Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Testy na zviratech
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Vladus
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:57 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit

Nahodou jsem narazila na tyhle stranky. Co si o tom myslite?
URL

aren
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:08
- Nahlásit

Dost hrozné. Vypadá to tak, že já tady hýčkám své čtyři pejsky papáníčkem, které je zaplaceno neuvěřitelným utrpením právě takových pejsků. Nabízí se otázka, jak si dovolím říct, že mám ráda zvířata,

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:14
- Nahlásit

Vladus
Že výroba a masové využívání komerčně vyráběných krmiv pro zvířata je vlastně vyplnění místa na trhu mi bylo od počátku jasné.Když je po vyráběném hotovém krmivu poptávka bude stoupat i jeho nabídka.V důsledku rozšiřující se nabídka pak stoupá zase poptávka.Začarovaný kruh.Ale co mě docela šokovalo je to jakých nehumánním způsobem se krmivo zkouší na zvířatech. Takže pro mě je to pouze o důvod víc proč krmit své psy tak jako krmím sama sebe tj. normální stravou, tak jak tomu bylo vždycky.

Vladus
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:26
- Nahlásit

Ja dopotrebuju posledni zbytky granuli a budu taky krmit normalni stravou. Vim, ze lidi krmi masem od vetamixu, zitra se tam chystam zavolat a objednat. muzete mi nekdo poradit jaky pomer masa/prilohy mam davat dospele fene NO a 8 mesicnimu steneti krizence stredniho vzrustu (neco jako nem. pinc)?

aren
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:34
- Nahlásit

Vladus
Tady to je o tom:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=3044

Vladus
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:38
- Nahlásit

aren
Diky.

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:01
- Nahlásit

[b]chvd
Pravdivé a proto je to bolestné. Ale stejně pokud se nad tím zamyslí více lidí snad by se s tím dalo něco dělat? Aspoň malinko zlepšit. Aby ten dopad našeho žití byl co nejmenší pro ostatní obyvatele planety.Když nebudu podporovat výrobu granulí (tzn. nebudu je kupovat), nebude třeba výzkumu a ušetřím nějaké zvíře zbytečného týrání.

Vladus
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 23:02
- Nahlásit

Jasne, ale to bychom si museli peclive vybirat, co koupime... nejen granule, ale zubni pasty, sprchove gely, jidlo... Myslim, ze v dnesni dobe neni v lidske moci neco globalne zmenit, protoze vetsina lidstva nevidi dale, nez na spicku sveho nosu a bohuzel, chamtivost vitezi nad vsim ostatnim...

viveka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:12 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit

No jo, ale v čí jiné moci by to mělo být, to změnit, když ne v lidské? Vždyť taky lidskou mocí ty zvířata trpí. Kdo jiný je tam dostal, zase lidé.
I když jednotlivec zmůže málo, může přece jen položit svůj malý kamínek na tu misku vah, kterou vidí jako správnou. Je to pořád lepší, než skuhrat, že to nemá cenu. Mnoho dobrých věcí už se podařilo.
Já sama jsem hodně překvapená, jak je to hrozné. Slyšela jsem, že se granule testují na zvířatech, ale představovala jsem si to, dost naivně, nějak tak, že dobrovolníci krmí své miláčky granulema různých složení, a kteří nejlépe prospívají, ty se vezmou jako dobré. Fakt jsem byla hodně naivní, lidi dokážou vymyslet neuvěřitelné věci a bohužel taky uskutečnit.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:34
- Nahlásit

viveka
Vladus
Protože ekonomika je prvotní a etika je až na samém konci.A někdy ani tam ne. Je to jenom na nás na každém jednotlivce. A výběrem toho co jíme, co si mažeme na obličej, čím si čistíme zuby to právě může začít. A myslím si, že i malá změna jednotlivce může vést k velké změně v tom prohnilém systému.

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:41
- Nahlásit

Pokud chceme vedet jakou ma krmivo stravitelnost, neobjede se to bez techto testu. Bohuzel.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:44
- Nahlásit

pajinka
No právě ,takže já to vědět nechci, pokud někdo bude strkat nějakému psovi do žaludku nějakou hadičku, když mu k tomu může stačit sbírat jen jeho hovno.

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:47
- Nahlásit

Nestaci jen sebrat hovno. Stravitelnost bilkovin je slozita vec, ne vsechny frakce dusiku zjistis jen z vykalu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:49
- Nahlásit

pajinka
Takže zbývá jen: [b][nechci to raději vědět/b].
Kvůli mému poznání nemusí trpět žádné zvíře.Mě stačí, že vím, že maso tráví určitě dobře a navíc mu chutná.

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:50
- Nahlásit

A co se tyce utilizace zivin (ted mam na mysli krmne pokusy na hospodarskych zviratech), tam je nutno zvire porazit a svalovina jde na rozbor.
Jinak traveni potravy u napr. kravy se neda simulovat in vitro, provadi se pokusy in vivo, tzn. kravy se musej kanylovat. Delam zemedelku, takze vim o cem mluvim.
Druha vec je to, jak se se zviratama zachazi.

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:52
- Nahlásit

Jojo, je to drsny. Mne se to taky nelibi, na druhou stranu na kynologickejch diskuzich radi lidicky machrujou jak tohle krmivo ma tu a tu stravitelnost, pidi se po ni... Vyrobci se jen prizpusobuji poptavce trhu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:54
- Nahlásit

pajinka
Tisíce let žili lidé jen z poznání založeném na bedlivém pozorování přírody. Je čas se k tomu vrátit.

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:54
- Nahlásit

No a proto me pobavilo, ze lidi byli jednu dobu nasr... na Eukanubu, pac na ni to prasklo... Ale delaj to samozrejme vsichni vyrobci...

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:55
- Nahlásit

pajinka
Ano to je to co říkám.Nebude-li poptávka nebude ani nabídka a nesmyslné zkoumání stravitelnosti granulí.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:58
- Nahlásit

pajinka
Dokrmím poslední zbytky granulí, které tu mám a už žádný jiný pytel nekoupím. Já mám jasno a vím, že pesani mé rozhodnutí jen přivítají i když ty granule představují u mých psů jen 10-20% krmné dávky.

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:00
- Nahlásit

No je to na tobe. Nicmene to ze budou testovat dal tim nezmenis

Vladus
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:02
- Nahlásit

dorfa
Ja taky. Juchuu!! Uz se tesim az mi privezou 50 kg od vetamixu to bude doma radosti!!! Tolik masa pohromade... Jen me udivuje, ze v dnesni dobe jsou lidi tak strasne orientovani na granule, ze normalni zpusob krmeni jim pripada 'nenormalni'.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:03
- Nahlásit

pajinka
To je sice více než pravděpodobné, ale participovat na něčem o čem vím, že je zbytečné pro existenci člověka na této planetě nemusím.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:06
- Nahlásit

Vladus
Máš naprostou pravdu.Trochu mi to připomíná ten seriál „Návštěvníci“ psi už jedí chudinky jen amarouny nás to s tímto konzumním přístupen k životu asi čeká taky.

Meta
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:07
- Nahlásit

Vladus

Taky mě denně překvapuje, jak lidská blbost roste a košatí. Zřejmě se jí dostává mimořádné péče a živin.

Krmím štěně od počátku masem a netuším, co jsou průjmy, zvracení, kulhání...

pajinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:08
- Nahlásit

No, ja si myslim, ze je dobry jit za svym cilem. Ikdyz se to zda jako "kapka v mori". Je fakt ze v minulosti uz efekt podobny akce mely. Videla jsem nejakej dokument o tom, ze nejaka spolecnost lovici tunaky pouzivala nevhodnych siti a vzdy zmasakrovala spoustu delfinu. Lide bojkotovali nakup "delfinich" konzerv a donutili tak spolecnost, ktera se ocitla skutecne na hranici bankrotu vyuzivat jine site pro lov tunaku.

Vladus
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:08
- Nahlásit

dorfa
No jo, jenze my si muzem vybrat, ale pes ne...

Vladus
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:14 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit

Meta
Kdyz jsem se ptala veta, cim krmit, rekl mi Purina, RC, nebo Eukanuba, protoze mi nahnal hruzu z toho, ze muj hafik (je to v postate muj prvni pes), nebude mit spravny pomer mineralu, pokud ho budu krmit necim jinym, koupila jsem Purinu pro plan, pak jsem sedla na net a neco si o krmeni precetla a nasla jsem konecne lidi, kteri krmi normalne a ted uz strach krmit normalnim krmivem nemam...

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:14
- Nahlásit

Vladus
Právě proto je to jen v naší moc.Mohu přece vybrat žrádlo i pro svého psa.Jak říkám granule to určitě nebude. Maso je maso i když už je dneska trochu šílený.

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:16
- Nahlásit

Vladus
Já nemůžu věřit tomu, že by vetové byli tak hloupí, aby nevěděli, že přirozená strava nikdy nemůže nahradit umělou a dehydrovanou stravu.Podle mě vet. který takto doporučuje granule je ekonomicky zainteresovaný na jejich prodeji.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání