Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / strihanie bišónka v Olomouci
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Darina
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 18:30
- Nahlásit

Pani Monko mohu Vám taky doporučit paní Královou v Ostravě Radvanicích u které střiháme 2 roky a jsme velice spokojení. Po ostřihání našeho Bišonka se do něho pokažde zamilujeme znova a znova. Vřele doporučujeme.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 19:09
- Nahlásit

OK. Někteří chovatelé stříhají i dospělé psy, ale jen roztřepené konečky, případně nepravidelnosti, packy, zadeček.

monka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 19:24
- Nahlásit

Mucholabka, dakujem za e-mail Ta cena je super, my platime 300 Kc, bez kupania, len za strihanie, vytrhanie chlpkov z usi a ostrihanie drapkov. No neviem ci ma nevyhodis , lebo este ma nejake cucky , aj ked sa snazim ich odsranovat. Ale teraz je v tom veku, ked sa mu meni srst na dospelu a este je sneh, ten tiez urobi svoje. Prisli by sme autom, ked to bude aktualne, tak Ti dam vediet a napisala by si mi adresu a telefonne cislo na Teba. Ak mas fotky-aj z fotaku, tak mi ich prosim posli na moj e-mail.

Darina
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 19:31
- Nahlásit

Pro podivanou na slušně ostřihaného Bišonka doporučují galerii Bichon a Poil Frise kde máme našého Biška.

monka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 20:23
- Nahlásit

Pani Darina , tak to presne chcem. Je nadherny, tak si predstavujem upraveneho mojho bisonka . My nebudeme vystavovat, tak moze byt aj kratsi strih-sportovy, chodime na agility-ale len o malicko, ale aby bol zachovany charakter bisonka-velka hlavicka a hrube nozicky. Nie tie nase nudlicky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2006 20:40
- Nahlásit

Až bude ostříhaný, můžeš ho ukázat domovské střihačce a nechat ho prohlídnout, příště ho tak možná udělá pohledam fotku v tom neprebernem mnozstvi fotek, co mam na hadru, ale chvili to potrva.

Darina
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:54
- Nahlásit

Pani Monko my taky nechodime na vystavy proto že jsme bez PP,ale měly jsme štestí na chovatelku ktera nas nepodvedla a mame opravdu biša on jse i tak jmenuje.Ktomu sthřihu když ho přivedete k pani Kralove tak vam během dvou hodin bišonka vykoupe +vyfenuje+ostřiha vše rezave+vytrha vnitřek uši+ostřiha drapky+ na vaši žadost udelá i analky +ostřiha na bišonka a jak jsi budete přat dlouze kratce.K pani Kralove jezdí lidi až s Prahy.Až budete mit zajem dejte vedet.Musite předpokládat že objednaci doba je miny malně jeden měsic.

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:00
- Nahlásit

Darina
A kolik za tu proceduru platíte? tak vam během dvou hodin bišonka vykoupe +vyfenuje+ostřiha vše rezave+vytrha vnitřek uši+ostřiha drapky+ na vaši žadost udelá i analky +ostřiha na bišonka TAky se za ní chystáme.

monka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:09
- Nahlásit

Darina, normalne ste ma navnadili. Mohli by ste mi poslat kontakt na pani Kralovu. Nevadi mi zajst do Ostravy, urobili by sme si vylet. Je to super, ze ta pani ho aj vykupe, vyfenuje ostriha... Ja som ho musela okupat doma, pekne vycesat a to bol ten najvacsi problem-dlho mi to trvalo a este to nebolo dokonale. Nemam to v rukach Luky sa kupe v pohode, ani nemukne. Uz by sme mali dva kontakty-pani Kralova a Mucholabka Ako vidim, tak najlepsie strihaju bisonikov v Ostrave A aj mna zaujima cena-komplet so vsetkymi procedurami .

monka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:26
- Nahlásit

Aj my sme bez PP, nekupovali sme ho od chovatelky ale od pani, ktora mala zdravotny vrh, dozicila fenke steniatka-fenka aj pes maju PP (videli sme oboch). Jeho mama bola velmi sikovna, rozumna, vela spunta naucila. Niekedy si hovorim, ze si tak dobreho psa si ani nezasluzim Vonku sa naucil curat hned na druhy den, ako sme si ho doniesli - 9 tyzdnov,vzdy sa pytal, aj v noci a ked sme boli v praci, tak sa vycural vzdy na to iste miesto, ale ked sme prisli domov, tak uz len vonku. Bola to rodina, kde psy boli vychovavani s detmi, v jednej ohradke steniatka a v druhej rocne miminko Miminko aj steniatka boli velmi vyrovnane a v pohode. Ked sme si zobrali Lukyho, tak to vyzeralo tak, ako keby uz bol vzdy nas a tam bol len na prazdninach. Ani nesmutil za mamou, my sme boli jeho rodina . Ale ako tu citam, tak vidim ze tie male potvorky-bisoniky, bolonacky... su velmi sikovni, asi to maju v krvi

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:00
- Nahlásit

monka
Ta naše byla z celé vrhu nejráznější. Každé štěně chtělo odpočívat a ona jim nedala pokoj a pořád se s nima rvala a rozčilovala se. Mě se hned pustila do tkaniček.
Rozčiluje se tak i dodnes. Stačí aby člověk seděl, nohy natažené před sebou, "kotník přes kotník" a ona se do nich pustí. Nekouše do nich,ale strašně se rozčiluje a přejíždí stranou papulky po nich, jakoby je chtěla kousat, ale nekouše. Ale kraválu, co u toho nadělá!! A nebo spolu děláme "box", je to už takový povel . Já ukážu ruce v pěst a ona už po nich skáče, brblá, štěká, kouše do nich..... Jinak je ale skvělá...není to agresivní pes, kdyby to někdo pochopil z popisu...

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:12
- Nahlásit

Jo a ještě se mi z toho vrhu strašně líbil pejsek, který pořád u mě seděl a pak mi spal přes botu. Ta naše se vůbec mazlit nechtěla.
Prostě to byla situace, kdy si mě vybral pejsek a padli jsme si oba do oka. Ale my jsme měli zamluvenou fenku a pejsek už taky čekal na majitele.
Ale teď toho určitě nelituji!!!

monka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:58
- Nahlásit

Verca, tak my mame prave toho mazlika Chodi ma kontrolovat aj na zachod, aby som mu nahodou neusla A ked som nemocna, tak lezi pri mne a ani nechce ist na prechadzku. Ked ideme do prace, tak to nas pusti ale ked ideme do prace mimo plan-sobota, alebo vecer na nakup, tak to sa posadi pred dvere a zaluje sa, ze ho tam chceme nechat sameho. To nepomozu ani pamlsky. On je taka potvorka, ze asi vie, kedy je pracovny tyzden a kedy vikend A ked prideme zo zahradky, tak nas vita, ako keby nas nevidel cely den. A to sme prec len 5 minut. A tiez by som ho nevymenila (asi ako kazdy majitel svojho psa ) Je to nase slniecko, tu svoju radost prenasa aj na nas .

monka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:02
- Nahlásit

A vybral si ma spuntik, len co ma uvidel, prisiel ku mne, zacal ma lizat a uz sa odo mna nepohol. No jednoducho laska na prvy pohlad

Darina
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:15
- Nahlásit

Pani Monko a pani Verco volala jsem pani Kralove souhlasí že mužu zveřejnit jeji čislo takže 605 818 286.Navšem se sní pak i dohodnete.

monka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 20:55 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Pani Darina, velmi pekne Vam dakujem za telefonne cislo. Zavolam pani Kralovej a dohodnem si podrobnosti. A ako casto strihatete a kupete bisonika?

Darina
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:28
- Nahlásit

takže střihame pravidelně co 2 měsíce,kdyš jsi jdu pro Biška hned si zamluvim další termin.Zapoměla jsem napsat kolik zato platima ale nejdřív to musím visvětlit naš Bišo patři mezy ty menši pejsky važi 4,80 a měří 27cm takže za celou proceduru platime 400Kč.koupani doma je podle potřeby jsou to přece jen bíly pejsci takže třeba i každý den,ještě se nam to nestalo,ale co kdyby mislim si že dnešní kosmetické připravky jsou již na lepší urovni než před 20lety když jsme začínaly s pejskama.Mám takový dotaz prosim nevyte o nějake vořiškijadě okolo Olomouce když už jsme ti bezPP a nějaký kontakt na přihlašení,pak bysmese mohly i vidět ja pohlídam tady okolo Haviřova.Předem moc děkují.

monka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:35
- Nahlásit

Pani Darina, ak budem vediet o voriskijade v Olomouci, tak Vam dam vediet . My sme este neboli na ziadnej vystave (iba sme sa pozerali, nevystavovali). Dufam, ze aj Luky bude tak pekne upraveny ako je Vas bisonik . Ak pojdete na vylet do Omika, tak mi dajte vediet a mohli by sme sa stretnut. Aj ked pojdete bez psa napr. na Floru Olomouc. Mohli by sme zajst na kavu-caj a vymenit si svoje skusenosti s bielymi gulkami

Darina
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:07
- Nahlásit

Pani Monko souhlas jakmile to bude možné tak se stavime.Nebo jestly mate auto a pojedete střihat tak se stavte,my bydlíme od střihani takovích 10kilometru,to už není daleko.

monka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:51
- Nahlásit

Darina, ked pojdeme strihat, tak Vam dame vediet. Uz sa tesim, na Vas aj na bisonka. Kupime si urcite este jedneho bisonka, ale az ked Luky bude rozumny skuseny dospelak. Tak za 4-5 rokov. Este zavolam manzelovej mame, ci nechce bisonka od pani Kralovej. Je uz na dochodku a ked videla Lukyho, tak ju velmi chytil za srdce

megi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:21
- Nahlásit

Nejdůležitější je mít pejska na stříhání dobře připraveného. Okoupaný, dobře rozčesaný (pokud by byl hodně zaplstěný tak nepomůže ani sebelepší stříhač) a pokud je na proceduru zvyklý (stojí pěkně na stole, nekouše atd.) tak je napůl vyhráno. V Olomouci zkoušeli jste ing.Poláška?

megi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:23
- Nahlásit

Nejdůležitější je mít pejska na stříhání dobře připraveného. Okoupaný, dobře rozčesaný (pokud by byl hodně zaplstěný tak nepomůže ani sebelepší stříhač) a pokud je na proceduru zvyklý (stojí pěkně na stole, nekouše atd.) tak je napůl vyhráno. V Olomouci zkoušeli jste ing.Poláška?

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:31
- Nahlásit

megi
Já právě slyšela, že by pes neměl být okoupaný, že se pak špatně stříhá. Aspoň tak mi to říkala paní, která také stříhá svého bišonka někde v Havířově. Asi to má každý psí kadeřník raději jinak.

monka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 20:09 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Pani, ktora strihala mojho psa mi povedala, ze musi byt pred strihanim cerstvo vykupany a poriadne vycesany, aby mal objem. Ak ma srst zle vycesanu a zacuckovanu, tak to sa neda kvalitne ostrihat, aj ked sa velmi snazi. Viem, ze sa nesmu kupat psy pred trimovanim, ale to nebude nas pripad
Megi, ing. Polaska som neskusala, prosim Ta, kde striha? A striha aj bisonkov na vystavy? Striha kvalitne?

megi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 10:46
- Nahlásit

Omlouvám se za pozdní reakci, ale času není moc. Takže
ing.Polášek stříhá hodně na výstavy, ale nevím zda i Bišonky není však nic jednoduššího než se ho na to zeptat. Nevím jestli můžu zveřejňovat jeho telefon atd. a tak ti jen poradím zlaté stránky, v té půlce, kde jsou firmy pod názvem PSI-úprava, stříhání číslo 584. Je to Olomouc-Neředín .S tím koupáním je to pravda jen u pejsků na trimování je lepší, když okoupaní nejsou. Pokud odebíráš časopis Svět psůa Pes přítel člověka, tak tam teď vychází péče o psy (srst,česání,stříhání) od p.R.Divišové, která zvítězila již několikrát v soutěži stříhání psů a výborně se umístila i na světové soutěži ve stříhání.

monka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:18
- Nahlásit

Megi, dakujem Ti za informaciu. Tie casopisy odoberam, vzdy sa tam dozviem vela novych informacii.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:24
- Nahlásit

Verca
no, já radši nevykoupané. Okoupu si toho psa radši sama, lidi to neumí, třeba ho vykoupou, ale nevyfenujou a nechaji uschnout, potom procesou a nic z toho neni.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:28
- Nahlásit

nekupovali sme ho od chovatelky ale od pani, ktora mala zdravotny vrh, dozicila fenke steniatka-fenka aj pes maju PP (videli sme oboch)

no právě, oni povětšinou tvrdí, že fena má zdravotní vrh, ale přitom mají doma psa i fenu, je jim líno to uchovnit a sekají to co půl roku...takové my známe. Nechci být hnusná, ale pravdu ti nikdo neřekne-jako dobrý den, jste tu srávně, já jsem ta množitelka a mám každý rok dva vrhy na feně a za štěňata beru co nejvíc.

monka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:38
- Nahlásit

Mucholabka, ja viem ze mas pravdu, je to tak, ako pises. Ale v tomto pripade ma pani len fenku a male deti . A byva v Olomouci, tam kde chodime na agilitu. Ale hlavne ze mame Lukyho, a nech je zdravy (dnes oslavuje rok). Druheho psa-kamarata pre Lukyho (ale az tak za 5-6 rokov) uz budem kupovat s PP (ale nie od mnozitelov, lebo su aj mnozitelia, ktori maju psov s PP). Prosim Ta, mohla by si mi poslat tie fotky, aj ked nebudu kvalitne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:45
- Nahlásit

já to ještě nehledala :-/

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání