Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / dlouhá šňůra-možné nebezpečí?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:59
- Nahlásit

sarax
Nevím, já s tím problém moc neměla. Teď vychovávám novou pudlici, pět a půl roku, ta se sice hodně vzdálí, ale už se přivolání naučila i bez šňůry.
Azoracek
Proč bys do města nemohla se psem třeba na dvoumetrovém vodítku, jak by se mu něco líbilo, zavoláš ho, přitáhneš, pochválíš, když se bude vzpouzet, domluvíš mu, nemusí ta vzdálenost být zrovna desetimetrová, musíš začít od jednoduššího ke složitějšímu, dělat dílčí pokroky, trénovat každý den a nepolevovat.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:59
- Nahlásit

Mucholabka
já vím že není chyba v psovi, je mi to jasný.
Na cvičák nemužu, musela bych dojíždět a rodiče mi to nedovolí, to je ale jedno, nebudu to tu ted řešit.
Já bych ráda přišlápla hned, ale když je pes 15-20m přede mnou, a potřebuji přivolat, co pak? fajn, dalo by se to vyřšit šnurou 20m, ale to už je v lese přeci jen trochu nevhodný...15m beru, stejně budu potřebovat novou.
Já mám pocit že on ani tu chválu nevnímá když přijde, už zas chce lítat pryč.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:03
- Nahlásit

Mucholabka
Já myslela že s těma 10m se nemuže do města..stejně jediné, co ho tu zajímá, jsou pachy.
A asi se to bude zdát jako výmluva, ale když už ke psovi jdu, chci mu zajistit pořádnou procházku v lese, kdežto do města musím opačným směrem. a na krátkém vodítku se fakt nevylítá. Krom toho mám jen 1m a 1,5 vodítka.
Stejné to je s netaháním na vodítku, každej den na vycházce při zatáhnutí řeknu pomalu a po zhruba sekundě trhnu, ale jestli si to ten pes není schopnej zapamatovat, nevím, táhne furt. Když vyrazíme, vnímá jen ty pachy a ani ho pamlsky nezajímaj, a to je extra žravej, tak jenom slovní pochvala, když už jde pomalejc.

Handy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:04
- Nahlásit

Já chodim na cvičák a tam se to přivolání cvičí i tak, že dáme psa na vodítku cvičiteli, děláme jako že ahoj a odbíháme. Na koho je jeho pes fakt vázanej, pes se bude bát že mu utečete a po KE MNĚ pes přilítne. Tak jsme to dělali i že já jsem stál, okolo mě ostatní se psama a Handík přiběhnul radši ke mně. Takže takhle se to dá taky cvičit.
Mucholabka
Jasně, sorry že jsem tak vyjel

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:06 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Mucholabka
no na cvičák s starcem nepůjdu a chyba je jasně v lidech,ale jen připomínám,není to můj pes od štěněte,byl ochrnutej apod....a člověka kterej tomu rozumí jsme byli,alespoň to je pro mně Ruda Desenský...a rozhodně cvičák není to hlavní...socializace a přivolání jsou věci pro běžnej spokojenej život, a asi tě překvapí,tak mi nevynadal,ale jen poradil a to co dělám dělám podle něj a pohodafakt nestojím o výcvikáře...jako člověku mi Ruda vyhovuje víc

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:09
- Nahlásit

a že se naučila pudlice je skvělý ale tohle je paličatej vesnickej tulák co chodí za holkama....moje předešla čubina fungovala jako hodinky,byla taky nalezená...takže těžko toto paušalizovat,zkrátka se šňůrou se dá normálně mezi lidi i psy a je to OK

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:10
- Nahlásit

Třeba jsou pro něj tvoje podněty příliš slabé nebo naopak tak časté a výrazné, že si na ně zvykl a víceméně je přechází a neřeší. Zkus si na papír napsat nové povely, které mu od TEĎ budeš dávat, úplně otoč taktiku, staré povely zahoď, začni od nuly. Pochvalu i pokárání užívej po dobrém rozmyslu, bezprostředně po činu, dostatečně kvalitní, ale ne moc. Pokud má rád volnost a běhání, hoď mu po přivolání balónek nebo ho pusť-může mít zafixované, že přivolání=připoutání a utrum s běháním, nebo taky přivolání=super situace, kdy je panička nervózní, protože jde pes, člověk. Musíš sama zůstat naprosto v klidu a naučit se ovládat, nejde na psa stokrát volat, skákat ut toho, prosit u toho, nadávat u toho, prostě JEN zavolat ke mně. Opravdu mysli na to, že buduješ reflex, jinak to bohužel není.

Taky je dobré jít se psem v úzké uličce, teď v tom sněhu jsme díky tomu hodně upravily chůzi u nohy.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:12
- Nahlásit

sarax

Taky se to naučil slepý polohluchý bázlivý pes v devíti letech, když už chceš vyrývat. Já nejsem hlupák, stihla jsem si přečíst, co má za psa.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:13
- Nahlásit

se šňůrou se dá normálně mezi lidi i psy a je to OK

Nedá a není to OK. Opět-chceš vidět, jak to dopadá, když někoho omotá pes na stopovačce a pak začne táhnout, protože je hysterický? Ukážu ti své lýtko.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:17
- Nahlásit

Mucholabka
Balonek bohužel nemužu hodit, je naprosto bez zájmu o hračky.
Nikdy ho nepřipoutám po prvním zavolání, nervozni nejsem, nebo aspon si to nemyslim, dycky ho nějak doběhnu.
Na psa 100x nevolám, neřvu na něj, nic.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:19
- Nahlásit

Azoracek
Moje ovčanda hračky vůbec nechce, pamlsky absolutně vůbec, bez zájmu o cokoli, ale dělá jí radost, když se s ní poperu chce to hodně hledat a zkoušet.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:20
- Nahlásit

Mucholabka
Ja už mám pocit že jsem zkusila vše a vše bez uspěchu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:26
- Nahlásit

Taky jsem měla ten pocit první rok, co jsem ji měla doma. Na cvičáku u nás ve vesnici mi nebyli schopní poradit. Chce to vcítit se do psa a mít na paměti, že se s časem mění a když před nějakou dobou na pamlsek nešel, je možné ho i částečně naučit, že je to odměna. Je už to trochu složitější...za tu dobu jsme ušly velký kus cesty, učily jsme se od sebe navzájem, ne jen pes ode mně, i já od psa, díky ní se celý můj náhled na výcvik změnil. Člověk musí být citlivý, stačí jen náznak radosti z něčeho, který budu rozvíjet do dokonalosti. Jestli píšeš, že rád běhá, zkus se s ním proběhnout, nebo ho nejdříve trochu unav, než pujdeš cvičit, nebo ho naopak vem čerstvého-musíš to opravdu vycítit z toho psa, kdy reaguje nejlépe a ty situace vyhledávat cíleně. Blíž ti asi neporadím, musela bych ho vidět. Odkud jsi?

Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:31
- Nahlásit

Mucholabka
okr. Chrudim, takové malé město.
Když je trochu teplo, běhám s ním, ted mám i postroj, tak budem "kanikrosačit" , navíc já tím trénuju na závody, tak v teplých dnech běhám denně. V zimě zas byly běžky...Já s ním nepotřebuju cvičit, přivolání musí být furt, takže ne žádný že pudem někam na plácek a cvičit..radši v terénu ne?

evina
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:34
- Nahlásit

Mucholabka:trošku si dovolím nesouhlasit.Proto ti psi tu šňůru nosí protože se stávají občas neovladatelní(jinak by jí nenosili)Pes se šňůrou jde ale lechce odchytit.Ale co s neovladatelným bez šňůry?Kolik už neovladatených psů běhalo kolem mne a psa,aniž by byli majitelé schopní ho přivolat nebo odchytit.Lýtko máš popálené z jak dlouhé šňůry?A ze stopovačky?Já používám 5metrů.Pokud si začne hrát s pejskem,tak mu jí na chvíli sundám aby mu nezamotal nohu.V každém případě je snad lepší používat šňůru než-li elektriku...i když tím bych okolí zřejmě nepohoršovala!

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:36
- Nahlásit

Mucholabka
vyrývat nechci,ale spousta dle mě i zkušenejch lidí radí jinak no....a rozhodně nejsem pako který na psa volá hystericky a stokrát a rozhodně u toho neskáču...ani si nemyslím,že bych na něj přenášela cosi z nějakýho strachu...nebojím se lidí ani psů...a to že musím zavolat JEN ke mně asi vím,páč jinak by na tý šňůře nebyl a já bych poskakovala a hulákala jako na lesy..prostě mi bylo řečeno jak to mám dělat a tak to dělám a zrovna RD si myslím,že ví co dělá

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:37
- Nahlásit

evina
jj s tímhle naprosto souhlasím...na tý šňůře ho chytnu kdykoli a fakt se naučil i sám se rozmotat¨,prostě o ní VÍ a o tom to je

evina
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:40
- Nahlásit

Mucholabka:nejde na psa stokrát volat, skákat ut toho, prosit u toho, nadávat u toho, prostě JEN zavolat ke mně. Opravdu mysli na to, že buduješ reflex, jinak to bohužel není.

A právě o tom to je....právě proto ta šňůra aby se tohle nemuselo dělat!!!

evina
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:44
- Nahlásit

sarax:můj už začal dělat,že když se zapomene a já se k němu rozeběhnu,tak rychle peláší ke mně.Protože já víceméně netrhám(na to je šňůra krátká)ale doběhnu si ho.Taky se třeba rozeběhne ke psu a i když nedám povel otočí se,zda může nebo ne běžet dál.To je celkem úspěch.Pořád to ale není 100%,takže máme stále co dolaďovat.Venku ho přivolávám opravdu často.Zjistila jsem,že na něj fakt platí drill.Samozřejmě k tomu ještě balonek a pamlsky za odměnu.Prostě všechno najednou.Co máš za pejska a jak starého?

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:56
- Nahlásit

evina

je to KOPUK a je mu mezi 8-10 lety,neví se to přesně..já jsem šťastná že jsem se dostala mezi lidi který mi poradili,protože zkušenost s takovýmhle starým paličákem jsem neměla..a pro mě je úspěch,že venčím psa se psem a ne bez něj..prostě on se rád venčil sám a já nemám nervy ho nahánět po sídlišti 2 hodiny,kdy šílím strachy,že ho něco přejelo,takže šňůra je pro nás veeelikej úspěch...jen jsem zvědavá na štěndo,budu venčit odděleně,aby mladá nepochytila ty jeho moresy

redhead
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 23:30
- Nahlásit

sarax
Doufám, že štěndo bude v pohodě a nebude chytat moresy starýho KOPUKa. Jinak je to fešák velikej!
Brit dneska večer viděl zajíce a já jsem se vyválela po chodníku, když jsem stačila chytit stopovačku

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 23:38
- Nahlásit

redhead
nebul..já včera hodila málem tlamu na Ovčárech...sem se bála že mi ho sežere poník

dneska jsme byli za Trinčou v pátek jde asi k nám

redhead
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 23:42
- Nahlásit

Ta je tak krááásná, úplně vidím Brita, když byl mimino. A vyrostl z něj takovej obřík
Já tu tlamu hodila na férovku v parku, ještě, že tam nikdo nebyl

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 00:09
- Nahlásit

redhead
jj je nádherná,ale sedět mezi 8 štěňaty to je žrádlo malá demoliční jednotka..Trinča byla hodná,rozkousala mi jen palec a bradu ale je fakt že za šňůrou někdy taky skáču

redhead
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 00:18
- Nahlásit

sarax
škoda, že neznám Britovy sourozence a to byl prý z devíti štěňat. Taky demoloval, když byl šťendo, ale ne zas tak moc. Jen roztrhal gauč a pár kytek vzalo za svý, když je chtěl pŕesadit, jinak to probíhalo docela v pohodě

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 06:48
- Nahlásit

evina
to nebyl můj pes ani moje šňůra

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:15
- Nahlásit

Mi osobně přijde motat se mezi lidmi s dlouhou šňůrou jako sobecké. Spoustu nepejskařů není zvědavá na to, aby někde zakopli o šňůru nebo aby na ni museli dávat pozor + pes. Ve městě chodím na max. 3 m vodítku a pokud jdeme blízko lidí tak ho beru k noze.
(Mimochodem pro Azoráčka - já také nemám 3 m vodítko, ale dvě metr a půl napojené na sebe)

evina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:53
- Nahlásit

Mucholabka:já pochopila,že to nebyl tvůj pes...jen mě zajímala situace,jak se to stalo.
Terri:Víš ona by vůbec nejraději nepejskařská obec psy neviděla!Kdybych měla dělat podle nich,tak se psem nevytáhnu paty z domu.Ale je motání a motání...ve městě bydlím,takže ho nemůžu vodit stále nakrátko.Ale pochopitelně ho nepouštím na rušných místech-jen v zeleni sídliště a v lese.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:39
- Nahlásit

evina
tak...pouštím ho u nás na sídláku,když nejde moc lidí,pokud razíme mezi lidi a do provozu jde na vodítku...každej rozumnej člověk zváží kde na šňůře pustit a kde ne....a předpokládám že pejskařům to neva

brut
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:56
- Nahlásit

Já se psem mezi lidma chodím na 2,5m vodítku a ve shluku jde u nohy ( teda v poslední době spíš táhne). Přijde mi hloupé se plést mezi lidma se šňůrou a snažit se jí zašlapávat. U nás totiž musí být psi na vodítku a ne na volno. K tomu mají louku a pole za městem.Jinak šňůru požívám v lese a na poli, nebo tam, kde není moc lidí. Památku na spálení stopovačkou má ségra ještě dneska a už je to 8let. Náš setr se rozhodl, že nás oběhne a v tu chvíli zahlídl srnky. Já šlápla na stopovačku a ségře přejela přes lýtko a pod kolenem. Psa jsme chytli, ale ty spáleniny,nic moc.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání