Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Lidska blbost nezna mezi a doplati na ni zase jenom pes
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:03
- Nahlásit

dejavu
vis, nejhorsi je, ze ani ted nejsou schopni uznat, ze udelali chybu. Ze si to cele muzou sami. A nejvetsi strach mam z toho, ze si za chvili poridi psa jineho, podobneho plemene a bude se to cely opakovat.
Jo a co se toho kousnuti tyce - nevidela jsem ho, ale jeji muz je takova tak trosku hysterka, takze si nemyslim, ze by to bylo buhvi jak strasne. Kdyz by me napadlo stokylovy zvire a v agresi kouslo do ksichtu, tak mi ukousne pul hlavy.....A mozna, ze prave to mel ten pes udelat.

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:05
- Nahlásit

ted sem siprave docetla neco o mastinovi....tak nechapu jak takoveho psa mohli nechat bez vycviku atd.... skoda jen ze lidi jsou jak dobytek...ale toi ten dobytek urazim

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:06
- Nahlásit

Můj exšvagr si kdysi chtěl pořídit ridžbeka. Když jsem mu lehce naznačila, že se psy nemá zkušenosti a že by měl zkusit nějaký cvičák, tak odpověděl, že ridžbek na cvičák chodit nemusí, protože poslechne od přírody. Tuhle perlu mu sdělil chovatel. A to se švára rozhodně nerozhlížel po druhořadém psovi bez PP. Tímto příspěvkem chci naznačit, že bych s chutí některé chovatele nakopala do pr*ele.

airin
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:11
- Nahlásit

Mám přibuznou ,která si koupila bordeauxkou dogu ,protože se jí hrozně líbí. Fence je 9 měs. je stále zavřená doma(většinou sama) nezvládá základní výcvik a potřebu vykonává doma.Jednou jsem ji ukecala ,aby s náma šly na cvičák a to bylo poprvé a naposledy.Bojí se psů i cizích lidí a jak se bála a utíkala před psi ,tak nějak špatně stoupla a začla kulhat. Vet jí tenkrát řekl ,že to není pes na cvičák a že s ní nemá cvičit. Myslím si spíš ,jestli to nebylo tím ,že nemá zpevněný svalstvo ,protože nemá žádný pohyb. Má jen velkou hlavu a žádný svalnatý tělo jak by měl takový pes mít. Je to hrozná škoda.Šíleně mě to žere ,když vidím jak se tokový krásný pes ludračí (omlouvám se ) ,ale příbuzná má svou hlavu . Feňulka je hodná zatím nikomu nic neudělala, ale otázkou je jestli jí to vyží.

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:13
- Nahlásit

wami
Tak myslím, že v tomto jsme všichni, kteří chodíme na tyto stránky, zajedno (a je nás dost, to ví Víťa nejlíp). Já děti mám a lásce k přírodě je učím od malička chránit stromy, kytky a zvířátka, nedělat v přírodě binec (i když se bojím šíleně pavouků, ani ty, jim nedovolím zabíjet). Přiznám se, že jsem pověrčivá a věřím, že pavouci nosí štěstí. Asi vážně zbývá doufat, že svět není úplně tak zlý a já jsem vděčná za každého človíčka, který je "moje krevní skupina".

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:15
- Nahlásit

wami

ucta cloveka k zivotu, k jinemu druhu, k prirode.
Jenze lidi jsou nekde jinde, ted vede veda, technika a bezohlednost.

To je pravda.Nějaký primitivní "národ" spíš kmen, který žije v Amazonii, v pralese na úrovni doby kamenné, naprosto v souladu se zákony přírody, by asi nikdy nenapadlo něco tak pokryteckého, chtít si přizpůsobovat živého tvora.Chtít "šlechtit" zvíře k obrazu svému. Chtít mít nad ním svojí bezmeznou moc.

Neumim se s tim proste vyrovnat, porad si v duchu rikam (ac nejsem verici) ze prece musi existovat nejaka spravedlnost - ale uz jsem si tolikrat nabila tlamu, ze tomu verit prestavam...

Jo tak to jsem se taky kolikrát přistihla, jak volám po nějaké vyšší spravedlnosti. Třeba je třeba není. Myslím si, že bychom ji neměli pořád hledat, ušetříme si zklamání. Aspoň já si vždycky řeknu:
"Na co já si vlastně stěžuju, co mi chybí, jak může být tak sobecká a malicherná a chtít spravedlnost?" Většinou když se nad tím zamyslím, tak pak dojdu k tomu, že to co chci je nějaká touha po satisfakci a že je to vlastně úplně zbytečný, a malicherný.

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

viky

tak mi ukousne pul hlavy.....A mozna, ze prave to mel ten pes udelat.

To měl, dopadl by úplně stejně, ale psalo by se o tom v novinách, a kdyby to náhodou přežil, tak by si třeba už nic jiného nepořizoval.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:23
- Nahlásit

dorfa
to co chci je nějaká touha po satisfakci
jenze ono uz nekdy nic jineho nezbyva.. Nejhorsi je bezmoc a prave pri ni clovek nejvic doufa v nejake ty bozi mlyny...
Nepovazuji se za "nehumanniho" cloveka. Ale temhle lidem opravdu ze srdce preju, aby se jim stonasobne vratilo to, co cini jinym...

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

wami
Abych byla upřímná tak já se s touto myšlenou také peru.Ale když ono zlo zase plodí zlo.Tak nevím.
Souhlasím, že by si jistě zasloužili trest, odplatu a to vše 100 násobně, jenže on to člověk pro ně chce jen proto, že si myslí, že je to napraví, že si uvědomí co udělali. No a tím si nejsem právě tak jistá, že by to k tomuto cíli vedlo. Takže opravdu jen pomsta a satisfakce. No a já chci být lepší než oni, takže opravdu nevím. Určitě bych řekl konečně to Boží mlyny domlely, ale radovat bych se z toho nechtěla.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:50
- Nahlásit

dorfa
pocit zadostiucineni pro me neni totez, jako pomsta. Nektere z tech lidi by to mozna nezmenilo vnitrne (casto jde o citove deprivanty, kteri za to opravdu "nemohou"), ale minimalne by jim to ukazala, kudy cesta nevede.
To, ze nemam soucit s zivym tvorem, prece neznamena, ze mam pravo na to ho tyrat. Tudiz soucitu lidi nenaucis, ale patricnym trestem mas moznost jim ukazat, ze tohle se "proste nedela"...

Břetislava
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:56
- Nahlásit

Jednou jsme našli štěňátko vlčáka v lese. Byl tenkrát svátek. Vzala jsem ho k nám a volala hned do útulku. Tam mi řekli, že to musí všechno přes policajty a ještě k tomu ho musím dát do útulku v okresním městě. Tak jsem volala na městskou policii, tam mi řekli, ať jdu na policajty k nám - bydlím v malým městě a máme tady asi 3 policajty. Tak jsem šla na policajty k nám. Jeden byl ochotný, druhý mě podrobil podrobnému výslechu, jak kdyby to byl můj pes a já ho někde uvázala ... pak mi řekl, ať si ho nechám. Asi kdybych mohla, tak to nepotřebuju slyšet od něho. Nakonec ho teda zavezli do útulku. Tím chci říct, že je to velká nevýhoda pro pejsky těch nezodpovědných majitelů. Když se chce nějaký lidský hovado zbavit psa, tak ho do útulku sám dovést nemůže, protože by ještě za něj musel zaplatit, a tak ho radši vyhodí a nebo se ho zbaví jinak. Je to hrozný, co lidi všechno dokážou Určitě by to ale chtělo nějakou legislativní úpravu.

viky
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:57
- Nahlásit

wami
jenze co to je patricny trest ?

ekar
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:59
- Nahlásit

Ahoj, mám jednu povedenou chovatelku v rodině, moje sestra si pořídila svýho prvního psa - šarpejku. Je to takovej pohodovej a hodnej pejsek. Sestra je ale dost cholerička a někdy hrozně vybuchne a seřeže ji za nějakou blbost. Nejhorší je, že třeba když hned nepřiběhne na zavolání, tak na ni začne řvát a když chudák nakonec přijde, tak ji hrozně namlátí. Když to vidím, tak se většinou neudržím a strašně se s ní pohádám a pak spolu dlouho nemluvíme. Jenže moje rady nikdy neposlechne, protože já přece psa nemám, tudíž nic nevím a prej takhle bijou psi všichni. Fakt? Výsledkem toho samozřejmě je, že když na ni volá, tak chudák pes neví co má dělat, protože se bojí že zas dostane a zase se to opakuje. Nejhorší je, že nikdo jinej jí na to nic neřekne, naši si netroufnou a její přítel asi taky ne. Neporadíte co s tím?

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:07
- Nahlásit

ekar
Chudák pes (patová situace). Evidentně to ségra nezvládá. Poradila bych, vem si psa k sobě, přijde mi, že máš mnohem víc rozumu než ona.

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:12
- Nahlásit

wami

Ale temhle lidem opravdu ze srdce preju, aby se jim stonasobne vratilo to, co cini jinym...

pocit zadostiucineni pro me neni totez, jako pomsta.
To pro mě také. Protože pocit zadostiučinění může přijít bez tvého přičinění, ale pomsta je dílem jen tvých rukou.

Myslím, že si zjevně ve svých vyjádřeních trochu odporuješ

Já tam vidím touhu po pomstě a satisfakci, ne trest.

To, ze nemam soucit s zivym tvorem, prece neznamena, ze mam pravo na to ho tyrat. Tudiz soucitu lidi nenaucis, ale patricnym trestem mas moznost jim ukazat, ze tohle se "proste nedela"...

Trest ano, ale ty hovoříš o něčem jiném.Mluvíš o tom, že jim ze srdce přeješ 100násobně to co udělali jíním.To přece není trest, to je pomsta, odplata a pak s možná i ten pocit zadostiučinění.
Já ty lidi v žádném případě neobhajuji. Nikdo nemá právě nikoho týrat. Ale zlo plodí zase jen zlo, to znamená trest ano a tvrdý. Tresty vydávané soudy viz. podmínka za utýrání a ubytí zvířete skutečně není adekvátní a proto spousta lidí volá po tom samém co ty.
Já sama říkám, že i kdyby se těm tyranům skutečně něco takové stalo, a ty Boží mlýny zamlely, tak bych to akorát zkonstatovala, že konečně jednou také zaúřadovaly. Ale nechtěla bych se z toho radovat.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:27
- Nahlásit

wami
Tak ten článek je hnus. Taky doufám, že boží mlýny....
A proč by jsi neměla děti? Právě takoví lidé jako jsi ty, by je měli mít!! My doma děti taky vedeme k úctě ke všemu živému, k přírodě... Ze začátku to bylo hlavně ve škole krušnější, ale teď se situace ustálila a děti jsou v pohodě. Možná víc než jejich konzumní přátelé. Mají totiž nějaký smysl života a nevidí ho jen v novinkách, ale i v minulosti a srovnávají. Být tebou, tak bych se nebála.

viveka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:31
- Nahlásit

Já myslím, že Wami je věřící. Mnohem líp věřící, než mnozí pokrytečtí dokostelachodiči.
Myslím, že to, čemu tady říkáme Boží mlýny, je tak spravedlivé a moudré, že když to toho člověka dostihne, dá mu to vyžrat přesně takovým způsobem, aby ten člověk pochopil o co jde a skutečně se polepšil (vnitřně, nejen že si dá pozor, aby ho příště nechytili).
Toho lidská spravedlnost většinou schopná není, i když se o to může snažit.
Naopak pomsta přispívá k rozmnožení zla a většímu zatvrzení vinníka, v tom souhlasím s Dorfou, že zlo plodí zlo.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:32
- Nahlásit

viky
No ono to bude tím, že všichni děláme chyby. Kdybychom je nedělali, byl by život moc jednoduchej.
Také nezvládám se svým psem vše, jak bych chtěl a taký je to má chyba...ale vše je nejspíš otázkou míry.

Možná by stálo zato někde na netu zveřejňit databázi nezodpovědných jedinců....

prostě kteří dělají něco ve vztahu ke psům špatně...přispívat by se tam třeba mohlo jen na základě identifikace se vlastním rodným číslem.....

třeba je to blbost...ale možná by veti časem neutráceli zvířata jen tak pro par stokorun zisku, lide by se mozna take zacli ke psum chovat lepe...vsechno by zaviselo na tom, jakou kreditbilitu by ta databaze ziskala)

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:34
- Nahlásit

viky
nevim... rozhodne ne podminka, kterou zatim dostavaji...

dorfa
to s tim stonasobne - tohle je jedno z pravidel karmy, ktere jsem si kdysi precetla. Co udelas, stonasobne se ti nekdy (treba v jinem zivote) vrati. Nebylo to mysleno stylem "zkrivis mu vlas a preju ti, aby ti nekdo sklapoval hlavu"...
Protože pocit zadostiučinění může přijít bez tvého přičinění, ale pomsta je dílem jen tvých rukou.
tim spis bych se nedovedla mstit, protoze ani za neco takoveho (jako je tyrani) bych nedovedla ja osobne ublizit nekomu jinemu...

Já sama říkám, že i kdyby se těm tyranům skutečně něco takové stalo, a ty Boží mlýny zamlely, tak bych to akorát zkonstatovala, že konečně jednou také zaúřadovaly. Ale nechtěla bych se z toho radovat.
Jsem jina -v takovem pripade bych totiz tohle sledovala opravdu s tim zadostiucinenim...

---
ale podstatna je tady prave otazka trestu - jak trestat a koho... Rodice, ze diteti nedali dostatek lasky, takze z nej vyrostl citove chudy clovek bez soucitu? Nebo trestat konkretniho cloveka za to, co udelal, a jestli ano, jak? A proc vlastne - jestlize si neni schopny moralne uvedomit zavaznost sveho jednani, pak trest nemuze fungovat jinak, nez jako exemplani vyhruzka: "Koukej, co se ti stane, jestlize provedes to a to!" Podle me je tohle jedine, co ma sanci zabrat. Socialni inteligenci dospeleho nenaucis, takze jestlize nemuzes predpokladat, ze dotycneho zmenis, musis mu jasne vymezit mantinely (a necekat, ze je bude chapat)...

ekar
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:36
- Nahlásit

Gája
To bohužel nejde, pes je i tak na ségru dost fixovanej a ona na něj, protože jsou furt spolu. S tím rozumem - víš já sem si nějak naivně myslela, že některý věci jsou prostě jasný i když třeba nejsem zkušenej pejskař, ale vidím, že asi ne....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:37
- Nahlásit

viveka
Myslím, že to, čemu tady říkáme Boží mlýny, je tak spravedlivé a moudré, že když to toho
Tobě to tak v životě funguje???
Znám lidi, kteří jsou neskuteční vepři a žijí si skvěle...a to je jim už třeba 50....co je může ještě potkat?? Jsou dost vopancéřovaní a jentak něco jim nevadí...tak leda, že budou umírat dlouho a pomalu, ale maj za sebou dejme tomu 30 let plodneho zivota, v kterem svinili vsude kolem sebe uzivali si, jak to slo i na ukor druhych...to se nevyrovna preci!!!
Nebo myslis, ze prijdou do pekla??
A na druhý straně znám lidi, kteří jsou na tom moc zle a nemyslím, že by nějak škodili, spíše naopak....tak kde že to jsou ty boží mlýny?? Kdy se dostaví, aby to napravily a srovnaly???

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:38
- Nahlásit

brut
protoze jsem samotar z donuceni (bohuzel do vetsinove spolecnosti moc nezapadam) a ne vzdy je mi tak dobre - a mam strach, ze takhle skonci moje deti...

viveka
nevim, jestli jsem verici... Leda v tom smyslu, ze verim na "zakony matky Prirody" - a to uz at si prebere kazdy sam...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:43
- Nahlásit

wami
tohle je jedno z pravidel karmy, ktere jsem si kdysi precetla. Co udelas, stonasobne se ti nekdy (treba v jinem zivote) vrati
Pokud jsem Tě dobře pochopil, tak dovol, abych oponoval.
Tahle moudra píší lid, kterým se té nespravedlnosti nijak přehnaně nedostává.
Žádná rovnováha není. Pokud mi nebudeš tvrdit, že vyvážením toho, že někomu je třeba celý život ubližováno a on jen trpí, je jeho dobrý pocit, že to přetrpěl aniž by se mstil a že tento hřejivý pocit mu to nahradí.Jako to, že je mu ubližováno.

V jiném životě?
Kdo zde už prožil jiný život?
Já asi ne, protože si na něj nepamatuji, tak nevím no!

Rodice, ze diteti nedali dostatek lasky, takze z nej vyrostl citove chudy clovek bez soucitu? Nebo trestat konkretniho cloveka za to, co udelal, a jestli ano, jak?
No obojí přece, obojí je špatně, kdyby se tak dělo, bylo by toho stále méně.Toho zlého!

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:45
- Nahlásit

Trotelchen
Pokračování je, že melou pomalu, ale jistě. Kdy přesně, to neví nikdo a v tom se vyplatí právě ta víra (věřit ve spravedlnost).

ekar
Nechce zkusit ségra cvičák?? V mnohém by jí poradili, snad by se pak vyvarovala chyb. Je dobře, že jí pejsa má ráda a ona pejsu také, to je začátek úspěchu.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:47
- Nahlásit

wami
protoze jsem samotar z donuceni (bohuzel do vetsinove spolecnosti moc nezapadam) a ne vzdy je mi tak dobre - a mam strach, ze takhle skonci moje deti...
Hm, no nevim, jestli nějaké máš či teprve plánuješ, tak nevím, jak teda přesně zareagovat...ale asi takhle.....

Pokud je ten strach opravdu strach, tak to přece nemůžeš dopustit...

Já osobně bych zase nevěděl, k čemu děti vychovávat.......jinými slovy neměl bych náturuz na to, učit děti, že čím budou větší hajzli a více půjdou po penězích a hmotných statcích a to klidně i "přes mrtvoly", tím se budou mít nejspíš lépe.
A učit je, že ze slušností nejdál dojdou...no to by snad ani nemohly být moje děti, abych jim takhle ubližoval

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:48
- Nahlásit

Gája
Pokračování je, že melou pomalu, ale jistě. Kdy přesně, to neví nikdo a v tom se vyplatí právě ta víra (věřit ve spravedlnost).
Promiň, jestli se Tě dotknu, ale tomu já říkám SLEPÁ VÍRA.....

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:49
- Nahlásit

Trotelchen
co se tyka karmy a podobnych veci - o tomhle tu nebudu diskutovat z jednoho prosteho duvodu: je na kazdem, cemu veri a cemu ne, je na kazdem, aby si svuj zivot usporadal podle svych pravidel a hodnot. To by zabihalo prilis do filosofie - a na to nemam cas ani chut. Zkratka - je jen na tobe, jestli budes zivot a smrt brat jako konecnou, nebo veris na nebe-peklo-raj, nebo na karmu a naplneni smyslu existence... To je proste uplne jedno... Proto ti nebudu nijak oponovat a ani te presvedcovat, podle meho to nema smysl, kazdy si ke svemu zivotnimu presvedceni dojde a je jen na nem, aby se se svym zivotem vyporadal co nejlepe...

No obojí přece, obojí je špatně, kdyby se tak dělo, bylo by toho stále méně.Toho zlého!
Ale jak toho dosahnes? Jak chces hledat po 50 letech rodice, kteri treba sve dite odlozili? jasne, bylo by fajn, kdyby to tak fungovalo - ale nefunguje. Proto hledejme prostredky k reseni tam, kde je muzeme nalezt, ne tam, kde bychom je chteli videt...

(podobne s temi bozimy mlyny - byla bych rada, kdyby fungovaly, ale protoze nemam jistotu, pokusim se hledat to, co by mohlo nejak usmernit deni uz ted)

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:50
- Nahlásit

Trotelchen
Víra je přece vždycky slepá, ale je to to jediné co ti občas zbývá.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:53
- Nahlásit

Trotelchen
ohledne deti v tom nemas jasno uplne stejne, jako ja...
A ja vim jedno - nebudu je ucit necemu, co sama nemam rada. budu je ucit tomu, jak by to melo byt - a zaroven se jim pokusim vysvetlit, ze svet je trochu jiny... Ale jestli to bude fungovat, to netusim...

A co se tyka "slepe viry" - mozna mas pravdu a mozna ne. Ale o tomhle nikoho nepresvedcuj, to jsou veci, ke kterym si musi kazdy dojit sam. Ohledne dusevna nepresvedcis nikoho jen proto, ze sam mas jiny nazor - doslo by to jen ke zbytecnym a nesmyslnym hadkam...

viky
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:54
- Nahlásit

Trotelchen
No ono to bude tím, že všichni děláme chyby. Kdybychom je nedělali, byl by život moc jednoduchej.
Také nezvládám se svým psem vše, jak bych chtěl a taký je to má chyba...ale vše je nejspíš otázkou míry.

Jasne, ze vsichni delame chyby, ale snazime se je napravovat a uzname, pokud jsme chybu udelali. Soudny a zdrave sebekriticky clovek nejemom, ze chybu uzna, ale necha si poradit jak ji napravit. Bohuzel tito lide nejsou sebekriticti a ani soudni. Svouji chybu nechteji a ani nikdy asi nepriznaji a klidne ji i zopakuji.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání