Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / článek na idnes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Meta
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:23
- Nahlásit

Anu

Trumler ale není špatný autor, psům rozumí. Spousta jeho rad mi funguje k spokojenosti.
Tady má na mysli psy-zabijáky štěňat - jsou psychicky narušení a na takových psech by se rozhodně chovat nemělo,
protože je to geneticky předávaná vada.
Ale popravdě - u které bonitace se testuje reakce na štěňata?

Anu
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:28
- Nahlásit

Meta
Však já řikám,že má pravdu. Že to je narušený pes pokud kousne štěně,jen tady někdo napsal,že to je blbost.I věřím té akci s tou hlavou.Můj pes toho byl zárným příkladem,že kousl dítě do hlavy a vím proč. děcko dělalo co nemělo a pes mu chtěl jen říct,že todle se prostě nedělá. Jenže laik ten problém nevidí.
Jediné co mi na té knize vadí je ty jeho závěry-nejraději by všechno co se jen maličko od normálu utrácel.Ale teorii má dobrou. Kdyby tu knihu četl Desenský tak nevím,když píše jak pes zavrčí na štěně,pryč sním na injekci...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:28
- Nahlásit

Nikdo z nás tam nebyl a nevíme, jak to bylo. Ale jisté je, že majitel psa a rodiče dítěte měli být zodpovědnější.
Já mám hodňoučké a canisterapeutické labradory, ale ani tak bych je nenechala s malými dětmi bez dozoru. Nikdy. Čím dýl se motám kolem psů, tím víc si uvědomuju, že to jsou pořád "jenom" psi-zvířata a nevíme nikdy na 100%, jak zareagují. A to není žádné jejich podceňování nebo ponižování.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:36
- Nahlásit

Endy
Já nevidím problém v tom, že se jedná o pita, ale v přístupu majitelů psa a i rodičů dítěte. I takový NO by dokázal malému dítěti prokousnout hlavu a nebo jinak ho znetvořit....je to jen a jen o výchově, zodpovědnosti a předvídavosti....o ničem jiném..... a aby neštěstí odnášel pes, který za to nemůže, mně připadá dost zrůdné

viky
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:49
- Nahlásit

Endy
nemyslim si, ze problem je v tom, ze to byl pit. Kazdej velkej pes ma stisk ( mam NO ) a dokaze prokousnout diteti hlavu, proste tam podle me nemel jen tak navolno behat bez kosiku. Za to muze majitel psa.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:53
- Nahlásit

viky
Díky, taky si to myslím...

viky
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:56
- Nahlásit

brut
je promin, ted si ctu prispevek od tebe.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:58
- Nahlásit

brut
souhlas...
prostě nechápu,že pokud mi na návštěvu příjde spousta dětí,tak zavřu i malýho vořecha..protože mu prostě ta smečka řvoucích mláďat může lézt na nervy a nebudu to pokoušet,prostě to nerisknu,i když vím že pes je v pohodě a před dětma uteče....pokud to bude halda dětí tak do 7-9 let,neohlídám to,takže tomu raději předejdu a tohle dělám i v paneláku..prostě moc malejch dětí pes je v kuchyni
tohle by si měli uvědomit všichni majitelé psů tak rodiče dětí

handula
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:03
- Nahlásit

já bych pochopila,že jsem rodiče mimo, že budou třeba tlačit, aby dali pita utratit, všechno bych to pochopila, ale nechápu, že dokážou říct, že utratěj svýho psa, kterej za nic nemůže, jenom tak co by kdyby, co takhle utratit všechny psy na týhle planetě, jen tak pro jistotu....

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:08
- Nahlásit

brutviky
Ten problém vidím v tom,že málokterá rodina si pořídí do bytu NO nebo jiného velikého psa.Pit je prostě menší a ještě k tomu módní a proto si ho dovolí pořídit víc rodin.Po městech jich chodí víc než velkých psů jednoho plemene.Mají ho i maminky u kočárků.Toto plemeno má na veřejnosti velkou propagaci.V televizi nebo v novinách se o něm dost často mluví,na jednu stranu jako o hrozném agresorovi a o to víc zase jejich majitelé dokazují,jací jsou to miláčkové.Pořád je to pracovní pes a potřebuje dost vyrovnaného pána.Jako tvrdím,že ne do každé rodiny se hodí dobrman nebo rotvík,tak to platí i o pitovi.Pokud si ho pořídí někdo,kdo psům nedokáže porozumět,nedokáže z něj vychovat spolehlivého jedince.A při případném útoku jsou následky daleko katastrofálnější,než kdyby napadl pes jiného,stejně velkého plemene.

viky
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:09
- Nahlásit

handula
to mi taky neni jasny, pokud mam strach, ze by neco takovyho udelal muj vlastni pes a bojim se ho mit nadale doma ( coz se pochopit asi da ), tak ho prece nekomu dam. Proc hned utratit ? Nehlede na to, ze takovym situacim se da vzdycky spravnou vychovou ( psa i deti ) predchazet.

tosca
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:14 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

Hmmm, do kolika let je pro psa lidské dítě mládětem, ke kterému si nesmí nic dovolit?
Mám na mysli věk dítěte, ne psa.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:14
- Nahlásit

Endy
Já teda nevím, kde bydlíš, ale tady v panelácích mají lidi k malým dětem ovčouny. A pokud bude majitel debil, tak je naprosto jedno, jestli má vlčáka nebo třeba pita. Pes bude tak jako tak zmetek.
A pokousání malého dítěte ovčounem je stejně děsivý, jako pitem...
Jak už jsem psala, vše je o výchově a předvídavosti.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:14
- Nahlásit

Endy
vždyť nevíš co a jak se stalo, ten pit vůbec nemusel chtít ublížit

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:16
- Nahlásit

handula
viky
souhlasím s vámi..

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:17
- Nahlásit

viky
přesně..vychovát se musí jak děti tak pes...já mám štěndo staforda a lidi nechápou že malinký(skoro 3 měsíce) štěně nenechám se vztekat k nepříčetnosti,prudím ho a chodím na cvičák,prej to přeháním,sem zvědavá co budou říkat za 20 kilo pokud by pesa vrčela a skákala...prostě vychovám psa,děti a děti sousedů,abychom spolu žili a i přesto nenechám při návštěvě cizích psy bez dozoru nebo na volno na zahradě...
a tu dogu teda nechápu vůbec,furt si říkám,že to nebude tak horký snad...

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:19
- Nahlásit

mac1
No hlavně že to víte vy,jak se to stalo.Nechám se tedy poučit.

Ve včerejším článku se psalo,že bylo dítě pokousané na ruce,krku,s prokouslou hlavou.Tak snad žádný pes dítě(štěně)netrestá.Nebo pit ano?

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:21
- Nahlásit

brut
Já nevím,proč pořád srovnáváte ovčouna s pitem.Pita můžeš tak srovnat s kokrem.A teď mi řekni,od koho by jsi se raději nechala pokousat.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:21
- Nahlásit

Endy
mno krk a hlava u malýho dítěte se pitovi vejde do tlamy na ráz a ručička se přimotala..stejně to byla chyba všech....

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:22
- Nahlásit

viky
může za to nejen majitel psa ,ale i rodiče těch dětí ,co tam byly , obě strany se chovaly nezodpovědně a bohužel to jedno dítě těžce odneslo. Mám fakt psy pohodáře,ale na zahradě, kde je společnost malých dětí bych je volně pobíhat nenechala , a to nejen kvůli těm dětem ,ale i kvůli tomu psovi, ony děti někdy dokážou sakra otravovat, když je rodič neusměrní.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:23
- Nahlásit

Endy
já si tedy dovolím vybrat kokra

viky
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:28
- Nahlásit

Endy
tak svagrova od nasi sousedky meli ''jenom'' labika a nechali ho s batoletem samotnyho na dvore. Pes zautocil, taky nikdo nevi proc ( ja tvrdim, ze je to jejich vina ) a ten klucina to tenkrat neprezil. A byl to labrador! Absolutne nezalezi na plemeni, pes i deti musi byt neustale pod dozorem a rozhodne je nenechavat spolecne samotny.
sarax
jo naprosto s tebou souhlasim, jenze spousta lidi malymu stendu vsechno odpusti a dovoli - je prece jeste malej, ne - a kdyz v dospelosti nechteji aby to same delal, tak se divi, kdyz si pes postavi hlavu.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:29
- Nahlásit

mac1
mno jasně že kokra...páč toho nakopu a pustí,pit fungá malinko jinak....

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:30
- Nahlásit

holky ja vam povim ze lidi jsou dementni a jsou pricinou tohodle vseho...
nas skoro soused...bydli o ulici dal je hroznej pablb...kdysi s tatou i pracoval...ja takhle jednou vencila sandy a ona se mu vykadila na ulici pred jeho barak a ja bohuzel nemela pytlik nic...a on na me zacal rvat jaka sem krava a ze mi toho smejda zastreli....
no ale k veci..tenhle pablb mel pita, nebo cosi jemu podobneho...

a ted rovnou prejdu k tomu co onen pan vypravel memu tatovi..

prej sel s pitem ven a on se zacal rvat s nakym mensim psem...zakousl se do nej a drzel...nakonec ten malej pes na miste umrel...pak ze prej se pit obratil proti onomu panomu a napadl ho...zakousl se do nej a nechtel ho pustit...tak onen pan chytil psa pod krkem a normalka ho uskrtil....
on uskrtil vlastnima rukama svyho psa....

kdyz sem vydela toho magora, tak je mi jasny kde byla chyba...on na toho psa sral..zadnej vycvik nic.. a pak ho kvuli svy negramotnosti uskrtil a i kvuli nemu pit zabil jineho psa...

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:33
- Nahlásit

viky
jenže by ses divila,nebo možná nedivila,kolik lidí na mně kouká jak na blázna a kolik lidí na mně ječí,že jí tejrám ona teda tejraně nevypadá,ale mně tohle ubíjí,vysvětlovat lidem,že takhle je to správně....a pak se divěj že mladá poslechne líp jak dospělej pes a prej že čím to je....

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:37
- Nahlásit

viky
Zase píšeš o labíkovi.Mnohem větší pes než pit.Ukaž mi stejně velkého psa jako je pit,který zabil dítě.
Prostě si pita pořizují lidé,kteří(obrazně napsáno) na něj nemají.Na kavkazáka si coby majitel troufne málokdo.

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:37
- Nahlásit

sarax
to znam...rockysek je vzpurne stenatko..a casto se vzteka, treba ze nechce byt v ruce a tak...a on je desna hysterka a herecka...a uz jsem se taky setkala s pohledy, jako co to tomu drobeckovi delam..a to jsem ho jen vzala za kuzi a rekla fuj...

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:38
- Nahlásit

Endy
Můžu srovnávat pita s ovčounem....pokud kousne pit malé dítě, je problém a pokud to udělá ovčoun je taky problém...tak proč bych nesrovnávala? Těch ovčounů nevychovaných je taky spousta a nikde není psaný, že nemůžou pokousat .......
Já si pamatuju z dětství jedno pokousání ovčounem a kluk je do dneška debil, taky ho chytl za hlavu....jen k tomu ještě přidal hrudník, nohu....vypadalo to, že kluk nepřežije, ale přežil, jenže je bohužel d***l.......a to byl můj kamarád a jástála kousek od nich.....proto srovnávám
A pokousání kokrem taky není žádný med...ale vybrala bych samo kokra

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:40
- Nahlásit

Endy
Taky znám pár majitelů kavkazáků a téměř všichni se shodují v tom, že pokud jim přijde návštěva, tak psa zavřou....když přijde návštěva s dítětem dávají ještě náhubek......a pokud vím, tak všichni chodí na cvičák a nemají prvního psa.

viky
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:41
- Nahlásit

Endy
no ale to je o lidech, ne o plemeni. A jak uz tady nekdo napsal v rukou kretena je kazdej pes nebezpecnej....
sarax
lidi jsou pohlouply, ja uz je neresim. Zacala jsem taky chodit na cvicak, kdyz byli Vikymu 3 mes. a par blbecku to taky odsuzovalo. Dneska mu bude 9 mes. a nemam s nim sebemensi problem ( no az na zajice a na tom pracujeme )

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání