Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / dlouhá šňůra-možné nebezpečí?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 21:01
- Nahlásit

Ahoj,zajímal by mne Váš názor...moje pubertální nevychované psisko běhá a za sebou tahá 5metrovou prádelní šňůru.Na tom by nebylo až tak nic neobvyklého ale překvapují mě reakce kolemjdoucích.Už jsem se setkala s reakcema,jako,že týrám psa protože ho někde uškrtím!No a dnes baba na mě ječela ať mu to okamžitě sundám,že se někdo zabije.Jsem v šoku!Před lety jsem nic takového nezažívala a to měl pes 15metrovku.Jaká je vaše zkušenost?A setkali jste se někdy s tím,že by někdo z lidí o šňůru zakopl?Podotýkám,že pes má 17kg a když někdo náhodou šňůru zašlápne,tak to se psem trhne ale člověk to nijak nepocítí.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 21:06
- Nahlásit

Taky to dodnes používám...myslím, že je tam určité malé rïziko pro toho psa nebo i třeba pro ¨dítě, ale nějak mooooc bych to neřešil. Pokud člověk sleduje, co se děje a nenechá ho s tím běhat v rušném provozu velkoměsta, tak mi to nikterak extra nebezpečně nepřijde.

Handy
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 21:16
- Nahlásit

evina
Co na to říct...nepejskařský lid je vlastně lid antipejskařský. Ani se jim nedivim. Mě už taky štve že pomalu nemůžu jít přes louku aiž bych šlápl do nějakýho ho.... Někteří jsou prostě proti psům zaujatý a neuvědomují si, že ne každý nechá po svém hafanovi ležet hromádku a že jí radši uklidí...

redhead
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 21:50
- Nahlásit

Múj pes taky tahá šňúru, osmimetrovou a zatím jsem se nesetkala s žádnou reakcí. Pŕedpokládám, že když mám psa na stopovačce, tak si ho dokážu ohlídat, aby se mi někde nezamotal. Některý lidi se holt staraj o co nemaj, ale radši psa nechám tahat šňúru, a naučím ho poslušnosti, než aby lítal navolno a obtěžoval všechny psy okolo.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:02
- Nahlásit

my máme momentálně 15 metrovku a lidi řvou taky.....co je mi po nich,nechci mít psa sežranýho nebo přejetýho....A o šňůru nám nikdo nezakopává a když jo tak i ten 8 kilovej hafík to zvládne..

redhead
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:15
- Nahlásit

Kdybych mu jí sundala, tak by se pár lidí asi divilo, až by si došlápnul na ty nevychované, věčně dorážející psy, poletující po celém sídlišti. Zas by bylo o čem psát v Blesku

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:17
- Nahlásit

redhead
to jo,a jak dlouho jí nosí??A myslíš že to bude na furt??

redhead
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:30
- Nahlásit

sarax
Nosí jí od tý doby, co ho mám doma, což je asi 3 měsíce, jelikož bratr absolutně zanedbal výchovu, ale děláme pokroky
Na furt to snad nebude, ale mezi lidma ho asi budu mít stejně na vodítku, pro jistotu.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:40
- Nahlásit

redhead
no jasně já zapomněla,že ho nemáš od štěněte...kamarád má amstafku a je na volno kdekoli..jen když má špatnou náladu jde s košíkemale fakt že má přivolání od psů skoro 100%
a čuba není agresor...

evina
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:41
- Nahlásit

Já jí u prvního používala asi půl roku.Ze začátku to vypadalo dost beznadějně ale výsledek to mělo.Nyní používám asi měsíc.50x poslechne super i v krizových situacích a pak navlas stejná situace a má okno!Samozřejmě háravky jsou nejhorší!K dětem ho se šňůrou nepouštím,už také kvůli tomu,že se ho můžou bát.Navíc myslím,že šňůra je těsně na zemi a nevím zda je prakticky možné o ní zakopnout.

redhead
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:46
- Nahlásit

sarax
Brit už jaksi pochopil, co po něm žádám, ale občas se tváří nechápavě
Tak trénujeme a trénujeme a dneska už se mi ho podařilo odvolat od labradorky se kterou dvě hodiny dováděl. Možná to bylo tím, že už ho měla plný zuby a rafla ho

redhead
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:47
- Nahlásit

evina
U nás taky desetkrát poslechne a jednou mu rupne v bedně a nezájem. A já si prostě netroufám ho vypustit navolno bez 100% poslušnosti.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 22:51
- Nahlásit

jo to je jasný...
evina
a bez šňůry k dětem smí?nebo je nemusí vůbec??

evina
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 23:05
- Nahlásit

sarax:děti mu nevadí asi by si chtěl spíš hrát ale já mu nevěřím,že by třeba nechtěl skočit z radosti...a to nechci riskovat.Takže když jdou děti(malé),tak s ním raději přejdu a mám ho u nohy.Teda to platí ať šňůru má nebo by neměl.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 12:54
- Nahlásit

U nás je problém když někoho potkáme tak si myslej že mi pes zdrhnul ( ani se někdy nedivím, protože pes nereaguje a kousek od nás vyjdou nečekaně cizí lidi,takže otočka o 180st. by nepomohla, takže za psem letím a snažím se zašlápnout tak, abych pokud možno nehodila držku). A hlavně je stopovačka blbá když jde víc lidí uzkou cestou a pes se motá pod nohy i s tou šnurou, zamotává se to kolem nohou.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 20:37
- Nahlásit

Já zastávám názor, že když chci se psem někam jít, bude na krátkém vodítku, když chci ať se proběhne, pustím ho na vhodném místě na volno. Není nad lidi, kteří nechají psa se šňůrou plantat mezi ostatníma. Třeba v pátek paní na letišti měla jorka na flexi a stejně ho nechala všechno obchcat, všechny lidi si očichal a málem mi poznačil tašku. Vodítko má svůj účel, aby byl pes kontrolovatelný, ne aby za psem člověk letěl a proplétal se mezi lidma, do kterých se pes zaplantal. Buď ho budu na tom vodítku ovládat, nebo bude bezpečnější pro psa i lidi v okolí, aby vodítko neměl. Když musíte za psem na stopovačce stejně letět a šlapat mu na ni, nechápu, na co ji máte. Tak snad vylepším poslušnost, ne?

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 20:45
- Nahlásit

Mucholabka
no ta poslušnost se vylepšuje právě tou stopovačkou...nacvičuje se tak přivolání a to je třeba cvičit i mezi psy,bez psů svýho zavolám vždycky,ale to je mi na draka a flexi není stopovačka..můj pes jí tahá a nikomu nevadí poněvadž nikomu ty nohy neomotá...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 20:52
- Nahlásit

Ale až někoho pořeže-taková jizva od stopovačky vydrží dlouho..někdy ti ukážu moje lýtko pokud lidi s tou šňůrou neumí, stejně psa prd naučí a pejsa na ní chodí do konce života, to je potom utrpení...ne tak pro psa jako pro lidi kolem. Jasně, měsíc dva pochopím, to je o něčem jiném.

Handy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 20:59
- Nahlásit

Mucholabka
Tvoje názory na stopovačku jsou celkem zcestný...

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:05
- Nahlásit

Mucholabka
no doufám,že nepořeže,vláčejíc se po zemi na lýtko nedosáhne.....a můj pes s ní bude chodit hodně dlouho...je dost starej....a pokud s ní lidi neumí???kdo neumí,tak jí nedává páč neví proč jí dávat....

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:06
- Nahlásit

Mucholabka
Já se snažím, ale asi to, jak říkáš, se stopovačkou neumím, už ji máme skoro rok, a musím přiznat, téměž žádný pokrok. Přitom postupuju přesně tak, jak by se mělo Mezi lidi ale nechodíme, to spíš když někoho potkáme v lese, tak si ho hned musím chytit. Tím "když jde víc lidí uzkou cestou" jsem myslela jen když jsem byla 1x na jednom psím srazu, to je pak docela nevhodný, ale jak říkám, jinak chodíme sami.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:10
- Nahlásit

Azoracek
jenže to je věc která možná není Ok,Azorek se musí naučit poslechnout i když jsou kolem psi...a pozdě není nikdy...nám byla šňůra "naordinována"nedávno a psovi je už přes 8 let a je z útulku.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:12
- Nahlásit

Handy
Říkám že mluvím o lidech, kteří to s tím neumí, psa dají na dlouhou šňůru a čekají, že to je samospasitelná věc. Nakonec ji používají jen na to, aby se pes proběhl, místo toho, aby ji měli striktně na výcvik a aby s tím psem jaksepatří pracovali.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:14
- Nahlásit

sarax
Já šnuru používám furt, už bez ní ani nevycházím, ale nedokážu ho naučit přibíhat, hlavně je blbý, že se vzdaluje na víc jak 10m a pak když někdo jde ( bez psa, nikoho se psem totiž v lese nepotkáváme), tak musím pár metru doběhnout abych mohla zašlápnout...A už fakt nevím, co dělám blbě.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:15
- Nahlásit

Azoracek
Právě že by se s ním mezi lidi a psy chodit mělo tím tuplem, jinak se to nezlepší nikdy. Já psa od štěněte měla naposled před 11 lety, jinak samý útulkář od šesti nahoru.

evina
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:33
- Nahlásit

Mucholabka:bohužel bydlím na sídlišti,takže nemohu stále chodit někam mimo kde nejsou lidi.To by ani nemělo cenu protože pes neposlechne jen ojediněle a to právě v momentech kdy cítí háravku nebo dochází k potyčce se psem.Pokud jde proti nám více lidí,tak si ho zavolám k noze.Někdy se člověk ale nevyhne tomu aby pes proběhl před někým.Šňůra je ale vždy tahaná po zemi,takže jedině jí může druhý přišlápnout.A když jí přišlápnu já a nespadnu,tak pochybuju,že někdo jiný by upadl.Jinak jí mám skutečně jako výcvikovou pomůcku a podle toho s ní tak pracuju.A to je podle mne vylepšování přivolání!Ve skutečnosti totiž většina psů přivolání vlastně ani nemá...páníčkové jen čekají až se jejich miláček uráčí přijít!Copak jste to nikdo ve svém okolí neviděl?A to já právě nechci!Co je potom horší?Šňůra po zemi nebo nekontrolovatelně puštěný pes na volno???
Azoracek:už se mi stalo,že mi šňůru podávali v domnění,že mi pes utekl

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:47
- Nahlásit

evina
Horší je nekontrolovatelný pes na volno se šňůrou na zemi. Já neříkám, že by se mezi psy chodit nemělo, právě naopak, asi jsi mě trochu nepochopila.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:48
- Nahlásit

Mucholabka
No jo, ale kam, do města nemužu se šnurou, sme malé město, ale auta tu jezdí a není možné jít po chodníku s dlouhou šnurou a u lesa a v lese nikdo nechodí, jak sme malé město, nikdo tu nechodí se psem na dlouho procházky, takže nemáme koho potkávat. Když sme jednou šli s labíkem ven, žárlil natolik, že měl přivolání perfektní a musel bejt u mě jako první. Nikdy jindy takové přivolání nemá jako když sme byli na nakym srazu ( asi 2x - 3x), on se bojí, není to pro něj zvyk,jak chodíme furt sami a přibíhá.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:53
- Nahlásit

Mucholabka
nevím jak to fungá u jinejch,ale prej dost psů se šňůrou se mění,náš třeba nezdrhá...ví že jí má a fakt je že s ní chodí i doma....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:56
- Nahlásit

Tak choď na cvičák, tam se sejde psů i lidí dost. Musíš být vytrvalá a důsledná, pořád chválit po přiběhnutí, když ho musíš přišlápnout, pak mu domluvit...to určit znáš a troufám si tvrdit, že kdyby vás dva viděl výcvikář, určitě by chybu nenašel v psovi, ale někdě jinde.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání