Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Lidska blbost nezna mezi a doplati na ni zase jenom pes
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:54
- Nahlásit

wami
Jj hezky to píšeš, jen prostě vono je to o tom, že TY chceš věřit, že je to lepší, než to vypadá, kdežto já tomu prostě nevěřím.....v tom bude ten zádrhel ) ale to jsi v podstatě napsala také i když jinak Zkratka - je jen na tobe, jestli budes zivot a smrt brat jako konecnou, nebo veris na nebe-peklo-raj, nebo na karmu a naplneni smyslu existence... To je proste uplne jedno...
)
Jinak s Tebou souhlas...ale mám na to jiný pohled a jak píšeš, to by bylo už spíše o filosofii, tu máme evidentně každý jinou) důležité je, že i přesto si to jsme schopni napsat a akceptovat se )

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:57
- Nahlásit

Trotelchen
akceptuju kohokoliv, kdo me nenapada...
Ale nehodlam o svem zivotnim nazoru nikoho presvedcovat nebo ten svuj nazor obhajovat - zjistila jsem, ze tohle proste nema smysl...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:58
- Nahlásit

Gája
Trotelchen
Víra je přece vždycky slepá, ale je to to jediné co ti občas zbývá.

Uf...že by byla víra vždycky slepá nemyslím(to beru jen jako takový ...no...neumím to pojmenovat...snad alibistický kid.....ale ne ve zlém...)....pokud teda nemyslíš nějakou konkrétní víru...třeba já mám víru v racionalitu a nemyslím, že slepou....aspoň teda reálnost této víry se mi potvrzuje poměrně často...i když samozřejmě nemohu nikdy vyloučit, že "vše je jinak"

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:00
- Nahlásit

wami

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:03
- Nahlásit

wami
Trotelchen
akceptuju kohokoliv, kdo me nenapada...

Hele promiň, ale tohle OT si neodpustím.....
No ale jak to děláš, že je všechny akceptuješ?
Nějak mi na to nezbývá čas......a myslím, že ty musíš být také hodně vytížená......tak jak to dopr... děláš??? Chci taky!!!

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:05
- Nahlásit

Trotelchen
Není důležité v co věříš, ale že věříš. A víra, vždy vychází z něčeho iracionálního, nehmatatelného a proto je slepá. Kdyby nebyla slepá, pak to není víra, ale jistota. A tu máš málokdy, proto ti občas zbývá ta jen ta slepá víra. Ale možná je "vše je jinak" nechci se přít, chci se bavit o psech s dobrýma lidma (na ty špatné nechci myslet).

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:06
- Nahlásit

wami
viveka
Trotelchen

Pokračování je, že melou pomalu, ale jistě

No pomalu určitě, když až dalším životě se nám to vrátí.A o tom jestli jistě tak na to bych ruku do ohně nedala už vůbec.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:12
- Nahlásit

Trotelchen
no jakoze takove lidi neposilam rovnou do pr*...

dorfa
totez, co jsem psala Trotelchenovi - to, ze bych byla rada, aby to tak bylo (jinymi slovy ne ze v to primo verim, ale doufam), jeste neznamena, ze se s tim spokojim.
Uz jsem tu navrhovala par prostredku, ktere bych povazovala za vhodne (a o kterych si myslim, ze mohou ovlivnit soucasne deni) a doufala jsem, ze se tu o nich rozvine nejaka diskuze. No skoncili jsme u toho akcnejsiho, o cem se da hadat lip - u filosofie...

---
Jinak se sem rada kouknu vecer, ale ted musim jit pracovat zase mimo net, takze bohuzel nadale do tehle jinak vcelku zajimave diskuze zasahnout nemuzu...

ekar
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:24
- Nahlásit

Gája
Na cvičák chodí, ale nevím jestli to má nějaký efekt. Myslím, že prostě ségra psům moc nerozumí a nechce připustit, že dělá něco špatně. Dělá takový ty tradiční chyby jako že pes přece moc dobře ví co udělal, takže má smysl mu vynadat i několik hodin potom apod. Pořád na ni zvyšuje hlas i když s ní normálně mluví a psice je z toho podle mě docela ve stresu. Jenže šarpejové se nějak moc neprojevují, takže těžko říct.

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:24
- Nahlásit

Gája
Moc hezké.

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:28
- Nahlásit

Trotelchen

Uf...že by byla víra vždycky slepá nemyslím(to beru jen jako takový ...no...neumím to pojmenovat...snad alibistický kid.....ale ne ve zlém...)....pokud teda nemyslíš nějakou konkrétní víru...třeba já mám víru v racionalitu a nemyslím, že slepou....aspoň teda reálnost této víry se mi potvrzuje poměrně často...i když samozřejmě nemohu nikdy vyloučit, že "vše je jinak

Pokud věříš jen v racionalitu, tak si myslím, že nemáš víru žádnou snad jen sám v sebe. Racionalita x víra, to nejde dohromady.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:33
- Nahlásit

wami
Bude to fungovat ( myslím učení dětí). My to taky tak děláme a nemůžu říct, že by tento styl výchovy nefungoval. Občas nás považují za blázny, ale já už si zvykla a děti taky. Dokonce z toho mají občas legraci.

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:35
- Nahlásit

ekar
Tak to asi fakt psům nerozumí, po zlém věci řeším, až v nejkrajnější situaci. Zbývá jen doufat, že ségra dostane rozum, jen aby nebylo pozdě. Jak říkám, chudák pejsulka. Zkus jí stále dokola opakovat, jak by to mělo být správně (třeba se chytí).

dorfa
Děkuji

viky
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 12:57
- Nahlásit

Tak jsem to nevydrzela a sla jsem za ni - Janou, rict ji, ze doufam, ze uz si jinyho psa neporidi. Ona nechce, manzel uz o dalsim psu opet premysli. V zadnym pripade, ale pry nemam pravdu v tom, ze by si ho nechali prerust pres hlavu a ze by na nej nemeli ( vsak on obcas pry dostal ).
Ma to cenu se vubec s takovyma lidma bavit ?

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 13:41
- Nahlásit

viky

Jo těžko říct, možná by bylo opravdu lepší, kdyby mu ten chudák pes tu hlavu ukousl.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 13:42
- Nahlásit

viky
Ne nemá, to je stejné jako když budeš házet hrách na stěnu. Takový lidi si psa zase pořídí a určitě to bude opět "bestie". Škoda, že neexistuje nic, co by jim v tom zabránilo. Zase bude další nešťastný pes.

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 14:44
- Nahlásit

brut
Možná existuje. Zodpovědný chovatel, který jim ho neprodá. Obzvlášť když mu vylíčí, jako že už to mají s držením psů zkušenosti.Jenže takových zodpovědných chovatelů moc není.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:33
- Nahlásit

viky
Je to tezke, ale netrap se tim, co nemuzes zmenit, vypada to, ze Jana ma na manzela mizivy vliv a on si potrebuje asi dokazovat na svem zranenem egu, ze zvladne jineho psa, nezbyva nez tise doufat, ze bud keca nebo se z toho aspon mizive poucil a sahne po plemenu, ktere je cvicitelne. Pokud by to smerovalo nekam, kam prve, prosim te, napis mi, domluvime se na na nejakem razantnejsim postupu.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 16:38
- Nahlásit

dorfa
To máš pravdu. Takových chovatelů opravdu moc není. Většinou převáží honba za penězi a úspěchy u PP. A u voříšků nechuť se o ně starat.

viky
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 06:48
- Nahlásit

dejavu
urcite bych ti napsala, protoze je me uz ted lito toho potencionalniho psa. No muj chlap mu chce jit dat do te pokousane drzky, aby si to pry zapamatoval, mozna by to pomohlo.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:02
- Nahlásit

viky
No muj chlap mu chce jit dat do te pokousane drzky, aby si to pry zapamatoval, mozna by to pomohlo.
Obávám, se , že když nepomohla "pokousaná držka", tak daní přes hubu od kohokoliv už je zbytečný... Někteří lidi jsou prostě ....... nepoučitelní...

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 07:51
- Nahlásit

jak jsem četla toto fórum, moje ještě ráno dobrá nálada, je tatam.....je mi z toho všeho zla páchaného na zvířatech a na bezmocných lidech špatně na duši i od žaludku....Co by se asi muselo stát, aby si někteří lidé (a je jich moc) uvědomili, že zvířata i ostatní lidé jsou živí tvorové, mají na svůj život právo, které jim nemůže být jen tak mírnixtýrnix odňato....
Dočítat se pořád o násilí, hrubostech a zmařených životech...na to už nemám sílu Nejhorší je, že tomu nejde utéct...děje se to pořád i v blízkém okolí kolem nás a bude se to dít pořád....můžeme se snažit pomáhat a něco proti tomu dělat, ale jeden případ vyřešíme a 100 nových se objeví....je to začarovaný kruh....lidé se nezmění

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:35
- Nahlásit

Evik
Nemuzes zmenit svet, muzes pomoci jen v par pripadech, ale spis jde o to, aby ses zachovala v co nejvice situacich v souladu se svym svedomim a dobre se ti spalo.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:33
- Nahlásit

dejavu

jasně s tím naprosto souhlasím. Člověk nemůže být naivní, musí uvažovat realisticky....Třeba když jsme si brali našeho třetího pejsu z útulku, říkala jsem si "zachránili jsme aspoň jednu dušičku", ale bylo mi smutno, když nám pán v útulku řekl, že je dobře, že jsme si ho vzali, protože na jeho kotec už čeká další nalezenec......

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání