| Autor |
Zpráva |
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
Já si jen říkám...a co lidi co se motají s flexinama???Znáte to,ne?Pán na jednom kraji chodníku,pes na opačném a vy nemáte kudy projít.Často Vás pak zamotají nebo se ještě cítí dotčení,že je upozorním,že není kde projít.Tím samozřejmě neznevažuji dlouhou šňůru na zemi,jen si myslím,že taková vysunutá flexina a projíždějící kolo....moc "zajímavý" střet pro chudáka pejska.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 15:18
- Nahlásit
evina
A ne jen pro pejska. Kluk si takhle zlomil ruku. Na druhém konci flexiny byl totiž nějaký velký pes.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 17:23
- Nahlásit
brut:samozřejmě...je to prostě o ohleduplnosti a toleranci.Předpokládám,že když já toleruju na chodníku kola,in-line brusle,ječící a motající se děti,tak doufám,že i druzí budou schovívavější ke mně.Ale samozřejmě také nechci nikoho ohrozit proto ta diskuse.Vzhledem k tomu,že mám i děti,tak to vidím i z té druhé strany.
Holky,to popálení šňůrou se stalo na holé nohy?Nebo snad přes kalhoty?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 18:25
- Nahlásit
evina
To se stalo na holé nohy. Bohužel stopovačka byla špinavá ( jak by taky ne, když se válela na zemi, jenže to ta doktorka nějak nechápala) a ségře to pěkně hnisalo. Jizvy má pěkný! A kamarád má taky stopu, ale ten měl naštěstí kalhoty, takže teď akorát má pruh jako po spálenině.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 20:01
- Nahlásit
brut
a jak se to dostalo na nohy??já když to přišlápnu tak to leží na zemi...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 20:49
- Nahlásit
sarax
Jenže když ti pes běží, tak se po přišlápnutí šňůra trochu zvedne (setr má krk malinko výš a ten kousek stačil). A jak jsem řekla, pes nás obíhal, zabral, no a ségra už se šňůrou nechce mít nic společnýho.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 20:55
- Nahlásit
brut:chápu správně,že je důležité se vyvarovat omotání?Tak to si myslím bedlivě hlídám.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 21:36
- Nahlásit
evina
Přesně tak, vyvaruj se omotání. Pokud máš alergii ( bakteriální počínaje a pylovou konče), tak si nos s sebou preventivně tabletu hystaminika. To řekl doktor ségře.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 21:41
- Nahlásit
evina
Jo a ten kamarád má taky stopu po šňůře, jenže ten se přichomýtl ke skákajícímu psu ( páníček ho neukočíroval a pes měl hysterický záchvat- nevím, jak to vypadalo, ale tvrdil , že pes byl v nějakém tranzu). Opět došlo k namotání šňůry okolo jedné nohy. Nedovedeš si představit ten slovník, jaký byl použit. Já dorazila ve chvíli, kdy už bylo dokonáno.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 21:44
- Nahlásit
brut
mno je fakt,že my máme hlavu dole....ale je třeba na tý šňůře vědět kde pustit
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 21:51
- Nahlásit
Fakt, najväčším nebezpečenstvom je to, ak má dlhú šnúru majiteľ psa.
Nuž ale taktiež ma vytáča dokonale, ak sa ošnúrovaný pes vydá obskakovať môjho psa.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 22:17
- Nahlásit
jeje
náš pes se šňůrou snaží o ledacos,ale díky tý šňůře ho můžu stáhnout...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 12:40
- Nahlásit
sarax
To ano, ale občas je to o zlomečku vteřiny a někdo má holt smůlu. Dle mých zkušeností, nejvíc problémů je u vyšších psů. Já stopovačku používám taky, ale stejně se bojím, aby někdo nedopadl, jak ségra. Brut má v kohoutku 50cm, což už je dost na nějaký šlic.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:53
- Nahlásit
brut:můj má taktéž 50cm.Ale docela myslím,že tím,že mám jen 5ti metrovku,tak se nezamotává tolik.Kolem lidí ho nenechávám obíhat vůbec.Když už se stane,že se někomu vyjímečně přimotá pod nohy(na to je mistr i bez vodítka),tak se slušně omluvím.I podle toho se pozná jaký lidi dovedou být...většinou odpoví "nic se neděje" ale jsou i tací co řeknou psovi "běž do pr....!A to třeba jen v klidu prochází okolo a nic nedělá.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:05
- Nahlásit
Taky jsem si takhle spálila kluka na Mušově,šli jsme psa vypustit někam mimo davy lidí,jenže mi vlítl na kraji do vody,chytl ho klasickej rapl a než mi seplo,že mám flexinu pustit,přeběhl klukovi zezadu přesně pod koleny.Řevu bylo plno,já bych si nejraděj naliskala,hnisalo mu to a dlouho se nechtělo hojit.Je to dva roky a vidět je to doteď.
Jinak podobným způsobem jsem viděla téměř uškrtit malý děcko v golfáču.Pes cosi uviděl,rozběhl se a děcko mělo lanko kolem krku.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:07
- Nahlásit
bord
a lanko nebo flexinu???píšeš než jsem pustila flexinu??
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
bord:no to je teda síla...Mě se stalo,že jsem šla před lety s dědulou psem.Pořád ťapkal u mě a pak přeběhl na kraj chodníku.Jenomže za námi jelo neslyšně kolo.Chlap šlápl na brzdy a já abych situaci zachránila,tak jsem zmáčkla na flexině zarážku a rychle dala vodítko k zemi(aby se nezamotalo).Naštěstí se nikomu nic nestalo...Dobrý pocit jsem z toho ale neměla.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
sarax
Obojí byla flexi s lankem,ale myslím pokud nemáš opravdu silný pásek a máš to ať už přišlápnutý nohou nebo v ruce to nebezpečí spálení je docela velký.Samozřejmě když se kolem někoho omotá..
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:15
- Nahlásit
bord:to omotání při držení v ruce je přece značně vyšší!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:45
- Nahlásit
evina
Omotání přidržení v ruce je opravdu mnohem větší. Proto nepoužívám ani flexinu ( zkusila jsem to a dobrý pocit z ní nemám). Brut ovšem s páníčkem chodí jen na flexině, protože klasické vodítko je prý na přítele krátké. Ve městě používám klasiku a v lese, na poli nebo na louce stopovačku 10m puštěnou. Stejně se ale neustále rozhlížím a pokud vidím shluk lidí, tak raději připínám krátké vodítko, to má 2m a nikoho s ním neomotá ani nespálí. Také se omlouvám, ale naše zkušenost je : okamžitě si chyťte tu potvoru nebo jí nakopnu atd.
|