž i vychovávat.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:05
- Nahlásit
Anu
prosim te a co to je za knizku ?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:08
- Nahlásit
viky
Ježiši přesně ti nenapíši název autora-němec Trumler,Traumer nevím-názez Pes mezi lidmi.Byla mi zde doporučena.Když odmyslím ty jeho názory,že každého porušeného psa nejlépe utratit tak v něčem má pravdu-co se týče vychova psa u dětí a štěnat atd. Někde jsem to četal i v jiné knize (myslím,že pes kouše do hlavy), že neměl z smečkového chování pes (furt ale myslím pes né fena) kousnout štěně atd.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:11
- Nahlásit
Vážně si všichni myslíte že ten pes za to ani trochu nemůže?Když jsem chodila na cvičák,běhaly tam i malé děti a nikdy se nic nestalo.(Pitové tam ale nebyli).Psi dobře věděli,že malému dítěti nesmí nic udělat.A taky se párkrát stalo,že dítě psa otravovalo.Ten se ale zvedl a odešel,nikdy by mláděti neublížil.Pes se musí s dítětem vychovávat,ne je nechat růst vedle sebe a libovat si,že se do teď nic nestalo.Nevěřím tomu,že pes byl osm let hodný,žádnému dítěti neublížil a najednou přiběhne a prokousne mu hlavu.To je špatně vychovaný pes bez respektu k mláděti.Pokud zranil dítě,zranil by i štěně.U takového psa už nikdy nebude jistota,že to neudělá znovu.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:17
- Nahlásit
Endy
vis jenze vzdycky, kdyz se neco takovyho stane, tak se nikdy nenapise vsechno. Nikdo nevi co tomu predchazelo. Kazdopadne - pes za to nemuze, vinu nese nezodpovedny majitel. Sebehodnejsiho psa bych zasadne nenechala bez dozoru mezi detma.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:18
- Nahlásit
Endy
no my si myslíme (minimálně já ), že rozhodně za to nemůže doga rodičů pokousaného dítěte, které pokousal pes známých (pitbul)
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:21
- Nahlásit
viky
Já taky tomu nevěřím,co se všechno napíše,ale většina lidí tady ano.
Problém vidím v tom,že to byl pit.Jakékoliv jiné plemeno jeho velikosti by nemuselo dítěti prokousnout hlavu.Pit má prostě stisk.A bohužel si ho pořizují lidi kvůli jeho módnosti.Osm let se nic nestane a potom je tu takové neštěstí,na které už nikdo nezapomene.
|