| Autor |
Zpráva |
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:18
- Nahlásit
Jo a taky naka super chovatelka mi na jednom foru v podstate rekla, ze pokud budu davat neco jineho nez granule, tak drive ci pozdeji zacne mit prujmy a zvracet a uz nebude prijmat bez problemu zadnou potravu...No chapete to????
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:20 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit
dorfa
Je to mozne.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:21
- Nahlásit
pajinka
nepotřebuji studie na stravitelnost bílkovin (ostatně při vaření pro děti je také nehledám ) , stačí když vidím jak na tom psi jsou - granulemi jsem nikdy nekrmila ( krom toho,když jedeme někam na více dnů a není možnost tam stravu jinak připravit ) a psi nemají "citlivou trávicí soustavu",nemají průjmy , a dokonce bych řekla, že jsou odolnější proti nachlazení či kašli než psi známých ,kteří krmí granulemi . Psi pracují a jsou ve skvělé kondici. Granule jsou pohodlné pro majitele psů, toť to podstatné - podle mého názoru.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:23
- Nahlásit
Vladus
Jo jak už psala Meta, lidská blbost je bezbřehá.Lidi si na problémy zadělávají sami tím co jedí a tím čím krmí svá zvířata. (viz. šílené krávy)
Důsledek toho, že krmí krávy granulemi.Odjakživa se pásly a žraly seno, siláž a žádná nikdy nezešílela.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:24
- Nahlásit
mac1
K tomu není co dodat.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:31
- Nahlásit
Ale vemte si jak jste rádi,když vašemu starému psovi selhávají ledviny,že můžete sáhnout po granulích,které mu prodlouží další život.Jak jinak takové granule vyrobit,bez pokusu na zvířeti?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:52
- Nahlásit
Endy
No, měla jsem šestiletého pudlíka od množitelky, která ho vyřadila z chovu a ten měl chudák zničené ledviny právě z celoživotního krmení granulema.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:55
- Nahlásit
Endy
chovám psi 25 let a žádný mi neodešel na selhání ledvin.Myslím, že jde namíchat dieta šetřící ledviny i bez granulí.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:56
- Nahlásit
Endy
O co je zivot meho stareho psa, kteremu selhavaji ledviny cennejsi, nez zivoty zmrzacenych mladych psu a stenat, na kterych byly tyto granule testovany???
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:57
- Nahlásit
Meta
Umím si u množitelky udělat obrázek o kvalitě těch granulí.Já jsem byla u množitelky malých plemen a ta krmila vařeným.Měla to v hrnci na schodech dát vychladnout.Jen jsem nakoukla a nedala bych to žádnému psu.Bohužel jejím psům nic jiného nezbývalo a já jen koukala,jak jim chutná.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:58
- Nahlásit
Jo jo, je to proste jen o pohodli... A taky o snaze lidi zasahovat do prirody a hrat si na bohy....
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
Pokusů na zvířatech se nezastávám.Jen mi je jasné že byly,jsou a budou.Na tom nikdo nic nezmění.Změnit se dají pouze podmínky.Je tak již postavený zákon na ochranu zvířat,kde jsou pokusná zvířata vyjmuta a nemají žádní práva.Myslím,že začít by se mělo třeba tady.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:02
- Nahlásit
Endy
Jenže známému chcípnul kocour na zánět slinivky a ten měl granule za 250 Kč/kg. Byly mu 4 roky, kocourovi, měl hodnotu dvaceti tisíc. Vo co, že onemocněl z těch kvalitních granulí???
Chmie zůstane chemií, i když je otestovaná!
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:07
- Nahlásit
dorfa
Mně taky nikdy neodešel pes na selhání ledvin,ale rodičům třeba ano.A byl krmený blbě jako většina psů v domácnostech.Stejně si myslím,že právě díky granulým se výživa psů hodně zlepšila.Nemám teď na mysli ty psy,co jsou u chovatele,který o krmení něco ví.Ale ty v rodinách,kde dají psovi zbytky od večeře a vařením vyvážené krmné dávky se nikdy zabývat nebudou.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:13
- Nahlásit
Endy
Nechapu?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:16
- Nahlásit
Vladus
Nevím,co nechápeš?
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:18
- Nahlásit
V rodinach, kde davaji zbytky od vecere, prejdou na kvalitni granule?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:22
- Nahlásit
Vladus
Možná ne kvalitní,ale na nějaké.To je ta osvěta z televize,od vetrinářů,z novin.Granule jsou nejlepší.A tak je lidi kupují(většinou v supermarketu),někteří i ve zveráku.Do té doby jim přišlo normální dát psovi polívku s rohlíkem.Určitě neběželi koupit maso a k tomu nevařili přílohu se zeleninou.Tak mi přijde,že si ti psi polepšili.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:25
- Nahlásit
O tom jestli je lepsi polivka s rohlikem, nebo granule ze supermarketu, by se dalo taky polemizovat....
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:30
- Nahlásit
Vladus
Nad čím chceš polemizovat?Vegetariánství jste skoro všichni u psa zavrhli.Jako zdroj masa zelený kus salámu je taky nedostačující.A přesto tak hodně lidí krmilo.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:31
- Nahlásit
A kdepak se nachazi maso v supermarketovych granulich??
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:38
- Nahlásit
Vladus
Přesně tuto otázku jsem čekala.Vím,že ho tam moc není.Respektivě je to jenom trochu moučky.Ale aspoň tam není to koření.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:59
- Nahlásit
Jo jo, neni tam koreni, ale aspon to pejskovi pekne chutna se vsemi temi chemickymi dochucovadly... Hele to je proste jedno, kdo nehledi na zdravi a prospech sveho psa, na nej hledet nebude ani s prichodem granuli nebo nevim ceho.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:37
- Nahlásit
Endy
Já si tedy nemyslím, že by se díky granulím cokoliv ve výživě zvířat zlepšilo.Rohlík s máslem je pro mě daleko přijatelnější a hlavně zdravější, než granule. Netvrdím, že výživnějším to je jiná otázka.
Hospodářská zvířata dnes jíž výhradně na granulích jsou toho živým příkladem.Dokud se jen pásly a žrali to co se jim v létě nasušilo tak žádné šílené krávy a ovce nebyly.
A k tomu koření.
Ty do vařeného jídla nepoužíváš koření?A ty myslíš, že tobě a tvé rodině to koření neškodí a nebo škodí míň než tomu psovi?Omyl!!Všechno je to jen reklama, která nás oblbnula.Člověk se dnes přímo bojí dát psovi do tlamy něco jiného než granuli, se strachem že kus buřta by ho snad mohl otrávit.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:38
- Nahlásit
Hospodářská zvířata jsou kapitola sama o sobě,donutila se být kanibaly a to se lidstvu vymstilo.Je to stejné,jako nutit masožravce stát se vegetariány.Ona ani ta siláž není přírodní krmivo a o její kvalitě by se dalo diskutovat.Je pro zvíře stejně přírodní jako granule.
Asi jsem divná,ale já fakt moc koření nepoužívám.Sůl skoro vůbec a uzeniny nejím.Po buřtu se mi pes neotráví,ale po granuli také ne.Raději nasypu do misky granule než nakrájím buřta a k tomu rohlík.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:12
- Nahlásit
Mac1: "nepotřebuji studie na stravitelnost bílkovin (ostatně při vaření pro děti je také nehledám )"
Vladus: "O co je zivot meho stareho psa, kteremu selhavaji ledviny cennejsi, nez zivoty zmrzacenych mladych psu a stenat, na kterych byly tyto granule testovany???"
Hezky řečeno.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:15
- Nahlásit
Endy: "Jen mi je jasné že (pokusy na zvířatech) byly, jsou a budou.Na tom nikdo nic nezmění"
Tohle mi připadá dost blbý přístup k životu. Ještě že jsou i takoví, kteří se občas pokusí něco k lepšímu změnit.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:39
- Nahlásit
viveka
Myslíš,že se něco změní odkazem na článek starý čtyři roky a polemizováním několik let nad ním?
Nejsem naivní,abych nevěděla,že bez pokusů není vývoj kupředu.Asi jsi přehlédla,že jsem zastáncem změnit podmínky pro pokusná zvířata.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:46
- Nahlásit
K tem reklamam - ja se docela casto vztekam nad reklamou na Bono - prej granule lepsi nez kus flakoty...
Tak TOHLE uz je fakt totalni blbnuti lidi!!!
(U nas vedou ty flakoty, granule sice kupuju taky, protoze jsme casto na vandrech, ale aspon kupuju ceskou netestovanou znacku... I kdyz si nedelam iluze, ze by nevyuzili nikdy zadnych vykumu, ale proste na ty vandry jsou pro me granule fakt desna pomoc... )
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 22:00
- Nahlásit
Endy
Asi jsi přehlédla,že jsem zastáncem změnit podmínky pro pokusná zvířata
Asi ano, promiň, nečetla jsem dost pozorně. Ale stejně mi přístup: "špatně to bylo, je a bude a nikdo na tom nic nezmění" nepřipadá příliš následováníhodný.
bez pokusů není vývoj kupředu
Tady záleží na tom, co je pro Tebe "kupředu". Jestli to znamená směrem k fyzickému pohodlí člověka bez ohledu na všechno ostatní, pak bys mohla mít pravdu.
Jestli ale pro někoho "kupředu" je směrem k pravé lidskosti, ke které patří též ohleduplnost a soucit, pak pravdu nemáš.
|